Hali!
Vettem egy Novation SL25 MkII-t és gondoltam írok róla pár szót hátha érdekel valakit...
A billentyűk igen jó minőségűek, könnyű rajtuk játszani, megfelelő méretűek, elhelyezésűek, érzékenységűek.
A joystick baromi jó megoldás, nekem bejön hogy különösebb elgondolkodás nélkül változtathatsz a pitch-mod beállításokon, ilyen feel free érzése van.
az encoderek beállíthatósága megfelelő a stílushoz igazítható, otthoni munkára nagyon jók, a potik ugyancsak, a faderekkel együtt kicsit keményebb fogás esik rajtuk, amivel egész aprólékos kicsavarásokat is könnyedén végre lehet hajtani.
A gombok azok gombok, a háttérvilágítás megfelelő, az elosztásuk kb. jó, bár a bal oldalon elhelyezettek közelsége a csavarókhoz kicsit zavaró, de nem vészes.
A padok is viszonylag jól beállíthatók, max érzékenységen már egészen alkalmasak a munkára

, én pl. a rex bankjaihoz mapoltam őket és ezen a téren az elvárásaimat tökéletesen teljesítik.
A touch sensitivity hab a tortán a nagy kijelzővel egyetemben, ritka a pillanat mikor a képernyőre kell nézzek bármi miatt is.
Az automapot még tanulgatom, hasznos rendszer, de szerintem ha szán egy kis időt rá az ember, jobb ha mindent beállít magának pöccről pöccre és kész.
Egyelőre ennyi, mert még fresh az élmény, majd az első komolyabb igénybevétel után, ill. esetleges live felhasználás során szerzett tapasztalatokkal gazdagodva írok még erről az ügyes kis szerkentyűről.
Aki hordozható kétoktávos kontrollerben gondolkodik és hajlandó költeni rá, annak csak ajánlani tudom.
A csomaggal kapsz egy ableton live lite-ot, meg egy bass station nevű szintit, némi loopmasters samplepackot és miután regisztrálod a terméket egy halom dolgot lehet letölteni a novation oldaláról (még Cyberworm soundokat is

)
Cheers!