i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:26, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2008/07 Symetrix - Breaking mind
PostPosted: 13:27, 05-07-2008 
ujonc

Üdv mindenkinek!

Hosszú kihagyás után egy új szerzeményemet szeretném próbára tenni. Volt vele munka rendesen és most is mint mindíg szívem lelkem benne van. :)

Pár szó elöljáróban a trackről:

Húzósabb zene, de az elmúlt hónapokban tapasztalt magánéleti események sorozata nem épp a lájtos liquid témák fele sodort. Ezen eseményeket szándékoztam zenébe foglalni. Az egyéni reece hang kikeverésén most is ügyködtem, szerintem egész jó lett. :) A Szinti hangzásokat is magam alakítottam ki. Különös tekintettel a Lead témára. Összetettebb és változatosabb lett a dob meg úgy az egész zene szerkezete. Körvonalakban ennyi. :)

Kritikákat észrevételeket továbbra is szívesen fogadom :)

Íme a link:
Symetrix - Breaking mind

Remélem tetszik majd. Jó zenehallgatást mindenkinek :) Peace!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:58, 05-07-2008 
original nuttah

Huh...hát az eleje az ígéretes volt de onnantól ahol bejön az a trance szinti elveszti számomra a varázsát és széthullik a koncepció. Nem illik a képbe ráadásul onnantól végig torzul az egész, úgy hogy a sub mint olyan nem nagyon játszik szerepet. Ráadásul a darabolós részek sem lettek kiforrottak (nem elég ha egy adott helyen csak vissza loopolgatsz). Kicsit érződik, hogy ez nem a te asztalod hanem inkább a lágyabb témák. :) Ehez képest azért nem lett rossz, de én inkább arra sarkallak, hogy maradj a lágyabb témáknál. Érződik, hogy abban jobban otthon vagy! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:38, 05-07-2008 
ujonc

Conclusion wrote:
Huh...hát az eleje az ígéretes volt de onnantól ahol bejön az a trance szinti elveszti számomra a varázsát és széthullik a koncepció. Nem illik a képbe ráadásul onnantól végig torzul az egész, úgy hogy a sub mint olyan nem nagyon játszik szerepet. Ráadásul a darabolós részek sem lettek kiforrottak (nem elég ha egy adott helyen csak vissza loopolgatsz). Kicsit érződik, hogy ez nem a te asztalod hanem inkább a lágyabb témák. :) Ehez képest azért nem lett rossz, de én inkább arra sarkallak, hogy maradj a lágyabb témáknál. Érződik, hogy abban jobban otthon vagy! :wink:

Először is köszi az őszinte kritikát. Elismerem hogy ebben a műfajban van még mit tanulnom. Ez inkább kísérleti jellegű zene volt a részemről, viszont a "nem az én asztalom" kijelentéssel vitatkoznom kell. :) Szerintem egy jó producer ismérve az, ha nem ragad meg egy műfajnál. Ezért teszek időről időre ilyen kísérleteket. Egyrészt fejlődöm, mert foglalkozom új útak, lehetőségek kiaknázásával, másrészt meg tanulok a visszajelzésekből és a kritikákból. Nálam amúgy ez az zene így, ebben a formájában őszinte és reprezentatív, megalkuvás nélkül. El tudom mondani róla hogy 100%-ig enyém, és engem tükröz. Természetesen fel voltam készülve arra hogy nem fog osztatlan sikert aratni, de ez nem is baj. :) Elvégre ki akar olyan zenét írni ami mindenkinek tetszik? :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:28, 05-07-2008 
original nuttah

Értem én. Nem is eltántorítás volt a cél, de egy egy producer munkáin hallatszik melyik az inkább neki való irány. Ettől függetlenül a kitegintgetések bőven beleférnek és a kisérletezgetések, hiszen ettől lesz ez az egész izgalmas.
Én csak arról beszéltem, hogy ezen a tracken is hallatszik a lágy behatás pl azzal a trance arp-al. Kicsit nekem olyan hatást kelt mintha megeröltető lett volna a darkos hatásnál maradni és a lágy oldalad kicsit gyözött is a dark felett. :) Amolyan skizofrén állapot lett a zenéből.
Amúgy a dolgok objektív oldala még mindig nem tetszés kérdés. Szubot kéne rá pakolni és az erős torzítást javítani meg még cineket perkákat is elviselne a groove.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 05-07-2008 
original nuttah

Jah meg az utcsó mozgalmas szekciónál ahol a cinekkel pörgetnéd a témát olyan hatást kelltenek mintha az egész elcsúszott volna.
Ez pedig a tracked adatlapja (by cooledit)
.............................|Left| |Right|
Min Sample Value: -32768 -32768
Max Sample Value: 32767 32767
Peak Amplitude: .04 dB .04 dB
Possibly Clipped: 817 752
DC Offset: -.457 -.458
Minimum RMS Power: -46.92 dB -46.82 dB
Maximum RMS Power: -6.18 dB -6.31 dB
Average RMS Power: -15.08 dB -15.1 dB
Total RMS Power: -14.06 dB -14.07 dB
Actual Bit Depth: 16 Bits 16 Bits

Using RMS Window of 50 ms

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:41, 08-07-2008 
ujonc

Megerőltető nem lett volna, útközben jött az ötlet hogy "Hmmmm.... mi lenne ha két ellentmondásos érzést megpróbálnánk ötvözni egymással". Szerintem ha tisztán a darknál maradtam volna, akkor semmi újdonsággal nem kecsegtetne a zene, és hamar az unalom martalékává lett volna. Van már Evol intent meg egy rakat más olyan előadó, akik már tök jól kitaposták ezt az ösvényt és bár nagyon szeretem hallgatni őket, utánozni nem szeretnék senkit. Ez persze néha akaratlanul is összejöhet, mert megkaptam már azt a kritikakét hogy Evol és Bse hatás erősen érezhető. Ha a neveket olvasom, megtisztelő, ha a tényt hogy hasonlít akkor már nem annyira. Minden esetre, az összes kritika (beleértve a tied is) arra sarkal hogy jobban el kell mélyedni a műfajban, ha a fent említett metódussal érdemleges alkotásokat szeretnék írni. Egy cél körvonalazódik... :P

Ami a technikai részt illeti: A torzítás valószínüleg a Sub miatt lesz mert amíg az nem volt benne nem volt para. de utólagosan én is kihallottam hogy torzabb lett egy picit a történet, bár használaok egy "gyárilag" torz drumloopot is. A cineken csiszolni fogok egy picit, ám csúszást nem érzékeltem...

Ez úton is szorri de vagyok annyira amatőr hogy a cool edit-es adatokat nem tudom értelmezni. Pontosan mit kellene leszűrnöm ezekből az eredményekből?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:23, 08-07-2008 
metalhead

Symetrix wrote:
megkaptam már azt a kritikakét hogy Evol és Bse hatás erősen érezhető.

en ezt teljes mertekben pozitiv ertelemben mondtam am :wink:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:39, 08-07-2008 
droid

Hali
Az eleje a track-nek úgy kezdődik mint egy Thunderdom szám :)
De aztán beindúl nagyon eltaláltad ezt a pörgős témát kicsit breakcore filling!!!Hát utánna bejön az a lead ami nagyon kizökkenti a hallgatóját a "lendületből" szerintem ez helyett valami darkdrone-t kéne betenni vagy valami olyan pad-ot aminek megvan rángatva a freqvenciája!!!
Úgy összegezve nekem bejön ügyes zene csak így tovább!!!!
Hy

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:34, 08-07-2008 
ujonc

boc wrote:
Symetrix wrote:
megkaptam már azt a kritikakét hogy Evol és Bse hatás erősen érezhető.

en ezt teljes mertekben pozitiv ertelemben mondtam am :wink:

Megtiszteltetésnek is vettem, de a saját magammal szemben táplált növekvő elvárások mindíg beszolnak. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:51, 08-07-2008 
ujonc

Alex Dragoo wrote:
Hali
Az eleje a track-nek úgy kezdődik mint egy Thunderdom szám :)
De aztán beindúl nagyon eltaláltad ezt a pörgős témát kicsit breakcore filling!!!Hát utánna bejön az a lead ami nagyon kizökkenti a hallgatóját a "lendületből" szerintem ez helyett valami darkdrone-t kéne betenni vagy valami olyan pad-ot aminek megvan rángatva a freqvenciája!!!
Úgy összegezve nekem bejön ügyes zene csak így tovább!!!!
Hy

Ez a Lead már csak ilyen: kizökkentős. :D Én még mindíg úgy vagyok a sokadik meghallgatás után is, hogy minden ott van ahol annak lennie kell. A Pad-ot viszont fontolóra veszem. Köszi a tippet! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:25, 08-07-2008 
partiarc

Jó kis zene ez.Kár hogy klippel +torzít.De hát ezt ki lehet javítani...
keep it up

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:00, 09-07-2008 
én inkább boxolnék

elöször is elég gáz hogy ien clippel toltad fel a zenét...
másodszor az egész zene oan mintha tényleg két zene lenne nekem az eleje a kezdés bejön...ami utánna jön már kevésbé...(trance-es arp.) a reece-ed tényleg egész jó lesz és egyedi... az eqz-sáson kéne javítani a középmélyet kéne kicsit levenned illetve valóban kéne hozzá egy kis sub... :roll:
harmadszor az 5let mindenféleképp megéri a ráfordított időt mert van benne ráció sztem... :wink:

hajrá! 8)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]