i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 03:28, 19-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 79 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: 2009/09 Conclusion - Motion Control (clip)
PostPosted: 23:53, 12-09-2009 
original nuttah

Reload!

Conclusion - Motion Control (clip)

http://www.fileden.com/files/2007/3/2/842550/Conclusion%20-%20Motion%20Control.mp3

Profile  

Post subject: Re: 2009/09 Conclusion - Motion Control (clip)
PostPosted: 12:27, 13-09-2009 
original nuttah

Screen

Image

Profile  

PostPosted: 12:33, 13-09-2009 
droid

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: sztem kiváló!

Profile  

PostPosted: 18:53, 13-09-2009 
partiarc

Részemről nem.Persze technikailag rendben de valahogy nincs benne ami megfogjon sajna pedig már vártam az új conc. zenét. :o

Profile  

PostPosted: 21:11, 13-09-2009 
original nuttah

TAVARISH : Thx!

4trax: Sajnálom, hogy ez most nem ment át. Én nagyon szeretem már jó ideje a clean menetelősebb sound -ot, az egyszerűbb minimalabb nem bonyolított, de részleteiben kidolgozottabb témákat (ilyesmire terveztem ezt is). Maradok ennél egy darabig biztos.

Profile  

PostPosted: 14:28, 14-09-2009 

tök profi, meg igényes az edit, de nekem is hiányzik belőle ezmegaz. pl. egy tizenhatodos cin loop, ami lendítene kicsit a közepefelétől, vagy egy folyamatosan morgó bass szőnyegszerű vagy a szaggatott szinti dallamában vmi varáció...
amúgymeg getzijól szól :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 15:46, 14-09-2009 
metalhead

Hiperprofi, kurvajó ötletek vannak benne...megminden...
A többit tudod, hisz ismersz...

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 23:18, 14-09-2009 
droid

van egy egész mély perka ami szerintem kilóg de amugy tiszta a mixdown, pozitív csalódás

Profile  

PostPosted: 13:21, 15-09-2009 
ujonc

"Csalodas" ???? "Hianyzik ez-az" ??!! Hat szerintem meg korrekt, nem tudom mit problemaztok annyit. Ha ez a stilus nem tetszik, ne kommentelgessetek mindenfeleket! Mr. Con a zene kivalo lett! Elismerem nem a toleg megszokott hangzasvilag, am ez korant sem zarja ki hogy ertekeljuk ezt a munkat. Jo lett! A magasokon (elsosorban a cineken) dolgozhatnal meg kicsit, talan jobb attack stb nem artana, mert attol hogy tompika egy zene, meg nemkell a hangoknak is azoknak lenniuk :)

Ja, es kulon respekt hogy abletonnal hoztad ossze (bar nem tudom eddig azt hasznaltad-e), de en live szetten kivul masra keptelen vagyok normalisan/eredmenyesen hasznalni! :fog:

:thumbsup:

Profile  

PostPosted: 13:35, 15-09-2009 
pokemon

Fasza lett... :thumbsup: :jacko:

Profile  

PostPosted: 20:36, 15-09-2009 
partiarc

Noise:nem mentegetőzök csak nekem őmagához csalódás egyébként persze,hogy bejön nekem is finom munka főleg ,hogy az ilyen stílust falom én is:Raiden,Gridlok,forbidden soc,skynet meg tudomisén és engedd már meg hogy legyen véleményünk köszi!

Profile  

PostPosted: 12:54, 16-09-2009 
original nuttah

Noh akkor szépen sorjában. :_)

Berhő: Thx! Noise-ok még biztos kerülnek bele a többiben nem vagyok fix, de megnézem. :_)

Faalb: Neked is köszönöm és tudom ez neked lelketlen zene amit teljesen elismerek, de respect, hogy sikerült azért objektívebben megítélned! ;_)

Espeedie: Igen azon a perkán én is töprengtem-töprengek. Megnézem.
Thenkjú!

noise8: Nos engem abszolút nem zavar ha valaki leírja bárminemű véleményét amíg abban a hangnem megfelelő és itt szó se volt másról. Már töltöttem fel ide pár tracket, kommentet is kaptam már párat így azthiszem már helyén tudom kezelni a dolgokat. Ez alapján eleve ketté bonthatóak a kommentek. Egyrésze objektívebb másik része szubjektív. Ebből az első kategória evidens. Az ha megalapozott azzal nincs mit vitatkozni. A második kategória az amit nehéz megfogadni is, de vitatkozni róla se igazán járható út.
Itt az van, hogy vagy megfogadom vagy nem attól függően mennyire illeszkedik az ötlet a koncepcióban és, hogy esetleg tényleg lehagytam a terveim közül az adott dolgot vagy jobbá tenné e (szerintem persze). Ezt mindenkinek tiszteletbe kell tartani. Nekem is és back szintén.

A trackre: Köszönöm a véleményed. A cinek ebben mostoha gyerek. Igazából ami cin van benne összesen az egy tamb és még 2 perka. A tambet én is gondoltam, hogy lecserélhetném egy kicsit testesebb, dögösebb hihat témára de majd meglátjuk, hogy illeszkedik egy ilyen a képbe (nem akarom, hogy a tulzott roll elvigye a koncepciót). Ha mást nem ez a tamb line kap egy kis extra process-t.
Ableton meg már az 5-ös óta teljes értékű seq is. Ebben összerakni egy tracket pofon egyszerű. Objektív tényezőket figyelembe véve is az abi az egyik olyan progi amivel a leggyorsabban lehet dolgozni. Ilyen objektív tényező a full drag 'n drop és hogy pl 1 fikarcnyit sem kell menüznöd semmihez mind amellett, hogy szinte minden workflow folyamatot szinte tuti, hogy 5* egyszerűbben és gyorsabban megoldok, mint pl cubase-ben úgy hogy azok minőségben nem különböznek (ennek egyik oka a live felépítés). :_) Persze a használatának kényelme szubjektív is, de szerintem inkább ismerettől függ. Amúgy már sok sok éve abiban melózok és semmi okom arra, hogy másfelé kacsintgassak. Amit nem tudok benne megvalósítani az nem rajta múlik ez 100% ;_)

bybass: Szenkjú! :ty:

4trax: Természetesen jöjjön a vélemény ha hideg ha meleg.
Én amúgy nem tudom mit vártok tőlem. :_) Voltak annó persze zeneibbnek mondható 'termékeim'. Amolyan intro soundok meg dallamosabb témák, de jelenleg erre van igényem és ezt diktálta az ízlésem. :_) Nagy kedvenc mostanság spectrasoul mélyebb zenéi. Ez persze nem teljesen olyan sőt, de érződik rajta a behatás úgy hogy mellette szerettem volna kicsit az oldskool-abb vonalat is belevinni. Szóval szerettem volna egy egyedi dolgot építeni ami a palettáról nem lóg le túlságosan és szerintem a maga nemében vannak egyedi vonulatai.
Meg én jelenleg elég aktív vagyok egy másik műfajba ahol zeneileg eléggé kitudom magam élni, dnbbe pedig mostanság sokkal jobban kedvelem, keresem a tiszta minimálabb lüktetéseket a kevesebb néha több elv alapján. Nekem a nagyon szépen kidolgozott és editált trackek mostanság többet mondanak.

All: Mégegyszer thx a kommenteket és természetesen nem kell senkinek visszafognia magát. Jöhet bármi csak értelmes hangnembe természetesen (ezt csak úgy mellékesen mert eddig ezzel nem volt gond). ;_)

Profile  

PostPosted: 15:28, 16-09-2009 
ujonc

Joh akkorhat mindenkitol elnezest hogy szolni mertem az ugy erdekeben, pusztan annyi a tenyalladek hogy megprobaltam megvedeni ami szerintem jo, es elkerulni az ilyen "valtoztassunk meg mindent benne hogy regi conclusion" hangzasvilag legyen. Persze lehet h tulreagalom, de ismerem az erzest amikor jonnek az ilyen-olyan velemenyek epp amikor az ember hangzast probal valtani. Ezt kezeljuk egy megelozo csapasnak reszemrol, csak hogy ne varja el senki a muveszurtol hogy most a regi hangzast hozza ismet, ha o egyszer igy dontott, valami ujat szeretne csinalni!

Ableton-t hasznalok enis amugy live-hoz, es nem "bewarp-olt" zeneket mixelgetek, hanem savonkent, brutalis mastering lanccal felszerelve dolgozok, aztan jott a gondolat "hu te ha mar 1.5 orat ebbol tudok csinalni, ideje zenet kiszedni belole". Ez a merenylet 4 napomba kerult, kozben feltucat ableton szetfagyas meg ertelmetlen viselkedes, beat repeat plugin teljes osszeomlasa stb. Vegulis elkeszult a zene, egyszer jatszottak is buliba, es evvel vege a tortenetnek... Hat ennyire nemjo az ableton. Nezted mar a presonus studio one-t? Ableton, cubase iranyitassal. Par dolog hianyzik, de kezdemenynek nemrosz. A kovi trekkem abba keszul, nemsokara megmutatom mekkorat szol! Sztm tetszeni fog :)

No, tovabbi sok sikert a projekthez :)

Profile  

PostPosted: 15:36, 16-09-2009 
original nuttah

faalb wrote:
Hiperprofi, kurvajó ötletek vannak benne...megminden...
A többit tudod, hisz ismersz...

szoval a szived melyen megiscsak szar :fog:

Profile  

PostPosted: 18:00, 16-09-2009 
original nuttah

noise8: Érthető az álláspontod, de úgy azért jól is esik, hogy volt akiben mélyebb nyomot hagyott az amit régebben csináltam és remélem majd lesznek olyanok is akiknek ezek az újabbak tetszenek. :_) Szóval nincs nekem ezzel semmi problémámés inkább pozitívan dolgozom fel valahol.
Studio one-ra annyit, hogy persze követtem, de nekem pl cubaseben pont az 'irányítása' (workflow) miatt nem tetszik.
A problémád abival meg erősen gyanítom, hogy nem program hiba volt hanem inkább törés gond. Nálam teljesen stabilan működik. Semmi fagyi. Meg ha esetleg van valami leállás (mondjuk hálózati fesz ingadozás miatt mivel nincs kiegyenlítőm) akkor is autosavel. Én rengeteg kis apróság miatt szerettem meg és a studio one nem kínál nekem ehhez képest semmi jobbat. (demot kipróbáltam)

'megmutatom mekkorat szol!'

Daw és daw között nincs különbség ilyen téren. Mindegyik akkorát szól amekkorát te belőssz. ;_)

Profile  

PostPosted: 18:01, 16-09-2009 
original nuttah

scout wrote:
szoval a szived melyen megiscsak szar :fog:

Te mér rontod itt a levegőt? :fog: :D

Profile  

PostPosted: 18:32, 16-09-2009 
metalhead

De tényleg... :fog:
Skót, gyűlöllek, mondtammár...? :D

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 19:19, 16-09-2009 
ujonc

Nincs felszerelesem ezt ellenorizni, es bevallom csak masok tapasztalatara alapozok, de nagyon sok embertol hallom, hogy fruity, ableton (a ket ismertebb daw amirol tudok konkretan), csupa panasz erkezik hogy liquid ahogy szol, meg gane a mixdown sok esetben. Nemtom mennyire igaz a dolog, elraktaroztam az infot es ennyi.

cubase-re ilyet meg nem mondott senki, csak a kezelhetosegere panaszkodnak. studio1-rol egyelore nincs sok infom, de nekem tetszik ahogy szol.

Profile  

PostPosted: 11:56, 17-09-2009 
original nuttah

'Nincs felszerelesem ezt ellenorizni'

Nem is kell. Nagyon sokan megtették ezt már. Ezért mondtam, hogy DAW és DAW között ilyen különbözőség, hogy megszólalás nincs, de mitől is lenne? (ez digitális dolog... az 1 és a 0 mindenhol 1 és 0) :_)
Seq és seq között máshol vannak eltérések. Kezelhetőség, plugin support, audio- midi, szoft támogatás, stabilitás és szolgáltatások stb.
Hogy nálad máshogy szólal meg a studio one az pl magyarázható az eltérő workflowal. Szóval, hogy te csinálsz máshogy bizonyos fázisokat az új felépítés miatt.

'csupa panasz erkezik hogy liquid ahogy szol'

Nah ez nem igaz amúgy ebben a tesztben szerepel az abi egy összegzési tesztben: http://www.menemszol.hu/teszt/osszegzok-osszegzeseazaz-digit-mix-vs-analog/

Ott a cubase 4 is. Itt elvileg kizártak minden olyan tényezőt ami beleszólhatna az összegzésbe (szóval tisztán ezt hallod) és az anyagok wavba vannak fent.

Profile  

PostPosted: 16:06, 17-09-2009 
original nuttah

faalb wrote:
De tényleg... :fog:
Skót, gyűlöllek, mondtammár...? :D

nem elegszer. : P

.

egyebirant nem rossz kis track, bar nekem valahogy nem allnak ossze az introban szereplo hangok a temaval. egyutt se, kulon se. de az irany mindenkepp jo, a hangzas is jobban tetszik a fulemnek :D

jo lesz. go for it! :villa:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 79 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]