i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:29, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 180  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:20, 10-10-2007 

Egy kis sci-fis lazulás után (Brian Aldiss: Földburok, Fredric Brown: Marslakók, mars haza!) most:
Steven Saylor: Római vér

eddig ígéretes

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:19, 10-10-2007 
partiarc

Philip K. Dick - Valis
elolvastam belőle kb 40 oldalt, de nem igazán fogott meg. tőle vmi mást esetleg érdemes olvasni, v ha ez nem tetszett, akkor inkább mással se próbálkozzak?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:42, 10-10-2007 
metalhead

próbálkozz mondjuk a Kamera által homályosannal(főleg ha láttad filmet is) vagy a novellás köteteivel: Már megint a felfedezők, Lenn a sivár földön

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:44, 10-10-2007 
droid

sztem ovlasd el :) most mondjuk nem remlik pontosan a sztori. ez az a vallasos drogos halucinacios? amikor foszereplo valojaban Philip k Dick ? lenyegtelen. tudom, h olvastam, es emlekeim szerint csak kicsit elborultabb a szokasos philip k dick-nel :)

phreeq / spekta wrote:
jenny randles - időviharok

"(...) 1923-ban louis de broglie, francia fizikus olyan matematikai
összefüggés állapított meg, amely segített megérteni az
elektromágneses mezők kettős természetét és a fizika egy teljesen új
(...)
valóság - az összes dolog középpontjában - sokkal inkább
anyagtalan, időtlen és tér nélküli. (...)"

ez kurvajol hangzik!!
no ido, no ter, no anyag -_-

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:57, 10-10-2007 

sobri wrote:
Philip K. Dick - Valis
elolvastam belőle kb 40 oldalt, de nem igazán fogott meg. tőle vmi mást esetleg érdemes olvasni, v ha ez nem tetszett, akkor inkább mással se próbálkozzak?
szerintem az egészen más, mint a többi könyve (bár a trilógia másik két része hasonló lehet, csak azok (remélhetőleg csak még) nem jelentek meg magyarul), mindenképpen csak negyedik-ötödik-hatodik-stb olvasmánynak ajánlanám PKD-től. (Amúgy amikor én olvastam (PKD számomra sokadik könyveként), akkor nehezen bírtam, de az utolsó 50 oldalnál nagyon beütött :D )
Egyébként igen, a novellásköteteit just4funhoz hasonlóan én is tudnám ajánlani (a Lenn a sivár Földön pl egészen kiváló!), ill. még a korai írását, a Figyel az ég c. könyvét is tudnám a Valis ellenpólusaként javasolni, szuperkönnyű és egy nap alatt elolvasható könyv, de mégis élvezhető, vannak benne is párhuzamos valóságok, meg hasonló PKD-s cuccok. Meg hát vannak a klasszikusok (Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal (Szárnyas fejvadász), Ubik, stb) a széthaluzott Palmer Eldritch három stigmája, a gyanúsan a Truman-show alapanyagaként szolgáló Kizökkent idő, meg az összes többi írása :D

Hopp, és most látom, hogy lesz egy ilyen is, király! :D
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:54, 11-10-2007 

Tandori Dezső-Zombi
kötelező!! a legjobb!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:20, 12-10-2007 
pokemon

tomanek wrote:
sobri wrote:
Philip K. Dick - Valis
szerintem az egészen más, mint a többi könyve (bár a trilógia másik két része hasonló lehet, csak azok (remélhetőleg csak még) nem jelentek meg magyarul), mindenképpen csak negyedik-ötödik-hatodik-stb olvasmánynak ajánlanám PKD-től. (Amúgy amikor én olvastam (PKD számomra sokadik könyveként), akkor nehezen bírtam, de az utolsó 50 oldalnál nagyon beütött :D )

nahat, nekem pont a vegefele nem jott mar be... eleinte szorakoztato drogos-haluzos-osszeeskuvos volt, ami nehany regi ismerosomet jutatta eszembe (:fog:), de aztan a vegere mar elegge elszallt es nyomaszto lett, hogy komolyan gondolja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:08, 17-10-2007 
droid

fester_adams wrote:
John Kenneth Galbraith - Egy kortárs emlékei

Akit 1 picit is érdekel, h a 20.-ik században mi, hogyan, és esetleg miért történt a világgazdaságban - persze fõleg az USA-ban - az feltétlen olvassa el.

Az új ipari állam majd késõbb jön, DE amiket elmesél belõle már felkeltette az érdeklõdésemet. Ha megtalálom beidézem azt az idézetet amin kivétel nélkül mindenkinek érdemes legalább 1 picit elgondolkodnia. (A reklámokról, az értelmetlen fogyasztásról, meg az emberi hülyeségrõl van benne szó, DE ezt a tanult kollégám sokkal szebben fogalmazza meg.)
Megtaláltam. :konfetti1:
J. K. Galbraith wrote:
Amikor arról írtam, milyen fontos, hogy a környezetrõl való gondoskodás mellett ne feledkezzünk meg a köz- és magánberuházások egyensúlyáról, megjegyeztem:

A család, amely mályvaszínben és cseresznyepirosban játszó, légkondicionált, szervokormáynnal és rásegítõ fékkel ellátott autóján kirándul, rossz kövezetû, szemsértõen rút, ütött-kopott házakkal, hirdetõoszlopokkal, valamint olyan távírópóznákkal zsúfolt városokon utazik át, amelyeket már régen a föld alá kellett volna telepíteni. Végül elérik a vidéki tájat, amely jórészt láthatatlanná lett a reklám mûalkotásai miatt... A pompásan csomagolt élelmet hordozható hûtõszekrénybõl fogyasztják el a mezõn, valami szenyezett patak partján, majd a közegészséget és a közerkölcsöket veszélyeztetõ parkban töltik az éjszakát. Mielõtt elszenderednek felfújható matracaikon, nejlonsátrukban, a rothadó hulladék bûzében, talán átfut az agyukon a gondolat, hogy milyen különlegesen vegyes áldásokban van részük. Valóban ez volna az amerikai géniusz?

Sokat törtem a fejem ezen a bekezdésen. Úgy éreztem, túlságosan mûvi, túlírt, szájbarágó. De végülis úgy hagytam. Ez lett aztán a könyv leggyakrabban idézett passzusa.
:)
Sajna az egyetemi könyvtárban csak Az új ipari állam van meg, so A bõség társadalmát majd antikvárban kell vadásznom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:31, 24-10-2007 

tomanek wrote:
eddig ígéretes
nagyon tetszett, úgyhogy - folytatva a Roma Sub Rosa sorozatot - most ezt:

Steven Saylor: A Vesta-szüzek háza
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 24-10-2007 
partiarc

Carlos Castaneda - Don Juan tanításai (A tudás megszerzésének jaki módja)
namost lehet,h én vagyok a tudatlan, de azt hittem,h ebből a könyvből rájövök az élet értelmére (dehogyis), de legalább olvasok egy-két bölcs gondolatot, eddig azonban leginkább a különböző természetes tudattágítokról (csattanó maszlag, gombák, meszkalító) és azok fogyasztási módján kívül sok mindent nem tudtam meg :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:51, 24-10-2007 
poszthumusz

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:49, 27-10-2007 
zee german

guy debord: a spektalukum tarsadalma

eleg nehez darab de kibaszott jo, kotelezo olvasmany kene h legyen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:00, 27-10-2007 
állat

Nick Cave : És meglátá a szamár az úrnak angyalát

"Az evangéliumi epizódokkal átszőtt, fantasztikus nyelvi leleménnyel,
keserű humorral megírt regény az ezredév eldurvult világának legsikerültebb irodalmi tükörképe.
Az ukuliták történetében korunk eseményeire és tévképzeteire, saját életünkre
és fenyegetettségünkre ismerhetünk. Nick Cave könyve megrázó, megdöbbentő,
lebilincselő, letehetetlen olvasmány."

ja. Nem könnyű, de elég jó

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:40, 27-10-2007 
droid

vezetés- és szervezéselmélet by kolossa lászló

érdekes egy tantárgy:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:33, 05-11-2007 

tomanek wrote:
tomanek wrote:
eddig ígéretes
nagyon tetszett, úgyhogy - folytatva a Roma Sub Rosa sorozatot - most ezt:
Steven Saylor: A Vesta-szüzek háza
... az is jó volt, az utána következő Végzet fegyvere meg még jobban tetszett, úgyhogy ma estétől kezdve már ezt:
Steven Saylor: Catilina rejtélye
:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:40, 05-11-2007 
son of nitrous

Miltényi Anatómia :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:24, 05-11-2007 
poszthumusz

Image

Politics Among Nations: The Struggle for Power and Peace / Hans J. Morgenthau; Revised by Kenneth W. Thompson

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:55, 05-11-2007 
droid

keszeg wrote:
tomanek wrote:
sobri wrote:
Philip K. Dick - Valis

nahat, nekem pont a vegefele nem jott mar be... eleinte szorakoztato drogos-haluzos-osszeeskuvos volt, ami nehany regi ismerosomet jutatta eszembe (:fog:), de aztan a vegere mar elegge elszallt es nyomaszto lett, hogy komolyan gondolja

Az eleje tényleg nehéz, de szerintem is nagyon jó lett a vége, rendesen beindult. nekem a második könyvem volt tőle a scanner darkly meg a novellái után ( isteni novellákat írt), de így is élvezhető volt.

most : P.H.Dick - Figyel az ég.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:59, 05-11-2007 
droid

egyébként ha valakinek van szabad 10 perce és szereti a sci-fit, ajánlom figyelmébe:

http://www.freeweb.hu/jeffi/disp.php?entry=kszn/isaac_asimov/a_vegso_kerdes.txt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:01, 05-11-2007 
souljah

most kezdtem bele a chobits mangájába és olvasom a metroban mint a japánok :D

Image

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]