MARKC4C:
01.Mesélj egy kicsit a C4C múltjáról, honnan ered a név?
A C4C egy régi track címéből ered, amiből mintát vettünk, úgy gondoltuk illik hozzánk ezért nCode-ról C4C-re váltottunk.
02.Mindig kíváncsi voltam egy csapaton belüli hierarchiára, hogy oszlanak meg a feladatok, egyáltalán hogy működik a zeneírás a C4C-n belül?
Soha nem volt hierarchia a csapaton belül, mindenkinek van saját stúdiója és mindenki abban tevékenykedik. Én ötleteket dolgozok ki Angliában, majd mindent eljuttatok Svájcba, ahol együtt befejezzük őket. Régebben aim-on keresztül dolgoztunk, de ez nem igazán jött be nekem, ezért rendszeresen megyek Ed-hez befejezni a zenéket.
03.Mesélj a 2005 utáni leállásról, mi volt az oka?
Visszaléptem egy kicsit, mert más projecteken kezdtem el dolgozni, egészen addig, amíg összehoztam a saját stúdiómat, ahol aztán ismét a C4C került előtérbe. Optiv megházasodott és elköltözött Svájcba. Miután összerakta stúdióját főként a saját szóló karrierére és a Red Light kiadóra fókuszált, míg én és Stu próbáltuk folytatni a C4C-t. Később Stu az USA-ba költözött, megjelent pár szóló kiadványa és sok helyen fellépett, ám kicsivel később mégis úgy döntött, hogy visszatér Angliába a C4C-t erősíteni.
04.Honnan jött az ötlet, hogy folytassátok? Ugyanolyan a csapat mint régen, mik a változások?
Miután beszéltem Ed-el és mindenki beleegyezett, eldöntöttem, hogy folytatjuk a projectet, így visszatértünk a stúdiókba, hogy elkezdjünk ismét C4C zenéket írni, sok új ötlettel felvértezve elkezdtünk azon dolgozni amit ma ’Pandemic’-ként ismernek. A csapat megváltozott, mert már csak 3-an vagyunk, Tobie nem dolgozik többet velünk.
05.Gondolkoztok más zenei irányzatokban is?
Mindannyiunknak masszív zenei háttere van és számos más stílust kedvelünk. Én nagy techno rajongó vagyok, ez hallatszik is a C4C új hangzásán, szeretem a hip hop-ot valamint az élő produkciókat is, mint a Bloc Party, Radiohead. Stu nagy oldskool fan és szereti a hip hop-ot, electro-t és a régi funk-ot, Ed hasonló hozzánk csak ő nagy rajongója a Future Sound of Londonnak is.
06.Mi a véleményed a dubstep-ről?
Nem igazán követem figyelemmel a dubstep-et, de nagyon egyszerűnek tűnik, ettől függetlenül hallottam már pár jó track-et. Igazából nem nekem való, talán mert túl lassú.
07.Mesélj a ’Pandemic’ Album történetéről, mennyi ideig tartott az album elkészítése?
A ’Pandemic’ végleges formája 2 évet vett igénybe a cd pedig épp most jött ki Angliában, ez hosszú időnek tűnik, de 2009-re már több albumhoz méltó megjelenésünk is lesz.
08.Melyik elkészítése volt a leghosszabb illetve a legrövidebb?
Nem igazán emlékszem, hogy melyik tartott legtovább mivel mindegyik hasonló időt vett igénybe, de leggyorsabban a ’Dream killer” készült el. Összességében mindegyiket 4 napon belül befejeztük, amelyiket nem, azt nem folytattuk, bár ilyenből nem volt sok.
09.Miért csináltatok két verziót az utolsó ’Pandemic’ „részből”?
2 verziót kellett csinálnunk a „Dream Killer”-ből, mert az egyik videó feldolgozás, amit meg kellett változtatnunk szerzői jogok miatt.
A vokál az eredeti ’Dream Killer’-ben a Mátrixból van, és azt nem használhattuk a videóhoz, tehát csak a vokálban különbözik a 2 verzió.
10.Mi a kedvenced a ’Pandemic ’albumról?
Mindegyik a kedvencem, az egész project nagyon különleges számomra nem tudok csak 1-et kiemelni közülük.
11.Beszéljünk egy kicsit rólad, dj vagy producer vagy elsősorban?
Dj-ként kezdtem, majd később lendültem bele a zeneírásba, már jó ideje producerkedtem mikor a négyes először találkozott. Sok techno-t írtam és mielőtt a dnb-vel kapcsoltba kerültem, olyan nevekkel dolgoztam együtt, mint Tango, Pulse és Back2bacics… Majd találkoztam Stu-val,Ed-el,Tobie-val és elkezdtünk ncode név alatt dnb-t írni amiből végül a C4C lett. Több mint 15 éve dj-zek és producerkedem és úgy érzem jó ideig nem is hagyom abba.
12.Cd vagy bakelit?
A lemezeket preferálnám, de mivel sok új zenénk van és ezeket nagyon drága lenne dubplate-ként vágni, megvettem az első verziós Final Scratch-et, ami nem tűnt igazán megbízhatónak, így végül a cd mellett döntöttem, jelenleg is ezt használom.
13.Milyen zenét hallgatsz a dnb mellett?
Sok különböző zenei stílust hallgatok: Techno, Hip-Hop.. és mint említettem szeretem a Radiohead, Bloc party, Pink floyd, Beatles-t is. Sok új banda is van akiket szeretek.
14.Mi a hobbid, mit csinálsz a szabadidődben?
Úgy gondolom olyan vagyok ,mint a többi átlag ember iszom, eszem ,a csúcsra törekszem, filmeket nézek, lazulok a barátaimmal, számítógépes játékokat játszom stb. stb. Egyszerű mindennapokat élek.
15.Mik a jövőbeli tervei a C4C-nek?
A tervek és ezek megvalósulásai is nagyon közeliek, keményen dolgozunk a stúdiókban az új dolgokon, 12 új zenénk jön ki 2009-ben, mint C4CLTD remixek olyan előadók képviseletben, mint BREAK, ED RUSH & OPTICAL, MATRIX,THE UPBEATS, THE SECT, STATE OF MIND, UNKNOWN ERROR, AUDIO. Nagyon betáblázottak a fellépések is, kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a 2009-es év és alig várom, hogy Magyarországon játszam.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok, találkozunk Szilveszterkor Szegeden….EEEZZZZZ!!!!