i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:17, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 226 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:32, 23-07-2004 
tactile

én egy olyan helyzetre lennék kiváncsi, hogy a tagok mondjuk egy külföldi djvel mit kezdenénk, teszem azt a Concord Dawnos vagy Pendulumos gyerekekkel (akik csak cdt raknak)

:jerry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 23-07-2004 
crate soul brothers

Bratwa wrote:
én egy olyan helyzetre lennék kiváncsi, hogy a tagok mondjuk egy külföldi djvel mit kezdenénk, teszem azt a Concord Dawnos vagy Pendulumos gyerekekkel (akik csak cdt raknak)

Utána biztosan könnyű lenne bárkit is Magyarországra hívni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:39, 23-07-2004 
syrup.hu

Börtönbe velük! Ők is ugyanolyan bűnözők mint azok a fűvészek aki vótak a mónika sóban..... !!!!

(kb. ennyi erre az egész mahasz sztorira a "köznép szava")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:42, 23-07-2004 
chi recordings

Az jutott eszembe, hogy mi a definicios kulonbseg a live/koncert es a cdr kozott? merthogy a cdr elvileg szamithat egy zenesz hangszerenek is, ha nagyon absztrahalunk... :) es a rola lejatszott (sajat)szam megfelelhet egy gitarriffnek...
egyaltalan nem biztos, hogy ebben a formaban valaha is meg fog jelenni, lehet, hogy csak eszkoz a fellepeshez...

illetve megegy... milyen alapon kell nekem pl jogositanom a teljesen ingyenes netlabelekrol letoltott mp3-akat, amiket cdre irok? pl Thinner (www.thinnerism.com)... hiszen tok ingyen adjak, hogy hallgassuk, jatszuk...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:43, 23-07-2004 
chi recordings

lassan mahasznak eszebe juthatna, hogy a gitart is jogositani kene matricaval, mert a vegen meg U2 zeneket is jatszananak rola... afranc!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:45, 23-07-2004 
metalhead

LunatiCord wrote:
-kk- wrote:
:evil:

Micsoda rohadékok, igaz?

Mert ti csak csupa legálisan megvásárolt zenehordozóról játszotok, igaz?

pfff :tegla:

váháháháhá te huje vagy.

en csak azert nem orultem, mert egy jobaratom szivta meg a dolgot, akit mellekesen te is ismersz, nalatok/bob/ zenel, szoval te csak ne dobaljal semmi teglat, ertem...? 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 23-07-2004 
soulproof

a legrohejesebb a dolog masik oldala ha tenyleg loptad a zenet slskrol, beviszed a mahaszba es jeszenszky legalizalja

legkozelebb mar az lesz h beviszek egy spanglit a rendőrségre es 2rongyer legalizaljak :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 23-07-2004 
pokemon

futureform wrote:
legkozelebb mar az lesz h beviszek egy spanglit a rendőrségre es 2rongyer legalizaljak :lol:

wáháháááá! (..vagy akár LOL!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:01, 23-07-2004 
piper

meg az is érdekes, h a mahasz 37 (gondolom multik, meg 1-2 magyar címke) kiadóval áll szerzodésben...
de akkor pl az a több száz független címke akinek a lemezeit jáccuk, hogy kapja meg a jogos illetményét a jogdíjakból... ill., ha nem kapja meg akkor hol az a zsé :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:10, 23-07-2004 
syrup.hu

"tenyleg loptad a zenet slskrol, beviszed a mahaszba es jeszenszky legalizalja"

ebben a mondatban két baromság van.... a kisebbik, hogy a jeszenszky nem a mahasznál van, hanem a magyar dj szövetséget vezeti (ők csak a végrehajtásban felkért "szakértő" szervezet) ...

a nagyobbik, hogy ha nem tudnád pont ezért csinálták ezt a matricás rendszert.... akármilyen hihetetlen, pont ettől legális a slsk, mert ott a lehetőség, hogy ha játszani akarod az ott letöltött zenét akkor megveszed a matricát...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:36, 23-07-2004 
soulproof

ebben is van 1-2 tevedes azert

SEMMI nem jogosit fel arra h jatssz egy zenet, csak a szerzo vagy a kiado engedelye (legalabbis ebben a mufajban). az engedely egyik fajtaja h megveszed bakeliten a megjelenest.

egy peldat mondok h tiszta legyen: letoltesz egy pendulum dubot, beviszed a djk szovetsegebe vagy akarhova, veszel matricat es legalisan jatszhatod??? a faszt. legalabbis a szcena szemeben semmikepp sem. lehet h a rendorseg szemeben igen, de az kit erdekel, nem rendorok jarnak a bulijaidra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 23-07-2004 
chi recordings

-kk- wrote:
en csak azert nem orultem, mert egy jobaratom szivta meg a dolgot, akit mellekesen te is ismersz, nalatok/bob/ zenel, szoval te csak ne dobaljal semmi teglat, ertem...? 8)

Lopta a zenéket vagy nem?
És Ti lopjátok? :wink:

:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 23-07-2004 
impulsecreator.hu

Ha lúd, legyen kövér! Ha büntetés, legyen nagy!

Emberek!

Gyűjtsünk pénzt final scratch-re, játsszunk sok-sok mp3-at, és nézzük meg, lesz-e idejük meg türelmük büntetni! :lol:

Báááár, attól tartok, lenne...

Asszem Kevin mondta, hogy be kell őket perelni, amivel részemről az a baj, hogy mivel nincs OSZK- vizsgám, elvileg semmi jogom embereket szórakoztatni, ergo a pernek se lenne semmi értelme sajnos... :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 23-07-2004 
syrup.hu

mi va' ?? te most megint másra reagálsz? ... mindegy...

most abba, hogy egy előadó még meg nem jelent zenéjét te lepecsételteted és ez jogtiszta -e vagy sem ebbe ne menjünk bele :-))

Gyakorlatilag egy előadó (kivéve a XXX-t) szerintem még jóval a kiadás elött lejelenti és levédeti a művét .... onnantól kezdve miért ne játszhatnád ? mert megharagszik ? :-)) akkor miért nem vigyázott jobban , hogy ne kerüljön fel a slsk-ra :-))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:04, 23-07-2004 
piper

.:SYRUP:. wrote:

most abba, hogy egy előadó még meg nem jelent zenéjét te lepecsételteted és ez jogtiszta -e vagy sem ebbe ne menjünk bele :-))

Gyakorlatilag egy előadó (kivéve a XXX-t) szerintem még jóval a kiadás elött lejelenti és levédeti a művét .... onnantól kezdve miért ne játszhatnád ? mert megharagszik ? :-)) akkor miért nem vigyázott jobban , hogy ne kerüljön fel a slsk-ra :-))

de annak az esélye , hogy ne kerüljön fel slsk-re kb. = a 0val

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:08, 23-07-2004 
droid

'G' wrote:

ha nagyon akarnának odafigyelhetnének rá...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 23-07-2004 
impulsecreator.hu

Jahh egy kis történet, ami nem konkrétan a dj-zéshez kapcsolódik, de (így utólag) szerintem sokatokat mosolyra fakaszt majd (most már engem is):

2 éve történt, a suliban épp a szalagavató táncokat próbáltuk az aulában, amikor jön a portás: "Lacikám, gyere, a rendőrségtől keresnek az iskola számán!" Hú mondom, mit csináltam, vagy valakim meghalt, vagy mi van? Átveszem a telefont, valami Borsodi őrnagy azt mondja, hogy: "Házkutatást tartunk önnél, és szeretnék szólni, hogy az itt talált hanghordozókat (szám szerint kb. 150 cd-t) elvisszük magunkkal, mert bűncselekmény gyanúja áll fenn..." Na mondom, fasza, biztos valaki figyelmetlenül belelépett valamelyik törött cd-be és most meghurcolnak gondatlanságból elkövetett emberölésért...
Oké, másnap reggel irány a kecskeméti rendőrség, meeting a Borsodi őrnaggyal, aki felvázolja a tényállást: Dabason elkaptak egy srácot, aki pénzért hamisított cd-ket, és gyanújuk szerint én is vásároltam tőle, amellyel bűnrészessé léptem elő... Én már akkor és ott bizonygattam, hogy ez egy eléggé megalapozatlan gyanú, de úgy gondoltam, hogy az a legbiztosabb ha türelmesen végigvárom az eljárást.
Másnap irány Dabas, ott is meet egy illetékes fakabáttal, és ekkor értettem meg, hogy mi is a szitu. Anno a Freee Magazinban olvastam egy hirdetést, ami arról szólt, hogy XY Jóska Pista ritka cd-k írását vállalja ennyiért meg ennyiért. Na, mondom, betesztelem a srácot, kértem tőle listát, de mivel semmi olyat nem tartalmazott a felsorolás, amit igazán kuriózumnak lehetne nevezni, a levelet kidobtam és el is felejtettem a gyereket. Tehát: nem vettem tőle még egy cd-tokot se. Na, ezt az arcot kapták el, és mindenképp rám akarták húzni a vizes lepedőt, tehát hogy én vettem tőle valamit.
Mindenféle szakértők vizsgálgatták a cd-imet, de nem tudták bebizonyítani, hogy "bűnös" vagyok, ezért az eljárást megszüntették idén januárban.
A 150 cd-met ígéretük szerint 3 hónapja meg kellett volna kapnom, de mivel ez nem következett be, a közelmúltban, felhívtam a dabasi rendőrséget, ahol azt mondták, hogy:"Sajnáljuk, mert bár semmilyen jogsértést nem tudtunk bizonyítani, és beláttuk, hogy a jog szerint példányonként 1-1 cd-t birtokolhatsz, elvileg vissza kellet volna adnunk a hanghordozókat, a MAHASZ utasítására sajnos meg kellett semmisítenünk őket..." 8) 8) 8) 8) 8)

A gáz, hogy a 150 cd kb. fele eredeti volt, köztük olyanok, amelyeket Belgiumban, Hollandiában, Németországban az utolsó eurocentjeimből vettem és itthon gyakorlatilag beszerezhetetlenek...

Kommentárt nem fűznék hozzá... 8) 8) 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:14, 23-07-2004 
droid

ehhez nem is lehet mit hozzá füzni :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:17, 23-07-2004 
piper

csigg wrote:
'G' wrote:

ha nagyon akarnának odafigyelhetnének rá...

mert szted senki sem akarja?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:19, 23-07-2004 
droid

én ezt sose fogom megérteni,h ha vki elkészit egy zenét,akkor az hogy kerül fel a tudta nélkül slsk-ra ,ugy h jobb esetben csak ő tud a szám létezéséről!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 226 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]