i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:37, 19-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Next
Author Message
 Post subject: Segítség, elakadtam! - avagy a félkész zenék topikja
PostPosted: 23:29, 16-01-2007 
impulsecreator.hu

A cím magáért beszél: ha úgy érzed nem tudod folytatni a zenéd, és kellene egy jó tipp, vagy bármilyen technikai kérdésed van a félkész műveddel kapcsolatban, ide postolhatod!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:30, 16-01-2007 
mindscape

szerintem hangosítsd fel a basst 8)

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:52, 16-01-2007 
Na...jó ötlet!

(szívesen) :D 8) :wink:

Post subject:
PostPosted: 00:46, 17-01-2007 
corebreak

Nekem kb 70 olyan rijectem van amiből van kb 3 perc...postoljam be mindet...ugy kb 10ből 1et fejezek be...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:56, 17-01-2007 
original nuttah

de jó 5let a topik amugy

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:17, 17-01-2007 
piper

PM3 wrote:
5let

:lol: jó kis zenekar volt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:47, 17-01-2007 
impulsecreator.hu

ZeneFuleimnek wrote:
A másik komolyabb problémakör, amelyet orvosolni szeretnénk: a zenék minősége, illetve a minőség hiánya. Ahogyan azt egy évvel ezelőtt is említettük, nyitottak vagyunk az újoncokra, sőt, abban bízunk, hogy a szigorított szabályok mellett az ő zenéik is nagyobb figyelmet kapnak majd. Ez viszont nem egyezik azzal, hogy nyitottak vagyunk minden „egy loop-ból álló” kezdeményre. Ha új zenét posztoltok, előtte legyetek szívesek önkritikát gyakorolni! Gondoljátok végig, hogy minden magatoktól telhetőt elkövettetek-e a minőségi produkció érdekében. Ha úgy érzitek, hogy nem, ne posztoljátok olyan kísérő szöveggel, hogy „most csaptam össze” vagy „nem a legjobb de gondoltam megmutatom”, mert erre senki sem kíváncsi. Ha már végleg megrekedtetek valahol a zeneírás során, használjátok a ’Segítség, elakadtam! - avagy a félkész zenék topikja’ című témát.

nagyrészt emiatt jött létre ez a topik, szeretnénk ha a ZF-be már valamennyire kész(ebb), minőségibb zenék kerülnének be

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 17-01-2007 
corebreak

Uha...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 17-01-2007 
corebreak

Én egyszer posztoltam egy rakat clipet, de kitörölték merthogy csak egyet lehet...:(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:42, 17-01-2007 
1 kérdés
ez inspirálta az új topicot:
https://forum.old.drumandbass.hu/viewtopic.php?t=5018

vagy ez már amúgy is tervbe volt véve?

:o

Post subject:
PostPosted: 20:09, 17-01-2007 
droid

Nemhinném hogy a számok minősége ettől javulna. Én kezdeményeztem egy konkrétabb tutrialszerűség posztolást amit én "kombo" néven írtam. Szerintem csak ennek lenne értelme. De mondogathatjuk egymásnak hogy a cinek halkak vagy a basszus gyenge, ha nem is használunk kompresszort, meg EQkat... Ha jól értettem a minőség szó alatt a zenei értékekre gondoltatok nem a mixdownolásra. Jó a kezdeményezés mert igy sok zenei trükköt tanulhatunk el egymástól, de a szám ugyanúgy szarul fog szólni (vannak persze kivételek). Sose láttam olyan posztot vagy topikot amibe erről részletesen lett volna szó, csak ilyen félmondatokat lehetett elkapni: pl a kick és a sub összeb*sz. Senkit sem akarok offolni, de ez a fórum ezen a téren szinte 0 információt tartalmaz. Egy ilyen topik is kéne: A mixdown lépésről-lépésre. (és mondjuk csak a rilisszel rendelkező magyar producerek irnának bele). Persze nem mindenkinek van jó hangrendszere hogy ezt megvalósítsa, de még ők is haladnának vele szerintem. És amúgy azért is lenne jó mert a letölthető mixdownoskönyvek elég hosszadalmasak, nem lényegre törőek (azon kívül hogy angolul vannak), vagy nem feltétlenül működnek jól drumandbasszel. Előre bocsi ha ez durva volt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:27, 17-01-2007 
son of nitrous

-black ops- wrote:
Nemhinném hogy a számok minősége ettől javulna. Én kezdeményeztem egy konkrétabb tutrialszerűség posztolást amit én "kombo" néven írtam. Szerintem csak ennek lenne értelme. De mondogathatjuk egymásnak hogy a cinek halkak vagy a basszus gyenge, ha nem is használunk kompresszort, meg EQkat... Ha jól értettem a minőség szó alatt a zenei értékekre gondoltatok nem a mixdownolásra. Jó a kezdeményezés mert igy sok zenei trükköt tanulhatunk el egymástól, de a szám ugyanúgy szarul fog szólni (vannak persze kivételek). Sose láttam olyan posztot vagy topikot amibe erről részletesen lett volna szó, csak ilyen félmondatokat lehetett elkapni: pl a kick és a sub összeb*sz. Senkit sem akarok offolni, de ez a fórum ezen a téren szinte 0 információt tartalmaz. Egy ilyen topik is kéne: A mixdown lépésről-lépésre. (és mondjuk csak a rilisszel rendelkező magyar producerek irnának bele). Persze nem mindenkinek van jó hangrendszere hogy ezt megvalósítsa, de még ők is haladnának vele szerintem. És amúgy azért is lenne jó mert a letölthető mixdownoskönyvek elég hosszadalmasak, nem lényegre törőek (azon kívül hogy angolul vannak), vagy nem feltétlenül működnek jól drumandbasszel. Előre bocsi ha ez durva volt.

igazad van van ezer tutorialom nekem is,és sokszor volt amit régebben nkipróbáltam és nagyon szarul sikerült elvetettem az ötletet hogy ez nem jó megoldás,de mikor kicsit pl jobban kiismertem compi eq-t stb. akkor pl sokkal jobban sikerült a dolog.
persze angol tutik szótár stb elég fárasdztó félre érthető,sajna magyarul nem nagyon találni infókat.
igen jó lenne pár okoság oylanoktól akik tudják van már bevált módszerük,persze gondolom a koynhatitkait senki nem akarja kikotyogni de ha lenne pár használható megoldás dolgokra akkor mindenki kipróbálgathatná és pár iylen tanuló megmozdulás után kialakitaná mi hogy tetszik neki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:29, 17-01-2007 
impulsecreator.hu

nézd, az, hogy ti mit hoztok ki a topicból, már tőletek függ

a minőségnek része a mixdown is

topikot pedig nyithatsz itt a zenetech-en belül

semmi baj nem volt durva, inkább csak felesleges

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:04, 17-01-2007 
son of nitrous

akkor uyge vannak itt zenetechnek oylan akik azért el tudják dönteni mi járható út mi nem.szóval kicsit jobban bátrabban ki kéne tárgyalnunk mindjuk iylen technikai kérdéseket egy topikba ahol irdatlan nagy blődségeket törölnék az oylan tévejedéseket amik tanulságosak meg kicsit gatyába ráznák pesze nem tom menyi megmozdulás lenne rá meg hogy matt,jade,scum,psure mennyire válalnák ezt.de biztos sok haszna lenne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:45, 17-01-2007 
droid

N.(TBP/Styleforce) wrote:
akkor uyge vannak itt zenetechnek oylan akik azért el tudják dönteni mi járható út mi nem.szóval kicsit jobban bátrabban ki kéne tárgyalnunk mindjuk iylen technikai kérdéseket egy topikba ahol irdatlan nagy blődségeket törölnék az oylan tévejedéseket amik tanulságosak meg kicsit gatyába ráznák pesze nem tom menyi megmozdulás lenne rá meg hogy matt,jade,scum,psure mennyire válalnák ezt.de biztos sok haszna lenne.

Az biztos. Tény hogy ők a monitorokkal többre képesek, de vagyunk páran már low budget cuccokkal, vagy fülesekkel szerintem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:15, 17-01-2007 
corebreak

Na ez volt az uccsó lökés nekem. Már régóta gondolkodom egy mixdown tutorial megírásán (de azért én se vagyok májer), csak télleg vannak akiknek lehet jól jönne. Ma már nem, de holnap nekiállok, fullra sztepbájsztep, képekkel, screenshotokkal, mp3 clipekkel meg minden, HTML formában, aztán fel is dobom valahova hogy elérhető legyen. Ha nektek jó az ahogy az én trackjeim szólnak (most nem a régiekre gondolok mert azóta finomodam;)) akkor én csinálok egy ilyet télleg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:56, 17-01-2007 
piper

Snaper wrote:
Na ez volt az uccsó lökés nekem. Már régóta gondolkodom egy mixdown tutorial megírásán (de azért én se vagyok májer), csak télleg vannak akiknek lehet jól jönne. Ma már nem, de holnap nekiállok, fullra sztepbájsztep, képekkel, screenshotokkal, mp3 clipekkel meg minden, HTML formában, aztán fel is dobom valahova hogy elérhető legyen. Ha nektek jó az ahogy az én trackjeim szólnak (most nem a régiekre gondolok mert azóta finomodam;)) akkor én csinálok egy ilyet télleg.

valószínüleg úgyse egy az egyben úgy fogjuk csinálni!

nem akarlak meg bántani de nem etalon ként fogja szerintem senki se kezelni. viszont irányt tud mutatni!! és ez a lényeg! aztán úgyis mindenki változtat a saját szája/füle íze szerint. úgyhogy mindenképp jó lenne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:27, 18-01-2007 
mindscape

Snaper wrote:

de figyi, sztem előbb csinálj olyan mixdownokat amikkel legalább te elégedett vagy :fog:

sokszor próbáltam már segíteni mixdown ügyekben is, de általában vagy engem oltottak le a végén vagy magyarázkodás volt, meg okoskodás...
szóval ha valakinek van erre sok ideje és lelkesedése, az írogasson tutorialt, én kihagynám, mert inkább csinálom mint hogy beszéljek róla

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject: Dvd
PostPosted: 09:40, 18-01-2007 
ujonc

Üdv

Bocs hogy ide totlam be,de nem találtam egy olyan szekciót se ami jobban passzolna.

Azt szeretném megtudni,hogy a dvdről le lehet e ugy hámozni a cuccot,hogy kép meg csak a duma meg pár effekt.Azért gondoltam ezt,mert ugye 5 csatorna a hang,és ugysem megy egyszerre minden az aláfestőzene.

Amugymeg mixdown tutorial rulez,szerintem hasznos dolog lenne mindeféleképpen.

Písz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:39, 18-01-2007 
corebreak

Na el is vettétek a kedvem:) De hát éjszaka fennmaradtam és megcsináltam. Ha belegondolok szart sem ér, de ha már szenvedtem vele...szal fikázást nem kérek ha lehet.

http://www.megaupload.com/?d=SMDXSPLI2

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]