|
Sziasztok! Bocsássatok meg, ha hülyeséget kérdezek, de lenne egy égetően fontos, határidős problémám.
Múlt héten vásároltam egy Novation Remote Zero SL II-es kontrollert. A problémám az, hogy miután feltelepítettem, regisztráltam az Automap Pro-t, vettem észre, hogy ON módban gyakorlatilag nem lehet, csak vst-ket vezérelni vele, magát a DAW-t nem (Ableton Live). Erre van többek között az ún. Advenced mód, ekkor az Automap gyakorlatilag kikapcsol, és csak a gyárilag belekódolt, és nem módosítható (!!!) presetek közül lehet válogatni. Sajnos az angoltudásom nem elég jó, de ahogy utánaolvasgattam külföldi fórumokon, egyelőre nincs arra esély, hogy az Ableton engedélyezné az általuk írt preset szerkesztését (merthogy ők írták, nem a Novation), illetve a Live Automap alatti 'futtatását'.
A kérdésem a hosszú felvezető után ez lenne: létezik, hogy a Live által írt presetben gyakorlatilag csak a hangerőfaderek és az ARM gombok vezérlése tartozna bele? Mert én bármilyen gombot, knobot nyomok/tekerek meg nem történik semmi. Se egy Solo, se egy Send/Return A-B vezérlés nem lenne benne?
Azért lenne fontos a gyors válasz, mert 8 napig visszaveszi az Absolute a terméket, és az lassan lejár. Abban az esetben, ha én néztem el valamit (ez az esélyes), és lehet ezeket állítani, hajlandó vagyok együttélni a beégetett preset statikusságával, míg ki nem jönnek a megoldással, mert csak megszokás kérdése az egész. De ha tényleg csak ennyit tudna az alap Live preset, akkor sürgősen új vezérlő után kell néznem. Nem tudjátok esetleg, hogy ilyen jellegű gonddal hívhatom-e az Absolute-ot?
Előre is köszönöm a választ, és bocs, hogy ilyen hosszú lett.
|