2A wrote:
Üdv
Azt vágja valaki hogy a CC parancsokat lehet e grafikusan editálni az abletonban,vagy csak szimplán nem?(Legalább úgy mint a rizönbe ottan,alul,azt a kéket,azt,ceruzával)
Mert felvenni felveszi-le is játssza,de én hiába kerestem-kutattam nem leltem olyan részt ahol erre találtam volna bármit is hogy kijelezze.
Abból indultam ki,há' nehogymár érted.Megcsinálnak egy haláldurva progit,ami felveszi meg le is játssza a CC-ket de ezt csak úgy "valahova" veszi fel,megnézhetetlenül...Elég kellemetlen amikor valami zsíros hajligatást csinálok és ugye elszúrom,vagy éppen csak parányit( hö,karányit)kéne rajta modulálni,amit szuper lenne cerkával fentebb rajzolni,de nem neemnem.Nem.
Ehelyett vegyem fel megint,szurjam el,amitől huzzam fel magam megint,hogy megint ne tudjam rendesen felvenni,amitől felhzzam magam annyira hogy kikapcsoljam a francba.
Kérem segítségeteket.
2A
Simán lehetbaznautomatizálási paramétereket állítani.
Lenyitod az adott midisávot ahol a vst van(azt a midi felirít melleti kis lefelémutató nyilacskával tudod megtenni). Kiválasztod az eszközt amit automatizálni akarsz(ez a midi felirat alatti első fehér téglalapban van...itt álltalában alapértelmezetten a mixer szokott lenni)). Ha ez megvan akkor az alatta lévő fehér téglalapot is lenyitod és kiválasztod melyiket szeretnéd automatizálini illetve javítgatni. Aztán ott van fent a kis ceruza és rajzolgatsz..

Van olyan, hogy egy vstnél nem rakja be a potikat a control choose-ba. Ekkor rámész a vstre az adott potira, majd jobb klikk....control és kiválasztod hányas potilegyen. Ha ezután visszamész a control chooseba már ott van a poti és tudod automatizálni.(de ha felveszed az automatizálást akkor elvileg ezt automatikusan megkell csinálnia)