i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 06:28, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 361 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22:23, 03-12-2006 
ujonc

9b0 wrote:
Imposcarban....

Tehát fül után kell menni, nem specifikáció után. Leírni bármit leírhatnak, de amit te hallasz/látsz, az számít.

ImpOscarból érdemes C1-en egy háromszöget megfigyelni, minden nélkül. :)

Bár az interpolációs zaj.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:28, 04-12-2006 
droid

fuh nem akarlak ugráltatni 9b0 de erről mi jót hallottál vagy mi a véleményed:

Kjaerhus Audio Spectra v1.10 - Analog modellező vst szinti

Azért érdekel mert a Kjaerhus cuccok elég pro-k szoktak lenni, legalábbis az EQ-k kompresszorok limiterek terén, kivi vagyok ezen területen is jot alkottak é.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:27, 04-12-2006 
ujonc

-black ops- wrote:

Azért érdekel mert a Kjaerhus cuccok elég pro-k szoktak lenni, legalábbis az EQ-k kompresszorok limiterek terén, kivi vagyok ezen területen is jot alkottak é.

Én nem szeretem, de ez lehet, az én problémám. Én fejlesztő vagyok, nagyon kritizálni nem akarom a konkurrenciát.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:08, 04-12-2006 
ujonc

-black ops- wrote:

Szal... ha kipróbálod (van letölthető demo), akkor miért nem alkotsz véleményt magadnak? Ha neked tetszik... nem mindegy, ki-mit mond? Ha van egy kedvenc szintid, amivel eddig minden soundot ki tudtál csiholni, amit szeretsz... és teszemazt, beír a fórumba BT, vagy akárki, és lefikázza, akkor te abbahagyod használni azt a szintit?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:17, 04-12-2006 
9b0 wrote:
-black ops- wrote:

Szal... ha kipróbálod (van letölthető demo), akkor miért nem alkotsz véleményt magadnak? Ha neked tetszik... nem mindegy, ki-mit mond? Ha van egy kedvenc szintid, amivel eddig minden soundot ki tudtál csiholni, amit szeretsz... és teszemazt, beír a fórumba BT, vagy akárki, és lefikázza, akkor te abbahagyod
használni azt a szintit?

Hát nem tom...én még nem próbáltam a ti cuccotokat(érdemes lenne? :D ),de az biztos hogy a kjaerhus audio free kategóriában az egyik legjobb mastering(én is ezt használom)Csak azt nem értem mért hívnak mindent classicnak? :nemtom:

Post subject:
PostPosted: 23:40, 04-12-2006 
ujonc

fless wrote:
Hát nem tom...én még nem próbáltam a ti cuccotokat(érdemes lenne? :D ),de az biztos hogy a kjaerhus audio free kategóriában az egyik legjobb mastering(én is ezt használom)Csak azt nem értem mért hívnak mindent classicnak? :nemtom:

A kérdés a Spectra-ra vontakozott, aminek semmi köze a mastering cuccokhoz.

Nem reklámból írok ide, szal csak a kedvemért tényleg ne próbáld ki semminket, mivel nekünk nagyon mindegy, hogy hányan használják a cuccainkat tökingyen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:53, 04-12-2006 
Bocs főnök :zip:

Most attól,hogy a spectráról beszélt én még nem mondhatom el a véleményem,ha egyszer azt is kérdezte mienek a Kjaerhus cuccok? :roll:

lazíts 1 picit 9b0 :smashed: :bomb: :fules:

Post subject:
PostPosted: 00:00, 05-12-2006 
ujonc

lazítok apu.

bocs, hogy nem tömök tele mindent hülyeségekkel, és igyekszem a kérdésekre válaszolni. remélem, nem lesz ebből harag... amit pedig írtam, nem beszólásból írtam, max. félreértesz...

EDIT: értsd: azzal nem nekünk teszel szívességet, ha bármely cuccunkat kipróbálod, hanem elvileg magadnak, mert neked lehet belőle hasznod

Last edited by 9b0 on 00:02, 05-12-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:01, 05-12-2006 
9b0 wrote:
Nem reklámból írok ide, szal csak a kedvemért tényleg ne próbáld ki semminket, mivel nekünk nagyon mindegy, hogy hányan használják a cuccainkat tökingyen.

:lol:

Rossz napod volt,vagy mi?Csak hülyeségből kérdeztem.
Figy,én elhiszem hogy zsírjó pluginokat gyártotok,de egy kicsit túlreagálod már a dolgokat sztem!

:wink:

Post subject:
PostPosted: 00:04, 05-12-2006 
Jólvan...combat off :)

:afro: :chillpill: :joe:

Post subject:
PostPosted: 00:44, 05-12-2006 
droid

9b0 wrote:
-black ops- wrote:

Szal... ha kipróbálod (van letölthető demo), akkor miért nem alkotsz véleményt magadnak? Ha neked tetszik... nem mindegy, ki-mit mond? Ha van egy kedvenc szintid, amivel eddig minden soundot ki tudtál csiholni, amit szeretsz... és teszemazt, beír a fórumba BT, vagy akárki, és lefikázza, akkor te abbahagyod használni azt a szintit?

Értem, csak egy kicsit penge vagy ezen téren gondoltam megkérdezem hátha aliasol vagy bármi és nem szamít jonak. Amugy kiprobaltam és tényleg nem nagy cucc. Maradok a kedvenc szintimnél: Moog Modular V2 :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:43, 05-12-2006 
ujonc

Sztem deb egyszer sem reagálta túl, meg nem volt ideges sem. Az ha leírja, hogy neked kell eldönteni, hogy melyik tetszik, meg hogy ő nem fogja egy nyílvános fórumon rossz színben feltűnteni a konkurenciát, ezek mondjuk értékes tippek és korrekt hozzáállás, nem túlreagálás, meg idegeskedés.

Az én véleményem, én kevésbé vagyok fejlesztő:

Kjaerhus rettenet. Annak tényleg semmi köze a masteringhez, pláne hogy mennyire kell a szó konkrét értelmében masterelni otthon. Otthon sounddesignolni kell, meg kevergetni arányokat. Attól viszont hányok, hogy faborításos plugineket csinálnak, meg ráaagatják hogy "mastering". Moog Modularral pld semmi baj nincs, átlagos szoft-VA (bár MX4 és Zebra2 körberöhögi és még meg sem bolondulsz a kibaszott kábelrengetegtől, amitől hálistennek megszabadultunk a szoftverekkel és VA-kkal), de nulla köze van a Mooghoz. Én ippen pénteken tekergettem a Lil Phatty-t és az télleg Moog, az nem csak a faborítás miatt.

Visszatérve Kjaerhushoz: EQ-ra ott az NWEQ, kiröhögi akármelyik másikat. Én a Sonalksis-t szerettem (SV517), meg a Waves LinEQ-t, de mára maradt a hulla ingyenes NWeq, mer' az legalább nem kamuzik, ott emel/vág és annyit, amennyit te akarsz, meg nem csinál csúnya fázistolásokat.

Meg leírom még az én hozzáállásomat ezekhez:

Sztem olyan cuccokat kell keresni, amik egyszerűen jól szólnak. Pont. Ne a presetektől dobdjad el a hajad, hanem attól, hogy kurva jó alja van egy sima fűrésznek eq-zás nélkül (még az oszcin se), hogy ne aliasoljon a cucc (persze ez FM-nél és syncnél elkerülhetetlen), a szűrőnek legyen szép rezoja, hogy adott karakterisztikánál ne tűnjön el az alja (mondom adott), legyenek normálisan megírva az oszcik, pld az IMPoscar erre a "jó" példa, ahol pld egy háromszög oszci két oktávval lejjebb olyan iszonyat interpolációs zajt fos ki magával, amivel nem tudsz mit kezdeni.

Hogy ezeket el tudd dönteni (halld) viszont kell az, hogy nekiállj akármivel init patch-ből dolgozni, hogy tudd mi mit csinál. Össze kell hasonlítani egy másikkal is, hátha az jobban/rosszabul szól. Végén pedig gyakorlatban dől el, hogy mi a fontos egy szintiben. Ha a jó presetek, akkor olyat kell venni, amiben van 20 bank 128 patch-csel. Ha meg az kell, hogy _hibátlanul_ meg tudd valósítani vele az ötleteidet, akkor meg egy olyan szintit kell szerezni, ami azt csinálja amit mondasz neki. Ne aliasoljon amikor te nem akarod, ne legyenek megemelve eq-val az oszcik aljai, mert te nem azt akarod. Ehhez meg el kell tudni különíteni, hogy minek kell nyersen szólni adott szintiből, meg mit kell utána kötnöd (eq, komp, akármi), hogy azt kapd amire a szinti nem képes alapból, de te olyat találtál ki.

Itt meg már bejön az is, hogy mire mi való. Aki azért nem teljesen kisbéka ezekhez, gyakorlatilag minden olyan cuccal tud zenélni, ami átviszi a képzeletbeli nívót. Példa: A Nord hangmérnöki szempontból szétkalapálja a Virust, de ettől még nem rossz hangszer a vírus, mert cserébe tud 80 hangos unisonot, ami jól jön a trancematyiknak. De jó pld a szűrőszaturáció benne, ami egy saját karakterisztika. A Nord meg azt tudja, hogy sebészi, az tényleg azt csinálja, amit a "fizika" miatt kellene neki. A Moog meg azért jó, mert olyanok az oszcijai, hogy én pénteken 10 percig nyomogattam egy egy fűrészt nyitott oszcikkal, amíg már rámszóltak a többiek, meg a szűrője a referencia szinte mindenhol.

Nnnna, hosszú... De: ezeket meg kell nézegetni, hogy mi mit tud kihozni magából tisztán, effektekkel utánakötve esetleg, és el kell dönteni, hogy melyik hozza jobban azokat a soundokat amiket te keresel. Mert pld hip hop basszusokban kurvára nincs helyük az aliasnak. Érted, szép dobjaid vannak, egy szinusz-jellegű rhodes, egy tiszta 'ének', erre a faszkalap basszus meg ott tolja a 16kHz-et. Trancre meg kb mindegy (jó nem, de azért na), mert ott a fostalicska aliasos oszcit még 28-szor egymás mellé teszi a szinti (vagy kórus, vagy unisono) és ott aztán olyan kioltások vannak, hogy aliasról már szó sincs.

Vége: WWAYM cuccok azért jók, mert deb meg tesója egyfolytában azon pörög minden szabadidejében, hogy olyan cuccokat csináljanak, amik nem _basznak_ át (már elnézést). Ha egy EQ-nak 240Hz-nél kell 0.5dB-t emelnie, akkor az övék annyit emel és ott. Ettől nem mastering, meg varázslat, csak azt csinálja amit egy EQ-nak kell.

Ez picit hosszú lett.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:33, 05-12-2006 
:bubbles:

Post subject:
PostPosted: 07:44, 05-12-2006 
corebreak

Változatlanul a V-Station mellett vagyok. Leszarom ha aliasol. Nekem gecire teccik hogy eccerű. Meg semmi nem fogyaszt. Ennyi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:24, 05-12-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Változatlanul a V-Station mellett vagyok. Leszarom ha aliasol. Nekem gecire teccik hogy eccerű. Meg semmi nem fogyaszt. Ennyi.

És szerintem jól is teszed. Ha valaki egyszer megtalálta azt a szintit, ami nekivaló, amit szeret (akár aliasol, akár nem... sokan a Synth1-re esküsznek pl.) nemtom, miért nem hagyja abba újabbak keresését. Azután sztem csak időelcseszés, és a lényegtől, a zenéléstől veszi el az időt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:07, 05-12-2006 
original nuttah

9b0 wrote:
Snaper wrote:

És szerintem jól is teszed. Ha valaki egyszer megtalálta azt a szintit, ami nekivaló, amit szeret (akár aliasol, akár nem... sokan a Synth1-re esküsznek pl.) nemtom, miért nem hagyja abba újabbak keresését. Azután sztem csak időelcseszés, és a lényegtől, a zenéléstől veszi el az időt.

Én nekem már volt szerencsém kipróbálni (sok emberrrel egytemben) ezt a 9b0-ék álltal fejlesztett szoftszintit. Igazából tényleg azthozza amit kell csak valahogy maga a hangszer nem inspirál. Hiába csavargattam és álítgattam valahogy nem jutottam benne dülőre. Ez valszeg csak ez én agymanésem....tényleg semmi probléma nincs vele csak nekem valahogy nemfekszik.
Mindenesetre az eq-t és a többit (már ha van több....de mindjárt megnézem... :) ) tuti kipróbálom és valszeg hosszútávon használni is fogom... :D
Én nekem mindenképpen fontos az, hogy ha hangszert vagy szoftszintit használok akkor megfogjon a dolog(persze nyílván elsődleges szempot álltalában a minőség, de néha sajnos ez háttérbe tud szorulni ha valami igazán tetszetős szofszintit találok....például absynth). Például nekem nagyon bejött a native-s reaktor 5 csomag..... persze tudom, minőségben biztos kifogásolható, de nagyon tetszik a modularitása és a variálhatóságának sokszínűsége és a relatív egyszerű kezelhetősége. Illetve így vagyok a korg cuccaival......a legacy collectionnal és a karmával is amikben én nem találtam túl sok kifogást, de kiváncsi lennék ezekről is a véleményekre a szakiktól. Fülre nekem elég rendben vannak illetve ha soundba helyezem ezekből a cuccokból a hangot akkor elég szépen ott vannak és nem kenődnek el. Nekem úgytűnik, hogy elég konkrétan dolgoznak, de leht, hogy csak a fülem csap be.... :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:40, 05-12-2006 
partiarc

fless wrote:
9b0 wrote:

:lol:

Rossz napod volt,vagy mi?Csak hülyeségből kérdeztem.
Figy,én elhiszem hogy zsírjó pluginokat gyártotok,de egy kicsit túlreagálod már a dolgokat sztem!

:wink:

Rajtad kívül mindenki érti, hogy miért. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 05-12-2006 
corebreak

9b0 : Igen. Sztem se. Többek ez a jó a rosszban...mármint érted MAC-re alig van freeware plugin, PC-re meg a Synthedit miatt hetente 10-15 mindig van Plugindex-en vagy KVR-en. Ezeket én is leszedtem, megnéztem a preseteket, amelyik tetszett azt használtam, de nem foglalkoztam vele komolyabban. V-Station viszont szrelem első látásra. Megéri a pénzét. Viszont érdekes hogy Bass Station meg tökre nem jön be. Gyenge. Sztem. De mindegy. Sokan meg Absynth-el csinálják a reece-eket meg, meg mindig sok Albino felhasz van...pl a Noisia preset bank miatt...meg ez is ugye...hogy ha látják hogy XY nagynév ezt+ezt használja akkor rögtön nekik is kell az a plugin. Én is láttam ahogy a Noisia-s kölkök túrják a Filtrator de sztem, tök ratyi az a plugin. TC-től csak a Native Reverb...eddig...mert most olvastam DOA forumon hogy a SONY OXFORD kidobja a pluginjeit native VST-AU formátumban!!! Kérdése mikor...meg persze hogy lesz e PC-re...vagy csak a "mi" (mekesek) kiváltsága marad...sok a kérdőjel...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 07-12-2006 
ujonc

Snaper wrote:
mármint érted MAC-re alig van freeware plugin, PC-re meg a Synthedit miatt hetente 10-15 mindig van Plugindex-en vagy KVR-en.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy akár a Logicot, akár a DP-t, akár a Cubaset használod, mindegyikben van EQ, dinamikaprocik, modulációs effektek, delay, reverb. Ezek legtöbbször jobbak a synthedites, default kék guival érkező "játszottam hétvégén a synthedittel" plugineknél. Nem feltétlenül kellenek mellé freeware cuccok. Amik inkább experimentális pluginek, amiket nem találsz meg hostokba építve (dfx pld), azok macen is elérhetőek.

De szintiket is akár mellétehetjük a beépítetteknek. Asynth-nek pld simán megfelel egy Cubase Monologue, DP Bassline/Modulo, Logic ES1/2. Ha meg jobb minőséget akarsz, akkor venni kell vmit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:39, 30-07-2007 
metalhead

dnbwikiről
http://www.dnbwiki.com/index.php/Free_Samples

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 361 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]