i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:16, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 520 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16:33, 30-03-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Image
Ma ujult....Ez sem volt tervbe,de a kamatmentes reszletfizetesi lehetoseg elcsabitott. :D Gondoltam kiprobalom mirol is van szo....
128mb ram,4gb merevlemez.....egy kicsit most valtozik a felallas a setup-ba :lol:

Rámszóltak hogy ne osztogassam, de nekem van PDF-ben HUN manual ha kell.

És GRAT!

Mivel sokat vasalsz nekem qrva jól jön majd ez:D Nekem kevés benne a 64 hang poli:(

De amugy GRATGRATGRAT!

Keress meg, emuzzunk:D

Fel se mertem tetelezni,hogy van magyar manual hozza :shock:
Koszi,tenyleg nagyon sokat segitenel ezzel.... :D
Igy egynapos hasznalat utan meg akad egyket homalyos dolog a hasznalataval kapcsolatban...Raadasul semilyen manualt nem adtak hozza...Letoltottem ugyan a netrol,de azert az anyanyelvemen megiscsak erthetobb lenne :D
Amugy eddig csak 32 polim volt,ez mar a duplaja :D

koszkoszkosz!!!

Ráadásul ha monózol akkor a 64is FULL 64:D

Milyen homályok vannak? Gyors-segélyt tudok itt adni, a többit meg MSN-en vagy valahogy.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:02, 30-03-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Image
Ma ujult....Ez sem volt tervbe,de a kamatmentes reszletfizetesi lehetoseg elcsabitott. :D Gondoltam kiprobalom mirol is van szo....
128mb ram,4gb merevlemez.....egy kicsit most valtozik a felallas a setup-ba :lol:

Rámszóltak hogy ne osztogassam, de nekem van PDF-ben HUN manual ha kell.

És GRAT!

Mivel sokat vasalsz nekem qrva jól jön majd ez:D Nekem kevés benne a 64 hang poli:(

De amugy GRATGRATGRAT!

Keress meg, emuzzunk:D

Fel se mertem tetelezni,hogy van magyar manual hozza :shock:
Koszi,tenyleg nagyon sokat segitenel ezzel.... :D
Igy egynapos hasznalat utan meg akad egyket homalyos dolog a hasznalataval kapcsolatban...Raadasul semilyen manualt nem adtak hozza...Letoltottem ugyan a netrol,de azert az anyanyelvemen megiscsak erthetobb lenne :D
Amugy eddig csak 32 polim volt,ez mar a duplaja :D

koszkoszkosz!!!

Ráadásul ha monózol akkor a 64is FULL 64:D

Milyen homályok vannak? Gyors-segélyt tudok itt adni, a többit meg MSN-en vagy valahogy.

Hulyeseget nem akarok kerdezni,de a seq. resze amit meg nem igazan probalgattam.Tegnap az mpc-vel irtam a seq.-et gondoltam atrakom majd a midi file-t,de meg nem probaltam...De azt se tudom meg biztosan hogy van-e ertelme atrakni meg egyaltalan hasznalni az e5000-es seq-et....
Most akarok raulni a gyerek alszik van ket oram :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:13, 30-03-2008 
pokemon

Amugy ment a pu,az msn cimemmel.... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:32, 30-03-2008 
corebreak

Hát a seq az ilyen "végső megoldás a halál" téma. Az ARP-jára vagyok kivi egy ideje, hála neked elő kellett böngésznem a manuált...jól meg is nézem...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:49, 02-04-2008 
pokemon

Na tegnap osszefostam a gatyaszarat!!!
Igazabol a filterezesbe csak most merultem bele jobban....
Ez mekkora mocskos kurva kemeny.....??? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 02-04-2008 
pokemon

Ja amugymeg nem is 4 hanem 40gb merevlemez van benne...
40 000 mega....
A matekhoz is hulye voltam meg a szamitastechnikahoz is.. :maki:
Bar szamtechet sosem tanultam,3-4 eve van gepem azelott sosem erdekelt igazabol,azt is csak azert vettem,hogy hangmintakat varazsoljak az akaiba...
Alltalanos iskolas koromba azert iratkoztam be a szamitastechnikai tanfolyamra mert lehetett jatszani az invazioval.
Akkor meg a comodore 64 csucstechnikanak szamitott...
(plus4 vagy mi ilyen erintogombos meg ilyenek voltak...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:07, 02-04-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Na tegnap osszefostam a gatyaszarat!!!
Igazabol a filterezesbe csak most merultem bele jobban....
Ez mekkora mocskos kurva kemeny.....??? :D

No:D:D:D:D Muhaha:D El is voltam képedve hogy nem azokat a legendás Z-Plane-eket nézted meg...

Hogy is vannak azok? :

Vannak ugye a "sima" LP filterek...

- 2Pole Low Pass ... finomabb cuccokhoz, perfect bass layerezéshez (kicsit hagy a tetején, ettől nem üt el a két-három layer egymástól nagyon)

- 4Pole Low Pass ... ez már komolyabb dolgokhoz való, én spec kick layerezéshez használom...

- 6pole Low Pass ... ezt már uber effectezésre...:D Dobok be- és leusztatása, stb:D

- 2nd Order High Pass...usztatáshoz:D

- 4nd Order High Pass...dob layerezéshez, cinek...'98 sound!

- 2nd Order Band Pass...izmos midrange layerekhez pl...

- 4nd Order Band Pass...szintén...meg ilyenekhez:D

- Contrary Bandpass...ezt akkor mikor nem elég az előbbi kettő:D

- Swept EQ 1-octave...nem sokat használom őket, de nagyon szépen szólnak...több layered dobokon effectnek...

- Swept EQ 2->1-octave...same

- Swept EQ 3->1-octave...same same

- Phaser 1...ez állandó vendég:D

- Phaser 2...Ő is:D:D:D:D:D:D

- Bat Phaser...Ő meg brutális...igazi sípolós sound...

- Flanger Lite...ez valami nagyon komolyat csinált egy sime detune-olt saw-al...

- Vocal Ah-Ay-Ee...ennek is tuti van speckóbb funkciója, nálam az amenekt roncsolja...

- Vocal Ooh-Ah...ő meg texturákhoz nagyon jó...

- Dual EQ MORPH...na ők az igazi brutkók...a morph filterek, ezektől lehet seggelni...több szálon modulálnak és ISZONYATOSAN!

- 2EQ+Low Pass Morph...bahhhhhhhhh

- 2EQ Morph + Expression...naggyon finiiiiiiiii

- PEAK/SHELF MORPH...MINDENKI KEDVENCE!!!!...rá kell rakni egy bass-re! AZ ABSOLUTE 98-as NEURO SOUND!!!

(Optical és barátai, de pl ez cicereg Dillija 808-an is. A kedvenc filterem...és nem csak bass-re, mindenre...:D:D:D:D:D:D:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:10, 02-04-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Ja amugymeg nem is 4 hanem 40gb merevlemez van benne...
40 000 mega....
A matekhoz is hulye voltam meg a szamitastechnikahoz is.. :maki:
Bar szamtechet sosem tanultam,3-4 eve van gepem azelott sosem erdekelt igazabol,azt is csak azert vettem,hogy hangmintakat varazsoljak az akaiba...
Alltalanos iskolas koromba azert iratkoztam be a szamitastechnikai tanfolyamra mert lehetett jatszani az invazioval.
Akkor meg a comodore 64 csucstechnikanak szamitott...
(plus4 vagy mi ilyen erintogombos meg ilyenek voltak...)

Ajánlom a 4.7-es EOS-t, és akkor kezeli a FAT-os lemezeket is utána (pl archiváláskor avinyód csak rádugod a gépre és átmásolod, vagy DOS floppyval viszel át WAV vagy AIF mintákat:D)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:01, 04-04-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:

Ajánlom a 4.7-es EOS-t, és akkor kezeli a FAT-os lemezeket is utána (pl archiváláskor avinyód csak rádugod a gépre és átmásolod, vagy DOS floppyval viszel át WAV vagy AIF mintákat:D)

A floppyval most tudok atrakni mintakat,egyenlore eleg ez.... :( De mindenkepp kell hogy talaljak egy kabelt hozza editalni meg tansportalni...
Bar mondom en eddig is egyesevel tologatam az mpc-be.
Software-be,midivel valogatok a mintak kozott,az mpc seq-jebe berogzitem ami jon,ha jo akkor tolom at...20masodperc(az attolas)..
Egyebkent pont ezert nem szeretek software-el zenelni mert tul nagy a boseg zavara..nem becsulom meg igy igazan a hangokat,hamar lecserelem...a vegen a szar is izetlen :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 05-04-2008 
pokemon

Nem tudom,....En nem vagyok egy regi felhasznaloja a szamitogepnek,de meg nem volt szerencsem talalkozni olyan szamitogeppel amivel valamit is tudtam csavargatni realtime-ba...
nekem ez mar lenyegesen tobb lehetoseget nyujt... :)
Es ez lenyegesen olcsobb volt mint egy olyan szamitogep amivel valamit tudnek csinalni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:15, 05-04-2008 
pokemon

nem tom mit ertetek realtime-on de sztem ez kozel sincs igy. betolom a midi bill a rezsoba azt olyan szepen lehet benne zongorazni, meg a 24bites pianos refillel is mint a csuda, pedig hozza a gepigenyt a cucc rendesen. 96% memoriahasznalat stb...

kisebb mint 10ms latency-vel nyomom a temakat ugy hogy komplett szamokat, nyolcvanharom limiterrel, jatszom le vele meg mittomen...
Meg igy is siman keses nelkul lehet rajatszani az ujabb midisavokat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:26, 05-04-2008 
corebreak

CJ Ice wrote:
kisebb mint 10ms latency-vel nyomom a temakat ugy hogy komplett szamokat, nyolcvanharom limiterrel, jatszom le vele meg mittomen...

E6400 Ultra itt - ZERO LATENCY

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:33, 05-04-2008 
corebreak

[mindscape] wrote:
az eos3.0 az nagyon régi mi? :D
lehet ezért nem bírtam realtime tekergetni a filtereket?
mert ez kb használhatatlanná tette
lehet kéne rakni rá újat, de nincs floppym :D

szegény itt porosodik mindjárt letörlöm

EOS 3.0 a classicoc egyik tipikus OS-e. Nagyon rendben van.
Én azt javaslom, hogy keress valakit, akinél tudsz floppy-t gyártani,
vagy másnem küldök egy OS floppy-t postán.

Az a lényeg hogy a te classic-odra a max OS tudomásom szerint a 4.61.

Ez eléggé jó, sőt ezután már csak a 4.7 van de az csak ultrákra (ebben van a FAT suppoort és a MIDI CC táogatás azt hiszem).

A 4.61 semmivel sem tud kevesebbet...

A másik ez a realtime para...hát. Igaizból az van, hogy mondjuk ha egy filter csavarsz és közben nyomva tartasz egy NOTE-ot akkor tényleg nem történik semmi. De ha mondjuk pl ráassingolod a filtert pl a MOD kerékre akko rmár jó lesz...

Én amugy ajánlom hogy kapcsold be, hasznos holmi lehet nektek is, nem azt mondom full zenére, mert ugye Ti elsősorban szoftokra vagytok beállva, de pl bass csavarásra vagy ilyenekre, akármilyen csavarásra nagyon durva. Nem kell scsi sem, mert midin (ha lassan is de) át lehet küldeni a mintákat. 20bites digit resampling meg végtelen filtert és effektet ad a kezedbe.

Én nagyon szívesen segítek bármiben.
Mondtad annó hogy a MOVE című trekke ezen készült...nemtom azóta vinyó lett e formázva:D:D:D

Szívesen belenéznék.

Amugy meg még mindig irigy vagyok, mert a classic-ok és az ultrák közt egy baromi nagy különbség az AD konvikban van. Az ultrákba ujabbakat raktak amitők kcisit "digitebbűl" szólnak. Egy sima 6400 meg olyan mint egy ÁLLAT!:D:D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:54, 06-04-2008 
corebreak

[mindscape] wrote:
áá szóval midivel lehet tekergetni nice

nincs vinyó sajnos, ez az egyik ok amiért nem használom
kéne venni scsi vinyót, kábelt hozzá, akkor már egy kis keverő sem ártana, szóval sok minden hiányzik a setupba h rendesen használható legyen
ráadásul nem is tudom van-e még scsi boltban vagy csak használtan lehet utána kéne járnom kicsit

midin mintákat küldeni? na ezt nem vágom pl
csajom előző gépére toltam pár samplet onnan floppyra aztán tekergettem, a floppy természetesen másnap már nem volt jó :)

ja és érdemesebb a hangját audióban visszamintázni nem?
attól lesz a klasszik sound a konverterek miatt
gondolom az lenne az ideális h scsi vinyó > sampler > audioban vissza felvesz
(mondjuk hangkártyát se vettem azóta se :? )

Hát nézd...

A floppy tényleg halálos. Mikor nekem is megjött én is rohantam a tescoba lemezt venni, abból a 2 OS floppy, meg 1 amin egy AMEN van azok a jók, a többi helló...

A vinyó. Hát scsi vinyót lehet kapni használtban, kb 1-2 ezer forint. Viszont ne mtudom ebben van-e IDE csati, az ultrákban van azt tudom, de hogy ebben van-e azt nem tudom. Ha van akkor meg nem para egy IDE-s vinyót találni.

Igen lehet MIDI-n küldeni, MIDI SAMPLE DUMP-nak hívják. Soundforge is tudja. Kicsit lassú, de pl waveformoknál, meg oneshotoknál nekem egyszerűbb.

Na a visszamintzással fejtörést okoztál...digital resampling van benne. Csak nem tudom hogy akkor ez most azt jelenti hogy digitálisan köti be rec-re a kimenetét, mint egy "bounce", vagy hogy hogyan...tehát hogy resamplingnél rajta lesz e a kolorizáció...hm-hm...

Keverő jah...nekem is az kellene, én a kis macki-ket várom hogy lehessen kapni. Azok eléggé jók lennének.

Hangkari....hát az az enyém is meghalt...így utólag...lehet kár volt a tápon sórolni és 500Ft-as dugni egy majd 100x annyit érő kariba...

Vegyél fel MSN-re vagy valami, tényleg nagyon szívesen segítek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:46, 06-04-2008 
souljah

Snaper_OFF wrote:
CJ Ice wrote:

ténylegesen zero nem lehet

max közelíthet hozzá

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:11, 07-04-2008 
corebreak

`thacount wrote:
Snaper_OFF wrote:
CJ Ice wrote:

ténylegesen zero nem lehet

max közelíthet hozzá

Have you tried it?

Profile  

Post subject: 6,4k
PostPosted: 23:27, 07-04-2008 
Sajna a 6400 nem rendelkezik belső ide csatlakozóval,viszont egy usb-scsi átalakítóval látja a számítógép a memóriáját mint egy külső tárat,így ha nem mindenáron akar az ember scsi-s cuccokat felhajtani-terminationnal meg scsi id vel küszködni,így kiküszöbölheti ezt a problémát,azt a gép vinyóján meg szépen lehet rendszerezni a mintákat,programokat.

Ehhez viszont le kell szedni egy .inf fájlt,konkrétan most nem ugrik be de azt hiszem a basscadets.co.uk-n van fent,meg kicsit körülményes a procedúra mert felismeri a géped,ismeretlen "hardver",kijelölöd az inf et,felteszi,és ezt meg kell játszani 8x ,nemtudom miért de kell,különben nem lesz jó.

Ja,meg nemtom vágjátok-e de van egy nagyon hasznos kis progi az emukhoz,az a neve hogy E-remote,ami a sample elnevezésnél a bepötyögést hivatott kiváltani,és a pc (v. mac:))billentyűjén pikpakk bevered a nevet,meg van más hasznos tulajdonsága is.

Post subject: Re: 6,4k
PostPosted: 08:25, 08-04-2008 
corebreak

Goneworld Army wrote:
Sajna a 6400 nem rendelkezik belső ide csatlakozóval,viszont egy usb-scsi átalakítóval látja a számítógép a memóriáját mint egy külső tárat,így ha nem mindenáron akar az ember scsi-s cuccokat felhajtani-terminationnal meg scsi id vel küszködni,így kiküszöbölheti ezt a problémát,azt a gép vinyóján meg szépen lehet rendszerezni a mintákat,programokat.

Ehhez viszont le kell szedni egy .inf fájlt,konkrétan most nem ugrik be de azt hiszem a basscadets.co.uk-n van fent,meg kicsit körülményes a procedúra mert felismeri a géped,ismeretlen "hardver",kijelölöd az inf et,felteszi,és ezt meg kell játszani 8x ,nemtudom miért de kell,különben nem lesz jó.

Ja,meg nemtom vágjátok-e de van egy nagyon hasznos kis progi az emukhoz,az a neve hogy E-remote,ami a sample elnevezésnél a bepötyögést hivatott kiváltani,és a pc (v. mac:))billentyűjén pikpakk bevered a nevet,meg van más hasznos tulajdonsága is.

No akkor a classic-ban nincsen IDE. De van benne belső meg külső SCSI. Mondjuk "Mind' "-éknak első lépésben jó lenne a sample dump is, kit tudja aztán meg lehet nem tetszik a cucc és akkor feleslegesen dobott ki xx.xxx ft-ot a SCSI-USB cuccér (Mondjuk ez engem és érdekelne...és akkor lenne is gyorsan 2ndSCSI csatim!):D

E-Remote-ért ment a pont, nem tudtam róla. Rákeresek...

Profile  

Post subject: Re: 6,4k
PostPosted: 08:27, 08-04-2008 
corebreak

Goneworld Army wrote:

CSAK WIN :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:44, 08-04-2008 
corebreak

[mindscape] wrote:
nagyon érdekes dolgok :)

már csak egy kis idő kéne h foglalkozzak vele

Add ide, és akkor én majd foglalkozok vele :fog:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 520 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]