i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:18, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Host Softwarez
PostPosted: 00:15, 15-11-2006 
droid

Remélem nem duplikátum a topik & hasonlók....

Olvastam Sollabong commentjét, miszerint az FL Studionak olyan hangzása van, mintha goara/trancere találták volna ki...

Én még anno az Orion Platinum v6.16tal kezdtem a zajhegesztést...
masteringolni nem tudtam benne, olyan szinten hogy állandóan digitális torzítással küszködtem, de akkor még azt sem tudtam az mit jelent, és hogy miért van :lol: .

Viszont miután Orion után belekóstoltam Reasonbe, feltűnt, hogy sokkal üregesebb hangzása van a Reasonnek alapból, sokkal digitálisabban szól.

Arra vagyok kíváncsi, milyen különbségek vannak hangzásban a különböző programok között.

Vélemény?

8)

Profile  

Post subject: Re: Host Softwarez
PostPosted: 00:54, 15-11-2006 
piper

Rottweiler wrote:
Olvastam Sollabong commentjét, miszerint az FL Studionak olyan hangzása van, mintha goara/trancere találták volna ki...

pici kiegészítés:

szerintem :wink:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject: Re: Host Softwarez
PostPosted: 01:05, 15-11-2006 
Rottweiler wrote:
Remélem nem duplikátum a topik & hasonlók....

Igen,utánad írtam hogy hogy mi a frankó...
Orion-eccerű
Sonar-eccer meglestem de még megszólalni sem akart :?
Cubase-sokat kell vele szenvedni,és sztem nem olyan kreatív a dolog,bár a pluginok nemrosszak
Reason-áhh reason :lol: (olyan,mint egy repülőgép-szimulátor,mégis mindenki ezt használja;már a csapból is a "rezsós-hangzás feat sablonok"szólnak,meg mellesleg bővíteni sem lehet :zombie:
Reaktor-párszor nézegettem csak,na ez ami még használható(nemkönnyen,de a minőségi dizájn+pluginok elég szimpatikusak)
Végezetül...FL :smileslayer: -a legjobb benne(amire sok ember rá sem jön),hogy a mixer + a hangzás azért ennyire alap,hogy ne kelljen semmilyen plusszal szenvedni,az ember saját maga alakíthassa ki stílusát,hangzásvilgágát...nekem két évbe telt,de megérte :int:
Hát,ez az én véleményem

Post subject:
PostPosted: 02:13, 15-11-2006 
ujonc

Samplitude, Sequia.

Nem olcsó mulatságok, kurva gyorsak bitag pontos a mixerük ennél jobb nativeban nincs. Nagyon gyorsan lehet vele dolgozni.

De csak audio, lehet vele midizni, de az nem az igazi.

http://www.samplitude.com/eng/seq/

Sonar 6 nem rossz van benne 64 bites mixing engine meg sok minden de, még elég bugos majd kijön egy két update akkor használható.

JA és ott van még nuendo. Bár szvsz túlságosan erőforrás igényes.

Jah meg protools mondjuk vmi m-powered verziós, de én rühellem. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:36, 15-11-2006 
corebreak

Logic...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:25, 15-11-2006 
metalhead

máj progressön:
- ft2+wavelab /egyébként király volt, azóta is hiányzik a vertikális elrendezés a zeneszerkesztőkből/
- reason /ami jó h tényleg percek alatt felvázolod az ötleteid, kontra a köcsög kábelezés ami egy bonyolultabb projectben átláthatatlanná válik és kezelhetetlenné/
- fruity /és belekóstálás a vstvilágba, de valahogy olyan 'babakávé' hangulata van az egész szoftvernek/
- cubase /az sx 3. versön óta nem tudok róla rosszat mondani-az 1-2ben egyetlen nagy parám az a midisávról a kimeneti vst elő-előhívogatása de ezt megoldották/ a 4ben még lesz kontrol room meg minden /túl sok is szerintem/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:07, 15-11-2006 
original nuttah

sztem reason nem olyan cink, mint egyesek modják, csakhát néhány dolgot lényegesebben bonyolultabban lehet vele megoldani, mint más hostokkal... csakhát a vst platform támogatás és a wav sáv eléggé hiányzik belőle.(amugy tudtátok h nagyrészt magyar fejlesztés?), ami sztem nem is lesz soha, vagy csak nagyon soká... bár lehet hogy a propellerheads egy új szabványon dolgozik(RSTi :) )

cubase sx 3 absolut nyerő, mind kompatibilitás, mind átláthatóság szempontjából, a rewire is sok lehetőséget rejt, bár én soha nem tudom magam rászánni, hogy komolyabban dolgozzak vele.

más hostokat próbálgattam, de nem nagyon adták, valahogy túl sablonosak vagy koppintásszagúak voltak.

persze logicon kívül, de nekem nincs almás gépem sajna... :(

nah ennyi, ez a véleményem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:18, 15-11-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Logic...

Ja persze, meg Digital Performer ha már macről is beszélünk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:23, 15-11-2006 
ujonc

implant wrote:
- ft2+wavelab /egyébként király volt, azóta is hiányzik a vertikális elrendezés a zeneszerkesztőkből/

Ha nosztálgizázni akarsz:

http://www.museresearch.com/kvr/i/b/skale.jpg

Full ft2 clone windows alá, jah és támogatja a vst-ket :)

Download:

http://www.scene.org/file_dl.php?url=ft ... &id=305305

Anno én is ft2-ztem éveken keresztül akkor még teljesen más módszerrel zenélt az ember, kurvajó volt!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:35, 15-11-2006 
metalhead

Xenophobe_ntx wrote:
implant wrote:

Ha nosztálgizázni akarsz:

http://www.museresearch.com/kvr/i/b/skale.jpg

Full ft2 clone windows alá, jah és támogatja a vst-ket :)

Download:

http://www.scene.org/file_dl.php?url=ft ... &id=305305

Anno én is ft2-ztem éveken keresztül akkor még teljesen más módszerrel zenélt az ember, kurvajó volt!!!

hehe (=
azért a kis másfél megás ft2vel elég jókat lehetett csinálni.

például yonderboi albumot (shallow&profound)
ha nem hiszitek nézzétek meg a belső covert és zoomoljatok a monitorra :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 15-11-2006 
droid

Na igen, de még most sem kaptam választ arra, hogy a sound mennyire különbözik az adott progikban :lol: .

1általán különbözhet egy plugin (VST, DXi) hangzása csak amiatt, hogy mást host alól használod?

Láttam ilyen felvételeket amiken Stufio tippeket adnak a nagyok.
Calyx meg Teebee ecsetelte, h Logicot használnak (érdekes lehet az a progi, egy baszott nagy Logic manual is ott volt az egyik hangfalukon...), és 1 rakás soft szintit, 1-2 hardwarerel fűszerezve.

A magyar nagyok közül meg azt hizsem eccer Sterbinszkyvel beszéltem és ő mondta hogy SX3 a góré.

Én spec a hangzást akarom tökéletesíteni, és remélem fruityban ez megoldható, mert bár szerintem is gagyi designja van, host programból akkor sem fogok SEMMMIT használni, még a samplert sem, mindent pluginnal oldok, a szintitől a masteringen át.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:50, 15-11-2006 
metalhead

aze' sterbát ne keverjük ide már.

freestylers is vmi logic 5-öt használ amúgy

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:37, 15-11-2006 
droid

Miaz nem jön be Sterbifiú stílusa? :lol:

Lehet én is megmaradok inkább a DnB előadók tanácsainál 8) .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:38, 15-11-2006 
original nuttah

implant wrote:

freestylaz se dnb :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:58, 15-11-2006 
metalhead

PM3 wrote:
implant wrote:

freestylaz se dnb :D

de szeretik a vastag basslinet :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:41, 15-11-2006 
original nuttah

A lekirályabb szoftot kihagyátok. Ableton live....... :twisted:

Egyébként érzésem szerint vannak különbségek hangzásban. Én főként dinamikában és hangerőben veszek észre különbséget.
Például egy ableton és egy reason között majdnem 6 db-s különbséggel dolgozok. Ez nem hivatalos. Csak a különböző analyzerekből szürtem le.
Én a reasont a legjobb tanuló szoftnak tartom viszont professzionális körökben én nem érzem ott a helyét. Ezzel nem fikázni akarom mert tényleg nagyon forradalmi a dolog csak szerintem fos a hangja. Az meg már rég rossz ha 30 plugint kell használni, hogy szoljon valahogy.(nekem a resonbe az tünt fel, hogy mossa a hangképet...ez valszeg a keverő hibája). Ami okos lett benn az a reverb a seqencere és maga a felépítése, de érzésem szerint lehetnme sokkal sokkal jobb.
Cubase. Hát nem egyszerű a kezelése. Sokat kell vele pöcsölni, de ezzel már képesek lehetünk pro hangzást csinálni(persze nem a gyári vst-el... :) ) Igazából sokat tud, de nekem nem jött be.
Fruity. Hát ennek nekem olyan műanyag a hangja. Használtam ezt is eleget, de nekem abszolúlt nem jönnek be a műanyag hangjai. Keni nagyon a dolgokat ide oda. Nekem nem, de hát ízlések és...
Reaktor 5. Szerintem egy nagyon jó moduláris szinti csomag. Ez ajánlot programozóknak is mivel saját szinti építésére is alkalmas.
Televan nagyon jó hybrid szintikkel és benne vannak a klasszikus hangzások is. Kezelési nehezsége attól függ mennyire szeretnénk belemerülni. Ha csak használjuk a gyári szintiket meg fx-eket akkor tökéletesen egyszerűú a dolog. Szerintem a legtöbbünknek nem is kell más.
Ableton. Nekem ez jött be. Nem fogom az egekig magsztalni ugyanis ez sem tökéletes, de érzésem szerint számomra a legjobb választás. Rém egyszerű a kezelése és minden úgy szól ahogy kell és ahogy beállítom. Nem csuszkál szét, nem pattog, nem csinál érthetetlen fázishibákat, nem mossa a hangokat és érzésem szerint nagyon felhasználóbarát és ami a legfontosabb, nem adneki egy tipikus hangzást(ez fruityra és reasonra érzésem szerint nem érvényes.....,mind a kettőnek van egy tipikus hangja).
Samplitude. Még nem próbáltam, de csak jókat hallottam róla. Állítólag ennek van a legjobb konvolócios zengetője. Kiváncsi vagyok.. :)
Logic, Digital performer....no comment... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 15-11-2006 
metalhead

Az egyszerűségre esküvőknek tudom ajánlani még a Tracktion-t /mackie fejlesztés/. Olcsó ha meg akarod venni, felülete rém szimpla és vst-t kezel. Gépigénye minimális. Ja, egyetlen srác írta az egészet.

http://www.mackie.com/products/tracktion2/splash.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:55, 15-11-2006 
mindscape

azért reasonben is lehet eléggé pro mixdownokat csinálni mint ahogy a magyar példák is mutatják :)

nálam régen ft2 (hehe) impulse tr., modplug tr., fruity oldskool verziók meg volt vmi axs progi is (ebben volt már végre használható filter) meg rebirthös próbálkozások is voltak
majd sokáig csak reason most pedig cubase, mert bármit meg lehet csinálni vele (na és a vst-kel) ami eszembe jut a sound meg simán kompormisszum mentes.
és ezt is szoktam meg + egy kis reason rewire is befigyelhet (dr rex nélkül nem élet az élet)

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:47, 15-11-2006 
piper

aki az egyszerűséget szereti:

drumandbass eJay :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:kiraly: :gatya:

bocs :oops: :P :lol:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:47, 15-11-2006 
original nuttah

scum daddy wrote:
azért reasonben is lehet eléggé pro mixdownokat csinálni mint ahogy a magyar példák is mutatják :)

nálam régen ft2 (hehe) impulse tr., modplug tr., fruity oldskool verziók meg volt vmi axs progi is (ebben volt már végre használható filter) meg rebirthös próbálkozások is voltak
majd sokáig csak reason most pedig cubase, mert bármit meg lehet csinálni vele (na és a vst-kel) ami eszembe jut a sound meg simán kompormisszum mentes.
és ezt is szoktam meg + egy kis reason rewire is befigyelhet (dr rex nélkül nem élet az élet)

Igazad van. Ezzel nem vitatkozok. Akkor inkább úgy mondom, hogy vannak hostok a reasonön kívül ahol az alap megszólalás sokkal egyértelműbb és pontosabb.
Azt is osztom, hogy ellehet jutni ezzel a szoftal is egydarabig, de szerintem a pro-tól messze van.(hozzáteszem ugye az ableton se pro) Azért a reason nem rendelkezik olyan algoritmusokkal mint egy logic vagy egy dp szerintem.... :wink: De nem is akarom ezekhez hasonlítani. Jó kis szoft egy darabig, de én úgy érzem egy szint után már mindenki más felé kacsingat.
A rewire mód tényleg sokat dob a dolgon csak bírd procival meg memoval... :)
Egyébként mondom. Szerintem mindenkinek ezzel kéne kezdeni a pályafutását, mert nagyon sokmindent meglehet benne tanulni úgy, hogy késöbb sokkal egyértelműbb lesz más szoftok használata.(szerintem)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]