i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:22, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:08, 20-11-2006 
NewCityBass

hat ez az en zenem lenne dobot megfognam es az egeszet kitorolnem :D ez reece ez nemrosz csak sztm vagd le rola melyet aztan csinalj egy szinti ami csak sub-ot hoz ugyanezzel a dallamal.. talan jobblesz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:49, 20-11-2006 
original nuttah

enqu wrote:
hat ez az en zenem lenne dobot megfognam es az egeszet kitorolnem :D ez reece ez nemrosz csak sztm vagd le rola melyet aztan csinalj egy szinti ami csak sub-ot hoz ugyanezzel a dallamal.. talan jobblesz

A dob még munkára vár ez tény csak fülesen nem mertem nagyon piszkálni. Egyébként lehet, hogy ha a cineket kicsit csökkentem hangerőben a dob egy kicsit kijebb jön(főleg úgy hogy a mélyet is kicsi vissza veszem.
Az a reece nekem úgy tetszik ahogy van. Ha nem így tetszene akkor úgy csináltam volna kb ahogy írtad... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:35, 20-11-2006 
NewCityBass

ertem en de igy semi sub kb :D dobnal meg sztm inkabb rakjal be valami loopot aztan azt meg egszitsd ki mintakkal de vegulis ahogy erzed :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:41, 20-11-2006 
original nuttah

Hát én nem fogok loopolni, mert azzal csak a szívás van. Inkább majd rendes studio drums mintákkal kiváltom.

A subot meg eq-val és filterrel is megtudom oldani. Nem fogok ezért két mélyet csinálni... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:09, 20-11-2006 
NewCityBass

old akkor meg eq-val

kivancsi leszek hogy fog szolni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:24, 20-11-2006 
droid

Jahh de ezt a "rosszafülesem" meg "azé nemtok jó zenét írni me nincs 3millás studiórencerem"

terelést azért lassan abba lehetne hagyni...

Conclusion, neked még 1. topicod, tőled még kb 3* hallottam kifogásként a rossz fülest, úgy kb a 10nél majd Scum Daddy v vki más ugyanúgy kioszt téged, mint már néhány embert...

Nem sav, csak szólok...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:39, 20-11-2006 
braindeath

teged is kioszthatna mar valaki, hatha megszabadulsz a postolasi kenyszeredtol :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:45, 20-11-2006 
ujonc

szerintem nagyon fontos, hogy milyen lehallgatórendszered van.
lehet szaron is jót, de ez elég esetleges.
én most szereztem be monitorokat és hát igencsak mást hallok, mint régen. namindegy.

conclusionnak, meg:
szerintem jó lesz ez, de, mint trekk nem állja meg a helyét, inkább olyan, mintha egy számból csak egy részlet lenne(persze ahhoz meg hosszú). a basszus meg ittott télleg elég rosszul szól, főleg ahol az a digitális torzító (vagy valami olyasmi) van rajta. a filterek nekem nagyon bejönnek, de télleg sok lesz. és jó nagyon, hogy nem az a szokásos dnb ütem, vagy minek hívják(nemtom) van benne.
most nem írok mást.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:23, 20-11-2006 
droid

inf wrote:
teged is kioszthatna mar valaki, hatha megszabadulsz a postolasi kenyszeredtol :D

Te már 2.jára akarsz elhajtani a fórumról, küldj PÜt és megbeszéljük

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:43, 21-11-2006 
original nuttah

Rottweiler wrote:
Jahh de ezt a "rosszafülesem" meg "azé nemtok jó zenét írni me nincs 3millás studiórencerem"

Conclusion, neked még 1. topicod, tőled még kb 3* hallottam kifogásként a rossz fülest, úgy kb a 10nél majd Scum Daddy v vki más ugyanúgy kioszt téged, mint már néhány embert...

Nem sav, csak szólok...

Roti...tényleg abbahagyhatnád az offolást.
A zene fülesen készült és kész. Szerintem ez eléggé erős befolyásoló tényező(mivel nem akg-vel vagy beyer dynamic-al dolgozok). Nem mentségként mondtam hanem mint eszköz amin készült. Nekem így is tetszik a hangzása. Kioktatás meg nem lesz. Vannak jó fülesek, amikel lehet dolgozni és vannak amikel nem. Nekem valahol a kettő közt van. A végső mixdown meg mindenképpen hagfalon kell eszközölni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:51, 21-11-2006 
piper

a monitorrokról csak annyit szeretnék mondani, hogy egy szakavatott embertől hallottam egy olyat, biztos emlékeztek a yamahának volt egy kultikus monitorja, fehér membránnal (90-es évek eleje). erről mondta a szaki hogy az a designon kívül szart sem ért kb úgy szólt mint egy sokol. egyre volt jó, hogyha azon jól szolt valami az biztos jól szól máshol is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:37, 21-11-2006 
partiarc

Conclusion wrote:
Rottweiler wrote:

Nem sav, csak szólok...

A zene fülesen készült és kész. Szerintem ez eléggé erős befolyásoló tényező(mivel nem akg-vel vagy beyer dynamic-al dolgozok). Nem mentségként mondtam hanem mint eszköz amin készült. Nekem így is tetszik a hangzása. Kioktatás meg nem lesz. Vannak jó fülesek, amikel lehet dolgozni és vannak amikel nem. Nekem valahol a kettő közt van. A végső mixdown meg mindenképpen hagfalon kell eszközölni.

Azért feszül itt némi ellentmondás: ha neked tetszik a hangzása, nem kell mentegetőzni a füles miatt, hanem fel kell vállalni, és senki nem mondhatja, hogy ez a füles téma nem épp beszámítható kifogás. Amíg te magad hozod szóba, teljesen igaza van az ezt kifogásolóknak.

A zene szerintem működőképes elképzelés, csak a ritmusszekciót teljesen elmossák a mélyek. Nekem tetszik a beat, passzol a témához, de el van nyomva, mint a munkásosztály. :) Lehet, hogy sok a kompresszió, plusz túl van hangosítva, mert a dobloop-ot az szokta szerintem így kifektetni. Mindenesetre hajrá, érdekelne a végeredmény.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:42, 21-11-2006 
partiarc

nihilist wrote:
a monitorrokról csak annyit szeretnék mondani, hogy egy szakavatott embertől hallottam egy olyat, biztos emlékeztek a yamahának volt egy kultikus monitorja, fehér membránnal (90-es évek eleje). erről mondta a szaki hogy az a designon kívül szart sem ért kb úgy szólt mint egy sokol. egyre volt jó, hogyha azon jól szolt valami az biztos jól szól máshol is.

NS 10-es. Egy apróságra azért érdemes odafigyelni: lineáris. A Sokol meg nem. Mellesleg a Valve soundot egy darab NS 10-esen keveri Lemon D egy darab laptoppal. Attól ritkán lesz valami kultikus, hogy szart sem ér. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:20, 22-11-2006 
original nuttah

a4s wrote:
Conclusion wrote:
Rottweiler wrote:

Nem sav, csak szólok...

Azért feszül itt némi ellentmondás: ha neked tetszik a hangzása, nem kell mentegetőzni a füles miatt, hanem fel kell vállalni, és senki nem mondhatja, hogy ez a füles téma nem épp beszámítható kifogás. Amíg te magad hozod szóba, teljesen igaza van az ezt kifogásolóknak.

A zene szerintem működőképes elképzelés, csak a ritmusszekciót teljesen elmossák a mélyek. Nekem tetszik a beat, passzol a témához, de el van nyomva, mint a munkásosztály. :) Lehet, hogy sok a kompresszió, plusz túl van hangosítva, mert a dobloop-ot az szokta szerintem így kifektetni. Mindenesetre hajrá, érdekelne a végeredmény.

Elnézést...nem tudatam, hogy ez a füles így felborzólja a kedélyeket. Pedig csak mondtam. Nem akartam ezzel mentegetőzni. Ilyen lett. De holnap meglesz a kis hangtechnika és belehallgatok végre én is miről beszéltek(mert azért a szubokat egy alacsonyabb kategóriás füles nem adja vissza).
Aztán majd frissítek.... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:02, 22-11-2006 
piper

a4s wrote:
Attól ritkán lesz valami kultikus, hogy szart sem ér. :P

nem attól lett kultikus, hanem attól hogy fehér volt a membránja és az mekkora laza már :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:25, 22-11-2006 
piper

nihilist wrote:
a4s wrote:

nem attól lett kultikus, hanem attól hogy fehér volt a membránja és az mekkora laza már :)

ezt nekem is mondta egy hangmérnök ismerősöm... pontosabban ő azt mondta, hogy csak azért mert fehér volt a membránja 3szor annyi pénzt kértek el érte, pedig annyit nem ér!
de szerintem inkább a zenéről beszéljünk... az legyen mindenki legnagyobb probémája, hogy milyen cuccon tudja visszahallgatni... egy zene akkor jó, ha egy szar kis pc hangfalon is élvezhetően szól!!!!

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:46, 22-11-2006 
partiarc

nihilist wrote:
a4s wrote:

a4s wrote:
Egy apróságra azért érdemes odafigyelni: lineáris. A Sokol meg nem. Mellesleg a Valve soundot egy darab NS 10-esen keveri Lemon D...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:53, 22-11-2006 
original nuttah

sollabong wrote:
nihilist wrote:
a4s wrote:

ezt nekem is mondta egy hangmérnök ismerősöm... pontosabban ő azt mondta, hogy csak azért mert fehér volt a membránja 3szor annyi pénzt kértek el érte, pedig annyit nem ér!
de szerintem inkább a zenéről beszéljünk... az legyen mindenki legnagyobb probémája, hogy milyen cuccon tudja visszahallgatni... egy zene akkor jó, ha egy szar kis pc hangfalon is élvezhetően szól!!!!

Nálam fülesen jól szól... :D De egy dolog van a hangtechnikába. A linearitás. Hiába szól nálam jól a te hangfalad freki átviteli karaktesztikájából illetve bizonyos freki kiemeléséből és csillapításából adódik, hogy nálad nem úgy fog szólni. Például lehet, hogy az én fülesem 250hz-től erősen csökkenő értéket mutat a tied meg ennél lineárisabb és az alsóbb(250 hz alatti) részeket is mondjuk 60 hz-ig elég szépen viszi. Nyílván nálam sokkal több mélyt kell ráadják, hogy úgy döngjön mint nálad. Viszont ezek szerint ha nálam döng nálad már majdnem tórzít és zavaróan sok rajta a sub. Ezért kell a stúdió monitor illetve egy linearizál szoba ahoz, hogy olyan zenét írhas, hogy nálad is jól szóljon és nálam is. Persze fülesen is elehet találni, de csak találgatás illetve műszerek segítségével. Viszont szerintem a fülnél pontosabb műszer nincs és nem is kell, de amig nem rakom megfelelő környezetbe ez is becsap.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:55, 22-11-2006 
mindscape

az ns10 referencia hangfal volt (páran még ma is annak hiszik)
és pont azért mert ilyen nyers színezetlen hangja volt

ezért pl zenélésre nem szokták ajánlani, mert jóval kevésbé élvezetes rajta dolgozni, mint egy másik monitoron, viszont hangmérnökösködni eléggé ajánlott.

én úgy tudnám elképzelni magamnak, h A/B setupban a B :)

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 22-11-2006 
original nuttah

scum daddy wrote:
az ns10 referencia hangfal volt (páran még ma is annak hiszik)
és pont azért mert ilyen nyers színezetlen hangja volt

ezért pl zenélésre nem szokták ajánlani, mert jóval kevésbé élvezetes rajta dolgozni, mint egy másik monitoron, viszont hangmérnökösködni eléggé ajánlott.

én úgy tudnám elképzelni magamnak, h A/B setupban a B :)

Én úgy tudom, hogy ha szinezetlen az nekünk kifejezetten jó. Hisz így sokkal kevésbé tudsz túlhúzni a frekiket vagy túl alacsonyra szabályozni.
Ezért nem jók a hifi hangfalak zenélésre a stúdió monitorok pedig hifizésre.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]