i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 15:55, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1293 posts ]  Go to page Previous  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 65  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:50, 01-12-2008 
corebreak

`thacount wrote:
hat nemtom

elohozni a feladatkezelot, es kiszedni 4 process-t azer nem ol meg
mondjuk nekem szinte semmi mas nincs a gepen
es stresszelni se stresszelek :D

csak nem veszek azer macbookot sokszazezer huf-ert (ami ugye x86), hogy "ne legyen kekhalal"

500MHz-es PB G4 Titanium, max rammal tökéletesen elég, Abletonnal, egy X-Session-el, 8 csati valós időben, 2 váltható effektel. Bőven elég...

És ez a full konfig megvan 60ból...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:17, 01-12-2008 
son of nitrous

Snaper_OFF wrote:
`thacount wrote:
hat nemtom

csak nem veszek azer macbookot sokszazezer huf-ert (ami ugye x86), hogy "ne legyen kekhalal"

500MHz-es PB G4 Titanium, max rammal tökéletesen elég, Abletonnal, egy X-Session-el, 8 csati valós időben, 2 váltható effektel. Bőven elég...

pedig egy ableton 120, x session meg 28 biztos jól számoltál?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:49, 01-12-2008 
corebreak

N. wrote:
Snaper_OFF wrote:
`thacount wrote:
hat nemtom

Olyan G4-et kell venni amin fenn van az Ableton :D

pedig egy ableton 120, x session meg 28 biztos jól számoltál?

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:01, 01-12-2008 
original nuttah

Kemények vagytok. Először is hogy jön egy macbook vagy akár G4 vs acer? Aki szar pct vesz az megérdemli hogy szétfagyon a színpadon.
Tudjátok pcn is úgy megy ez mint macen. Jó hw nélkül egyik se ér semmit.
Egy G4 meg egy Core procis rendszerhez igen is komoly downgrade főleg ha valaki használja is a gépét nem csak midi állomásként van jelen vagy nem csak max netezik vele.
A processzeket stb nem kell kilőni. A legjobb ha tartasz egy 40-50 megás workstation rendszert amit ilyen alkalmakkor használsz azt kész.
Osx-en is sok a csicsa meg a feleslegesen futó dolgok amiket egy kövér livenál (értsd nem csak összevannak pakolva a zenék) ugyan úgy kikell lőjj.
De ismerek én osx-es arcot és ugyan úgy szopik a macikával, meg a faszán megírt Leopardal meg az atomstabil lodzsik nyóccal. :fog: :)
Haggyuk már...szoftver hardver mindegyiket ember alkotta ergo ugyan úgy elromolhat. Már régen nincsenek meg azok a fajta különbségek amik mondjuk régen talán jogosabbak voltak.

Használni kell tudni mind a kettőt. Kinek mi esik kézre kimelyiket látja jobban át. Ennyi.
Ne menjünk már bele megint ebbe az egzisztencia harcba plz! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:55, 01-12-2008 
pokemon

a vasak az egbol jonnek, minden darabjuk ajandek

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:59, 01-12-2008 
piper

Conclusion wrote:

Használni kell tudni mind a kettőt. Kinek mi esik kézre kimelyiket látja jobban át. Ennyi.

word!

de félreértettetek...nem mondtam,h a g4 az upgrade!!!!!!!!!!!!!!!!!
egyikünk sincs itt sztem azon a szinten,h élethalál kérdése lenne,h milyen config-ja van....
péke

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:19, 01-12-2008 
corebreak

Persze hogy nem :D

Spec leszarom ki mit használ, sőt. Énnekem negatív élményem volt egy laptoppal amin win xp futott. Az hogy milyen lapos volt, meg milyen xp servicepack hanyas az a bűbánatos malájbarna fa*zomat se érdekli. Nem ment, fagyott és kész. Béreltem a live idejére ráadásul, a gázsim fele ráment, és még be se jött. Ennyi.

Amugy meg értitek én tényleg nem állok senki pártján :D Mac vs PC = nálam Atari :D:D:D:D:D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:35, 02-12-2008 
original nuttah

Vettem! Nekem csak szimplán mindig szétkúrja a szemem mikor trabit hasonlítgatunk mercihez kb. (pl acer vs macbook LOL )

sollabong wrote:
Conclusion wrote:

word!

de félreértettetek...nem mondtam,h a g4 az upgrade!!!!!!!!!!!!!!!!!
egyikünk sincs itt sztem azon a szinten,h élethalál kérdése lenne,h milyen config-ja van....
péke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:33, 02-12-2008 
partiarc

Snaper_OFF wrote:
Nem ment, fagyott és kész. Béreltem a live idejére ráadásul, a gázsim fele ráment, és még be se jött. Ennyi.

Mondjuk ha bérelt akkor ez nem feltétlenül a cucc hibája, ilyenkor az esetek 90%-ban humán error esélyes, tehát az üzemeltetô a hibás. Én nem mernék kiállni más laptopjával - kivétel 2 ember a világon. :) Csak azt akartam ezzel, hogy valaki szét*úrt Mercije alapján nem ítélném meg a Mercedes gyárat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:02, 02-12-2008 
corebreak

a4s wrote:
Snaper_OFF wrote:
Nem ment, fagyott és kész. Béreltem a live idejére ráadásul, a gázsim fele ráment, és még be se jött. Ennyi.

Mondjuk ha bérelt akkor ez nem feltétlenül a cucc hibája, ilyenkor az esetek 90%-ban humán error esélyes, tehát az üzemeltetô a hibás. Én nem mernék kiállni más laptopjával - kivétel 2 ember a világon. :) Csak azt akartam ezzel, hogy valaki szét*úrt Mercije alapján nem ítélném meg a Mercedes gyárat.

Jogos. Nem ismeretlentől béreltem, és konkrétan nem human error volt az biztos.

Akkor el is mondom mi volt dióhéjban, csak rossz dolgok, mert szépre nem tudok emlékezni. Indult az adapter zajával...aztán jött hogy sleep mode-ból nem ismerte fel a kontrollert...Még jó hogy Stealth kapcsolt és feldobott a restartig egy korongot...Aztán meg restart után full ujrakonfigolta nekem a midi kiosztást.

No mindegy. Ne menjünk ebbe bele. Negatív élményem volt és kész...

Az eset után kb 2 héttel vettem egy G3-as iBook-ot, és rá egy hónapra kb egy technikailag "hibátlan" live-ot toltam a régi IH-ban szegeden, Flanki barátom tudna róla mesélni...csak mert énnekem van egy képszakadásom azon az estén :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:28, 02-12-2008 
partiarc

Hát nekem az is human error, ha minderre nem voltál felkészülve. :lol:

Persze, nyilván más világ, de mindkettônek vannak szintjei. Pl. 9b0 elég komolyan live-ozik - úgy értem, nem laptop dj, hanem Abletone-nal nyom live fellépéseket, ahol nem csak két számot ragaszt, hanem kreatívan kezeli a lehetôségeket - persze PC-n, és soha semmilyen élô gikszerrôl nem számolt be. Persze a felkészültség fontos, mindkét esetben. Ezzel csak arra célzok, hogy nincs olyan, hogy valamin nem lehet, máson meg igen, olyan van, hogy valaki ezen tud vagy azon, esetleg mindkettôn. Mindegy is. Hype-ok jönnek, mennek, a technika meg még gyorsabban jön-meg. Végülis Paradox példáját is követheted, de akkor a stand up részét is gyúrni kell. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:44, 02-12-2008 
partiarc

ha mar 9b0nal tartunk
nincs osx ala valami olyan mint a WWAYM NWEQDJ?
vst topikban mar kerdeztem, de nem reagalt senki

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:13, 02-12-2008 
corebreak

a4s wrote:
Hát nekem az is human error, ha minderre nem voltál felkészülve. :lol:

Persze, nyilván más világ, de mindkettônek vannak szintjei. Pl. 9b0 elég komolyan live-ozik - úgy értem, nem laptop dj, hanem Abletone-nal nyom live fellépéseket, ahol nem csak két számot ragaszt, hanem kreatívan kezeli a lehetôségeket - persze PC-n, és soha semmilyen élô gikszerrôl nem számolt be. Persze a felkészültség fontos, mindkét esetben. Ezzel csak arra célzok, hogy nincs olyan, hogy valamin nem lehet, máson meg igen, olyan van, hogy valaki ezen tud vagy azon, esetleg mindkettôn. Mindegy is. Hype-ok jönnek, mennek, a technika meg még gyorsabban jön-meg. Végülis Paradox példáját is követheted, de akkor a stand up részét is gyúrni kell. :D

Igazad van. Nem is vitatkozok. Van akinek ez, van akinek az. Ettől szép az élet :D

(Én sem csak 2 trekket ragasztottam :D:D:D)

Paradox-ot jó lenne követni, ipakolnék én is, ennek leginkább anyagi de legfőképp logisztikai parái vannak :S

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:18, 02-12-2008 
metalhead

Idióta kérdés meg ciki is de senki nincs MSNen...
Basszus különböző hangokon különböző hangerőn szól...mé, és hogy lehet ezt kiirtani? :oops:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:17, 02-12-2008 
partiarc

Snaper_OFF wrote:

...azt gondoltam, csak azért írtam le ezt, hogy érzékeltessem: elég komoly tortúrának teszi ki a gépet, nem alapfelhasználás. Nincs meg rögzítve a jól sikerült live-od? Meghallgatnám. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:38, 02-12-2008 
corebreak

a4s wrote:
Snaper_OFF wrote:

...azt gondoltam, csak azért írtam le ezt, hogy érzékeltessem: elég komoly tortúrának teszi ki a gépet, nem alapfelhasználás. Nincs meg rögzítve a jól sikerült live-od? Meghallgatnám. :)

Nem tudom, remélem elveszett. Iszonyatos rossz volt...a fagyós mármint. A szegedi az korrekt volt, teljesen rendben ment minden, hálaisten bejött az arcoknak, mondjuk elég érdekes volt utána elmagyarázni a dolgokat a besörözött szegedieknek ugye a mi volt az első szám amit toltál kérdésre, hiszen a "show" 1 órás volt, ebből volt 20 perc full live, utána lemezek...szóval az asszem nem lett felvéve, asszem akkor volt hogy "lemerült" a minidisc-ben az elem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:25, 02-12-2008 
metalhead

Kösz... :?

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:48, 02-12-2008 
partiarc

faalb wrote:
Kösz... :?

Ôszintén szólva sosem találkoztam ilyesmivel, úgyhogy én passzolom, sorry...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:05, 02-12-2008 
corebreak

faalb wrote:
Idióta kérdés meg ciki is de senki nincs MSNen...
Basszus különböző hangokon különböző hangerőn szól...mé, és hogy lehet ezt kiirtani? :oops:

Szinusz jelnél tapasztaltam ilyet. Nem vagyok nagy fizikus se matematikus, de sztem te arra gondolsz, hogy egy bizonyos hangot samplerbe raktál be, és mivel a pitch-el variálsz, ezért a hang frekije is változik és bizonyos frekiket hangosabbnak hallasz. Mondom én ezzel nem szoktam foglalkozni, nálam 2-3 hangból áll egy bassline, és az is ilyen, teszek ide egyete meg fölé meg alá aztán csá :D de igen, én is taláékoztam ezzel a parával, sztem semmit nem tudsz vele csinálni, hacsak nem kompizod meg vagy limitálod a sávot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:16, 03-12-2008 
partiarc

én meg eleve azt hittem , hogy egy samplerbe bepakolt hangok szólnak másképpen más-más hangmagasságon, és ez a kérdés... :lol:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1293 posts ]  Go to page Previous  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 65  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]