Svindler wrote:
Még annyit hozzáfűznék, amit esetleg nyersz a vason azt pl ti azonnal elbukjátok mer 20 filléres szarokon akarjátok felvenni.
nyilvan nem egy pro studiom van, de en ugy tudom hogy a focusrite cuccok eleg jok felvenni, en azzal csinalom. masreszt emu-val nem kell utanozni az emu soundot.
Conclusion wrote:
'mert sokkal szebben szol'
Ezzel nem sokra megyünk.
a lenyeget elkaptam, snaper erre gondolt.
amit meg a "matrixrol" tudok az annyi, hogy nekem sokat segit, konnyebben kihozom azt amit szeretnek.
de a lenyeg sztem megint az, hogy van vki aki kerdezoskodik hw-krol, (reszben/egeszben) szoft vallasuak rogton megkerdezik, hogy miert jo az.
aki egyre jobb minoseget akar csinalni, az ugyis mindig elegedetlen, ugyis mindig probal valami ujat, hatha... Igy gyakran bejon a kepbe a hardware-es megoldas.
en azt ajanlom, hogy aki teheti vegyen vmi olcso samplert, szintit (ertsd: olyat ami a legtobb studioban mar csak a helyet foglalja), probalja ki, ott ugyis eldol minden. Konnyen meglehet, hogy az egyre tobb es uj igenyeket nem fogja kielegiteni, de sok reszfeladatra alkalmas lehet. Megtapasztalhatjaa csavargatas izgalmat, az alkalmazas esetleges nehezsegeit es meg sok minden mast, de hamarosan fel fogja tudni merni, hogy erdemes-e venni valami komolyabbat.
ez egyaltalan nem kidobott penz. az az igazi kidobott penz, ha vki vesz egy mpc-t aztan rajon, hogy a hata kozepere nem hianyzott es elkoltott tobb szazezer forintot.
Nezzetek meg a hasznalt hangszerek, eszkozok kozott miket lehet fellelni. egyszer kiprobalt midik... kiderult hogy nem is olyan konnyu elokepzetseg nelkul feljatszani egy szamot, megsem kell annyit csavargatni a potikat stb.
en igy csinaltam, megtetszett, nekem konnyebb, sztem szep a hangjuk. nem tartom neheznek a hasznalatat. szeretnem, ha az igazan hozzaertok is elfogultsag nelkul mondhatnak, hogy jol szolnak a zeneim, ezert en is kiprobalok minden marhasagot, amit csak tudok.
remelem sikerult tisztazni, hogy nem "hw-s gog"-bol irtam az elozo a kommentet, ahogyan ezt sokan gondoljak.
ismerem es osztom is Snaper velemenyet a kerdesben (nyilvan sokan masok is ismerik), ezert batorkodtam valaszolni.