gergo wrote:
waki wrote:
miert nincsenek warehouse bulik a varos szelen, jo hanggal, feljelentes nelkul?
hm, csak par random otlet, h miert nincs bp-n warehouse buli:
- sokkal centralizaltabb budapest, mint london, ott hozza vannak szokva az emberek, hogy utazni kell, itt mar egy studios vagy mokkas buli is kepes volt nagyobb embermennyiseget visszatartani
- westbalkanos sztori ota gyanitom barmi baleset nelkul bortonbe kerulne az illegal buli szervezoje, ha lebukik, engedelyt szerezni meg kb lehetetlen lenne
- akinek meglenne az anyagi tokeje ahhoz, hogy osszehozzon egy epkezlab warehouse bulit, az inkabb a mar meglevo klubokban gondolkodik
en a banyek altal emlitett bulikrol most hallok eloszor, gondolom ezek nem ezres tomegeket megmozdito rendezvenyek voltak
- legfeljebb ~250 ember fordulhatott meg ott este, de a keménymagot 150-200 főben maximalizálnám.
https://www.facebook.com/events/313033842142207/bp-n ugyanaz a sugaras közlekedési szerkezet a probléma, mint egész mo.-on. viszont az éjszakai közlekedés sokat fejlődött, szóval nem annyira lehetetlen már a dolog. mondjuk épp a dürlin-dürer-stb helyeket látom ebből a szempontból is nem túl lefedettnek. (utóbbi soroksári út környék sokkal elérhetőbb szerintem - mondja a budai tőzsgyökeres). persze "régen" "bárhova" elmentek az emberek, akár közvetlenül a városhatárig...
- valóban lesittelnék, már politikai tőkekovácsolás végett is, és nagyon nehéz európaszerte már a "free" mozgalom fenntartása. csehországban és németországban is ugyanúgy betartanak a hatóságok pl egy freetekno openairnek, csak a stílus finomabb nyugatabbra. szerintem(!) nem érdemes 1000+ fős rendezvényekben gondolkodni, mert túl nagy energia- és infrastruktúra-igénye van. a párszáz főre (jól) fókuszáló keménymag bulikban jobban is érzik magukat az emberek (és én is).
- egy ideje mondom, hogy a dj-knek egy picit tökösebbnek kellett volna lenniük, és ki kellett volna vonulniuk a romkocsmákból időben. azonban mindig lesz valaki, akinek a romkocsma is "elég". egy sztorit hallottam. ismert, "közel 1000 főt megmozgató" rendezvényeket is szervező régimotoros dj-ről van szó. ő egy romkocsmában zenélt, mikor önhatalmúlag lehalkították. levette a tűt, odament a pulthoz és megmondta, hogy így nem lesz zene. hőbörgés, visszadumálás, majd csoda történt: visszatértek a dB-k. ez a dj amúgy tudom, hogy kiskocsmákban is szeret 10edmagával lemezeket felrakni, tehát képben van az alapvető különbségekkel, nem akar klubot csinálni a kocsmából... viszont az utóbbi 5+ évben, ez az egyetlen "romkocsma-clash", ami eljutott hozzám. meg még egy amikor kitiltottak dj-t.
- azt nem értem, hogy mikor már felnőtt egy generáció s nem a menzapénzt költjük lemezekre vagy zenére, miért nem tett senki lépéseket azirányban, hogy kulturális egyesületet hozzon létre, ami 1% szja-kat fordítana hangrendszer/klub/közösségi tér fenntartására. ez miért csak a "gerillaszövészeknek" és a "szatyordizájnereknek" jutott eddig csak eszébe?