i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 05:12, 19-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 03:59, 08-12-2006 
original nuttah

Egy kis folytatása a dolgoknak. Méltatlanul kifelejtettem az új 8 sávos parametric eq-t. MEgnéztem spectrum analízissel és űgy tünik rendben van a dolog. Kényelmes a használata és nagyon kezes bárány... :D
Ahogy észrevettem a rendszer optimalizáció is jóval megoldottab lett. Egyszerűen gyorsabb lett.. :) Fura. Nem ezt vártam, de örülök neki.
Ez effekteket is kicsit felvarták talán az algoritnusokat is egy kicsit átszabták, de elég kellemesen szólnak. Eddig egy két pluginnel nem voltam kibékűlve, de most egésszen elvagyok mindegyikkel. Amit tekerek az változik és minden szépen dolgozik. Szerintem ez egy sikeres update volt, de majd kiváncsi leszek a tényleg hozzáértőemberek szájából miifog elhangozni.

Engem meggyőzőtt ismét... :) Egy ilyen fiatal gyártótól ez szerintem szép teljesítmény.

Egyébként tényleg jó lenne mástól is hallani mitgondol róla. Tényleg kiváncsi vagyok, mert lehet, hogy csak én vagyok láma... :D

Profile  

Post subject: CcC
PostPosted: 12:02, 08-12-2006 
ujonc

Üdv

Azt vágja valaki hogy a CC parancsokat lehet e grafikusan editálni az abletonban,vagy csak szimplán nem?(Legalább úgy mint a rizönbe ottan,alul,azt a kéket,azt,ceruzával)

Mert felvenni felveszi-le is játssza,de én hiába kerestem-kutattam nem leltem olyan részt ahol erre találtam volna bármit is hogy kijelezze.

Abból indultam ki,há' nehogymár érted.Megcsinálnak egy haláldurva progit,ami felveszi meg le is játssza a CC-ket de ezt csak úgy "valahova" veszi fel,megnézhetetlenül...Elég kellemetlen amikor valami zsíros hajligatást csinálok és ugye elszúrom,vagy éppen csak parányit( hö,karányit)kéne rajta modulálni,amit szuper lenne cerkával fentebb rajzolni,de nem neemnem.Nem.

Ehelyett vegyem fel megint,szurjam el,amitől huzzam fel magam megint,hogy megint ne tudjam rendesen felvenni,amitől felhzzam magam annyira hogy kikapcsoljam a francba.

Kérem segítségeteket.

2A

Profile  

Post subject: Re: CcC
PostPosted: 13:55, 08-12-2006 
original nuttah

2A wrote:
Üdv

Azt vágja valaki hogy a CC parancsokat lehet e grafikusan editálni az abletonban,vagy csak szimplán nem?(Legalább úgy mint a rizönbe ottan,alul,azt a kéket,azt,ceruzával)

Mert felvenni felveszi-le is játssza,de én hiába kerestem-kutattam nem leltem olyan részt ahol erre találtam volna bármit is hogy kijelezze.

Abból indultam ki,há' nehogymár érted.Megcsinálnak egy haláldurva progit,ami felveszi meg le is játssza a CC-ket de ezt csak úgy "valahova" veszi fel,megnézhetetlenül...Elég kellemetlen amikor valami zsíros hajligatást csinálok és ugye elszúrom,vagy éppen csak parányit( hö,karányit)kéne rajta modulálni,amit szuper lenne cerkával fentebb rajzolni,de nem neemnem.Nem.

Ehelyett vegyem fel megint,szurjam el,amitől huzzam fel magam megint,hogy megint ne tudjam rendesen felvenni,amitől felhzzam magam annyira hogy kikapcsoljam a francba.

Kérem segítségeteket.

2A

Simán lehetbaznautomatizálási paramétereket állítani.
Lenyitod az adott midisávot ahol a vst van(azt a midi felirít melleti kis lefelémutató nyilacskával tudod megtenni). Kiválasztod az eszközt amit automatizálni akarsz(ez a midi felirat alatti első fehér téglalapban van...itt álltalában alapértelmezetten a mixer szokott lenni)). Ha ez megvan akkor az alatta lévő fehér téglalapot is lenyitod és kiválasztod melyiket szeretnéd automatizálini illetve javítgatni. Aztán ott van fent a kis ceruza és rajzolgatsz.. :) Van olyan, hogy egy vstnél nem rakja be a potikat a control choose-ba. Ekkor rámész a vstre az adott potira, majd jobb klikk....control és kiválasztod hányas potilegyen. Ha ezután visszamész a control chooseba már ott van a poti és tudod automatizálni.(de ha felveszed az automatizálást akkor elvileg ezt automatikusan megkell csinálnia)

Profile  

Post subject: No vst
PostPosted: 17:53, 08-12-2006 
ujonc

Üdv

Nem a vst-n szeretnék Ccc-ket rajzolgatni :wink:

Azt lehet vagy nem?

Magyarán van itt egy ea 1 es és a hajligatásokat szeretném valahogy "láthatóvá tenni" amiket felvesz( mert felveszi a rohadék) hozzá

Profile  

Post subject: Re: No vst
PostPosted: 04:01, 09-12-2006 
original nuttah

2A wrote:
Üdv

Azt lehet vagy nem?

Magyarán van itt egy ea 1 es és a hajligatásokat szeretném valahogy "láthatóvá tenni" amiket felvesz( mert felveszi a rohadék) hozzá

Ha felveszi akkor tuti, hogy lehet szerkeszteni is. Én nekem nincs most itt olyan eszközöm amivel segíteni tudnék, hogy megnézzem. Ha lesz megteszem, de remélem annál előbb érkezik erre megoldás.... :D
De ha midi sávon keresztűl veszed fel és játszod vissza akkor biztos kell lennie egy szerkesztőrésznek (melleslegeg a control change üzenetek meg standardnek számítanak ezért nagyon meglepődnék ha nem lehetne). Amennyiben audióba rögzítesz úgy érthető, hogy nemtudod vezérelni.. :wink:

Profile  

Post subject: Re: No vst
PostPosted: 10:45, 09-12-2006 
son of nitrous

2A wrote:
Üdv

Azt lehet vagy nem?

elrendezés nézetben probáltad már nézni?ha beálitod sávon a vetérelt paramétert lehet mutatja.

Profile  

Post subject: adsf
PostPosted: 13:35, 09-12-2006 
ujonc

vatkájndof elrendezésnézet?

:)

Az merrevan

Profile  

Post subject: Re: adsf
PostPosted: 13:54, 09-12-2006 
son of nitrous

2A wrote:
vatkájndof elrendezésnézet?

:)

Az merrevan

van jobb oldalt szélen két kis kör egyikbe függöleges 3 csik másikba vizszintesen
vizszintesbe ha a sávot lenyitod akkor két kis ablak van felsőbe
effektet instrumentet tod kiválsztani amit akarsz autómatizálni alata lévőbe meg a paramétert...
igy lehet meglesz amit akarsz

Profile  

Post subject: SD
PostPosted: 15:01, 09-12-2006 
ujonc

Itt a midi alatt,a két kis ablakban ,pontosan a felsőben választható opciók:
None vagy mixer,az alatta lévő paraméteres ládikában meg speaker,azt csókolom.

Ez nekem eléggé nem szagú:)

Profile  

Post subject: Re: SD
PostPosted: 15:17, 09-12-2006 
son of nitrous

[quote="2A"]Itt a midi alatt,a két kis ablakban ,pontosan a felsőben választható opciók:

Ez nekem eléggé nem szagú:)[/quote

ha nem simán audio van a sávban akkor legalább az instrumentnbek ott kellene lennie egy sintinek szemplernek stb.
plusz ha van még sávon kompi vagy stb akkor azoknak is szerepeliniük kell.
modulaciós keréket vagy iylesmit rögzittetél aszem és azt akarod editálni még?

Profile  

PostPosted: 05:14, 10-12-2006 
original nuttah

2A wrote:

Külső eszközről csak cc-ket és különböző rendszer üzeneteket tudsz felvenni amennyiben midi sávra rögzítesz. Ahogy hallom te audio sávra vetted fel és ezt szeretnéd utólag állítgatni...... na ilyet nem lehet, de nem csak az abletonba hanem semmibe.. :D Egy audio anyagon az automatizálást nem tudod utólag állítani. Csak midisávon. És ott is csak úgytudod asszem ha van hozzá valami szoftveres midi editorod(kifejezetten a cucchoz) amit tudsz vst-ként is használni.. De ebben nem vagyok teljesen biztos (magát a keyboardot biztos felveszi)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:59, 22-12-2006 
original nuttah

A jövőhéten meglesz a core 2-öm...:D

Aztán lefutatok egy két benchmark tesztet és az ableton is betesztelem multicoreba és természetesen itt is közzéteszem az eredményeket.
Sokat várok ettől az új procitól úgyhogy kifogom hajtani a belét..... :twisted:

Profile  

PostPosted: 13:00, 26-12-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
2A wrote:

Külső eszközről csak cc-ket és különböző rendszer üzeneteket tudsz felvenni amennyiben midi sávra rögzítesz. Ahogy hallom te audio sávra vetted fel és ezt szeretnéd utólag állítgatni...... na ilyet nem lehet, de nem csak az abletonba hanem semmibe.. :D Egy audio anyagon az automatizálást nem tudod utólag állítani. Csak midisávon. És ott is csak úgytudod asszem ha van hozzá valami szoftveres midi editorod(kifejezetten a cucchoz) amit tudsz vst-ként is használni.. De ebben nem vagyok teljesen biztos (magát a keyboardot biztos felveszi)

Üdv..

Azért nem teljesen értem,hogyan vettem én fel audio sávra midi üzeneteket-meg ez az eredeti kérdésemből hogyan kombinálódott ilyesfajta valamivé,de érdekes.

Az van,hogy amit leírtatok azt vágom énis.Viszont azt nem vágom,hogy ha tekerem a kontrollert az er1 en,akkor villog az abletonban fent a midi in,mégse veszi fel.És nyugi,állt az ableton,és más bemenet nem volt rátéve,és véletlenül sem nyomtam meg más gombot.

Profile  

PostPosted: 14:10, 26-12-2006 
original nuttah

hulladék wrote:
Conclusion wrote:
2A wrote:

Üdv..

Azért nem teljesen értem,hogyan vettem én fel audio sávra midi üzeneteket-meg ez az eredeti kérdésemből hogyan kombinálódott ilyesfajta valamivé,de érdekes.

Az van,hogy amit leírtatok azt vágom énis.Viszont azt nem vágom,hogy ha tekerem a kontrollert az er1 en,akkor villog az abletonban fent a midi in,mégse veszi fel.És nyugi,állt az ableton,és más bemenet nem volt rátéve,és véletlenül sem nyomtam meg más gombot.

Figy.......ha midire vetted akkor egészen biztos kell tudnod állítani ha felvette a pitchelést. Ez egy standard midi cc. Ha nem megy én nem tok mást mondani. Esetleg probáld meg egy hozzávaló device-al(ha van hozzá ilyen szoft). Ha nincs akkor szerintem nézz ott tüzetesebben szét. Nekem sikerült kontrolálnom a tritont. Minden paraméterét tudom automatizálni érdekes módon. Szerintem nem az ableton a ludas... :wink:

Profile  

PostPosted: 20:12, 27-12-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
hulladék wrote:
Conclusion wrote:
2A wrote:

Üdv..

Figy.......ha midire vetted akkor egészen biztos kell tudnod állítani ha felvette a pitchelést. Ez egy standard midi cc. Ha nem megy én nem tok mást mondani. Esetleg probáld meg egy hozzávaló device-al(ha van hozzá ilyen szoft). Ha nincs akkor szerintem nézz ott tüzetesebben szét. Nekem sikerült kontrolálnom a tritont. Minden paraméterét tudom automatizálni érdekes módon. Szerintem nem az ableton a ludas... :wink:

Könyörgöm.

Felveszem,és SEMMI legördíthető-lenyitható edit ablak!
Azért ennyire ne nézzetek balfasznak:)

Üdv

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:36, 28-12-2006 
original nuttah

Nem nézlek én balfasznak, de nálam minden gond nélkül zúzza a dolgot. Én már nem tudok mit mondani. Ha ott ülnék elötte valszeg rájönnék, de így már nem tudok tovább lépni.

Profile  

Post subject: xfgydfv
PostPosted: 16:54, 28-12-2006 
ujonc

köszkösz,hát megpróbálom mégtüzetesebben átnézni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:54, 28-12-2006 
Mien időbe van itt mindenki?? :shock:

Post subject:
PostPosted: 02:30, 29-12-2006 
Úgytűnik valamit nagyon félrenéztem :oops:

Post subject: Re: xfgydfv
PostPosted: 04:33, 29-12-2006 
ujonc

Feltételezem, hogy megvan a felvett sávod és arrangement viewban vagy.

Bizonyosodj meg arról, hogy a 'View' menüben a 'Clip' nézetet pipáltad be ('alapban a 'Track' van pipálva, ha jól tom). Klickelj a MIDI sávodon arra a clipre, amit automatizálni szeretnél, ekkor alul megjelenik a piano roll. A piano rolltól balra, a képernyő szélénél, az alsó részen van egy kis hangjegyes és egy 'E' betűs gomb. Elvileg az 'E' betűs (envelope) alapban inaktív. Ha az, akkor klickelj rá, és máris editálhatod az automatizációt. A MIDI CC-t a MIDI CTRL alatt tudod kiválasztani, a pitch-bend, volume, pan viszont kaptak egy hotkeyt is, hogy ne kelljen őket böngészni.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]