i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:20, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2006/10 bad - After Hibernation (VIP mix)
PostPosted: 16:34, 13-10-2006 
ujonc

Sziasztok!

Mivel új vagyok még bemutatkoznék először. bad vagyok :) kb 8 éve tekergetem a minden féle szoftveres kütyüket amiből végül mindig lett valami. Leginkább tört ritmusu zenékkel probálkoztam eddig, ennek is a keményebb ágazataival, meg persze amit a programjaim engedtek. Közelebbi élményem volt már a fruity több verziojával, vst és dx meg egyéb pluginokkal, reason-el, sonar-al, reaktor-al, cubase-el, meg egy-két hangvágónak mondott programmal; soundforge, wavelab, cooledit. Rólam ennyit.

Ennek a számnak az eredeti változatát még 2002-ben írtam, azonos címmel, de mai füllel hallgatva a hangzással nem igazan voltam megelégedve. Így azt gondoltam megérett egy remixre. VIP azért lett, mert kezdetben más vonalon indult a dolog, végül kicsit felpörgettem és ez lett belőle. A története egy oylan népről szól akik úgy élték túl a világ pusztulását, hogy hibernálták magukat (innen jött a a szójáték Hiber+Nation = Hibernation), de egy napon felébredtek és a világ gonosz lett. Jó tudom kicsit gyenge lábakon áll a történet, ezt nézzétek el még gyerek voltam mikor kitaláltam :)
Technikailag megprobáltam egy viszonylag térbeli hangzást létrehozni, viszonylag tisztán is szól. A vége már csak loopolva lett kisebb modositásokkal, de folytatni szeretném ezen a vonalon, amint lesz rá időm.
Véleményeket természetesen várok, mivel ti vagytok a szakértők.

bad - After Hibernation (VIP) - demo

Stílusa: Drum n bass
Tempo: 175 bpm
Készült: 2006. szeptember-oktober
Minőség: 44kHz, 256 kbps mp3

Használt programok: Reason 3.0, Sonar 4.0, Soundforge 7.0, és pluginok (TC, Steinberg, NI)

Üdv.

Profile  

Post subject: Re: 2006 / 10 bad - After Hibernation (VIP mix)
PostPosted: 22:13, 13-10-2006 
metalhead

bad wrote:
Sziasztok!

Mivel új vagyok még bemutatkoznék először. bad vagyok :) kb 8 éve tekergetem a minden féle szoftveres kütyüket amiből végül mindig lett valami. Leginkább tört ritmusu zenékkel probálkoztam eddig, ennek is a keményebb ágazataival, meg persze amit a programjaim engedtek. Közelebbi élményem volt már a fruity több verziojával, vst és dx meg egyéb pluginokkal, reason-el, sonar-al, reaktor-al, cubase-el, meg egy-két hangvágónak mondott programmal; soundforge, wavelab, cooledit. Rólam ennyit.

Ennek a számnak az eredeti változatát még 2002-ben írtam, azonos címmel, de mai füllel hallgatva a hangzással nem igazan voltam megelégedve. Így azt gondoltam megérett egy remixre. VIP azért lett, mert kezdetben más vonalon indult a dolog, végül kicsit felpörgettem és ez lett belőle. A története egy oylan népről szól akik úgy élték túl a világ pusztulását, hogy hibernálták magukat (innen jött a a szójáték Hiber+Nation = Hibernation), de egy napon felébredtek és a világ gonosz lett. Jó tudom kicsit gyenge lábakon áll a történet, ezt nézzétek el még gyerek voltam mikor kitaláltam :)
Technikailag megprobáltam egy viszonylag térbeli hangzást létrehozni, viszonylag tisztán is szól. A vége már csak loopolva lett kisebb modositásokkal, de folytatni szeretném ezen a vonalon, amint lesz rá időm.
Véleményeket természetesen várok, mivel ti vagytok a szakértők.

bad - After Hibernation (VIP) - demo

Stílusa: Drum n bass
Tempo: 175 bpm
Készült: 2006. szeptember-oktober
Minőség: 44kHz, 256 kbps mp3

Használt programok: Reason 3.0, Sonar 4.0, Soundforge 7.0, és pluginok (TC, Steinberg, NI)

Üdv.

:jump2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:38, 14-10-2006 

Nem rossz. Ami para, hogy szerintem kevés a magas, meg a basszuson is hangosítani kellene, mert az egész zenében csak a dob a domináns (abból is csak a lábdob meg a pergő). Amúgy tényleg elég tisztán szól, viszont ezeket javítani kéne...
A másik dolog meg az, hogy szerintem mindenki leszarja, hogy milyen történetet találsz ki a zene hátterének. A zenének épp az a lényege, hogy mindenkinek mást ad. Hagyjad hogy az emberek a maguk storyját gondolják mögé ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:59, 14-10-2006 
piper

attakuvva :shock: ez nekem nagyon tetszik!!!! :taps:

tényleg a magasakat feljebb rakhatnád, szép tisztán szól az egész, talán kicsit túlságosan is tisztán!

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:53, 14-10-2006 
ujonc

Köszi a hozzászólásokat! :)

Nos igen, nekem pont ugyan ez a gondom hogy kicsit tompán szól, megvagyok fázva és elég szarul hallok most ezért nem mertem sokat rátenni, mert az se jó ha ciripel ugye. De ezekszerint nem velem és a náthámmal van gond, hanem tényleg tompa. Amint jobban leszek megcsinálom és kicserélem a linket. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:08, 16-10-2006 
droid

Ember Te most regényt írsz, vagy zenélsz? :lol:
Esetleg mindkettő?
Anekdotákkal egybekötött mjuzik mékin? :lol: 8) :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 16-10-2006 
droid

1ébként lazac a track!

A pergőd naon gyenge, próbáltad már mixelni ezt a tracket?
:shock:
Nem túl dídzséfrendli...

Emtok belekötni, úgy összeségében jó lesz az egész, ha elkészül.

Te is hallgatsz Bad Companyt, igaz?
Mee2. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:33, 17-10-2006 
ujonc

hát gondoltam ennyi kijár nektek (egy rövid önéletrajz vagy mi :D) de legkozelebb akkor nem reklamálni ha nem irok semmit :lol: :lol:

pergő... hmm sztem elég hangos az igyis, persze tom a dnbbe fontos a csattogás amit általában a snare idéz elő, de szvsz az zavar meg téged, hogy van egy közép-magas hang a synthi mellett szintén dallamba, és kicsit elnyomja a többi hangot... ez már nekem is eszembe jutott hogy javitani kéne de mivel nem szolt érte senki maradt igy.

hallgatok bc-t, szeretem is (a régebbi tipusuakat) de a nevem nem innen ered... hanem onnan hogy rossz vagyok muhahah :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:18, 19-10-2006 
droid

Nem a nevedből következtettem, stílusilag érződik rajtad a bedkompenis életérzés.

Hajrá, jó lex ez, nem para a pergő, csak szentem ügyelni kell a mixelhetőségre. Ugyanakkor nem kell mindennek hardstepesen agyszaggatóscákkcákk módjára szólnia...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:20, 19-10-2006 
droid

Ja és a regényt a háttérsztorira írtam, nem a hosszú bevezetődre/bemutatkozásodra. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:29, 21-10-2006 
ujonc

hmm hát lehet, így még nem gondoltam magamra :D

Sztori csak ennél az egy számomnál van a tobbinek még a cime sem utal a zenére :)

Quote:
hardstepesen agyszaggatóscákkcákk
:lol: :lol:
igazad van, de én nem vagyok egy egyszeru eset, hardcore bulikba járok mostanában, meg mindigis a keményebb zenék felé huzott a fülem. Ettől persze csinálok lightosabb nyuzikokat is.
Van egy dallamosabb zeném szintén dnb alapra, novemberbe felteszem azt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:50, 21-10-2006 
droid

Haver, mi nagyon elbeszélünk 1más mellett, de lehet én nem fogalmazok érthetően :lol: :

Épp azt mondtam, h legyen keményebb a pergő, teccikérteni? :D

Hardcore partykra én is behesszelek néha (hetente 1-2 alkalommal) :lol: :lol: :lol: .

Ha kemény zenét tol vki, az sosem baj, sőt, nincs olyan számomra, hogy túl kemény... egy ilyen tag, mint én, aki képes olyan bulikon megmaradni, ahol 1 széttorzított lábdob meg egy süvöltő lead szól egész éjjel 180-300 bpmen, nincs elég zúzda... ;)

A dallamos zenéid várom :wink: , bár sztem a dnbhez, főleg az indusztriálisabb alstílusaihoz kevésbé illik a dallamosabb hangzásvilág, 1-2 zörej, elvont tripeffekt bőven elég a hatáshoz :)).
Nem kell goat csinálni a dnbből :)). Féldallamok meg hardware szintik és szevasz :lol: :lol: :lol: .

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]