i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:29, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:20, 19-10-2004 
chi recordings

nem a reklám helye, de a Süss Fel Nap kifejezetten nyitni szeretne a klubestek fele... MeyerAudio hangcucc (mult hettol), 3-500 fore, olcso bar, foteles chill rész...

bocs az off-ert...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:24, 19-10-2004 
allnightbreakz

Kevin wrote:
nem a reklám helye, de a Süss Fel Nap kifejezetten nyitni szeretne a klubestek fele... MeyerAudio hangcucc (mult hettol), 3-500 fore, olcso bar, foteles chill rész...

bocs az off-ert...

moderalni! reklam! :lol:

akkor talaljunk ki valami fasza estet szerdara :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:34, 19-10-2004 
chi recordings

Miért akarsz konkurrenciát a rewind-nak? van még 6 nap a héten :D
ja és szellőzőrendszer is van... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:42, 19-10-2004 
souljah

.syr wrote:
fairman wrote:
itthon pedig egyszeruen - es most szandekosan csak MO-rol beszelek - nem szabad(na) teret engedni a kozepszeru djknek....

Légyszi írd le, hogy mitől középszerű egy dj.

Mert én valahogy így értelmezem a mondandódat:
- Olyan emberről van szó aki benyalja magát egy vagy két bulira, egy vagy két rádióba, de kiszórad a nyelve és nem tud tovább nyalni a ranglétrán.
- Olyan zenét játszik mint más (tehát akkor a többiek is középszerűek)
- A középszerű dj szerinted alapból csak szar bulit szervez és ezzel a közönség általános "djkhez állását" rontja?

písz

Que?

Egyaltalan nem ezt akartam mondani, es szerintem nem is mondtam. Egyszeruen arra celoztam, amire olyan sokan elottem is: hogy sok a buli, felhigult minoseggel (tavol alljon tolem, hogy iteletet mondjak barki felett, de sokan vannak, akik egyszeruen rosszul es szart kevernek, es kesz; persze ez eleg szubjektiv dolog). Tenyleg nem akarok itt senkinek keretlenul tanacsokat osztogatni, de neha kene egy kis onkritika, meg gyakorlas, mielott valaki bevallal egy bulit vagy barmit. Ez szigoruan az en velemenyem es az en ertekrendemet tukorzi, egyaltalan nem kell egyetertened vele, es nem is varom el.

Szerintem mar igy is tulragoztuk...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:33, 19-10-2004 
impulsecreator.hu

fairman wrote:
Tenyleg nem akarok itt senkinek keretlenul tanacsokat osztogatni, de neha kene egy kis onkritika, meg gyakorlas, mielott valaki bevallal egy bulit vagy barmit.

Igazad van, alap dolog szerintem, ha valaki buliszervezésre szánja a fejét (vagy éppen fellépésre), hogy gyakoroljon önkritikát.
Nem tudom, hogy mi vonul végig a szervező fejében, amikor annak tudatában indítja el a bulit, hogy tisztában van a hang rossz minőségével, a line-up bénaságával, a hely fogyatékosságaival, stb, stb. Normális esetben itt 2 fajta szitu lépne érvénybe: 1. kijavítom a hibát, 2.szarok rá, nem szervezek bulit, meghagyom a profiknak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:27, 20-10-2004 
souljah

lacahhh wrote:
valdi wrote:
lacahhh wrote:
fridays @ citadella az ien volt nem?

be is fuccsolt

en voltam fent parszor :)
lehet hogy ott a helyszinnel volt a gond

mondjuk en siman eltudnek kepzelni
1 dnb klubbot minden heten mas
fellepokkel

csináljunk :tegla:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:44, 20-10-2004 
pokemon

kason wrote:
lacahhh wrote:
valdi wrote:
lacahhh wrote:

be is fuccsolt

fellepokkel

volt a citadellában egy nagyon jó kis olszkúl dzsungel buli nem is olyan régen, talán egy évvel ezelőtt.. azt is lehetne ismételni.. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:45, 20-10-2004 
souljah

boszme wrote:
kason wrote:
lacahhh wrote:
valdi wrote:
lacahhh wrote:

be is fuccsolt

fellepokkel

volt a citadellában egy nagyon jó kis olszkúl dzsungel buli nem is olyan régen, talán egy évvel ezelőtt.. azt is lehetne ismételni.. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07:30, 20-10-2004 
allnightbreakz

kason wrote:
lacahhh wrote:
valdi wrote:
lacahhh wrote:

be is fuccsolt

fellepokkel

szervezehez se penzem se tapasztalatom
de rendszeres latogato lennek

persze kerdes, hogy az eddigi probalkozasok
bukasa utan ki fogja ezt megcsinalni :roll:

Profile  

Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 08:12, 20-10-2004 
line up?

ib wrote:
- miert zuhannak az eladasok? az mp3 a hibas? csak az?
- miert kenyszerul djzni minden producer, meg az is, aki nem akarna, de kenytelen, amikor radobben, hogy abbol van eselye penzhez jutni, ellenben a zenelessel?
- ezzel parhuzamban hogyan tunik el gyakorlatilag A Lemezlovas (aki nem producer)?
- mi ez a sok uj label? kik ezek az uj eloadok? tenyleg mindegyik annyira jo, es olyan megerdemelten porog?
- hogyan valik ertektelenne es erdektelenne az a zene, ami a heten jelent meg, mert mindenkinek minden meg elobb, es annal is elobb kell? es hogyan oli meg ez, es az uj technologiak a dubplate kulturat, ami akar jo, akar rossz, de egy evtizedig eleg szepen elmozgatta ezt stilust?
- es mire ez a sok szinvonaltalan buli?

ahogy elnézem, jó kis forró témát indított el IB cimborám, s amilyen lomha vagyok, kistrillió hozzászólás érkezett már ide, mire én is billentyűzetet tudtam ragadni, hogy hozzászóljak, mert ehhez tényleg érdemes. izé, azt akartam ezzel mondani, hogy előttem biztos sokan beszéltek már arról, amiről én is fogok, de nézzétek el nekem, hogy nem olvastam végig mindet.

az utóbbi hónapokban (években) rendesen eltávolodtam a szcénától, a tűzhöz ugyan sosem voltam olyan közel, mint sok fórumozó nagymedve, de azért túlzások nélkül mondhatom, hogy régi motoros vagyok. hogy az elhidegülésnek mi az oka? elsősorban az erőteljesen felhigult közönség. nem akarok senkit se megbántani, de a drum and bass mai hazai közönsége elég visszatetsző: sokan azt hiszik, hogy a dnb nem csak zene, hanem vmiféle életsítlus, amelyhez öltözni kell, sajátos viselkedés kell hozzá, meg ilyesmi. szerintem nem. már csak azért sem, mert a sok külsőség lassan lenyeli a zenét, háttérbe szorul az egész lelke, a dob és a basszus. a sok-sok fiatal pedig annyira el van foglalva az öltözködéssel, hogy a zenére magára nem figyelve már csak azt hallja meg, ami legkönnyebben felfogható. talán ezért is kezd higulni a szakma, ezért kezd el mindenki kétségbeesetten egyszerűsíteni, leépíteni a gyakran hónapokig dédelgetett hangzást, mert a közönségnek ez kell. ott van pl. photek, aki arról volt híres, hogy képes volt heteking szüttyögni egy-egy ritmusképlet összerakásán: mit csinál most? shame on him! s nem csak nála figyelhető meg a primitív hangok előretörése: ed rush, optical, baron, j majik, sőt itthon maradva: chris.su és skc. még szerencse, hogy ők azért még nem felejtik el, hogy zenét is kell írni néha, nem csak struggle szerű dolgokat. no offense. :)

s ahogy a zene egyre primitívebbé válik, úgy lesz egyre egyszerűbb dnb-t programozni: a különböző gombamód terjedő zeneszekesztőkkel pedig már bárki képes összekalapálni zenéket, melyek a kiadók kénytelenek kiadni, hisz az elértéktelenedés egyik legfőbb szrámazéka és kényszerű velejárója a tömegtermelés.

természetesen az internet és az mp3 is okolható, de nem hinném, hogy döntő mértékben: sokunk ugyanúgy nem engedheti meg magának most, hogy vinylt vegyen, mint öt éve, s hiába nem volt meg neki bizonyos zene mp3-ban, akkor sem ment be a boltba vinylt venni. ha meg akkor is megvette, hát most is megveszi - hisz a két dolog hangzása, értéke, érzése össze sem hasonlítható. habár mostanság sokan nem is vinylről pörgetik a zenéiket - ide becsúzhat szép adag mp3 is - ha jól tudom, a bsa nem rég tartott egy kis dj-razziát, igaz ez?

a dubplate-kultúrával sosem voltam teljes mértékig kibékülve - sok jó zenére untunk már rá, mire kijött hivatalosan (up all night, anyone?), ezzel kapcsolatban sosem lehetett egészséges egyensúlyról beszélni.

azért én nem temetném a szcénát, hisz az internetnek, a gyors infócserének és az egyszerűbb zenealkotási feltételeknek hála sok olyan előadóval lettünk gazdagabbak, akik talán el sem jöhettek volna "a faluról", ha nem ágazott volna le feléjük az infó szupersztára. lehet szó mainstream dnb-ről (pendulum), sajátos hangzásról (amit) vagy totális elborultságról (fanu), én örülök, hogy itt vannak és alkotnak.

Profile  

PostPosted: 10:14, 20-10-2004 
original nuttah

jamamura szadakó wrote:

elsősorban az erőteljesen felhigult közönség. nem akarok senkit se megbántani, de a drum and bass mai hazai közönsége elég visszatetsző: sokan azt hiszik, hogy a dnb nem csak zene, hanem vmiféle életsítlus, amelyhez öltözni kell, sajátos viselkedés kell hozzá, meg ilyesmi.

ja, manapság divat lett az oldskool, meg a "menő" dárenbéjz zene...
nem akarok senkit se bántani, de mikor azt látja az ember az utcán sétálva, h dnb-s gyerekek szívják a yoját, közben bömböltetnek vmi megaRATYI zenét a hordozható magnójukból, akkor elgondolkodik:
"miért is kezdtem el én dnb-t hallgani?"
aztán jön a válasz:
-"ja persze, hisz ki felejthetné el az első partys élményét, a boldogságot, a hihetetlenül csontighatoló zenét.... stb

kérdés:ők is ezek miatt hallgatják, v divatból?
talán őket kéne megkérdezni...

Béke

Profile  

PostPosted: 10:32, 20-10-2004 
allnightbreakz

:.\":P\"umiee:.: wrote:

ja, manapság divat let
"miért is kezdtem el én dnb-t hallgani?"
aztán jön a válasz:
-"ja persze, hisz ki felejthetné el az első partys élményét, a boldogságot, a hihetetlenül csontighatoló zenét.... stb

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:43, 20-10-2004 
ujonc

te pumi nem azert, hogy bantsalak, de

- vess egy pillantast az avatarodra meg a 'tartozkodasi helyedre'
- az alairasodra
- es az elszakitott olckul melegitos hozzaszolasodra

aztan kb meg is kapod, kikrol beszelsz + kirol irt jamamura ur
vicces, hogy sajat magat mindenki kulonbnek erzi :)

no csak ennyi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:50, 20-10-2004 
soulproof

bob the builder wrote:
a dubterjedés meg annak a producernek hibája, aki rossz emberre bízza.

a terjedes nem a producer hibaja, a producernek sem erdeke, h mindenkeppen elterjedjen a neten a zeneje megjelenes elott (illetve epp ezert lehet h meg se jelenhet), tehat a producer nem hulye. azert meg lehet koszonni az egesz slsk krunak a szorgalmas munkat. jo mondjuk az igaz, h ha felajanlanak vkinek egy dubot akkor nem utasitja vissza, de tenyleg van olyan aki mar szinte az anyjat odaadja egy fres dubert, es ez gusztustalan. :?

btw vannak olyan zenek amirol az embernek fogalma sincs hogyan kerulhetett ki, mert tenyleg szinte senkinek nem adja oda, es megis.

Profile  

PostPosted: 10:52, 20-10-2004 
Smoke|Break

jamamura szadakó wrote:
elsősorban az erőteljesen felhigult közönség. nem akarok senkit se megbántani, de a drum and bass mai hazai közönsége elég visszatetsző: sokan azt hiszik, hogy a dnb nem csak zene, hanem vmiféle életsítlus, amelyhez öltözni kell, sajátos viselkedés kell hozzá, meg ilyesmi. szerintem nem. már csak azért sem, mert a sok külsőség lassan lenyeli a zenét, háttérbe szorul az egész lelke, a dob és a basszus. a sok-sok fiatal pedig annyira el van foglalva az öltözködéssel, hogy a zenére magára nem figyelve már csak azt hallja meg, ami legkönnyebben felfogható. talán ezért is kezd higulni a szakma, ezért kezd el mindenki kétségbeesetten egyszerűsíteni, leépíteni a gyakran hónapokig dédelgetett hangzást, mert a közönségnek ez kell. ott van pl. photek, aki arról volt híres, hogy képes volt heteking szüttyögni egy-egy ritmusképlet összerakásán: mit csinál most? shame on him! s nem csak nála figyelhető meg a primitív hangok előretörése: ed rush, optical, baron, j majik

Ott a pont! A második felével különösen egyetértek. Bár baron soha nem csinált igazán jó zenéket de a többieknél egyértelműen észrevehető a minőségromlás. Ez mitől van?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:58, 20-10-2004 
allnightbreakz

-matt-u- wrote:

btw vannak olyan zenek amirol az embernek fogalma sincs hogyan kerulhetett ki, mert tenyleg szinte senkinek nem adja oda, es megis.

use ya firewall :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:06, 20-10-2004 
bladerunnaz

baront itthon divat szidni :>

amugy egyszeru a keplet: aki nem ilyen jump upot jaccik az nem lep fel londonban a nagyobb bulikon kb

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:12, 20-10-2004 
piper

valdi wrote:
amugy egyszeru a keplet: aki nem ilyen jump upot jaccik az nem lep fel londonban a nagyobb bulikon kb

ez igy van... kint is kb. ugyanaz a 10-20 nev porget erdemben, raadasul max. ilyen 1-1,5 orakat jatszanak.
ebbol a szempontbol mi meg itthon szerencsesek vagyunk, hogy hallhatunk egy dj-t 2 vagy 3 orat jaccani.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:14, 20-10-2004 
soulproof

lacahhh wrote:
-matt-u- wrote:

use ya firewall :P

juzolom :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:32, 20-10-2004 
souljah

'G' wrote:
valdi wrote:

ez igy van... kint is kb. ugyanaz a 10-20 nev porget erdemben, raadasul max. ilyen 1-1,5 orakat jatszanak.
ebbol a szempontbol mi meg itthon szerencsesek vagyunk, hogy hallhatunk egy dj-t 2 vagy 3 orat jaccani.
ez monduk nagyon igaz, Londonban jellemzõen mindenki egy órát játszik, s ebbe próbálja nagyjából ugyanazt az éppen aktuális 15 partihimnuszt pörgetni..és mindig ugyanazok játszanak, nem is értem, h nem unják még - hisz meglepit már egyik név sem okoz, pontosan tudod h mire számíts ha rider, andy, bailey, red, friction, ed rush, fresh etc. pörget egy bulin.. minden héten.. pl. ott miért nem képes frissülni a széna?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]