i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 06:12, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:32, 06-07-2007 
mindscape

faalb wrote:
de van elhíresült zenész, aki bevallottan Reasonban csinál mindent, vasak nélkül...

ráadásul elég jó zenét csinál :D

azért mert veszel egy régi szar szintit snaper, még nem kell it gizdulni h mekkora vas arc vagy
mutassál zenét inkább az majd gizdul helyetted, vagy épp nem
de leszarom mivel csináltad az az igazság :D

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 06-07-2007 
metalhead

scum daddy wrote:
ráadásul elég jó zenét csinál :D

Ó köszönöm... :D

Viccet félretéve igenbizony, a So Unloved nálam aktuális űber...

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:42, 06-07-2007 
mindscape

ja igen több ilyen is van :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:29, 06-07-2007 
metalhead

almost there :thumbsup: :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 06-07-2007 
original nuttah

Eazy people's!

Nem kell megint a szoft vs hardware téma, mert ezután jön majd a reason vs többi host. Kell a töknek ez megint.

Az a lényeg, hogy faszák a hw-k, de a szoftokkal is lehet nagyon jó soundokat csinálni (mondjuk nyílván a hw azért jobban tud szólni, de azért az úgy már k*rva drága). Egy jól megtámogatott host (Dsp-vel vagy valami fasza kártyával) kellemes eredményt tud hozni és a vasakat egy bizonyos árfekvésig képes a porba alázni.
De azért annyit elmondanék, hogy aki itt valaha hallotta a szoft szinti emulációknak az eredetiét (pl moogokat, korgokat stb) azért már tud különbséget tenni és ezekkel nem vetekedhetnek már a szoftok, de nem is kell hogy vetekedjenek. Mind a két résznek megvan a maga felhasználási célterülete. Egy moog az egy moog......rákötöd a fülesed vagy a hangfalad és garantáltan olyan subot és basst ad, hogy ketté áll a füled és a dobhártyád beszakad (az agyad összehúzódásáról és tágulásáról nem is beszéltem ami a subjának a lüktetéséből eredeztethető...:D), de ilyet egy szoftól nem lehet elvárni és nem is kell. Másra van (mondjuk a faberakásos vstket azért már elfelejthetnék, mert elég kiborítóak...:))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:28, 06-07-2007 
mindscape

mire felveszed kb ugyanúgy fog szólni

egyébként valóban felesleges a soft VS hard
egy ÉS kapcsolattal sokkal szimpatikusabb lenne

nekem inkább ez a megmondóemberes rész nem tetszett ...
ami ráadásul nem is igaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:40, 07-07-2007 
corebreak

No idefigyeljél te scum daddy!

Mondd már meg nekem hogy mi a bűbánatos fasz*m bajod van velem??? Akármit is írok/szólok/szarakszok te rögtön nekiesel a torkomnak.

Ha valami gond van ba*ki keress meg priviben, de feleslegesen ne osszál itt engem, meg ne szennyezd be a fórumot azzal, hogy a miniimális kis "híremet" is széjjel*úrod...moderátor léttedre...

És nem vagyok az "öcséd"...meg senkit, ugyhogy amig én normélisan beszélek veled, addig te is tégy így, mert ez igy korrekt.

Bocs.

Emberek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:08, 07-07-2007 
souljah

:D

nyugalom.

sound téma.
kérdezem hogy mit kapunk akkor ha dobbassz-ra "bassline" helyett hc dobokat rakunk lefilterezve? nekem bejön.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:13, 07-07-2007 
ujonc

`thacount wrote:

nyugalom.

sound téma.
kérdezem hogy mit kapunk akkor ha dobbassz-ra "bassline" helyett hc dobokat rakunk lefilterezve? nekem bejön.

:buksi:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:39, 07-07-2007 
droid

`thacount wrote:

nyugalom.

sound téma.

HCt? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:08, 07-07-2007 
souljah

Range_OS wrote:
`thacount wrote:

nyugalom.

sound téma.

neeeeem. ez is valami *core lesz :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:41, 07-07-2007 
piper

`thacount wrote:
Range_OS wrote:
`thacount wrote:

nyugalom.

sound téma.

neeeeem. ez is valami *core lesz :D

sztem dan f is azt hasznalja, qrvaerdekesen szol de en birom

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:57, 07-07-2007 
soulproof

Snaper wrote:
Az viszont amit ma csinálnak az télleg gáz. Linknek adok igazat. Sokan leszarják az egészet. Noisia. iszonyatosan jól szól. Pedig szar digitális fos, pont ez az érdekes. Hogyan lehet meghülyíteni az egész világot ezzel??? A régi analog arcok is hasonlóan rideg digitális műanyag bass sounokat akarnak...de minek??? Vagy csak én vagyok a multban folyamatosan?

Én ugyanugy kollektolom a funk mintákat, és majd hanyatt vágtam magam tegnap örömömben, amikor egy kb Fixation jellegű sima bass-t kihoztam a szaromból.

hm de a noisianak a stilusa nem tetszik inkabb ezek szerint, nem a soundja (hisz iszonyatosan jol szol). es a soundot csinaljak a software-rel. sztem egy hardware setupon is ugyanugy tul kuldenek/torzitanak egyebkent a szamokat...

es ha nem akarok torzitott midline-t a szamomba csak funk mintakat, akkor is rideg lesz a szam csak mert kontaktba raktam be egy fuvost es nem emu-ba?

beatet is hardware-el csinalnal funk mintabol? vagy ez csak a bassre vonatkozik?

technikailag nagyon egyszeru a megfejtes egyebkent sztem, egy hardware szintinek mindig szebb hangja van mint egy emulacionak viszont abbol sok lehet a "szobadban" relative olcson, de a drumn bass "lealdozasanak" ha van ilyen egyaltalan biztos nem ez az oka imo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:57, 07-07-2007 
mindscape

-----

na inkább elküldöm privátba nem kell itt a flame

-----

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 07-07-2007 
mindscape

software alapú zenélés kurva nagy előnye hogy nagyon gyorsan lehet vele haladni, ezért nem hal meg az inspiráció meg a kedv, nem unja meg az ember a számot mire elkészül, és ez sztem sokkal fontosabb mint az h egy picit jobban szól a szintihang, amit amúgy is torzítok még 10-szer

én biztosan túl lusta is lennék egymás mögé kötögetni a cuccokat fizikailag torzítókat meg effektprocikat, aztán felvenni bevagdosni stb, mikor mindezt egy másodperc alatt meg bírom csinálni softban

emlékszem anno a fast trackerben milyen volt zenélni,
szóval manapság már eléggé előrehaladottak a programok, sztem jó kezekben használva senki sem mondja meg a végeredményt hallgatva, h ilyen gépből (számító) vagy olyan gépből (nem számító) jött

persze nem dobnám ki a virus ti-t az ablakon ha lenne, de tök jól elvagyok nélküle is, nem hiányzik

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 07-07-2007 
ujonc

scum daddy wrote:
-----

na inkább elküldöm privátba nem kell itt a flame

-----

ajj,pedig kíváncsiak lennénk rá :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:28, 07-07-2007 
én inkább boxolnék

aki kíváncsi hamarabb megörexik! :)

én láttam... de nem volt benne semmi érdekes...(számomra) 8)

sztem senki sem dobná ki ha hozzájutna ilyenekhez...
de igaz ami igaz szegény ember vízzel...

bár azért 1 vas hangzása hozzá nem értő fülemmel is másabb...
mint egy szoft bár lehet ez azért van mert nem ismerem azokat a vst-ket amiket a nagyok is használnak. :oops:

nekem a szintézist még mindig a subtractor és malström...végzi :lol:

pedig itt lapul pár vst-is a gépemen...de a lustaság nagy úr!
na meg persze a mindennapi :joe:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 07-07-2007 
corebreak

Na szóval.

Elnézést mindenkitől...kicsit túlreagáltam...

Reggel kicsit felkaptam a vizet az itt kialakult apróbb, véleményem szerint félreértéseken alapuló parázs vitán, aminek érzésem szerint a vége sajnos rajtam csapódott. Szóval kicsit most hosszabban írnék, Remélem lesz aki végigolvassa majd és valamilyen szinten meg is tudják érteni.

Először is elnézés és bocsánat Scum úrnak, amiért kicsit durvábban fogalmaztam mint máskor. De tényleg kicsit felszaladt a pumpa. Nem értem meg miért kell ez a széthúzás.

Én személy szerint büszke vagyok arra, hogy elmondhatom magamról, hogy forumon egyoldalon szerepelnek a beírásaim olyan nevekkel mint Scum vagy mint ICR vagy akárki más. Büszke vagyok a Mindscape-el elért sikereitekre. Büszke vagyok arra, hogy kis hazánkat a híres és sokunk által áhított fekete lemezen képviselitek a nagyvilágban. Sztem igazán színvonalas és minősági amit csináltok, Bár mondjuk ez általánosságban igaz az egyébként (szerintem) maximalista magyarságra. Aki megjelenik innen az mindenféleképpen a világszínvonali mércén túl teljesít.

A vasak és szoftverek harcáról annyi a mondandóm, hogy sztem köztünk, akik a világ egyik legdinamikusabban fejlődő műfaján belül tevékenykednek, nem igazán hiszem hogy ennek vitatémának kellene lenni.
Onnan indul a dolog, hogy a szoftok a vasak modelljei..."másolatok", amik soha nem fognak ugyanugy szolni, dolgozni, működni, mint az eredeti.
A mai zenei világ tényleg nem az én világom. nem hallgatom az uj dolgokat. Egyrészt mert már régen nincsen nagy részükben annyi fantázia mint régebben, másrészt ha meg kellene keresenem a ma is jó zenéket, akkor elmenne az időm a vadászattal. A mai zenék már csak a sebesség és a nagy sub miatt lógnak ki a lapos, szürkeségből...elveszett az a plussz ami bennük volt 1998 és 2004 között....de nézőpont kérdése...
Az én iPod-omon csak a Wormhole a Sleppwalk a Molten Beats, meg egyéb hasonló kórú, hangzású zenék vannak fenn. Minimalista, nyugodt, sötét neuro dolgok.Valahogy ezek nekem jobban tetszenek.
És amikor én itt reklámozok, hogy milyen vasból csavarom a hangokat, az nem arcolás, vagy nagyzás. Egyszerűen arról van szó, hogy soha eddig nem tudtam szoftokból olyan hangokat kicsavarni, amilyeneket szerettem volna. Énnekem most van az, hogy olyan zenéket vagyok képes gyártani, amilyeneket mindig is akartam. És ehhez sajna nekem kellett egy-két eszköz. Nem arcolás hangsúlyozom.
Sok olyan ember van akinek nem kell vas. Akik azt mondják, nem kell az hogy csavarjam, tekerjem. Másért nem kell nekik.
Neked Scum, nem tudom miért áll az E-Mu-d offline-ban. Egy olyan sampler, ami a mai napig ipari sztenderd az "egyéb" hangokra. Olyan gyártókat utasít maga mögé mint a Kurzweil, a Roland vagy a Yamaha. Mert jó. És kész. Én tuti nem bírnám ki. De izlések és pofonok. Nem nézlek le ezért. Nem tartom magam többenk senkinél, azért mert van egy 25 éves szintim, meg mittomén'. Az biztos, és erről nem hiszem hogy vitát kellene nytini (mert felesleges), hogy az EMU-val jobb lenne. Nincs semmi baj a Kontakt-al, de én inkább EMU-znék. (Itt írnám, hogyha tényleg offline van és netalántán akarnál mondjuk pénzt, én hajlandó lennék megvenni. mivel ultra sorozatú kurva drága, az esi szart se tud, ezt a classic-ot viszont nehéz beszerezni. Szóval én vevő lennék rá.)

Szóval mindegy. De ott van pl ICR. Személys jóbarátomnak tartom. Nagyra tartom. A legnagyobb magyar junge filozófusnak tartom. Nincs sztem mégegy ember aki ennyit tett volna a "netes" jungle-ért.
Mégis ő is megelégedett a Reason-el. Abból is szigorúan a 2.5-el. És jó amit csinál. Nagyon is. És ezért nem nézem le. Mert neki végképp mindegy mivel tolja. Jó lesz. Nem is az hogy ÁÁÁ igy meg ugy szól meg wah. Egyszerűen nincs időm figyelni a hagzást, annyira tehetségesen bánik a hangokkal, hogy átadom magamat a folyamnak és uszok vele és nem érdekel hogy és min készült. (Itt valaki említette a So unloved-et...csak mellékesen jegyezném meg hogymajdnem lett belőle snaper remix, csak addigra mire nekiláttam volna, szólt a Zolika sztorno, mert signózzák. No mindegy. Nagy zene semmi kétség...)

Vagy ott van Numek. Szintén Reason. Bár hangsúlyozom (néha dumálunk vele), Ő is akar vasat. Ki is nézett magának pár cuccot.

Na.
Ez télleg hosszú...
Szóval az hogy én vasakon zenélek az egy dolog. Nekem így jó. Nekem így tetszik. Szeretem a dolgokat megfogni. megcsavarni. Szeretem érezni, ahogy a kezem alatt változnak a dolgok. Szeretem érezni, ahogy a két ujjam közé fogott potméter mozgatásával megváltozik egy hang...egy sáv...egy érték. Szeretem a szinti alatt ,megtaposni a pedált, amikor felvisít a VCF Reso filtere és jobb ha kicsit széttolom egy kis tranyós distróval. Nekem tetszik, hogya napokig kíséreletezett, majd felvett, EXS-be berakott saját vas bass-soundok alatt tt az analóg noize amikor kikerekedik a LP-ből...
(Ide írnám, Conclusoon barátom is vasakkal tolta jungle korszaka előtt...)

Nem nézek le senkit aki nem így látja. nem nézem le azokat akik azt mondják...ember nekem elég a Reason, elég a csak szoft. Nem nézem le azokat akik egyenlőre nem engedhetik meg maguknak a vasakat. De ne forduljunk át fikába, ha valaki Reasont használ pedig vasakat akarna, ne kezdjünk itt gyülölködni. Nem az a lényeg hogy belerugjunk a másikba és azt mondjuk te egy hülye vagy, én vagyok a csúcs. Én iszonyatosan jó zenéket kaptam innen. nem mindig vasakon készülteket. Jó zenéket hallottam magyaroktól. Honi és nemzetközü netlabeleken halott dolgok közül is kivillannak a magyar tehetségek.
Jók vagyunk. Csak széthúzunk. Amit nem értek meg. Vagy én vagyok nagyon naiv, vagy túl jó fej...vagy tényleg ez a magyarság nagy jellemzője....mindeki megy a kis saját világában és elmegyünk mások mellett.
Akikkel szoktam innen MSN-en beszélni azok is tudják, hogy nem hordom fenn az orrom, nem vagyok elszállva, nem röhögök ki senkit, nem szólok be, ha tudok segítek, nem ködösítek, ha kérdeznek válaszolok...őszintén...ha nem igy jön le akkor nem dumáltunk eleget...elsőre ja. Kibirhatatlna vagyok állítólag:D:D:D

Amugy ha mindig már a Reason-t hozom fel...én is használtam. tetszetős, szép kis progi. De korlátokat szab. nekem legalábbis szabott. 1 évig toltam vele. A Darklnaden letölthető Deadlock/Treatment zenék is Reasonben lettek megcsinálva.
És Scum ha jól tudom te is toltad régen a rezsót.
És vannak rengetegen akik ma is tolják. Nekem most is fenn van. Mert elfér. Néha indítom és bohóckodok vele.
De én léptem egyett. Ahogy Scum is. Meg Chris(.su) is a Reason után. Van aki azt mondja elég. mert az igényesebb VST-k/AU-k elegek. De van aki nem. Ennyi...
Flanker is Reasont tol. és szokott hozzám járni. Jóban vagyunk na. És el van varázsolódva látom rajta mikor nyomkodja a samplert...mert jó azokat a virtuális rekkbe becsavart dolgokat élőben is megnézni, megfogni, megszagolni.

Szóval a lényeg hogy mégegyszer bocs. Felkaptam a fizet. Miért kell vitáznunk. Illetve kell. És az jó is! Van aki x dolgot nem tud más meg y-ont. Ez így van jól. De minek rögtön 2 nemleges válasz után anyázni. Én sokszor csak gubbasztok a szobában és magamba nézek. Megéri-e? Van-e értelme?
A zenélésnek. A szenvedésnek. A rohangálásnak. Az önmegtartóztatásnak. A lemondásnak. Mindezt azért hogy legyen valami uj kütyü...
Főleg akkor jön ez elő, ez a depőresszió szerűség, amikor jól leugat valaki. De lehet jót tesz. most kapcsoltam ki a Logicot. Feljöttem hogy na majd én megmutatom. Egész héten nem tudtam értelmeset csinálni...de ma...egy Funktion jellegű kis nyugis, pörgős tehc témán lkezdtem egy mókolni és jó lsz:D Köszi Sum:D
Na...
Emberek, arra szoktam jutni : IGEN. Megéri. Lehet hogy soha nem lesz megjelenésem hivatalos. Lehet hogy elveszek a netlabelek sokaságában...de valahogy nem zavar. Hagyom magam hömpölyögni a dolgokkal. Aztán majd lesz ahogy lesz.

Nem tudom hogyan érnek át a monitor túloldalra az írásaim, hozzáűszólásaim. Nem vagyok egy beképzelt típus. Sztem eléggé rendes gyerek vagyok én. Nem szoktam feleslegesen fikázni. Inkább kamuzok jót, mintsem hogy rosszat mondjak és ezzel negatívan befojásoljam valakinek a dolgait. Ha rosszat kell mondanom azt is finoman teszem. Mégyegyszer bocsesz, de tényleg nem arcolásról vagy harcolásról van itt szó.egyszerüne csak elmondom a tapasztalataimat a vélemyényemet.

Erre van a fórum.

Vagy nem?

Peace!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:43, 07-07-2007 
corebreak

ööö. a HC dobokról annyit:

Ezt muszáj layerezni, egy LP-s sub meg egy HP-s amit effektezel.
Én így szoktam. Csekkold :

snaper - regeneration

(Hamarosan BH-n vagy májszpészemen)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:11, 07-07-2007 
mindscape

nincs semmi gáz csak óvatosan az ilyen nagy szavakkal mert figyelek :D
amúgy is kissé feszült vagyok mert elkúródott a zenélős windowsom csak úgy hirtelen

tényleg teljesen mindegy sztem h ki min csinálja a zenéit, inkább a lényeg az h mit csinál.
a vas semmiképp sem árt, de nem is kötelező ahhoz, h igényes jó hangzású zenét csináljon az ember, persze könnyítés lehet (és nehezítés is)

az emut nem használom, kipróbáltam, nagyon lassú nekem a használata, nem bírtam real time tekergetni a dolgokat, mindent le kell okézni előbb, ez nagyon zavaró, plusz egy csomó mindent kellene hozzá vennem hogy rendesen tudjam használni, scsi kártya, scsi kábel, scsi vinyó, keverő, plusz X méter kábel
ugyanazt (és még sokkal többet is) meg bírok csinálni soft samplerben, sokkal gyorsabban, egyszerűbben, sokkal több dolgot, egyszerűen automatizálhatóan blabla

de biztosan nem adom el, mert ez egy múzeumi darab (ezzel csinálták a move c. számot 8) ) ráadásul úgy kaptam haverságból, de kölcsönadom ha kell ...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 26  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]