|
Na szóval.
Elnézést mindenkitől...kicsit túlreagáltam...
Reggel kicsit felkaptam a vizet az itt kialakult apróbb, véleményem szerint félreértéseken alapuló parázs vitán, aminek érzésem szerint a vége sajnos rajtam csapódott. Szóval kicsit most hosszabban írnék, Remélem lesz aki végigolvassa majd és valamilyen szinten meg is tudják érteni.
Először is elnézés és bocsánat Scum úrnak, amiért kicsit durvábban fogalmaztam mint máskor. De tényleg kicsit felszaladt a pumpa. Nem értem meg miért kell ez a széthúzás.
Én személy szerint büszke vagyok arra, hogy elmondhatom magamról, hogy forumon egyoldalon szerepelnek a beírásaim olyan nevekkel mint Scum vagy mint ICR vagy akárki más. Büszke vagyok a Mindscape-el elért sikereitekre. Büszke vagyok arra, hogy kis hazánkat a híres és sokunk által áhított fekete lemezen képviselitek a nagyvilágban. Sztem igazán színvonalas és minősági amit csináltok, Bár mondjuk ez általánosságban igaz az egyébként (szerintem) maximalista magyarságra. Aki megjelenik innen az mindenféleképpen a világszínvonali mércén túl teljesít.
A vasak és szoftverek harcáról annyi a mondandóm, hogy sztem köztünk, akik a világ egyik legdinamikusabban fejlődő műfaján belül tevékenykednek, nem igazán hiszem hogy ennek vitatémának kellene lenni.
Onnan indul a dolog, hogy a szoftok a vasak modelljei..."másolatok", amik soha nem fognak ugyanugy szolni, dolgozni, működni, mint az eredeti.
A mai zenei világ tényleg nem az én világom. nem hallgatom az uj dolgokat. Egyrészt mert már régen nincsen nagy részükben annyi fantázia mint régebben, másrészt ha meg kellene keresenem a ma is jó zenéket, akkor elmenne az időm a vadászattal. A mai zenék már csak a sebesség és a nagy sub miatt lógnak ki a lapos, szürkeségből...elveszett az a plussz ami bennük volt 1998 és 2004 között....de nézőpont kérdése...
Az én iPod-omon csak a Wormhole a Sleppwalk a Molten Beats, meg egyéb hasonló kórú, hangzású zenék vannak fenn. Minimalista, nyugodt, sötét neuro dolgok.Valahogy ezek nekem jobban tetszenek.
És amikor én itt reklámozok, hogy milyen vasból csavarom a hangokat, az nem arcolás, vagy nagyzás. Egyszerűen arról van szó, hogy soha eddig nem tudtam szoftokból olyan hangokat kicsavarni, amilyeneket szerettem volna. Énnekem most van az, hogy olyan zenéket vagyok képes gyártani, amilyeneket mindig is akartam. És ehhez sajna nekem kellett egy-két eszköz. Nem arcolás hangsúlyozom.
Sok olyan ember van akinek nem kell vas. Akik azt mondják, nem kell az hogy csavarjam, tekerjem. Másért nem kell nekik.
Neked Scum, nem tudom miért áll az E-Mu-d offline-ban. Egy olyan sampler, ami a mai napig ipari sztenderd az "egyéb" hangokra. Olyan gyártókat utasít maga mögé mint a Kurzweil, a Roland vagy a Yamaha. Mert jó. És kész. Én tuti nem bírnám ki. De izlések és pofonok. Nem nézlek le ezért. Nem tartom magam többenk senkinél, azért mert van egy 25 éves szintim, meg mittomén'. Az biztos, és erről nem hiszem hogy vitát kellene nytini (mert felesleges), hogy az EMU-val jobb lenne. Nincs semmi baj a Kontakt-al, de én inkább EMU-znék. (Itt írnám, hogyha tényleg offline van és netalántán akarnál mondjuk pénzt, én hajlandó lennék megvenni. mivel ultra sorozatú kurva drága, az esi szart se tud, ezt a classic-ot viszont nehéz beszerezni. Szóval én vevő lennék rá.)
Szóval mindegy. De ott van pl ICR. Személys jóbarátomnak tartom. Nagyra tartom. A legnagyobb magyar junge filozófusnak tartom. Nincs sztem mégegy ember aki ennyit tett volna a "netes" jungle-ért.
Mégis ő is megelégedett a Reason-el. Abból is szigorúan a 2.5-el. És jó amit csinál. Nagyon is. És ezért nem nézem le. Mert neki végképp mindegy mivel tolja. Jó lesz. Nem is az hogy ÁÁÁ igy meg ugy szól meg wah. Egyszerűen nincs időm figyelni a hagzást, annyira tehetségesen bánik a hangokkal, hogy átadom magamat a folyamnak és uszok vele és nem érdekel hogy és min készült. (Itt valaki említette a So unloved-et...csak mellékesen jegyezném meg hogymajdnem lett belőle snaper remix, csak addigra mire nekiláttam volna, szólt a Zolika sztorno, mert signózzák. No mindegy. Nagy zene semmi kétség...)
Vagy ott van Numek. Szintén Reason. Bár hangsúlyozom (néha dumálunk vele), Ő is akar vasat. Ki is nézett magának pár cuccot.
Na.
Ez télleg hosszú...
Szóval az hogy én vasakon zenélek az egy dolog. Nekem így jó. Nekem így tetszik. Szeretem a dolgokat megfogni. megcsavarni. Szeretem érezni, ahogy a kezem alatt változnak a dolgok. Szeretem érezni, ahogy a két ujjam közé fogott potméter mozgatásával megváltozik egy hang...egy sáv...egy érték. Szeretem a szinti alatt ,megtaposni a pedált, amikor felvisít a VCF Reso filtere és jobb ha kicsit széttolom egy kis tranyós distróval. Nekem tetszik, hogya napokig kíséreletezett, majd felvett, EXS-be berakott saját vas bass-soundok alatt tt az analóg noize amikor kikerekedik a LP-ből...
(Ide írnám, Conclusoon barátom is vasakkal tolta jungle korszaka előtt...)
Nem nézek le senkit aki nem így látja. nem nézem le azokat akik azt mondják...ember nekem elég a Reason, elég a csak szoft. Nem nézem le azokat akik egyenlőre nem engedhetik meg maguknak a vasakat. De ne forduljunk át fikába, ha valaki Reasont használ pedig vasakat akarna, ne kezdjünk itt gyülölködni. Nem az a lényeg hogy belerugjunk a másikba és azt mondjuk te egy hülye vagy, én vagyok a csúcs. Én iszonyatosan jó zenéket kaptam innen. nem mindig vasakon készülteket. Jó zenéket hallottam magyaroktól. Honi és nemzetközü netlabeleken halott dolgok közül is kivillannak a magyar tehetségek.
Jók vagyunk. Csak széthúzunk. Amit nem értek meg. Vagy én vagyok nagyon naiv, vagy túl jó fej...vagy tényleg ez a magyarság nagy jellemzője....mindeki megy a kis saját világában és elmegyünk mások mellett.
Akikkel szoktam innen MSN-en beszélni azok is tudják, hogy nem hordom fenn az orrom, nem vagyok elszállva, nem röhögök ki senkit, nem szólok be, ha tudok segítek, nem ködösítek, ha kérdeznek válaszolok...őszintén...ha nem igy jön le akkor nem dumáltunk eleget...elsőre ja. Kibirhatatlna vagyok állítólag:D:D:D
Amugy ha mindig már a Reason-t hozom fel...én is használtam. tetszetős, szép kis progi. De korlátokat szab. nekem legalábbis szabott. 1 évig toltam vele. A Darklnaden letölthető Deadlock/Treatment zenék is Reasonben lettek megcsinálva.
És Scum ha jól tudom te is toltad régen a rezsót.
És vannak rengetegen akik ma is tolják. Nekem most is fenn van. Mert elfér. Néha indítom és bohóckodok vele.
De én léptem egyett. Ahogy Scum is. Meg Chris(.su) is a Reason után. Van aki azt mondja elég. mert az igényesebb VST-k/AU-k elegek. De van aki nem. Ennyi...
Flanker is Reasont tol. és szokott hozzám járni. Jóban vagyunk na. És el van varázsolódva látom rajta mikor nyomkodja a samplert...mert jó azokat a virtuális rekkbe becsavart dolgokat élőben is megnézni, megfogni, megszagolni.
Szóval a lényeg hogy mégegyszer bocs. Felkaptam a fizet. Miért kell vitáznunk. Illetve kell. És az jó is! Van aki x dolgot nem tud más meg y-ont. Ez így van jól. De minek rögtön 2 nemleges válasz után anyázni. Én sokszor csak gubbasztok a szobában és magamba nézek. Megéri-e? Van-e értelme?
A zenélésnek. A szenvedésnek. A rohangálásnak. Az önmegtartóztatásnak. A lemondásnak. Mindezt azért hogy legyen valami uj kütyü...
Főleg akkor jön ez elő, ez a depőresszió szerűség, amikor jól leugat valaki. De lehet jót tesz. most kapcsoltam ki a Logicot. Feljöttem hogy na majd én megmutatom. Egész héten nem tudtam értelmeset csinálni...de ma...egy Funktion jellegű kis nyugis, pörgős tehc témán lkezdtem egy mókolni és jó lsz:D Köszi Sum:D
Na...
Emberek, arra szoktam jutni : IGEN. Megéri. Lehet hogy soha nem lesz megjelenésem hivatalos. Lehet hogy elveszek a netlabelek sokaságában...de valahogy nem zavar. Hagyom magam hömpölyögni a dolgokkal. Aztán majd lesz ahogy lesz.
Nem tudom hogyan érnek át a monitor túloldalra az írásaim, hozzáűszólásaim. Nem vagyok egy beképzelt típus. Sztem eléggé rendes gyerek vagyok én. Nem szoktam feleslegesen fikázni. Inkább kamuzok jót, mintsem hogy rosszat mondjak és ezzel negatívan befojásoljam valakinek a dolgait. Ha rosszat kell mondanom azt is finoman teszem. Mégyegyszer bocsesz, de tényleg nem arcolásról vagy harcolásról van itt szó.egyszerüne csak elmondom a tapasztalataimat a vélemyényemet.
Erre van a fórum.
Vagy nem?
Peace!
|