i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:19, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 2009/01 Sphyrexhys - Navachlonhyx
PostPosted: 16:04, 07-01-2009 
ujonc

Egy jó ideje nem töltöttem föl semmit a legelső óta, amire sajnos nem sokan válaszoltak, remélem erre többen fognak.
Ez most a legújabb alkotásom, tele néhány olyan elemmel, amivel remélem eddig ritkán találkoztatok DrumnBassben. Ezer másik helyen is megtaláljátok(myspace, youtube), de a link azért kötelező

http://www.fileden.com/files/2008/8/4/2034395/Sphyrexhys_-_Navachlonhyx.mp3

szivesen várok visszajelzéseket, jót-rosszat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:21, 07-01-2009 
weekandbass

a főtéma nekem bejön,viszont a dob nem az igazi.mintha túl lenne kompresszálva szvsz.meg valahogy az elejét is máshogy építeném fel.Az első hangnál azthittem lesek a székről hirtelen :D

http://www.myspace.com/weeknorm

http://www.myspace.com/mameluksystems

Image

hooligans

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 07-01-2009 
ujonc

norm wrote:
a főtéma nekem bejön,viszont a dob nem az igazi.mintha túl lenne kompresszálva szvsz.meg valahogy az elejét is máshogy építeném fel.Az első hangnál azthittem lesek a székről hirtelen :D

igen, erre számítottam, mivel a intrón sokat gondolkodtam, aztán rájöttem, ha leragadok, soha nem jutok el a végéig.
a dob talán azért tűnik úgy mert szoktam próbálkozni a mastereléssel, de a limiterben túl durván állítottam a küszöbszintet ezek szerint

a székről leesés az pozitív értelemben történt? :D
úgy érted a legeslegelső másodperc?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:10, 08-01-2009 
droid

hy
én szerintem marha jó zene lenne akkor ha azokkal a dobokkal csinálnál valamit az egész olyan elmosódott,de ha ezt kijavítod simán elmenne egy buliba.
Privibe írd már meg mivel dolgozol!!!
Ügyes munka azért a dobokat kizárva hallatszik ,hogy sokat foglalkoztál vele!!!
Grat

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:38, 08-01-2009 
ujonc

köszi srácok, örülök hogy tetszik :D
a dobokat kijavítom és esetleg felrakom a javított verziót is majd vmikor
köszi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:00, 08-01-2009 
ujonc

Szeva!
A téma nagyon baró! Jó hangokból áll, jó dallamon szólal meg. Tetszik a kiállás is. A dobok viszont szinte elvesznek. Alig ütnek. Szívesen meghallgatnám ezt a tracket úgy, h a dobok legalább annyira dominálnak, mint a főtéma. Mert amúgy lehetne dinamikája, de igazából nincs neki, mert így nem viszi semmi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:06, 08-01-2009 
original nuttah

elöttem 800-an megírták, hogy a dob elveszik ez így van, várom a másik verziót amibe kijavítod a dobot.
egyébként nagyon jó, nekem nagyon tetszik :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:44, 08-01-2009 
ujonc

Nah, tekergettem compress beállításokat és volt egy nagy limiter a végén, azt kicseréltem, mert az egész dinamikát összenyomta
bocs ha túl alacsony bitrátájú mp3ba tömörítettem, de így kevesebbet kell föltölteni

nos, mivel a dob most erősebb, talán a többi elgyengülhetett egy picit, nehéz eltalálni, de ha nem szóltok, nekem föl se tűnt volna, szerintem sokkal jobb lett. Ha egyszer má drumandbass akkor úgyis az a lényeg, hogy legyen benne elég drum meg bass nemigaz? :wink:

http://www.fileden.com/files/2008/8/4/2034395/Sphyrexhys_-_Navachlonhyx.mp3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:01, 08-01-2009 
original nuttah

Üdv!

Az elképzelés jó és ahoz képest, hogy friss vagy maga a zenei ötletelés egésszen kompakt (meglepően). Nem estél abba a tipikus hibába, hogy egy trackbe akartál belepakolni 40 millió témát. (bár helyenként picit talán szétesetnek érzem)

Viszont a hangzás és maguk a hangok még nekem nem kiforrottak illetve egy egy témát néhol a kellőnél hosszabbra hagysz illetve maguk az ötletek is csak egy ideig izgalmasak. Néhol lehetne benne némi csavar illetve nekem a végén az a lead sem adja igazán.
Ügyelje a zenéd terére is és arra, hogy a mixdown javuljon.

Érdemes használni a sávokon és/vagy a masteren analizáló progikat (pl voxengo SPAN) esetleg megnézni néhány kedvenced zenéje milyen paraméterekkel rendelkeznek és ahoz képest kb beállítani vagy legalább közelíteni azt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:07, 08-01-2009 
ujonc

a voxengo SPAN olyan nekem mint a két lábam
kezdettől fogva használom, és máig nincs nála jobb
amúgy pont azért írtam ilyenre a számot, hogy ne legyen túl monoton. Megnéztem a többi zenefüleidnek topic zenéit, azokat amikre a legtöbb válasz érkezett, de mindet egy kicsit monotonnak találtam, nemtom a többiek szerint hol áll ehhez képest az enyém, azért igyekszem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:17, 08-01-2009 
ujonc

Határozottan jobb sztem! Csak így tovább! ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:30, 08-01-2009 
ujonc

nem rossz tényleg, de nekem nem áll össze valahogy, felépítés (arrangament) elég összevissza.

plussz szubjektív véleményként nem nagyon jönnek be a hangok amiket használsz, kicsit olyan mintha evol intent-et akarnál valami hard trance dologgal vegyíteni, ami sztem nem nagyon müxik.

de ha figyelembe vesszük, h 92-ben születtél, az-az akárhogy is számolok most 16 éves vagy, akkor bazze, mit fogsz te művelni 20 évesen mondjuk :o

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 08-01-2009 
original nuttah

fm monk wrote:
nem rossz tényleg, de nekem nem áll össze valahogy, felépítés (arrangament) elég összevissza.

plussz szubjektív véleményként nem nagyon jönnek be a hangok amiket használsz, kicsit olyan mintha evol intent-et akarnál valami hard trance dologgal vegyíteni, ami sztem nem nagyon müxik.

de ha figyelembe vesszük, h 92-ben születtél, az-az akárhogy is számolok most 16 éves vagy, akkor bazze, mit fogsz te művelni 20 évesen mondjuk :o

ezt már én is mondtam :D

amúgy tipikus fruitys hanzás, azon van még mit csiszolni h ne lehessen kiszúrni, sztem ezt érzed a hangoknál :lol:

maga a zene jó kis pörgős, nagyon érzed a kiállásokat meg a dropok helyét, ha ezt jobban ki tudod majd dolgozni onnastól 'állítson meg valaki' :)

ígytovább :thumbsup:

és kezdj el abletonozni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:51, 08-01-2009 
ujonc

mi az h fruity-s hangzás? ez hülyeség sztem fruity-ba ugyanúgy lehet profi hangzást elérni, ha már fruity-t kiismerte akkor maradjon annál, dnb-ben több befutott név is használja (pl spor, concord dawn), de akár még a sokak által gyalázott reason-nel is lehet kiadásképes zenét gyártani (pl skc, chris.su)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:28, 09-01-2009 
droid

eq torzítók kompresszió. ahogy én kaptam anno ezt a remek tanácsot.

de hogy pontosabb legyek: a zenét kb 2:20nál untam meg. a dobok nem húznak eléggé, a dobhangok envelopjával is kéne játszani, a témákat variálni kéne, meg modulálni.
hallgasd meg Skynet - Code Orange című táncdalát. Ha igy szólsz mint ez akkor tuti kiadnak :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:25, 09-01-2009 
piper

fm monk wrote:
akár még a sokak által gyalázott reason-nel is lehet kiadásképes zenét gyártani (pl skc, chris.su)

vagy pl COOH :shock: :wink:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:29, 09-01-2009 
piper

egyébként tudom lerágott csont a producer vs hanmérnök vita, de leírom:

sokkal könnyebb egy gyengén szóló zenén javítani, mint egy ötlettelenen–) úgyhogy csak hajrá!
a minél jobb hangzásra azért csak tessék törekedni, mert azért nagyon sokat ad a zenéhez!
hoppálé

ON

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:36, 09-01-2009 
son of nitrous

fm monk wrote:
mi az h fruity-s hangzás? ez hülyeség sztem fruity-ba ugyanúgy lehet profi hangzást elérni, ha már fruity-t kiismerte akkor maradjon annál, dnb-ben több befutott név is használja (pl spor, concord dawn), de akár még a sokak által gyalázott reason-nel is lehet kiadásképes zenét gyártani (pl skc, chris.su)

chris már cubase

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:52, 09-01-2009 
corebreak

N. wrote:
fm monk wrote:

chris már cubase

Sztem már SKC is.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:10, 09-01-2009 
original nuttah

sry én csak arra írtam h felismertem h fruitys cucc ennyi az egész :)

de a "nagy" nevek sem CSAK rezsót használnak(sztem :) ), csikarj már ki egy nyers reasonből egy hype reecet :P

ON

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]