-black ops- wrote:
Nemhinném hogy a számok minősége ettől javulna. Én kezdeményeztem egy konkrétabb tutrialszerűség posztolást amit én "kombo" néven írtam. Szerintem csak ennek lenne értelme. De mondogathatjuk egymásnak hogy a cinek halkak vagy a basszus gyenge, ha nem is használunk kompresszort, meg EQkat... Ha jól értettem a minőség szó alatt a zenei értékekre gondoltatok nem a mixdownolásra. Jó a kezdeményezés mert igy sok zenei trükköt tanulhatunk el egymástól, de a szám ugyanúgy szarul fog szólni (vannak persze kivételek). Sose láttam olyan posztot vagy topikot amibe erről részletesen lett volna szó, csak ilyen félmondatokat lehetett elkapni: pl a kick és a sub összeb*sz. Senkit sem akarok offolni, de ez a fórum ezen a téren szinte 0 információt tartalmaz. Egy ilyen topik is kéne: A mixdown lépésről-lépésre. (és mondjuk csak a rilisszel rendelkező magyar producerek irnának bele). Persze nem mindenkinek van jó hangrendszere hogy ezt megvalósítsa, de még ők is haladnának vele szerintem. És amúgy azért is lenne jó mert a letölthető mixdownoskönyvek elég hosszadalmasak, nem lényegre törőek (azon kívül hogy angolul vannak), vagy nem feltétlenül működnek jól drumandbasszel. Előre bocsi ha ez durva volt.
igazad van van ezer tutorialom nekem is,és sokszor volt amit régebben nkipróbáltam és nagyon szarul sikerült elvetettem az ötletet hogy ez nem jó megoldás,de mikor kicsit pl jobban kiismertem compi eq-t stb. akkor pl sokkal jobban sikerült a dolog.
persze angol tutik szótár stb elég fárasdztó félre érthető,sajna magyarul nem nagyon találni infókat.
igen jó lenne pár okoság oylanoktól akik tudják van már bevált módszerük,persze gondolom a koynhatitkait senki nem akarja kikotyogni de ha lenne pár használható megoldás dolgokra akkor mindenki kipróbálgathatná és pár iylen tanuló megmozdulás után kialakitaná mi hogy tetszik neki.