Szia!
k.a.v.i.c.s. wrote:
Kapjatok már a fejetekhez, semmi másról nem szól ez az egész, mint a média hatalma. Percenként emberek ezrei halnak, 1 részük biztosan vmilyen természeti katasztrófa miatt. Vagy maradjunk csak Magyarországon, nem csak az az 5 ember halt meg ilyen-olyan természeti csapás miatt....dehát ezt ugye egyenesben adta a tévé, így jó nagy lufit lehet fújni belőle (...)
Nem, sajnos ez nem egészen stimmel. Ha Józsi bácsit a falun fejbevágja egy faág és meghal, akkor tényleg az van amit te mondasz, nem kell gyásznap meg semmi se. Azonban nem tudom tudsz-e róla, de ez egy különleges nap volt, különleges eseménnyel. Aug. 20 ugyanis
állami ünnep, elvileg
állami biztosítás alatt. Tehát amikor itt történik valami, az sajnos nem igazán ugyanaz a kategória, mint amikor Józsi bácsi fejére faág esik, vagy Szabó Rozáliát agyoncsapja a villám. Egyszerűen más súlycsoport.
A politikai sárdobálásról röviden csak annyit, amennyit már egyszer leírtam: minden más országban ilyenkor öt perc alatt előteremtődik egy prominens személyiség, és elmagyarázza, hogy kivizsgálás lesz. Nálunk erre is napokat kellett várni, mindenki nyaralt, úgyláccik, és senki sem ünnepelt a néppel...

Ja és a kitűzött megemlékezési nap se volt agyonhirdetve (és ezzel elérkeztünk a következő témához is).
Amit a médiabeli felfújásról mondasz, arra márkorábban utaltam: egyedül a HírTV reagált azonnal, mindenki más csak jóval utána.
k.a.v.i.c.s. wrote:
Ha 5 ember természeti katasztrófa okozta halála miatt (mert mind az 5-en a természeti katasztrófa, és nem pedig a hisztis tömeg áldozatai, és a sérültek igen jelentős része is a kidőlt fáktól, hulló cserepektől, gallyaktól és üvegektől sérült) kegyeleti okokból nem lehetne bulizni, akkor a szótárból azt a szót, hogy szórakozás, örökre törölni lehetne.
Kérlek olvasd el, amit kicsivel korábban írtam. Nem törölni a szórakozást. Csak mondjuk vagy sz*r vagy kalaposinas, el kéne már dönteni, és nem egy héttel egy állami eseményen történt tragédia után táncolni, meg fújni a sípot, mint a bibliai időkben...
A "természeti katasztrófa" témájában: ha hinni lehet a forrásoknak, amint utólag kiderült, többen tudták hogy vihar igenis jön, tehát nem derült égből meg a semmiből esett az a k*a sok eső meg faág.
És képzeld, volt olyan város, ahol komolyan vették a meteorológusokat, és a viharveszély miatt el is maradt a népünnepély.
Itt miért nem? Ennyire kellett a buli, vagy mi van? Mert ha igen, akkor vissza az egész, és már értem a Parádé-dolgot is.
k.a.v.i.c.s. wrote:
Ami pedig a szigeteseket illeti, én igen is elhiszem, hogy a tűzijáték elmaradásának igen is oka volt a kegyelet.
"Hány éves vagy, királyfi? És még hiszel a mesékben?"

[/i]