i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:52, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 361 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 07:48, 06-11-2006 
corebreak

Bah:) Na az point megvan:) Semmi extra, amen+funky drummer+ soul prode meg a variációik oszt kész...durva ez huszonakárhányezerért....de ezen kívül télleg semmi?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:43, 06-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Bah:) Na az point megvan:) Semmi extra, amen+funky drummer+ soul prode meg a variációik oszt kész...durva ez huszonakárhányezerért....de ezen kívül télleg semmi?

mintázz vinylről :idea:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:43, 06-11-2006 
original nuttah

Egyébként nem értem minek nektek kifejezetten dnb sample cd. A loopokat tessék magadnak megcsinálni majd ezeket kevergetni. A dobok meg a mélyek is simán kivitelezhetőek. A dobokból még a mais jól ismert roland tr 909-es mintákat használják a legtöbben illetve rockos és live kiteket(főleg cineknek illetve néha dod vagy snare is rock vagy live kitből való). A mélyeket meg simán kilehet csavarni a vst-kből illetve a szoftszintikből(karna, reaktor, korg legacy). A sample cd-kkel az a baj, hogy az árárért nem kapod meg azt amit akarsz. Van rajta egy csomó loop meg hang amit a büdös életben nem fogsz használni és lehet, hogy még a használni kívánt minták is fos minőségűek.
Egyet tudok javasolni. Akai mintákat. Ezeket neten is belehet szerezni.. :wink:

Vagy kontakt 2 ha kifejezetten a grooval van a baj... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:39, 06-11-2006 
son of nitrous

jok azert a sample cdk. meg ha tele is van olyan mintakkal, amik nem tetszenek. kit tudja, egyszer melyik indit be az embernel valamit.
az a legjobb amikor hallok egy mintat, megtetszik es szinte csak kore kezdem el felepiteni a zenet. aztan a folyamatban lehet maga a minta amibol az egesz zene elindult egyszeruen kikivankozik es kiszedem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:23, 06-11-2006 
metalhead

Conclusion wrote:
Egyébként nem értem minek nektek kifejezetten dnb sample cd. A loopokat tessék magadnak megcsinálni majd ezeket kevergetni. A dobok meg a mélyek is simán kivitelezhetőek. A dobokból még a mais jól ismert roland tr 909-es mintákat használják a legtöbben illetve rockos és live kiteket(főleg cineknek illetve néha dod vagy snare is rock vagy live kitből való). A mélyeket meg simán kilehet csavarni a vst-kből illetve a szoftszintikből(karna, reaktor, korg legacy). A sample cd-kkel az a baj, hogy az árárért nem kapod meg azt amit akarsz. Van rajta egy csomó loop meg hang amit a büdös életben nem fogsz használni és lehet, hogy még a használni kívánt minták is fos minőségűek.

amint azt már kismilliószor említették, az idők végezetéig keverheted a basszust vst-emulációval, a mintázott eredeti sokkal jobb marad.

nem ezzel van a gondom. kevés a vokál. a cd-ken meg csak ilyenek: ójeee - kamón - tacsmájbádé
énekesnőt meg nem tudok fizetni sztem ti sem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:28, 06-11-2006 
droid

implant wrote:
Conclusion wrote:

amint azt már kismilliószor említették, az idők végezetéig keverheted a basszust vst-emulációval, a mintázott eredeti sokkal jobb marad.

nem ezzel van a gondom. kevés a vokál. a cd-ken meg csak ilyenek: ójeee - kamón - tacsmájbádé

Gondolom annak se örülnél ha lenne több jo vokál szamplepakk és mindenki ugyanazokat használná. A legjobb megoldás itt az énekesnő sztem, persze ez macera meg kess. A mintázott eredetu basszus jobb marad? ezt hogy érted?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:33, 06-11-2006 
metalhead

-black ops- wrote:
implant wrote:
Conclusion wrote:

Gondolom annak se örülnél ha lenne több jo vokál szamplepakk és mindenki ugyanazokat használná. A legjobb megoldás itt az énekesnő sztem, persze ez macera meg kess. A mintázott eredetu basszus jobb marad? ezt hogy érted?

sokan mondták már csak más topikban /pl psure/ tegyük fel van egy prophet 5-öd. ha az eredeti gépet mintázod, jobb lesz az eredmény mintha a pl pro53ból vagy az arturia féléből tekernéd ki ugyanazt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:18, 07-11-2006 
original nuttah

implant wrote:
-black ops- wrote:
implant wrote:
Conclusion wrote:

sokan mondták már csak más topikban /pl psure/ tegyük fel van egy prophet 5-öd. ha az eredeti gépet mintázod, jobb lesz az eredmény mintha a pl pro53ból vagy az arturia féléből tekernéd ki ugyanazt.

Hát az a mintázástól függ. Jobb sample cd-k ilyen tekintetben tényleg jók, de sokszor nem éri meg megvenni egyrészt, merta nagyrészét netről letudod rántani másrészt pedig, mert elég kevés az általam felhasznált minta róla.
A másik, hogy a vst-k közül a régi analóg szint modelleket replikáló virtuális társaik néha tudnak jobbak lenni az eredetinél(persze nem élményben). Erre ékes példa a korg legacy collection. Ennek oka, hogy a régi analóg kütyük nagyon zajkosak. Jó dinamikában és telitetségbeverhetetlenek, de mire megtisztítod a zajoktól rosszab eredményt kapsz mintha vst használtál volna(ha csak nem neve cuccokon dolgozol otthon és apoggeval rögzítesz... :) ) Persze a legtöbb szinti vst nem válthatja ki analóg vagy virtuál analóg társát, de néha igen.
Az akai cd-ket mindenképpen javaslom. Rajtuk kívül nem kell más egy jó zenéhez minták terén.(egy dnb sample cd-n se lesznek jobb minták sőt....köztudott, hogy az akai gyártja a legjobb mintákat(vagyis a legjobbak között van))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:20, 07-11-2006 
original nuttah

Vokállal meg akapellákkal meg televan a net.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:49, 07-11-2006 
metalhead

igen. fasza mp3 vokálokkal leginkább.

a mintázós téma két topikban is pörög már. úgy látom nu vagy itt ezért figyelmedbe ajánlom a basszus topikot. lehet hogy a vsti tökéletesebb, jobb, mindegy de nincs is olyan analógszaga -->

9b0:
Quote:
Analógszinti-utánzat. Ha mintát veszel egy analógszintetizátorról, akkor látni fogod, hogy a fűrészfog közeltsem olyan ideális, mint azt egy matematikai jeltől várnád. Egy analógszinti minden áramköre egy-egy szűrőként viselkedik, ezzel befolyásolva a végső jelalak frekvencia-tartalmát, ezáltal a hullámformáját is. Számít a hangban a fűrészfogjel iránya, domborulata, homorulata, minden egyes kis pikkenése. A jelalak pedig egyáltalán nem statikus. A magasabb frekvenciáknál közelít az ideálishoz, a mélyeknél viszont (például a 303-as négyszögjelnek) köze sincs hozzá (ott olyan a négyszög, mintha két bénácska fűrészfog szólalna meg felváltva, csak ellentétes irányba... egyiknek a minimuma a DC0, a másiknak a maximuma). Phosyconnak elég közel vannak az oscillatorai a 303-ashoz, míg szegény Minimonstanak semmi köze egy valós analóg osci karakterisztikájához, de valamit ott is bütyköltek ilyennel (attól még jó a hangja, mert szép tiszták az oscik... csak nemtom, hogy gondolták azt a hullámformát).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:54, 07-11-2006 
partiarc

Conclusion wrote:
Egyébként nem értem minek nektek kifejezetten dnb sample cd. A loopokat tessék magadnak megcsinálni majd ezeket kevergetni. A dobok meg a mélyek is simán kivitelezhetőek. A dobokból még a mais jól ismert roland tr 909-es mintákat használják a legtöbben illetve rockos és live kiteket(főleg cineknek illetve néha dod vagy snare is rock vagy live kitből való). A mélyeket meg simán kilehet csavarni a vst-kből illetve a szoftszintikből(karna, reaktor, korg legacy). :wink:

Gondolom ez nem Snaper-nek szólt. :ordog: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:14, 07-11-2006 
original nuttah

implant wrote:
igen. fasza mp3 vokálokkal leginkább.

a mintázós téma két topikban is pörög már. úgy látom nu vagy itt ezért figyelmedbe ajánlom a basszus topikot. lehet hogy a vsti tökéletesebb, jobb, mindegy de nincs is olyan analógszaga -->

9b0:
Quote:
Analógszinti-utánzat. Ha mintát veszel egy analógszintetizátorról, akkor látni fogod, hogy a fűrészfog közeltsem olyan ideális, mint azt egy matematikai jeltől várnád. Egy analógszinti minden áramköre egy-egy szűrőként viselkedik, ezzel befolyásolva a végső jelalak frekvencia-tartalmát, ezáltal a hullámformáját is. Számít a hangban a fűrészfogjel iránya, domborulata, homorulata, minden egyes kis pikkenése. A jelalak pedig egyáltalán nem statikus. A magasabb frekvenciáknál közelít az ideálishoz, a mélyeknél viszont (például a 303-as négyszögjelnek) köze sincs hozzá (ott olyan a négyszög, mintha két bénácska fűrészfog szólalna meg felváltva, csak ellentétes irányba... egyiknek a minimuma a DC0, a másiknak a maximuma). Phosyconnak elég közel vannak az oscillatorai a 303-ashoz, míg szegény Minimonstanak semmi köze egy valós analóg osci karakterisztikájához, de valamit ott is bütyköltek ilyennel (attól még jó a hangja, mert szép tiszták az oscik... csak nemtom, hogy gondolták azt a hullámformát).

Igen ezt osztom.Az analógot nem tudod heyetesíteni digitális eszközökkel(ez nyílván azért van, mert míg az anlóg technika végtelen számú feszültségszintel számol addig a digitális 2 állapotu ezért kerekítenie kell egy ugynevezett komplemeterrel). Viszont az a baj,hogy a régi analóg cuccok alkatrészei és állapotuk miatt elég nagy zajt prudukálnak amit te otthon úgy is digitálisan szűrsz és már a felvétel is digitálra történik tehát igazából ugyan úgy egy digitális kerekített jelt kapsz (jó, hogy pontosabbat mint amit egy vst produkál, de ez nagymértékben függ az a/d átalakítókon).
Ezért mondtam, hogy némely vstvel elehet érni akár jobb hangzásokat, de nyílván a legtöbb még csak megsem közelíti az eredetit(ez főként a moog utánzatokra igaz).
Azért mondtam pont a korgot mert volt szerencsém hallani egy vst plugint belőle és az eredeti ms20-ast egy időben és szerintem a progi még jobban tisztábban is szólt. Mondjuk az az ms20-as amit én hallotam már egy igen régi és látszóan használ kütyü volt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 07-11-2006 
corebreak

Azzal egyetértek hogy a VST nem fog ugy szolni mint a vas...vagyis inkább azt mondanám nem minden esetben. Pl. Beszéltem egy arccal aki mondta hogy nemrég vettek spanjával egy Korg Legacy Collection-t. Abban van ugye az MS-20 emu (többek közt). Szal a poén hogy a srácnak van egy real MS-20-a is. Bepróbálták és hangzásban a különbség = 0. Szerinte. Én nem hallottam. De lehet benne valami. Én pl. nem mintázok egy ideje már bass-t. Basszusokhoz V-Station nekem a favorit. Kicsi a proci igénye és rohadt jól szól sztem. Ha lenne cash-em meg lehetne itthon kapni tuti vennék egy K-Station-t. A többi sávon meg Atmosphere + EXS24.

De pedig tényleg vannak jó sample CD-k. Most "vettem" :) pl egy Kogish DNB nevűt, amin pl az Apollo 440 -es dobos is variál, és vannak rajta jó groove-ok.

A 909-ről annyit hogy uncsi. Szanaszét kell torzítani hogy ujjat hozz ki belőle. 303 az más. Ha minden igaz január-februárban már a magyar fejlesztésű OX-303 (klón) fog ciceregni a setupomban:)

De abban mindenkivel egyetértek hogy a LIVE groove-ok a legjobbak. Azokból is nekem a régi funk dolgok jönnek be.

Na remélem nem bántottam meg senkit vagy ilyesmi, de sztem ha lenne olyan hogy 5-6 ezer lenne egy mondjuk 200 megás sample CD akkor azt tuti megvenném és nem szórakoznék a netes illegállal...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 07-11-2006 
corebreak

Azzal egyetértek hogy a VST nem fog ugy szolni mint a vas...vagyis inkább azt mondanám nem minden esetben. Pl. Beszéltem egy arccal aki mondta hogy nemrég vettek spanjával egy Korg Legacy Collection-t. Abban van ugye az MS-20 emu (többek közt). Szal a poén hogy a srácnak van egy real MS-20-a is. Bepróbálták és hangzásban a különbség = 0. Szerinte. Én nem hallottam. De lehet benne valami. Én pl. nem mintázok egy ideje már bass-t. Basszusokhoz V-Station nekem a favorit. Kicsi a proci igénye és rohadt jól szól sztem. Ha lenne cash-em meg lehetne itthon kapni tuti vennék egy K-Station-t. A többi sávon meg Atmosphere + EXS24.

De pedig tényleg vannak jó sample CD-k. Most "vettem" :) pl egy Kogish DNB nevűt, amin pl az Apollo 440 -es dobos is variál, és vannak rajta jó groove-ok.

A 909-ről annyit hogy uncsi. Szanaszét kell torzítani hogy ujjat hozz ki belőle. 303 az más. Ha minden igaz január-februárban már a magyar fejlesztésű OX-303 (klón) fog ciceregni a setupomban:)

De abban mindenkivel egyetértek hogy a LIVE groove-ok a legjobbak. Azokból is nekem a régi funk dolgok jönnek be.

Na remélem nem bántottam meg senkit vagy ilyesmi, de sztem ha lenne olyan hogy 5-6 ezer lenne egy mondjuk 200 megás sample CD akkor azt tuti megvenném és nem szórakoznék a netes illegállal...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:11, 08-11-2006 
metalhead

milyen logicod van?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:17, 08-11-2006 
corebreak

Express 7.1.1, de a gyüjtögetés már folyik Pro-ra...csak lassan megy diákmunkával:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:08, 08-11-2006 
metalhead

(=

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:18, 08-11-2006 
corebreak

Neked?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 08-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Neked?

5ös vmi de nem tudtam belőle értékelhető hangot csiholni sajnos, mindig felhúzott agyilag h semmit nem értek benne :evil:

egyelőre a cubase-t terelgetem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:07, 08-11-2006 
corebreak

Jó az...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 361 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]