Jahh egy kis történet, ami nem konkrétan a dj-zéshez kapcsolódik, de (így utólag) szerintem sokatokat mosolyra fakaszt majd (most már engem is):
2 éve történt, a suliban épp a szalagavató táncokat próbáltuk az aulában, amikor jön a portás: "Lacikám, gyere, a rendőrségtől keresnek az iskola számán!" Hú mondom, mit csináltam, vagy valakim meghalt, vagy mi van? Átveszem a telefont, valami Borsodi őrnagy azt mondja, hogy: "Házkutatást tartunk önnél, és szeretnék szólni, hogy az itt talált hanghordozókat (szám szerint kb. 150 cd-t) elvisszük magunkkal, mert bűncselekmény gyanúja áll fenn..." Na mondom, fasza, biztos valaki figyelmetlenül belelépett valamelyik törött cd-be és most meghurcolnak gondatlanságból elkövetett emberölésért...
Oké, másnap reggel irány a kecskeméti rendőrség, meeting a Borsodi őrnaggyal, aki felvázolja a tényállást: Dabason elkaptak egy srácot, aki pénzért hamisított cd-ket, és gyanújuk szerint én is vásároltam tőle, amellyel bűnrészessé léptem elő... Én már akkor és ott bizonygattam, hogy ez egy eléggé megalapozatlan gyanú, de úgy gondoltam, hogy az a legbiztosabb ha türelmesen végigvárom az eljárást.
Másnap irány Dabas, ott is meet egy illetékes fakabáttal, és ekkor értettem meg, hogy mi is a szitu. Anno a Freee Magazinban olvastam egy hirdetést, ami arról szólt, hogy XY Jóska Pista ritka cd-k írását vállalja ennyiért meg ennyiért. Na, mondom, betesztelem a srácot, kértem tőle listát, de mivel semmi olyat nem tartalmazott a felsorolás, amit igazán kuriózumnak lehetne nevezni, a levelet kidobtam és el is felejtettem a gyereket. Tehát: nem vettem tőle még egy cd-tokot se. Na, ezt az arcot kapták el, és mindenképp rám akarták húzni a vizes lepedőt, tehát hogy én vettem tőle valamit.
Mindenféle szakértők vizsgálgatták a cd-imet, de nem tudták bebizonyítani, hogy "bűnös" vagyok, ezért az eljárást megszüntették idén januárban.
A 150 cd-met ígéretük szerint 3 hónapja meg kellett volna kapnom, de mivel ez nem következett be, a közelmúltban, felhívtam a dabasi rendőrséget, ahol azt mondták, hogy:"Sajnáljuk, mert bár semmilyen jogsértést nem tudtunk bizonyítani, és beláttuk, hogy a jog szerint példányonként 1-1 cd-t birtokolhatsz, elvileg vissza kellet volna adnunk a hanghordozókat, a MAHASZ utasítására sajnos meg kellett semmisítenünk őket..."
A gáz, hogy a 150 cd kb. fele eredeti volt, köztük olyanok, amelyeket Belgiumban, Hollandiában, Németországban az utolsó eurocentjeimből vettem és itthon gyakorlatilag beszerezhetetlenek...
Kommentárt nem fűznék hozzá...