i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:11, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ] 
Author Message
 Post subject: törölve
PostPosted: 12:38, 01-07-2008 
ujonc

törölve

Last edited by daniel csorba on 00:03, 17-11-2008, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:57, 01-07-2008 
son of nitrous

nekem kicsit zsufoltnak tünik a szám nem érvényesülnek a szám jellegzetes motivumai(eredetinek),lehetne tagoltabb.vagyis kevesebbet mondjuk a vocalt,de játszva a szóló gitarral ami a végén levezeti a számot nekem az tetszik legjobban 8)
ennyit az izlésről...

dobok:nem jönnek át szinte egyáltalán a cineken kivül de azok meg nagyon
ami javithat még ezen a tér jobb hazsnálata és a frekik ügyesebb vágása,mert elég masszaa mix most

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:15, 01-07-2008 
ujonc

N. wrote:
nekem kicsit zsufoltnak tünik a szám nem érvényesülnek a szám jellegzetes motivumai(eredetinek),lehetne tagoltabb.vagyis kevesebbet mondjuk a vocalt,de játszva a szóló gitarral ami a végén levezeti a számot nekem az tetszik legjobban 8)
ennyit az izlésről...

dobok:nem jönnek át szinte egyáltalán a cineken kivül de azok meg nagyon
ami javithat még ezen a tér jobb hazsnálata és a frekik ügyesebb vágása,mert elég masszaa mix most

Köszönjük megfogadjuk mindenképpen!!
És a hangulat? mennyire jött át....mármint zeneileg nem pedig technikailag! Ez is érdekelne, hogy mennyire pofátlan, vagy mennyire tudtunk legalább egy picit is adni a zenéhez.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:06, 01-07-2008 
ujonc

Még annyi hozzá tartozik , hogy nem az volt az elsődleges cél, hogy meghagyjuk a zene felépítését és hangulatát...sőt!!
Az mondjuk szerintem sikerült, csak az a kérdés kinek mennyire befogadható és mennyire tud elrugaszkodni az eredeti zenétől. Ezt értettem pofátlanság alatt, hogy kinek mennyire lett szentségtörő ez a zene.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:24, 01-07-2008 
piper

nekem inkább mashup érzetet kelt így, mintha prodigy-ra lenne ráhúzva az ac/dc!
szóval ötletre nagyon bejön, mert szeretem az ilyen dolgokat, csak tényleg szólhatna jobban, mert a lábdob ahogy döngöl az intróban úgy eltűnik a dropban!
szal hajrá!
updatet kérünk ;)

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 01-07-2008 
ujonc

sollabong wrote:
nekem inkább mashup érzetet kelt így, mintha prodigy-ra lenne ráhúzva az ac/dc!
szóval ötletre nagyon bejön, mert szeretem az ilyen dolgokat, csak tényleg szólhatna jobban, mert a lábdob ahogy döngöl az intróban úgy eltűnik a dropban!
szal hajrá!
updatet kérünk ;)

Jeeeeeeeeesssss!! Ezt tényleg bele kell rakni, csak hogy oldajuk meg hogy végig szét basszon a lábdob és tolja ki a számon a tüdőmet füroncsoló hangerőnél :pogo:, de dropban még nagyobbat üssön rajtad úgy, hogy ne legyen túl kompresszálva....megoldási tanácsokat várunk!!

Update lesz, mert megérdemlitek :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:31, 02-07-2008 
ujonc

Szerintem is cut-olni kellene a mélyebb tartományoknál.A kickel véleményem szerint több hatást nem tudsz kihozni,viszont egy kis bass téma a drop után böven beleférne... :idea:

Ezen kivül rendbe van a track.Jó volt egy kcsit nosztalgiázni:)

www.myspace.com/lowfreq2

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:49, 02-07-2008 
original nuttah

Érdekes zene lett. :) Sok a megállás a trackben és a hosszú 'introk'. Több menet kéne a trackbe.
A kick megmaradását meg a drop után legjobban sidechainnel lehet megoldani. Ez van. Ha Eqval vágdosod a kicket nem érsz el túl jó eredményt a tapasztalatom ezt mutatja. Egyszerűen jó sidechainelés kell ami szintén nem egyszerű (talán nehezebb tényleg jól belőni egy sidechain-t mint ki eqzni) viszont az eredmény szerintem sokkal jobb. Próbáljátok ki.
Ami még esetleg megemíthető amit előttem is mondtak, hogy indokolatlanul túlzsúfolt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:26, 02-07-2008 
ujonc

Conclusion wrote:
Egyszerűen jó sidechainelés kell ami szintén nem egyszerű

Mi az a sidechain?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:10, 02-07-2008 
original nuttah

pl: http://www.youtube.com/watch?v=WjoKrfrrCj8

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 02-07-2008 
original nuttah

A 'sidechain compressor' olyan kompresszor amit egy adot sávra téve egy vezérlőjellel irányíthatunk és a sávon mondjuk ha egy kick a vezérlő jel akkor ennek a kicknek az ütésekor hatásban lejebb halkul a sáv, de valójában kompresszál egyet. Így nem kell levagdosni a kickről a fontos dolgokat. Sőt akár telíteni is lehet. Csakhát ez is ilyen szükséges rossz, de ilyen 'hangtechnikai' dolgokon kívűl sokat használják sound design-kodásra is pl elektroban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:00, 03-07-2008 
ujonc

Köszi!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:31, 03-07-2008 
ujonc

Conclusion wrote:
Érdekes zene lett. :) Sok a megállás a trackben és a hosszú 'introk'. Több menet kéne a trackbe.
A kick megmaradását meg a drop után legjobban sidechainnel lehet megoldani. Ez van. Ha Eqval vágdosod a kicket nem érsz el túl jó eredményt a tapasztalatom ezt mutatja. Egyszerűen jó sidechainelés kell ami szintén nem egyszerű (talán nehezebb tényleg jól belőni egy sidechain-t mint ki eqzni) viszont az eredmény szerintem sokkal jobb. Próbáljátok ki.
Ami még esetleg megemíthető amit előttem is mondtak, hogy indokolatlanul túlzsúfolt.

Köszi Con!
Igazából ait mondassz az egyetlen megoldás EQ val sztem sokkal szarabb végeredményt hoznánk ki belőle..a túlzsúfoltság lehet hogy a sok ghost miatt van.....megnézem lebutítva...vagy pedig levágok belőlük...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 03-07-2008 
ujonc

LowFreq. wrote:
Szerintem is cut-olni kellene a mélyebb tartományoknál.A kickel véleményem szerint több hatást nem tudsz kihozni,viszont egy kis bass téma a drop után böven beleférne... :idea:

Ezen kivül rendbe van a track.Jó volt egy kcsit nosztalgiázni:)

www.myspace.com/lowfreq2

Köszönjük Low!! Legközelebb adunk mellé kacsintóspénztárcát , hogy a retro feeling tökéletesen meglegyen :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:25, 03-07-2008 
son of nitrous

SWAT wrote:
Conclusion wrote:

Köszi Con!
Igazából ait mondassz az egyetlen megoldás EQ val sztem sokkal szarabb végeredményt hoznánk ki belőle..a túlzsúfoltság lehet hogy a sok ghost miatt van.....megnézem lebutítva...vagy pedig levágok belőlük...

a zsufoltság nem feltétlen a dobokon van,ha jól halyén van minden nincsen ilyen para ,reverbek delayek kellenek
meg panezés
minden egymáson szól.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:01, 03-07-2008 
ujonc

N. wrote:
SWAT wrote:
Conclusion wrote:

Köszi Con!

a zsufoltság nem feltétlen a dobokon van,ha jól halyén van minden nincsen ilyen para ,reverbek delayek kellenek
meg panezés
minden egymáson szól.....

szerintem reverbbel meg delay-jel csak elmosnám a zenét nem lenne annyira nyers...és a zsúfoltságot csak növelnénke vele...de a pannel viszont tényleg lehet valamit kezdeni!!

Amúgy talán még egy észrevétel! A dropp után a kick azért nem annyira üt, ert nincs is...csak clash-t használtunkpont azért hogy ne kompresszáljuk túl....lehet hogy azért nem üt akkorát....most próbálgatjuk, ha van valami olyan ami jobbá teszi a zenét és meg is csináljuk azonnal update!!

Köszi panes ötletet! kézenfekvő volt , csak nem jutott eszembe :D
"tudtam, tudtam, de nem sejtettem" :sor:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]