i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 05:56, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 00:48, 29-01-2013 
original nuttah

banyek wrote:
\o/ majhogynem teljes a siker
a rendezvény meg lesz tartva Dub Phase Systemestül az R33-ban 03. 23-án.
remélem, hogy a jövőben sokan utánunk csinálják!

grat :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 17:39, 14-02-2013 
droid

pme wrote:
banyek wrote:
\o/ majhogynem teljes a siker
a rendezvény meg lesz tartva Dub Phase Systemestül az R33-ban 03. 23-án.
remélem, hogy a jövőben sokan utánunk csinálják!

grat :thumbsup:

köszönjük mindenkinek! :) a régióban egyedülálló kezdeményezés volt, reméljük sokan térnek majd erre az útra és sikerrel járnak!
(a buli az R33-ban lesz 03.23-án, és közben a dub phase sound system is bővült 2 "kick-szub" kategóriájú épített méllyel...)
event erre

Profile  

PostPosted: 17:53, 14-02-2013 
droid

a tegnapi nap egy számomra ismeretlen előadó event oldalán kapcsán merült fel újra a mindig véka alá rejtett "zenés ivóhely" vs. "klub megfelelő hangrendszerrel" problematika...
https://www.facebook.com/events/552559151430138/permalink/552566688096051/

mindig elgondolkodtat, hogy mi motiválhatná az embereket, hogy egyszerűen (sznobságmentesen) igényeljék a jó hangrendszert - és erre hajlandók legyen költeni és megmozdulni is érte. a viták általában túlságosan polárisak, elindul egymás sarokbaszorítása ilyen-olyan negatív jelzőkkel, illetve a kifogások keresése. ugyanakkor hangmérnök ismerősök azt is mindig kiemelik, hogy ha lenne is motivált ember, bp-n alig van normális akusztikájú hely, "a vidéki kommersz diszkók sajnos jobban tudnak szólni néha". nem kívántam megmondani a frankót, csak szerintem ez egy stílusokon átívelő téma, kíváncsi lennék, ki hogy látja.

részemről annyi a tapasztalat, hogy a grund hostelben a gyengécske hangrendszerre megkaptuk a magunkét, majd el is kértük következő rendezvényre a funktion F121A-t. ezek után 4 db feljelentést érkezett a helyre. a következő a blog music club volt, ott csak harmadáig lehetett járatni az f121A-t, valószínű kisebb funktion rendszerrel talán történt volna valami. a klub azóta nincs. marad a mappa, ahol a dub phase gyakorta megfordul, de a hangrendszer már a 2 új méllyel kinőtte a teret (az akváriumból pedig legjobb tudomásom szerint menniük kellett). azt hiszem nem egyszerű a "hova tovább?" kérdésre választ találni.

mindeközben annyi pozitívumot hallottam, hogy a corvin tető érdeklődést mutatott 18" scooper típusú mélyekbe invesztálni. (de nem tudom, hogy végül mi lett belőle).

Profile  

PostPosted: 21:50, 14-02-2013 
tapir

sztem nem ezeket a kocsmakat kellene fejleszteni, pl hanggal (bar a toldi azert lehet h elbirna a jelenleginel vmivel jobbat :D ) hiszen ezek kocsmak. a bulikat klubokba kellene csinalni, ilyen egyszeru
persze szuper lenne ha tobb klub lenne, ahol zenes rendezvenyeket lehet csinalni, de egyetertek, ehhez nem elegendo egy jobb hangrendszert bevinni

Image

Profile  

PostPosted: 21:56, 14-02-2013 
tapir

az ismeretlen eloadonak pedig ime egy zeneje (forth metalheadz)

abban remelem egyetertunk, h ennek pl nem a toldiban kellene megszolalnia, ahogyan a tobbi zenejenek se igazan

Image

Profile  

PostPosted: 00:00, 15-02-2013 
metalhead

miert nincsenek warehouse bulik a varos szelen, jo hanggal, feljelentes nelkul?

Profile  

PostPosted: 00:04, 15-02-2013 
droid

reni wrote:
sztem nem ezeket a kocsmakat kellene fejleszteni, pl hanggal (bar a toldi azert lehet h elbirna a jelenleginel vmivel jobbat :D ) hiszen ezek kocsmak. a bulikat klubokba kellene csinalni, ilyen egyszeru
persze szuper lenne ha tobb klub lenne, ahol zenes rendezvenyeket lehet csinalni, de egyetertek, ehhez nem elegendo egy jobb hangrendszert bevinni

naja. :) de azért tegyük hozzá. hogy egy kis hely is tud relatíve jól szólni, ha megfelelő arányú "kis jó" hangrendszere van. ez is ugyanolyan mérnöki munka, mint egy ház felépítése, csak még mindig spórolnak vele. a szervezők valamilyen "nyilvánosságot" keresnek/várnak el ezektől a helyektől, amiket mondjuk egy R33-ban nem kapnak meg, mert "messze van"... viszont én csak azt hallom a "kocsmahelyekről", és a néhány évvel ezelőtti tapasztalatom is ez, hogy tömeg van, de odafigyelés nincs. és valahol nem is várható el. kíváncsian várom az elkövetkező éveket.

Profile  

PostPosted: 00:07, 15-02-2013 
droid

waki wrote:

vannak. múltkor volt egy "Külvárosi techno" a Showbarlang nevű helyen. közvetlen az r33 mellett van. nagyon jó hang volt mindkét helyszínen, és nagyon inspiráló a környék. persze borárostól kifelé kell menni. külvárosi gyerek vagyok amióta az eszemet tudom, napi 2 órát minimum ingázom, nekem nem távolságok ezek, de mindenki máshoz van szokva.
az r33 szintén megfelelőbb.
volt egy mégkülvárosibb (soroksári úton kijjebb) "warehouse" jellegű party, de anyagi károkozás miatt - még annak megtérítése és javítása után is - mennie kellett a helyet toló arcoknak.

Profile  

PostPosted: 11:11, 15-02-2013 
impulsecreator.hu

waki wrote:

hm, csak par random otlet, h miert nincs bp-n warehouse buli:
- sokkal centralizaltabb budapest, mint london, ott hozza vannak szokva az emberek, hogy utazni kell, itt mar egy studios vagy mokkas buli is kepes volt nagyobb embermennyiseget visszatartani
- westbalkanos sztori ota gyanitom barmi baleset nelkul bortonbe kerulne az illegal buli szervezoje, ha lebukik, engedelyt szerezni meg kb lehetetlen lenne
- akinek meglenne az anyagi tokeje ahhoz, hogy osszehozzon egy epkezlab warehouse bulit, az inkabb a mar meglevo klubokban gondolkodik

en a banyek altal emlitett bulikrol most hallok eloszor, gondolom ezek nem ezres tomegeket megmozdito rendezvenyek voltak

Profile  

PostPosted: 11:53, 15-02-2013 
droid

gergo wrote:
waki wrote:

- sokkal centralizaltabb budapest, mint london, ott hozza vannak szokva az emberek, hogy utazni kell, itt mar egy studios vagy mokkas buli is kepes volt nagyobb embermennyiseget visszatartani
- westbalkanos sztori ota gyanitom barmi baleset nelkul bortonbe kerulne az illegal buli szervezoje, ha lebukik, engedelyt szerezni meg kb lehetetlen lenne
- akinek meglenne az anyagi tokeje ahhoz, hogy osszehozzon egy epkezlab warehouse bulit, az inkabb a mar meglevo klubokban gondolkodik

en a banyek altal emlitett bulikrol most hallok eloszor, gondolom ezek nem ezres tomegeket megmozdito rendezvenyek voltak

- legfeljebb ~250 ember fordulhatott meg ott este, de a keménymagot 150-200 főben maximalizálnám. https://www.facebook.com/events/313033842142207/
bp-n ugyanaz a sugaras közlekedési szerkezet a probléma, mint egész mo.-on. viszont az éjszakai közlekedés sokat fejlődött, szóval nem annyira lehetetlen már a dolog. mondjuk épp a dürlin-dürer-stb helyeket látom ebből a szempontból is nem túl lefedettnek. (utóbbi soroksári út környék sokkal elérhetőbb szerintem - mondja a budai tőzsgyökeres). persze "régen" "bárhova" elmentek az emberek, akár közvetlenül a városhatárig...

- valóban lesittelnék, már politikai tőkekovácsolás végett is, és nagyon nehéz európaszerte már a "free" mozgalom fenntartása. csehországban és németországban is ugyanúgy betartanak a hatóságok pl egy freetekno openairnek, csak a stílus finomabb nyugatabbra. szerintem(!) nem érdemes 1000+ fős rendezvényekben gondolkodni, mert túl nagy energia- és infrastruktúra-igénye van. a párszáz főre (jól) fókuszáló keménymag bulikban jobban is érzik magukat az emberek (és én is).

- egy ideje mondom, hogy a dj-knek egy picit tökösebbnek kellett volna lenniük, és ki kellett volna vonulniuk a romkocsmákból időben. azonban mindig lesz valaki, akinek a romkocsma is "elég". egy sztorit hallottam. ismert, "közel 1000 főt megmozgató" rendezvényeket is szervező régimotoros dj-ről van szó. ő egy romkocsmában zenélt, mikor önhatalmúlag lehalkították. levette a tűt, odament a pulthoz és megmondta, hogy így nem lesz zene. hőbörgés, visszadumálás, majd csoda történt: visszatértek a dB-k. ez a dj amúgy tudom, hogy kiskocsmákban is szeret 10edmagával lemezeket felrakni, tehát képben van az alapvető különbségekkel, nem akar klubot csinálni a kocsmából... viszont az utóbbi 5+ évben, ez az egyetlen "romkocsma-clash", ami eljutott hozzám. meg még egy amikor kitiltottak dj-t.

- azt nem értem, hogy mikor már felnőtt egy generáció s nem a menzapénzt költjük lemezekre vagy zenére, miért nem tett senki lépéseket azirányban, hogy kulturális egyesületet hozzon létre, ami 1% szja-kat fordítana hangrendszer/klub/közösségi tér fenntartására. ez miért csak a "gerillaszövészeknek" és a "szatyordizájnereknek" jutott eddig csak eszébe?

Profile  

PostPosted: 14:52, 15-02-2013 
metalhead

gergo wrote:
waki wrote:

dehat most oszinten, ha erdekel valaki, hiaba kell utazni egy orat te is elmennel, meg en is nem? foleg haverokkal, kit erdekel. ennyire mas a tobbi ember? amugy warehouse alatt semmikepp se illegalra gondoltam, csak magara a helyszinre: sima parkolohazra, raktarra, stb. (ha mar a romkocsma fail).

Profile  

PostPosted: 09:05, 16-02-2013 
droid

waki wrote:
dehat most oszinten, ha erdekel valaki, hiaba kell utazni egy orat te is elmennel, meg en is nem? foleg haverokkal, kit erdekel. ennyire mas a tobbi ember? amugy warehouse alatt semmikepp se illegalra gondoltam, csak magara a helyszinre: sima parkolohazra, raktarra, stb. (ha mar a romkocsma fail).

pont ez más manapság. pl. amennyi lájkot kap a dub phase sound system egy-egy új eleme, na annyi embert én sose láttam még előtte állni - a mungos hifi sound system (igaz nem szerencsés időpontban volt), összesen 120 fizetővendéget produkált itthon. nehéz motiválni. ezalól persze én sem vagyok kivétel, nekem is biztosan megváltoztak a szokásaim, de igyekszem odatenni a powert, ahova érdemes. a másik, hogy az engedélyek beszerzése is már eleve megnehezít mindent még "legál" esetén is. sajnos most nem jut eszembe, de egy veszprémi kéthelyszínes techno/tört rendezvény is árat kellett emeljen az új szabályozás miatt.

szabályozás ide vagy oda, akárhogy takargatjuk, jó adag tudásszomj/motiváció és tőke is hiányzik - főleg a gyakran ekézett "fiatalabb generáció"-ból. morgás és takarózás helyett ezt a két dolgot kéne megcélozni a már fent említett szervezeti keretek közt (szerintem), mert így csak folytatódni fog a besorolás a mennyiségi (nem minőségi) és látszatfenntartási irányokba.

Profile  

PostPosted: 14:13, 17-02-2013 
ujonc

Azért régen is csak oda bírtunk menni a Complexbe pl . . . .

Profile  

PostPosted: 14:49, 17-02-2013 
droid

M0ne wrote:
Azért régen is csak oda bírtunk menni a Complexbe pl . . . .

Régen. (nem kezdem el a 10 évvel ezelőtti zenehallgatási és bulizási szokásokat szentimentális félmosollyal ecsetelni, mert valahol a legtöbb beszélgetés itt ragad le, esetleg valamilyen negatív végkövetkeztetéssel zárul a "mai fiatalok"-ról)
A kérdés szerintem továbbra is az, hogy most ki hova "bír" menni, azaz miért van kedve, és mik a prioritások egy eseménynél.

Profile  

PostPosted: 16:26, 17-02-2013 
droid

Nem szívesen megyek Budapest közigazgatási határain kívülre, ha csak nem arra van dolgom éppen (és itt most a bulik helyszíneit értem). Ami igazából fontos, hogy jól megközelíthető legyen. Tehát ne fél napi gyalogútra, az egy órás BKV után. Vagy, jó idő esetén kerékpár tárolás megoldott legyen, és tényleg megoldott, ne csak fennkölt hangoztatott.

Részemről a belépő/jegyár kérdése vegyes érzelmű. Ugye egyrészt ott vannak az "egyestés bulik", és ott vannak a fesztiválok. Az "egyestés buli" az ugye adott (legalábbis a jóérzésű, a zene és a kultúra iránt valójában érdeklődő egyének számára) érdekel, ráérsz, jegyet veszel, elmész (és ilyenkor húzza mindig mosolyra a számat, a jegyárakon károgók serege - lásd aktuális DRS buli, jó ideje lehet jegyet venni, az első 50 darab 2000 HUF volt...úgy egy hónap alatt fogyott el. Persze lehet károgni azon is, hogy kint bezzeg 10 név van egy este. Igen van 10 név, egy alaphangon 15 fontos!!! belépő, és nem 1.5 euro a sör sem).

Másik oldal. Fesztiválra lemenni egy napra, anyagi csőd. Nem arról van szó, hogy sajnálom a pénzt az adott előadóra. Na de, hogy 15-30 ezer forint egy estére, ha jól akarom érezni magam (ugye utazás, esetleg szállás, evési ivás + jegy). Maradjunk a racionalitás határain belül. Ja persze tudom, hogy van még ezer program minden nap. De sajnos azok engem teljesen hidegen hagynak (ami megint az én bajom). És arra a pár órára ekkora összeget kiadni nem annyira.

Tanulság: spórolás + spórolás = sunandbass.

Profile  

PostPosted: 16:51, 17-02-2013 
droid

Laszlo wrote:
Persze lehet károgni azon is, hogy kint bezzeg 10 név van egy este. Igen van 10 név, egy alaphangon 15 fontos!!! belépő, és nem 1.5 euro a sör sem.

Másik oldal. Fesztiválra lemenni egy napra, anyagi csőd.

Tanulság: spórolás + spórolás = sunandbass.

Agreed. Vannak hajlandóságok, hogy ki mire akar költeni. Azon érdemes dolgozni a jövőben, hogy visszakerüljön a kultúrára való költés szokása. Ez azért is nehéz, mert épp a pénzhiány miatt nehézségek, megalkuvások vannak. De szerintem nem reménytelen a helyzet.

Profile  

PostPosted: 21:43, 17-02-2013 
metalhead

szerintem felesleges azon aggodni, hogy hanyan mennek el, meg miyen a megkozelithetoseg. ossze kell fogni hasonlo gondolkodasu embereknek, akik a zeneert csinalnak az egeszet es nem a penzt/hirnevet hajszoljak. keresni egy helyet, ami ures kedden, vagy barmi random napon, elkezdeni csinalni ES nem abbahagyni ha az elso par bulin husz embernel nincs tobb. nagy nevek nelkul is lehet valami epicet inditani ha a minosegre odafigyelnek. (lasd fwd>>)

Profile  

PostPosted: 16:27, 18-02-2013 
metalhead

waki wrote:
szerintem felesleges azon aggodni, hogy hanyan mennek el, meg miyen a megkozelithetoseg. ossze kell fogni hasonlo gondolkodasu embereknek, akik a zeneert csinalnak az egeszet es nem a penzt/hirnevet hajszoljak. keresni egy helyet, ami ures kedden, vagy barmi random napon, elkezdeni csinalni ES nem abbahagyni ha az elso par bulin husz embernel nincs tobb. nagy nevek nelkul is lehet valami epicet inditani ha a minosegre odafigyelnek. (lasd fwd>>)

igen csak ha neked ez 30-50-100 ezer minusz minden buli után akkor nehéz sorozatot csinálni belőle..
támogató meg ilyenre nem gyün vagy nagyon nehéz..gondolom ezért nem vág bele csak kevés ember kevés ideig. :evil:

Profile  

PostPosted: 22:53, 18-02-2013 
metalhead

Fuzz wrote:
waki wrote:

igen csak ha neked ez 30-50-100 ezer minusz minden buli után akkor nehéz sorozatot csinálni belőle..
támogató meg ilyenre nem gyün vagy nagyon nehéz..gondolom ezért nem vág bele csak kevés ember kevés ideig. :evil:

miert nem fogtok ossze? akik a topikba irkalnak es problemajuk van vmivel... biztos van valakinek ismerose aki uzemeltet klubbot es nem banja ha keddenkent zenelget par ember. a masik ketto hangbuzi es a fel tudja turbozni a klubban levot 1-2 mellyel, aztan vannak akik lemezeket gyujtenek/zenelnek, a negyedik meg tud kicsit promozni a neten. nem hiszem, hogy lehetetlen feladat.

Profile  

PostPosted: 08:28, 19-02-2013 
droid

waki wrote:
Fuzz wrote:
waki wrote:

miert nem fogtok ossze? akik a topikba irkalnak es problemajuk van vmivel... biztos van valakinek ismerose aki uzemeltet klubbot es nem banja ha keddenkent zenelget par ember. a masik ketto hangbuzi es a fel tudja turbozni a klubban levot 1-2 mellyel, aztan vannak akik lemezeket gyujtenek/zenelnek, a negyedik meg tud kicsit promozni a neten. nem hiszem, hogy lehetetlen feladat.

egy másik szintre kellene eljutni inkább. szervezeti keretek között összeszedhetőbb lenne az a pártízezer ft, ill. másra is kéne/lehetne fordítani (ismeretterjesztés, ami motiválna többeket, főleg a "leszakadó", (fenti okokból) felületetes ismerettel rendelkező fiatalabb generációból. én ezen fogok dolgozni a jövőben.
amúgy meg az általános jelenség, hogy nem nagyon látok klubokat itt bp-n, max olyat, ami rogyásig tele van vagy infrastruktúrában elmaradott.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]