i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:39, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: uCApps, MIDIbox
PostPosted: 07:53, 25-10-2006 
corebreak

Sziastok, olyan embereket keresnék, akik már raktam össze MIDIbox-ra épülő kontrollert...

www.ucapps.de
www.midibox.org

Segítség kellene, lehetőleg valamerre Bács-Megyében, mert nem vagyok egy nagy tranzisztor mágus...az alkatrészeket megveszem, csak valaki segítsen forrasztani PLÍZ:)

Profile  

Post subject: Re: uCApps, MIDIbox
PostPosted: 12:34, 25-10-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Sziastok, olyan embereket keresnék, akik már raktam össze MIDIbox-ra épülő kontrollert...

www.ucapps.de
www.midibox.org

Segítség kellene, lehetőleg valamerre Bács-Megyében, mert nem vagyok egy nagy tranzisztor mágus...az alkatrészeket megveszem, csak valaki segítsen forrasztani PLÍZ:)

Kapcsolási és beültetési rajzal egy pákával az alkatrészekkel és némi ónnal ez nem nagy művészet...... :wink:
Forrasztani mindenki tud max 1 óra gyakorlás után......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:41, 25-10-2006 
original nuttah

úúú mekkora 5letet adtál :)
thx, pont ilyesmiket tanulok

mégegyszer thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:03, 25-10-2006 
torespont

tapasztalat nelkul szvsz neki sem erdemes allni, csak szivni fogtok vele!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:17, 25-10-2006 
mindscape

csöcs
brain haverom tervezte már h összerak egy midi contollert,
de végül csak egy robotot csinált (tényleg) :D

viszont minek a mai világba midi controllert építeni amikor már fillérekért utánad vágnak egy controlleres midi billt

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:32, 25-10-2006 
piper

én 95-ben használtam utoljára pákát, azóta köszönőviszonyba se vagyunk :(

amúgy Scum mondta a frankót szerintem!

mindenképpen érdemesebb vásárolni, gyűjtögetni
a homemade-el az a baj lehet jól hangzik de nem biztos hogy úgy is fog működni ahogy azt az ember elképzeli :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:34, 25-10-2006 
corebreak

Nemtom...én megpróbálom...ami elérhető árú lenne az szar...nem jó semmire....ami meg tetszik (Logic Control) arra meg gyüjtögethetek életem végéig...ezeket meg össze lehet rakni pár ezerből...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:27, 25-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:

a homemade-el az a baj lehet jól hangzik de nem biztos hogy úgy is fog működni ahogy azt az ember elképzeli :(

De építeni néha flash... :D
Ha meg valaki normális kapcsolásból és alkatrészekből építi meg úgy ahogy kell akkor nem lesz vele semmi baj(ráadásul tudod mikor mi a baj és bármikor tudod javítani vagy javítatni, mert a boltban kaphatóak az alkatrészei. Míg egy gyárihoz legtöbbször nem adják ki az összes összetevőt így a szervíz költséges).

Szerintem el lehet vele bütykölgetni már akinek van hozzá türelme.... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:34, 25-10-2006 
torespont

field822 wrote:
nihilist wrote:

Ha meg valaki normális kapcsolásból és alkatrészekből építi meg úgy ahogy kell akkor nem lesz vele semmi baj(ráadásul tudod mikor mi a baj és bármikor tudod javítani vagy javítatni, mert a boltban kaphatóak az alkatrészei. Míg egy gyárihoz legtöbbször nem adják ki az összes összetevőt így a szervíz költséges).

tudod mikor mi a baj es barmikor tudod javitani? :) ne viccelodjunk, mellesleg dolgoztal-e mar valaha PICel? vannak megfelelo muszereid es eszkozeid? egy normalis paka, amivel nemteszel tonkre minden alkatreszt mar 20ezer forinttol kezdodik....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:33, 25-10-2006 
son of nitrous

PIC-el dolgozni egy elmeny :D kurva sok mindent meg lehet veluk csinalni, de azert nem egyszeru...

amugy en se allnek neki midicontrollert forrasztgatni. szerintem is, inkabb gyujtsetek :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:40, 25-10-2006 
droid

vegyel egy novation zero sl-t. tekerok, csuszkak es automap funkcio.... 70e pedig annyira nem veszes.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:39, 25-10-2006 
ujonc

s0larian wrote:
field822 wrote:
nihilist wrote:

tudod mikor mi a baj es barmikor tudod javitani? :) ne viccelodjunk, mellesleg dolgoztal-e mar valaha PICel? vannak megfelelo muszereid es eszkozeid? egy normalis paka, amivel nemteszel tonkre minden alkatreszt mar 20ezer forinttol kezdodik....

Hát ez tanultam, de bevallom nem mindeesetben tudnám szerelni.
Főleg a müszerhiány meg mert annyira engem nem érdekel(ezért sem építgetek pedig van még régről egy pár rajzom). Persze egy normális weller páka is kéne.... :D De egy használhatót lehet kapni azért olcsóbban is. Persze ne egy 100 vagy 1000 lábú smd ic-t forraszgassunk vele. Egyébként lehet kapni különmböző méretű hegyeket is még az olcsóbb(5-6000 forintos) pákákhoz is. A másik, hogy nem smd-ből kell építeni és akkor nincs akkora para... :D
Persze ez csak flash. Lehet, hogy jobban járna ha venne egyet, de ezt akkor is ő csinálta és senkinek nincs még egy ilyen. Egyedi és ez sokszor jó érzés. De inkább csak akkor ha jól sikerül. Ha a csatik meg a gombok kibe esnek meg kontakthibák vannak akkor para. De ha van már tapasztalata és némi szaktudása még sokkal jobb is lehet mint egy drágább gyári(persze ehez azért az alkatrészeket is úgy kell válogatni és olyan rajz is kell hozzá).

Tehát én nem tartanám fel ebben. Ha neki bejön és van kedve bíbelődni és dolgozni vele akkor miért ne?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:12, 26-10-2006 
torespont

igaz, de ertsd meg, nagyon nem celszeru ha mar ott a gond hogy "valaki forrassza mar ossze nekem". PICek szeszejesek, a muszerek dragak, tapasztalat kell, sok! persze valoban jo erzes ha az epites utan mukodnek a dolgok, csak arra keves az esely :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:21, 26-10-2006 
piper

nekem volt egy pár ismerősöm még a "hosszúhajas" időszakból akik építettek maguknak gityó erőlködőt, aztán annyira meg is mentek rá hogy a gitár helyett is inkább a pákát fogták a kezükbe! :D

őket nagyon tiszteltem, mert bár én is azért választottam a szakmámat hogy majd én is ilyen leszek, de miután már elsőbe voltak olyan osztálytársaim akik betéve tudták a texas instruments legfrissebb tranzisztor katalogját, jobbnak láttam a felhasználói felületen maradni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:18, 26-10-2006 
ujonc

s0larian wrote:
igaz, de ertsd meg, nagyon nem celszeru ha mar ott a gond hogy "valaki forrassza mar ossze nekem". PICek szeszejesek, a muszerek dragak, tapasztalat kell, sok! persze valoban jo erzes ha az epites utan mukodnek a dolgok, csak arra keves az esely :D

Mégértrem..... és igaz...ha már ott van, hogy valaki forrassza megnekem az nem szaktudást hivatott jelezni... :)
Midi kontrollert még nem csináltam, de kisebb dolgokat igen (2*100-as erősítő, torzító, delay stb...). Igaz ekkor még olyan suliba tanultam ahol tudtam mérni a dolgokat(freki menet max kivezérelhetőség impedancia stb... ), mert volt szkóp meg osszcillátor meg normális multiméterek páka stb. Most tényleg neccesebb lenne(egy pákám sincs jelenleg)... :D

Egyébként én akkor untam meg mikor még 3-ik évben is az ellenállásokat tanultuk(és mikor a fos lakfilcek alá bemart a marató folyadék... aztán rájöttünk a vetítéses technika jótékony hatásaira... :D). A diffenrenciál erősítőktől meg a különböző fölédelt bázisú földelt emitteres és földelt kollektorú kapcsolások meg nem igazán érdekeltek(sőt!).
Nekem túl unalmas. Szeretek építgetni, de megérteni és számolgatni nem szeretek. Uszonyat nyers, de aki szerti és konkrétan érti is annak respect.... Egyrészét én is értem, de csak azt ami engem is érint. Például a sorkimenő trafók nem izgatnak mivel nem szeretnék tv szerelő lenni.... :D

Ennyi. Jó építeni, de érteni is kell hozzá és az eszközök sem elhanyagolhatóak az elszántságról meg ne is beszéljünk... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:25, 26-10-2006 
original nuttah

field822 wrote:
s0larian wrote:

Mégértrem..... és igaz...ha már ott van, hogy valaki forrassza megnekem az nem szaktudást hivatott jelezni... :)
Midi kontrollert még nem csináltam, de kisebb dolgokat igen (2*100-as erősítő, torzító, delay stb...). Igaz ekkor még olyan suliba tanultam ahol tudtam mérni a dolgokat(freki menet max kivezérelhetőség impedancia stb... ), mert volt szkóp meg osszcillátor meg normális multiméterek páka stb. Most tényleg neccesebb lenne(egy pákám sincs jelenleg)... :D

Egyébként én akkor untam meg mikor még 3-ik évben is az ellenállásokat tanultuk(és mikor a fos lakfilcek alá bemart a marató folyadék... aztán rájöttünk a vetítéses technika jótékony hatásaira... :D). A diffenrenciál erősítőktől meg a különböző fölédelt bázisú földelt emitteres és földelt kollektorú kapcsolások meg nem igazán érdekeltek(sőt!).
Nekem túl unalmas. Szeretek építgetni, de megérteni és számolgatni nem szeretek. Uszonyat nyers, de aki szerti és konkrétan érti is annak respect.... Egyrészét én is értem, de csak azt ami engem is érint. Például a sorkimenő trafók nem izgatnak mivel nem szeretnék tv szerelő lenni.... :D

Ennyi. Jó építeni, de érteni is kell hozzá és az eszközök sem elhanyagolhatóak az elszántságról meg ne is beszéljünk... :D

nah igen, nekem jelenleg adott minden lehetőség
a sulimban mint fent említetted normális multiméterek iwatsu scopeok, jelgenerátorok, wellerek stb...

egyszóval a lehetőség adott, a szakmát meg tanulni is kell(ez arr is jó), plusz ottvan mögöttem egy 35 éves tapasztalattal rendelkező instruktor...

én tisztában vagyok vele, h nem fogok(és nem is akarok) profi cuccokat összerakni, de szórakázásnak és tanulásra sztem jó 5let

pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:32, 26-10-2006 
piper

PM3 wrote:
én tisztában vagyok vele, h nem fogok(és nem is akarok) profi cuccokat összerakni, de szórakázásnak és tanulásra sztem jó 5let

pisz

a Studer cég is egy garázsban csinált oszcikat a háború után most meg :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:45, 26-10-2006 
corebreak

Hm...a "forassza össze nekem valaki" dolog teljesen jogos...most mit csináljak ha én hülye vagyok hozzá:) Viszont van egy srác akivel a szaktanárom hoztt össze tegnap...na az egy állat...nagyon vágja...ő fogja megcsinálni azt a 3 db modult, ami kell...ezek kb 5x10 cmes nyákok:) A PIC programozással sem lesz para, ebből írtam a szakdolgozatomat:) A modulok összekapcsolása meg SIL csatikkal lesz megoldva szal ezel sem lesz gond...én inkább most a potik, gombok beszerzésén vagyok rajta, meg a doboz tervezésén.
Igen...gyüjtögessek:) Érted, diák vagyok:)))))) Mindegy...meg ez kb mondjuk nagyon durva számításokkal kb 30-ból kijön (fater nagy "vasas" ember, kivágja a dobozt meg a potik helyét a cégnél CNC-s lézerrel:)) és akkor van egy nagy 16 tolopotis+16forgopotis+32 gombos kontrollered...érted...a Mackie-nel a "Logic Control"-ján van 8+master tolópoti...mindezt 340-ezerért...

Na itt van egy-két megvalósított MIDIbox-os project...nekem ezek csináltak kedvet...mert KURVA EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ ÉS TÉNYLEG MŰKÖDIK :

http://www.midibox.org/forum/index.php?topic=5546.0

http://www.midibox.org/forum/index.php?topic=3248.0

http://www.midibox.org/forum/index.php?topic=2321.0

http://www.midibox.org/forum/index.php?topic=263.0

Nagyon átnyálaztam a weboldalt, meg forumon is kérdezősködtem, nagyon segítőkész mindenki.

Ja, a modulokat meg lehet venni fullosan, készen, 1core+2ain+2din+meg még valamelyik asszem 68 EUR összesen, PIC programozva, és Európában bárhová 14 EUR a postaköltség...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:59, 26-10-2006 
piper

Snaper wrote:

ez nagyon szép! kiváncsi vagyok a dobozt hogy csinálta :)

amúgy ha ilyen lehetőségeid vannak akkor a helyedbe én is belevágnék!

a diák dumára meg csak annyit szeretnék reagálni hogy én meg bérből és fizatésből élek albérletben az se sokkal jobb :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:20, 26-10-2006 
corebreak

"én meg bérből és fizatésből élek albérletben az se sokkal jobb"

Igen-igen...
A dobozra rákérdeztem priviben, de az angolom elég gáz...valami műanyagról meg üvegszálról magyarázott...de a tuti hogy a potikat is ő csinálta, szal mindent...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]