A lekirályabb szoftot kihagyátok. Ableton live.......
Egyébként érzésem szerint vannak különbségek hangzásban. Én főként dinamikában és hangerőben veszek észre különbséget.
Például egy ableton és egy reason között majdnem 6 db-s különbséggel dolgozok. Ez nem hivatalos. Csak a különböző analyzerekből szürtem le.
Én a reasont a legjobb tanuló szoftnak tartom viszont professzionális körökben én nem érzem ott a helyét. Ezzel nem fikázni akarom mert tényleg nagyon forradalmi a dolog csak szerintem fos a hangja. Az meg már rég rossz ha 30 plugint kell használni, hogy szoljon valahogy.(nekem a resonbe az tünt fel, hogy mossa a hangképet...ez valszeg a keverő hibája). Ami okos lett benn az a reverb a seqencere és maga a felépítése, de érzésem szerint lehetnme sokkal sokkal jobb.
Cubase. Hát nem egyszerű a kezelése. Sokat kell vele pöcsölni, de ezzel már képesek lehetünk pro hangzást csinálni(persze nem a gyári vst-el...

) Igazából sokat tud, de nekem nem jött be.
Fruity. Hát ennek nekem olyan műanyag a hangja. Használtam ezt is eleget, de nekem abszolúlt nem jönnek be a műanyag hangjai. Keni nagyon a dolgokat ide oda. Nekem nem, de hát ízlések és...
Reaktor 5. Szerintem egy nagyon jó moduláris szinti csomag. Ez ajánlot programozóknak is mivel saját szinti építésére is alkalmas.
Televan nagyon jó hybrid szintikkel és benne vannak a klasszikus hangzások is. Kezelési nehezsége attól függ mennyire szeretnénk belemerülni. Ha csak használjuk a gyári szintiket meg fx-eket akkor tökéletesen egyszerűú a dolog. Szerintem a legtöbbünknek nem is kell más.
Ableton. Nekem ez jött be. Nem fogom az egekig magsztalni ugyanis ez sem tökéletes, de érzésem szerint számomra a legjobb választás. Rém egyszerű a kezelése és minden úgy szól ahogy kell és ahogy beállítom. Nem csuszkál szét, nem pattog, nem csinál érthetetlen fázishibákat, nem mossa a hangokat és érzésem szerint nagyon felhasználóbarát és ami a legfontosabb, nem adneki egy tipikus hangzást(ez fruityra és reasonra érzésem szerint nem érvényes.....,mind a kettőnek van egy tipikus hangja).
Samplitude. Még nem próbáltam, de csak jókat hallottam róla. Állítólag ennek van a legjobb konvolócios zengetője. Kiváncsi vagyok..
Logic, Digital performer....no comment...