implant wrote:
igen.
fasza mp3 vokálokkal leginkább.
a mintázós téma két topikban is pörög már. úgy látom nu vagy itt ezért figyelmedbe ajánlom a basszus topikot. lehet hogy a vsti tökéletesebb, jobb, mindegy de nincs is
olyan analógszaga -->
9b0:
Quote:
Analógszinti-utánzat. Ha mintát veszel egy analógszintetizátorról, akkor látni fogod, hogy a fűrészfog közeltsem olyan ideális, mint azt egy matematikai jeltől várnád. Egy analógszinti minden áramköre egy-egy szűrőként viselkedik, ezzel befolyásolva a végső jelalak frekvencia-tartalmát, ezáltal a hullámformáját is. Számít a hangban a fűrészfogjel iránya, domborulata, homorulata, minden egyes kis pikkenése. A jelalak pedig egyáltalán nem statikus. A magasabb frekvenciáknál közelít az ideálishoz, a mélyeknél viszont (például a 303-as négyszögjelnek) köze sincs hozzá (ott olyan a négyszög, mintha két bénácska fűrészfog szólalna meg felváltva, csak ellentétes irányba... egyiknek a minimuma a DC0, a másiknak a maximuma). Phosyconnak elég közel vannak az oscillatorai a 303-ashoz, míg szegény Minimonstanak semmi köze egy valós analóg osci karakterisztikájához, de valamit ott is bütyköltek ilyennel (attól még jó a hangja, mert szép tiszták az oscik... csak nemtom, hogy gondolták azt a hullámformát).
Igen ezt osztom.Az analógot nem tudod heyetesíteni digitális eszközökkel(ez nyílván azért van, mert míg az anlóg technika végtelen számú feszültségszintel számol addig a digitális 2 állapotu ezért kerekítenie kell egy ugynevezett komplemeterrel). Viszont az a baj,hogy a régi analóg cuccok alkatrészei és állapotuk miatt elég nagy zajt prudukálnak amit te otthon úgy is digitálisan szűrsz és már a felvétel is digitálra történik tehát igazából ugyan úgy egy digitális kerekített jelt kapsz (jó, hogy pontosabbat mint amit egy vst produkál, de ez nagymértékben függ az a/d átalakítókon).
Ezért mondtam, hogy némely vstvel elehet érni akár jobb hangzásokat, de nyílván a legtöbb még csak megsem közelíti az eredetit(ez főként a moog utánzatokra igaz).
Azért mondtam pont a korgot mert volt szerencsém hallani egy vst plugint belőle és az eredeti ms20-ast egy időben és szerintem a progi még jobban tisztábban is szólt. Mondjuk az az ms20-as amit én hallotam már egy igen régi és látszóan használ kütyü volt.