i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:08, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1293 posts ]  Go to page Previous  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 65  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:55, 23-12-2008 
original nuttah

sollabong wrote:
hangsúlyozom a KEZDÉSNEK szó irritált csak.

miert?
150-et szeretne raforditani + most kezd el komolyabban foglalkozni a zeneirassal.... nem ertem miert irrital ez a szo...

ha teged egy ilyen apro szocska idegesit es teves dolgokat gondolsz a tartalma moge, akkor nagyon nagy baj van : \

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:25, 23-12-2008 
piper

ok, ha így értetted más a helyzet és elnézést, nekem elsőre úgy jött le ahogy írtam.
na béke lesz végre? :)

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:28, 23-12-2008 
original nuttah

eddig is beke volt ; )

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:02, 24-12-2008 
original nuttah

sztem egy jó sub láda alap dnb zenénél, csak okosan kell erősíteni :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:38, 24-12-2008 
corebreak

Muhahaha. Én akkorákat pörgök és derülök itt a postokon mint az állat!

Egrészt baromi jó látni, hogy végre VASAKO és ÁRAKON veszekednek/vitáznak a fórum userek és nem VST-ken és WAREZ-on...

Másrészt pedig mert annyira el vannak az emberek tévedve még ezen a szémukra új területen.

Én is elmondom a véleményem akkor erről, bár aki ismer az tudja, hogy monitoring szempontjából és mindig is füles párti voltam.
Le szeretném szögezni, hogy volt itt pár postoló akikre ÉRDEMES hallgatni, és megfontolni a vélemyényét, gondolok itt RECK barátomra illetve a PACT cimbimre (ő már rendelkezek műanyagon kézzel fogható megjelenéssel (csak azért mondom ezt, mert a tapasztalataim szertint a megjelent ember szava szent itt)).

Nahát nézzük csak. E-Mu. Az tuti hogy a cégtől én nem ájulok el mostanában. Panaszosak lettek és nálam nem jön be a "kikellfogni" téma. Szóval legyen minden termékük tökéletes mint annó. Sajna a Creatív még mindig a Proteus/Ultra sorozat sikere mögé bújik.

Anyagilag meg télleg tehát istenem...relatívak a dolgok. Nem vagyunk egyformák. Nekem a 150 sok, ha egy 2.1-es E-Muról van szó...mondjuk en ezt úgy vetítem le, hogy abból a pénzből meglenne az S1000 meg a Pulse Plus...haha

Szóval végig kell hallgatni a véleményeket, utána el kell menni haverhoz, boltba és meghallgatni a cuccokat, és az alapján dönteni hogy nekünk mi tetszik.

ööö.

Nem is tudom mit akartam még írni, majd eszembe jut. Addig a szívemet melegséggel dönti el hogy végre vasakről beszélünk. Bárcsak azt is megérném egyszer hogy azért fikázzuk egymást mert úúúú neked csak egy Blofelded van nekem meg Virus Snow-m, és fordítva és akkor jönne ByBass és jól megmondaná hogy nem mert a Mopho mindent vissz...de jó lenne...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:54, 24-12-2008 
piper

Snaper_OFF wrote:
Muhahaha. Én akkorákat pörgök és derülök itt a postokon mint az állat!

Egrészt baromi jó látni, hogy végre VASAKO és ÁRAKON veszekednek/vitáznak a fórum userek és nem VST-ken és WAREZ-on...

Másrészt pedig mert annyira el vannak az emberek tévedve még ezen a szémukra új területen.

Én is elmondom a véleményem akkor erről, bár aki ismer az tudja, hogy monitoring szempontjából és mindig is füles párti voltam.
Le szeretném szögezni, hogy volt itt pár postoló akikre ÉRDEMES hallgatni, és megfontolni a vélemyényét, gondolok itt RECK barátomra illetve a PACT cimbimre (ő már rendelkezek műanyagon kézzel fogható megjelenéssel (csak azért mondom ezt, mert a tapasztalataim szertint a megjelent ember szava szent itt)).

Nahát nézzük csak. E-Mu. Az tuti hogy a cégtől én nem ájulok el mostanában. Panaszosak lettek és nálam nem jön be a "kikellfogni" téma. Szóval legyen minden termékük tökéletes mint annó. Sajna a Creatív még mindig a Proteus/Ultra sorozat sikere mögé bújik.

Anyagilag meg télleg tehát istenem...relatívak a dolgok. Nem vagyunk egyformák. Nekem a 150 sok, ha egy 2.1-es E-Muról van szó...mondjuk en ezt úgy vetítem le, hogy abból a pénzből meglenne az S1000 meg a Pulse Plus...haha

Szóval végig kell hallgatni a véleményeket, utána el kell menni haverhoz, boltba és meghallgatni a cuccokat, és az alapján dönteni hogy nekünk mi tetszik.

ööö.

Nem is tudom mit akartam még írni, majd eszembe jut. Addig a szívemet melegséggel dönti el hogy végre vasakről beszélünk. Bárcsak azt is megérném egyszer hogy azért fikázzuk egymást mert úúúú neked csak egy Blofelded van nekem meg Virus Snow-m, és fordítva és akkor jönne ByBass és jól megmondaná hogy nem mert a Mopho mindent vissz...de jó lenne...

ÁMEN! :wink:
én is adok a szavukra ám, csak félreértelmeztem(ezért jobb szmélyesen beszélgetni,írott dolgokat könnyű félreértelmezni :S ) és elmondtam a véleményem,.
esetleg valaki egy nettó 200ezres fizetésű állást nem tud győr környékén? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:23, 24-12-2008 
pokemon

nekem bassstationom van ami odaveri a szaros poly800at

ja meg drumstation ami odaveri a szaros letoltott tr808 pack-eket

(viszont csak behringer monitorom van :oops: )

na snaper?

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:44, 24-12-2008 
original nuttah

Vasakról? Valamiről lemaradtam. Stúdió monitorokról és hangkártyáról volt szó (persze ezt is vehetjük vasnak akár). :) Egyik sincs vst-be sajnos. :fog:

Monitoron meg pont nem érdemes spórolni és abból a vintage se nagyon jöhet szóba, lévén, hogy ezek használódnak. (kb olyan példát tudnék hozni, hogy kabátot meg cipőt még veszel használtan alsó gatyát meg zokni nem annyira érdemes) Én maximum pár hónapos használt cuccot vennék monitorból (amire még van legalább félév gari).
Hangkari már máshelyzet. Abból lehet használt.
Emu monitoroknál meg akkorát nem ugrott a panaszosok száma, hogy ez miatt temetni kéne őket. Nagyon faszán dolgoznak a monitorjaik. Persze vannak sokkal jobbak is, de aztán bejön az ár/érték arány is. Nem igazán akad vetélytársa még most se a kategóriáján belül. (minőség/ árérték) Az Adamek is nagyon faszák csak az már egy drágább kategória (adam a7 90/db adam a5 60 körül/db és ez csak 2.0) KRK-ból nem sokat hallottam, de nem kapott igazán jó ajánlásokat (megkell hallgatni valahol).
Ott van még az alesis monitor one passive + ra300 erősítő (ez úgy 90 ropi) ami mondjuk kezdésre elég jó, de itt sincs sub láda.
Genelecből a legkisebb (ami ebbe az árfekvésbe van 8020A) nem áll a kategória élére és darabja 83.
Behringerek érdekesek. Nekem audiofillesen szól és amelyikeket eddig hallottam (2030A 2031A) én mindegyiknél tapasztaltam egy alapzajt (ami lehet csak helyi földelés hiba volt vagy nem tudom)
Maudio-t személy szerint nem az én fülemre szabták. Nekem olyan semmien és ez is elég audifilles téma (nem igazán egy lineáris jó lehallgatók... a Harman-Kardon jobban bejött :) )
Ott van még a Dynaudio BM5 a maga 150 ezrével (/pár). Na őt még nem hallottam és ha belefér az árfekvésbe akkor érdemes bevenni a listára és megfülelni (A/B-ben)
Vannak még a Mackie-k amiket még nem hallottam, de ezeknek is komoly áruk van.
Yamaha-ból a hs50m-et és a 80m-et hallottam, de én nem fizetnék érte. :)

És még rengeteg gyártó.

Persze most abba ne menjünk már bele, hogy min lehet zenélni meg min nem. Egyértelműen lehet zenélni gagyi hifi hangfalakon is ha kitapasztalod, de akkor sem fogsz tudni olyan precíz mixdownt összehozni, mint egy korrekt lehallgatón és még a füled sem kell megerőltesd.
Egy jó lehallgatón szép freki menetet tudsz összehozni sokkal szebb terekkel és nagyon apró dolgokat is kihallasz amiket mondjuk fülesen vagy egy hifi monitoron nem fogsz. (a füles nem helyettesíti a jó lehallgatót csak kiegészíti azt)
Én zenéltem már laptop hangszórón (meg sok minden máson is). És? Ettől még mindenki tudja miért érdemes rendes studió monitort használni még ha spur is érte x összeget fizetni. (ha nem akkor hallgasson meg egy párat vagy kérjen kölcsön és otthon próbálja ki)
K240 egy nagyon jó füles, de érzésem szerint snapi te azért tartod a legjobb alternatívádnak, mert az a kategória amit te már megvennél (akár új monitorokból) azoknál tény, hogy csak jobb lehet az AKG.

Mindenki abból főzzön ami van neki. Neki van 150 ezer huf-ja erre így ahelyett, hogy kiröhögnétek/ledegradálnátok és irigykednétek ahelyett véleményeket és tapasztalatokat mondjatok ne ilyeneket, hogy szokolon is lehet jó zenét írni, mert a kérdés nem ez volt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:51, 24-12-2008 
pokemon

nalam a behringer befogja a helyi radiot

amikor valaki evekkel ezelott mondta h van olyan h az erosito magatol befogja a radiot jot rohogtem

most meg mindig beszelgetos musor megy a zeneim alatt

amugy nagy poen

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:01, 24-12-2008 
corebreak

minord wrote:
nekem bassstationom van ami odaveri a szaros poly800at

ja meg drumstation ami odaveri a szaros letoltott tr808 pack-eket

(viszont csak behringer monitorom van :oops: )

na snaper?

BS nekem is tetszik, de nálam nem nagyon életképes a rack szinti fogalma, mindegy miért, nem jön be így a rack BS vs P800 versenyben a P800 a nyertes, de ha sima BS-t vetjük össze a P800-al akkor ott toronymagsan nyer a BS.

Drumstation szép és jó és lehet nem dobná kis a szerbezetem:D, de mivel hogy nem nagyon tolok klasszik dobcomputer hangokat ezért csak nézegetni szeretem másoknál:D De a pakknál tuti jobb.

Petikének meg annyit mondok hogy én egyetértek ezzel amit írsz, max-ra. Én nem vagyok írigy at uriemberre, sőt örülök hogy ekkora összeget rászán valaki a zenélésre. (Ismerjük a 0 ráfordítással angyot kaszálni példát...)

K240 nekem bejött. Befüleltem pár cuccot, de én nem szoktam sokat szarakodni ezzel. Meghallottam. Tetszett. Ez kell. Ami jó azt ne basszuk el:D

És én akkor is tartom magam ahhoz hogy lehet Sokol-on is jó ZENÉT csinálni. A mixdwn csak egy szegmense a folyamatnak. És aki benne van mélyen (és ahogy a Petike írta, kiismerte a cájgját), az tud JÓ, PIACKÉPES, ÉRDEKES, HALLGATHATÓ zenét írni akármi szaron, és ezt sztem el tudja adni egy olyan ELFOGADHATÓ minőségű mixdownal is amit otthon tud produkálni, utána ha bejött neki a dolog, ügyesen vissza lehet forgatni a befolyó cash-t stúdióba.

Érdemes költeni, bővíteni, építeni, de pl sose lehet tudni mi lesz később. Nem jött össze, fél év múlva Photoshop-ozni akar, akkor meg egy 150 ezres monitor képnézegetésre :D

No mindegy. Én egyetértek valahol mindenkivel, de a lényeg akkor is az, hogy ha bekanyarodik az ember a Hit-be ennyi lével, akkor már nem röhögik ki, és ott szakképzett emberek majd megmutatják, meghallgatattják vele a dolgokat, és ahhoz mérten meg tudja hozni a megfelelő döntést.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:01, 24-12-2008 
original nuttah

Igen ilyenekről is hallottam. :D Amúgy egy jó árnyékolást kell neki adni és akkor elvileg megszűnik ez a probléma! (de érdekes, hogy erre gyárilag nem gondoltak)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:07, 24-12-2008 
original nuttah

'Sokol-on is jó ZENÉT csinálni.'

Persze. Akkor egyről beszélünk. Boby abban a helyzetben van, hogy tud rá már az elején komolyabb összeget fordítani amivel megspórolhat magának nagyon sok kellemetlenséget amikbe azért valjátok be nagyon nagy szerepet játszott az, hogy nem hallottátok rendesen a zenéket. (aztán idővel megszokta a füled oké, de ez nagyon sok idő és ha már valamihez állítani kell a füled akkor érdemes már az elején a korrekt lehallgatóhoz állítani ami itt a legtöbbünknek sajnos nem adatott meg)

'de a lényeg akkor is az, hogy ha bekanyarodik az ember a Hit-be ennyi lével, akkor már nem röhögik ki'

Ha pénz nélkül is mészbe akkor is belöknek a moog elé. Szemetek! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 24-12-2008 
pokemon

Mackie mr8 olyan 140 ezer korul van,nem kell bemutatni,nem kell
meghallgatni,ebben meg lehet bizni.... :D
Amugy szerintem a lenyeg a meret, "8" alatt nem kell venni...
En mindent hitere veszek,mert akar hiszitek akar nem kulfoldon se konnyebb az elet.... :( Tobbet keresel,de tobbet is koltesz ,a vege
mindig ugyanaz,...honap vegen eloleg,sok krumpli,a gyereknek meg megmondtam,hogy tilos beszarni mert a pelenka arabol egy Mopho-t vettem... :D
ami iszonyatosan nagyon kurva kiraly kis kiegeszito a studiomban.... :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:16, 24-12-2008 
piper

Conclusion wrote:
Mindenki abból főzzön ami van neki. Neki van 150 ezer huf-ja erre így ahelyett, hogy kiröhögnétek/ledegradálnátok és irigykednétek ahelyett véleményeket és tapasztalatokat mondjatok ne ilyeneket, hogy szokolon is lehet jó zenét írni, mert a kérdés nem ez volt.

senki nem röhögte ki és nem is degradálta le!!!!!!!!!!!!!!!
én pact hozzászólására reagáltam, amit FÉLREÉRTELMEZTEM!
a vita mehet tovább, mert hasznos, csak hagyjuk szegény boby-t nem bántotta senki :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 24-12-2008 
braindeath

no worries, kosz a tippeket, gondolkodok meg a dolgon

kezdesnek vagy nem kezdesnek.. a lenyeg, hogy most ertem abba a statuszba hogy erdemes penzt forditani ra, mert fontos kerdesse valt a kiraly sound

nyilvan lehet hifihangfalon is normalis zenet irni (nekem is fadobozos panasonic hifihangfalaim vannak jelenleg), de most mar fontos lett a sound is, ezert kell befektetni :)

Last edited by boby on 16:26, 24-12-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:48, 24-12-2008 
metalhead

És miért nem hallottunk tőled még semmit?
Érdekelne, komolyan...

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 24-12-2008 
braindeath

faalb wrote:
És miért nem hallottunk tőled még semmit?
Érdekelne, komolyan...

majd ha 100%-os lesz, fogsz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 24-12-2008 
én inkább boxolnék

ha ennyit költesz rá csak van ott valami a háttérben... :shock:
sztem faalb erre gondolt... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:07, 24-12-2008 
impulsecreator.hu

meg jo, hogy nem sir be a kedves tarsasag minden egyes alkalommal, mikor valaki pl lemezjatszo vasarlast tervez

nem tul szep dolog a masik zsebeben turkalni, ugyhogy aki hasznos tanacsot nem tud adni infektidnek, maradjon inkabb csendben

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:54, 24-12-2008 
én inkább boxolnék

most ezt nekem céloztad?!
engem nem érdekel senki zsebe...én zenékre céloztam ahogyan faalb-is...bocs ha félreértettem...de nagyon így jön ki...

én amúgy 150-ből ezt venném...Alesis M1 Active Monitor MkII
subot meg nem vennék hozzá...amíg teljesen hozzá nem szoktam ennek a hangjához...(bár ez igényektől meg szobamérettöl is függ..)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1293 posts ]  Go to page Previous  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 65  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]