i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 08:03, 19-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
Author Message
 Post subject: Re: Fejhallgató
PostPosted: 15:27, 29-06-2009 
son of nitrous

a hd-25-ot en is a notebook alaplapi kartyajaval hasznalom. meg van melle egy logitech x-230 amit nyilvan kurvara nem zeneszerkesztesre talaltak ki, de a kettovel egyutt egesz jo eredmenyt el lehet elerni. bar nekem meg nem sikerult :D

szerk: a lenyeg lemaradt. csak a fules miatt szerintem kar venni hangkartyat. mondjuk idovel valoszinuleg ugyis veszel, mert kinovod az alaplapit. de csak a fules miatt szerintem nem erdemes.

Profile  

PostPosted: 16:16, 29-06-2009 
partiarc

Ja a füles miatt nem érdemes, viszont amire felkészülhetsz: valószínûleg füleserôsítôt kell majd beszerezned, mert még egy komolyabb hangkártya sem feltétlenül képes rendesen meghajtani, sem az említett két modellt, sem pl. egy Beyer-t, de egy Sennheiser 650-est sem. Ha ezen szeretnél megtakarítani valamit, vannak olyan cuccok, amik nem rendes füleserôsítôk, de azért annyit rádobnak, hogy legalább hallod, amit csinálsz, tehát mûködik a dolog.
Mondjuk ez:
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1252&back=31
Ez pedig egy rendes erôsítô, belépô szint, de tutira ütôsebb sound-ot kapsz, mint ami valaha átjött a füleseden:
http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/index.htm

(Ja, és én a nyitottat venném, a 240 nagyon oké zenélésre, és persze akkor már jöhet a hangkártya is, hogy ha már egyszer szól, szépen is szóljon :D )

Profile  

PostPosted: 16:50, 29-06-2009 
piper

de szerintem ésszel kell ezt a vásárlást. a "nagy" tehetségeket, akikből sok ma színvonalas előadók, már valaki el kezdi tolni mikor még pc hangszórón ír zenéket. ha ott nem tudsz eredendően, érdekeset, színvonalasat alkotni, akkor hiába a nagybevásárlás

Profile  

PostPosted: 17:09, 29-06-2009 
droid

azzal egyet értek a vásárlást ésszel kell de azzal nem hogy pc hangszórón nagyot alkotsz, max úgy hogy a kiadó mastereli a zenéd, de a hangzást nem lövöd be rajta az tuti szóval én amondó vagyok alap setupot kell venni az otthonra elég . Monitorhangfal egy kicsit jobb hangkari de nem a csúcskategória egy füles meg max midi, esetlegesen egy microfon és egy kis keverő ennél több nem kell a zeneszerkesztéshez szerintem kezdésnek. azért egy alapbefektetés kell szerintem ahonnan el tudsz indulni jó irányba

az is számít a fülest mifez használod nekem is k240en van de alapból egy hangkari kimenet nem hajtja meg szal ezen is el kell gondolkozni mondjuk a mostani k240 nem tudom mien nekem a régebbi kiadás van ami még nem az 55ohmos kategória nekem kell hozzá kis erősítés is :)

Profile  

PostPosted: 20:19, 29-06-2009 
partiarc

nihilist wrote:
de szerintem ésszel kell ezt a vásárlást. a "nagy" tehetségeket, akikből sok ma színvonalas előadók, már valaki el kezdi tolni mikor még pc hangszórón ír zenéket. ha ott nem tudsz eredendően, érdekeset, színvonalasat alkotni, akkor hiába a nagybevásárlás

Hát, a 28 rongyos erősítőnél nem nagyon lehet olcsóbbat találni, úgyhogy szerintem azért, hogy halljon valamit a füleseken, amiket említett - és amiket nagyon jól kiválasztott, hiszen így lehet megúszni a legolcsóbban - ez mindenképpen megéri. Akkor csinálná ész nélkül, ha nem venne.

dmsv wrote:
...az is számít a fülest mifez használod nekem is k240en van de alapból egy hangkari kimenet nem hajtja meg szal ezen is el kell gondolkozni mondjuk a mostani k240 nem tudom mien nekem a régebbi kiadás van ami még nem az 55ohmos kategória nekem kell hozzá kis erősítés is :)

Ez ugyanis pontosan így van. :)

Profile  

PostPosted: 11:38, 30-06-2009 
droid

Köszi az eddigi tanácsokat!
Az olvasottak után igen valószínűnek tartom, hogy egy laptop alaplapi hangkártya nem biztos h meg fogja rendesen hajtani. Ha ti ezt tapasztaltátok akkor biztos így van.

a4s: és ez milyen?
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=3951
Amennyivel olcsóbb annyival szarabb is lehet ahhoz képest amit te ajánlottál?

Amúgy inkább K240 felé hajlanék én is, mert olvastam, hogy hosszabb távon kényelmesebb a fülnek, a K271 ugye zárt, a 240 pedig félig nyitott, vagyis itt talán a fül többet "levegőzik". A kettő között hangzásban azért olyan egetverően sok különdbég csak nem lehet... vagy valakinek volt már szerencséje konkrétan ezt a kettőt összehasonlítani?

Hangkártya: többen is mondtátok, hogy külön csak a füles miatt nem érdemes. Ez oké. De pl. olyan nem fordulhat elő, hogy lehet egy alapzaj a fülesben mert ez kihozza? Vagy az bármi máson is hallatszana?
Ha egy stúdió hangkarival használnám, ezek szerint egyszerűen szebben szólna (?)

Profile  

PostPosted: 11:50, 30-06-2009 
son of nitrous

nem hiszem, hogy csak fulesben elojonne olyan alapzaj, amit eddig nem hallottal volna. amugy en ezt az erosito dolgot nem ertem: a hd 25 70 ohmos es barmire rakotottem eddig (gep, mp3 lejatszo), nem kellett erosito. a K240 55 ohmos, akkor ahhoz se kene erosito, nem? vagy ez forditott aranyossagban van? nem nagyon erzem mar ezeket a dolgokat :oops:

a hangkartyaval kisebb lenne a latency, bar szerintem az is csak akkor fontos, ha mondjuk midivel jatszol. mert mondjuk billentyuzes kozben mar zavaro tud lenni 100ms. meg nyilvan a hangja szebb.

Profile  

PostPosted: 11:58, 30-06-2009 
partiarc

@ duplabe - Hát egyszer hallgasd meg erôsítéssel, persze nyilván megy nélküle is, és jól szól, de nagyon sokat hoz ha erôsíted. :)

Ezt nem ismerem, de a másik is színez, meg egy nem csúcs termék, úgyhogy szerintem ez is megteszi. Nem hiszem, hogy hatalmas különbségek vannak ebben a kategóriában. Ha betölti a funkcióját, azaz tudod hangosítani a megfelelô szintig - márpedig ezt tudod szerintem - akkor jó lesz. Az eddigiekhez képest meg biztos más világ lesz mindenképpen, de fôleg a füles miatt.

Én ismerem mindkét modellt, és nekem a 240-es jobban bejött, eleve mixdown-hoz meg zeneíráshoz mindig a félig nyitottat javasolják, a másik inkább süketszobába, hangszerfelvételhez, stb. ajánlott, mert szigetel és nem jön vissza a hang a mikrofonba.

Az alapzaj, ha a jelenlegi hangkártyádnak van, mindenképpen felerôsödik, de nem annyira gáz, mert amikor szól a zene, az elnyomja, és nem akkora, hogy miatta félrekeverné az ember a zenét. Ha nincs, akkor természetesen nem. Persze zavaró lehet, de ezen tényleg csak egy jobb kártya segít, ami elsôsorban tényleg annyit tesz, hogy jobban szól minden, jobban hallod a hibákat, tehát jobban tudsz keverni vele.

Profile  

PostPosted: 12:03, 30-06-2009 
droid

duplabe wrote:
nem hiszem, hogy csak fulesben elojonne olyan alapzaj, amit eddig nem hallottal volna. amugy en ezt az erosito dolgot nem ertem: a hd 25 70 ohmos es barmire rakotottem eddig (gep, mp3 lejatszo), nem kellett erosito. a K240 55 ohmos, akkor ahhoz se kene erosito, nem? vagy ez forditott aranyossagban van? nem nagyon erzem mar ezeket a dolgokat :oops:

a hangkartyaval kisebb lenne a latency, bar szerintem az is csak akkor fontos, ha mondjuk midivel jatszol. mert mondjuk billentyuzes kozben mar zavaro tud lenni 100ms. meg nyilvan a hangja szebb.

Annyit tennék hozzá hallgassál meg egy fülest simán a hangkariban meg egy kicsit jobb füles erősítőn átküldve biztosan észlelni fogod a dinamikai változást, én is használok fülest direktbe meg k240em van pl és én észleltem ez csak a személyes tapasztalatom nem kötelező a dolog de szerintem egy hangkari egy jobb fülest nem tud rendesen kihajtani.

Profile  

PostPosted: 12:35, 30-06-2009 
son of nitrous

aha, szoval nem a hangerohoz kell az erosito. koszi :)

Profile  

PostPosted: 12:36, 30-06-2009 
partiarc

MpTracker wrote:
A kettő között hangzásban azért olyan egetverően sok különdbég csak nem lehet... vagy valakinek volt már szerencséje konkrétan ezt a kettőt összehasonlítani?

marpedig van nem is keves
en mindkettot hallgattam vasarlas elott es pont ezert vettem 271et

viszont valoban kenyelmetlen egy ido utan, befulled meg nyomja nagyon a fulem
valoszinu ez csak az en nyomorom, hosszutavon egyetlen fulest birok elviselni, az a gumis bedugos earbuds

Image

Profile  

PostPosted: 12:42, 30-06-2009 
son of nitrous

ha mar ennyire porog a tema: hd 25-hoz parnakat lehet venni? ha igen, hogy lehet kicserelni? mert meg a regit valahogy le tudom szedni, de hogy kell rarakni az ujjat?

Profile  

PostPosted: 14:28, 30-06-2009 
ujonc

duplabe wrote:
ha mar ennyire porog a tema: hd 25-hoz parnakat lehet venni? ha igen, hogy lehet kicserelni? mert meg a regit valahogy le tudom szedni, de hogy kell rarakni az ujjat?

ha jólemlékszem a users manual-ba ottvan :D

Profile  

PostPosted: 19:08, 30-06-2009 
son of nitrous

megneztem neten, de nem talaltam. azt tudtatok, hogy hd 25-ot '89-ota gyartanak? :o

Profile  

PostPosted: 01:38, 02-07-2009 
braindeath

duplabe wrote:

ebayen meg chemicalon is van

Profile  

PostPosted: 10:18, 02-07-2009 
son of nitrous

koszi

Profile  

PostPosted: 21:30, 02-07-2009 
pokemon

en egyszer leszedtem mar a parnat aztan ugy raktam ra vissza ahogy az auto gumit szoktak
tehat ameddig lehet ratolom aztan ami nem akad ra azt ket pocokkel (en az lyukas vegevel a parna fele varrotuket hasznaltam) rasegitem

Profile  

PostPosted: 21:37, 02-07-2009 
son of nitrous

faszan rafeszul, mint a gyari?

Profile  

PostPosted: 21:52, 02-07-2009 
pokemon

teljesen
csak nagyon kell vigyazni, ha az eredetit is hasznalni akarod, hogy ne seruljon meg ha leveszed
meg ugye mikor felteszed akkor se dofd at. ezert erdemes egy viszonylag nagyobb tut hasznalni.

Profile  

PostPosted: 02:18, 05-07-2009 
partiarc

meg az erositeshez visszaterve: AKG fulesek nagyon igenylik a jo AMP-ot, es a hangkartya DAC chipje sem mindegy hogy mibol van. jelentem TC konnekt 24D eleg harsany. gain egy 80ohmos DT770 pro-hoz olyan kozepes hangeron elegseges.
krk rp5 g1- ugyancsak bright hangzast produkal.

messze van a minosegtol. bar asszem sokan obb mint elegnek tartanak ezt is.

ha most begektetnek fules+dac+ampba akkor emu0202-t vennek (barinkabb 0404-et hatehetnem), szereznek egy dedikalt fuleserositot (a linkelt meier audio mar nagyon szepen tud muzsikalni), es egy nyitott vagy felnyitott nagyobb darab fulest.
ez ala nem adnek.

amugy az emu 0202 dac-ja sem olyan extra jo. valoszinu a meier dac/ampokban jobb minosegu komponensegk vannak. csak azok nem producer karik. nincs bennuk a/dc meg a tobbi feature...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]