i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:12, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1067 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 00:41, 26-11-2008 
partiarc

ZooM wrote:
kWiJiBo wrote:
ZooM wrote:
ha jelenleg külföldröl hoz be az ember nagyobb elektronikus holmit azt megvámolják vagy nem?
Vagy ez most hogy van valaki tud ebben infot?

EU-n belül nincs vám.

na ezt mondom én is de fél fülel azt halottam hogy ha valaki behoz mondjuk Németböl, vagy olaszbol ezt azt azt elvámolhatják de hát én is ugy tudom hogy erre van a VAT, most akkor mi a franc van?

a VAT forgalmi ado, semmi koze a vamhoz.

ha union belul hozol be "nagyobb elektronikus holmit", vagy "ezt azt", nem vamoljak le, mert nincsenek mar hatarok, igy vam se.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:47, 26-11-2008 
original nuttah

kábé simán átjössz a határon akármivel, max. a kamionosokat szokták megállítani.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:21, 26-11-2008 
metalhead

szerintem most, hogy nyilvanosan megkerdezted, tuti figyelni fognak rad :les: :fog:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:11, 26-11-2008 
ujonc

Legjobb tudomásom szerint a VAT = Áfa. Nincsenek vámhatárok az európai únión belül. Erre a legjobb bizonyíték ha külföldi shopból rendelsz neten azon sincs vám csak Áfa (VAT). És innentől mindegy hogy személyesen hozod be vagy postán érkezik. IMHO. :maki: Egyébként azthiszem ezért találták ki a regadót az autókra, hogy valahogy pótolják a kieső vámot. :)

Ellenben valaki tisztázhatná az EU-n kívülről érkező cuccokra vonatkozó vámszabályokat. Közgázosok előnyben :fog:

Ha hülyeséget beszéltem akkor valaki okítson aki tényleg ért is hozzá nem csak a hírekben hallota. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:27, 26-11-2008 

blask wrote:
Legjobb tudomásom szerint a VAT = Áfa. Nincsenek vámhatárok az európai únión belül. Erre a legjobb bizonyíték ha külföldi shopból rendelsz neten azon sincs vám csak Áfa (VAT). És innentől mindegy hogy személyesen hozod be vagy postán érkezik. IMHO. :maki: Egyébként azthiszem ezért találták ki a regadót az autókra, hogy valahogy pótolják a kieső vámot. :)

Ellenben valaki tisztázhatná az EU-n kívülről érkező cuccokra vonatkozó vámszabályokat. Közgázosok előnyben :fog:

Ha hülyeséget beszéltem akkor valaki okítson aki tényleg ért is hozzá nem csak a hírekben hallota. :D

ha unión kívülről hoz be vki vmit, az vámköteles (az adott országtól függ hogy mekkora értéktől felfelé és hány százalék vám alá esik a dolog), vámhivatalban kell bejelenteni ill. megkérdezni, hogy az-e (és mennyire).

a vat ugyanaz mint az áfa (németo.-ban mwst), azt egyszer kell fizetni, ált. a vásárlás helyén, az eladó országában.

autóknál a regadó tul. képpen bujtatott vám, nem is értem hogy engedhetik meg ezt, ha eltörölnék többszáz ezerrel (új atuóknál akár félmillióval) is csökkennének az autóárak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:39, 26-11-2008 
souljah

kWiJiBo wrote:
blask wrote:

ha unión kívülről hoz be vki vmit, az vámköteles (az adott országtól függ hogy mekkora értéktől felfelé és hány százalék vám alá esik a dolog), vámhivatalban kell bejelenteni ill. megkérdezni, hogy az-e (és mennyire).

a vat ugyanaz mint az áfa (németo.-ban mwst), azt egyszer kell fizetni, ált. a vásárlás helyén, az eladó országában.

autóknál a regadó tul. képpen bujtatott vám, nem is értem hogy engedhetik meg ezt, ha eltörölnék többszáz ezerrel (új atuóknál akár félmillióval) is csökkennének az autóárak.

Na ez igy szuper!
Pont erre voltam kiváncsi, és egy érdekes téma!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:22, 26-11-2008 
weekandbass

EU-n kivül is ki lehet kerülni a vámot, legalábbis nekem azzal sikerült hogy vidékre rendlek ezt azt föleg amerikábol vagy kenguruföldről, ami pestre jött azt többnyire le is vámolták rendesen a kis tetvek, sőt még a szállítási költség is vámköteles (LOL).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:09, 26-11-2008 
NewCityBass

isickboy wrote:
EU-n kivül is ki lehet kerülni a vámot, legalábbis nekem azzal sikerült hogy vidékre rendlek ezt azt föleg amerikábol vagy kenguruföldről, ami pestre jött azt többnyire le is vámolták rendesen a kis tetvek, sőt még a szállítási költség is vámköteles (LOL).

valóban.. ami nekemis hasonló helyszínekről érkezett azon nekemsem volt semmi +! pestre még nem probáltam rendelni .. azt nemtudom.. de ha pl Amerikából rendelnék lemezjátszót.. (nem szeretnék.. :D csak érdekel) az mekkora plussz lóvét jelentene?

Newcitybass proudly pres.: BTK (VIRUS , RENEGADE HARDWARE , DUTTY AUDIO) BRA @ Dunaújváros
event: https://www.facebook.com/events/367119380040481/?fref=ts
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:39, 27-11-2008 
weekandbass

nephilim wrote:
isickboy wrote:

valóban.. ami nekemis hasonló helyszínekről érkezett azon nekemsem volt semmi +! pestre még nem probáltam rendelni .. azt nemtudom.. de ha pl Amerikából rendelnék lemezjátszót.. (nem szeretnék.. :D csak érdekel) az mekkora plussz lóvét jelentene?

hát viszonyításképpen, én 22ezerért rendeltem ruhát és legomboltak rolam plusz 7 ezret :D szal kb 30%-kal számolj.

Amugy nagy gecik mert minden szart ráirtak a számlára még az is pénzbe került hogy ott állt náluk a polcon. :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:39, 27-11-2008 
braindeath

elvileg az afakulonbseget kell kifizetni, en egyszer tettem meg eddig. fedexszel jott digitalis fenykepezore ami 18rongy volt kellett kb +7 rongyot fizetni. szallitasra nem kellett.
postan jott mp3lejatszo, psp, azokra nem ("please mark the item as gift, and value it about ~35$")

elvileg mar 150euroig nem kell vamot fizetni muszaki cikkeknel az eu-n kivulrol, meg a hiradoban is volt, persze magyarorszagon meg mindig az 50$ szerint jarnak el ..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:18, 27-11-2008 
souljah

boby wrote:
elvileg az afakulonbseget kell kifizetni, en egyszer tettem meg eddig. fedexszel jott digitalis fenykepezore ami 18rongy volt kellett kb +7 rongyot fizetni. szallitasra nem kellett.
postan jott mp3lejatszo, psp, azokra nem ("please mark the item as gift, and value it about ~35$")

elvileg mar 150euroig nem kell vamot fizetni muszaki cikkeknel az eu-n kivulrol, meg a hiradoban is volt, persze magyarorszagon meg mindig az 50$ szerint jarnak el ..

Persze ott húzzák a majomnak a farkát ahol lehet.
Az mondjuk nem tiszta hogy amit vidékre rendelünk mondjuk kenguru földről arra miért nincsen vám? Vagy ott mit csesznek el?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:53, 06-12-2008 
impulsecreator.hu

ezek a data records-os lemezek
http://www.discogs.com/release/1491790 (pjanoo high contrast rmx)
http://www.discogs.com/release/1419337 (star guitar brookes brothers rmx)

csak nalam szolnak nagyon szarul?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:31, 11-12-2008 
NewCityBass

Tudom hogy kérdezetem már.. de akkor most vajon jó ötlet külföldről.. ( chemical records) lemezjátszót rendelni?
Mert kiszámolva egy helyi dj shop és egy chemical között a postástól mindenestől együtt minimum 40ezer forintal olcsóbb ha kintről rendelném és erősen hezitálok :/
vélemények? :?

Newcitybass proudly pres.: BTK (VIRUS , RENEGADE HARDWARE , DUTTY AUDIO) BRA @ Dunaújváros
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:48, 11-12-2008 
impulsecreator.hu

chemirol ahogy nezem 96ezer korul van
avplanet.hu-n az ezust mk2-es most akcios, plusz ramegy meg a diakkedvezmeny, igy lesz 116ezer

en nem mernem kintrol rendelni, de hat batrake a szerencse
az biztos, hogy a lemezjatszo gyarilag nagyon faszaul be van dobozolva, nehezen serul, de hat ki tudja milyen kezeken megy at...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:12, 11-12-2008 
ujonc

1000Ft / db

VA - Subtle Audio Vol.1 - SUBTLE002EP - 2 x 12"
Fracture & Neptune - Apollo / Sound Spectrum 96 - [Subtle Audio]
Fracture & Neptune - Wrong Think / A Clue - [Bassbin]
Fracture & Neptune - Ventura / Sagrada Familia - [Med School Music]
Fracture & Neptune - Time Will Tell / Sky Song - [Med School Music]
Polska - Fondle / Taught - [Breakin]
Kirsty Hawkshaw - Night Theme (Paradox rmx.) / Descendants - [Paradox Music]
Alaska & Kirsty Hawkshaw - Juneau / Glaciation - [Artic Music]
Alaska & Nucleus - Azure / Ellusion Theme (Version) - [Paradox Music]
Alaska - Acenstral / Shiver - [Artic Music]
Sabre - Velvet Lawn / The Struggle feat Jubei - [Warm Communications]
Sabre - Point Blank / Lady Fortune - [Bassbin]
Sabre - Language Barrier / Cellar Dweller - [Horizons Music]
Naibu - Aki / Martsman - Aeiro - [Breakin]
Nucleus & Paradox - Arcane / Orphic - [Esoteric]
Nucleus & Paradox - Exoteric / Neoteric - [Esoteric]
Nucleus & Paradox - Love Her (version) / Esotericism - [Esoteric]
Breakage - Trance / Comatose / Aw Yeah - [Inperspective Rec.]
Breakage - Clarendon / The Shroud - [Digital Soundboy]
Insight - Mode 71 / Tommorows Yesterday - [Commercial Suicide]
Insight - Jaw Breaker / Leap of Faith - [Inneractive Music]
Insight - Jupiter Falls / Skitty - 10 Steps (Gridlok rmx.) - [Horizons Music]
Insight - Etchings / In Orbit - [Horizons Music]
Martsman - Antifunk / Cartridge - Just let Go - [Counter Intelligence]
Dissident - Nothing Outside Nothing / Fracture & Neptune - Planet 13 - [Counter Intelligence]
Teebee - State of Unrest / Retrofunk - [Subtitles Music]
Teebee & Calyx - The Quest / Noisia & Phace - Thrillseekers - [Subtitles Music]
Teebee - Two Sides / Break - Extreme Moments - [Subtitles Music]
Spirit - Rendition / End Game - [Inneractive Music]
Big Bud - Tears / Source Inspiration - [Paradox Music]
The Upbeats - Deadbeat / Black Swarm - [Bad Taste Rec.]
Spor - Breath In, Scream Out / Resolute - [Subtitles Music]
Pyro - Time is Broken / Resolve - [Nerve Rec.]
Spinor - Moloch / Budoka - Ritual - [Tilt Rec.]
Rawthang - Epilogue VIP. / ICBM - The Pursuit - [BSE Rec.]
Rawthang - Scorned / Benjie - [BSE Rec.]
Spectra Soul - Tempest Dub / In My Arms - [Shogun Temple]
Mav - Ocean Phantom / Autumn - Its Always About The Girl - [Fokuz]
Resound - Circular Structure / (Paradox rmx.) - [Counter Intelligence]
ASC & Subwave - Storm System / Nuance - Tread - [Warm Communications]
Kryptic Minds & Leon Switch - Black Out Vol. IV. - (2 x 12")
Kryptic Minds & Leon Switch - Black Out Vol. II. - (2 x 12")
Roni Size - Lucky Pressure (dj Suv rmx.) / (Roni Size Hit mix) - [Mercury Rec.]
Zero Tolerance & Mentality - Last Resolt / The Fix - 8 Billion Stories - [Breakin]
Blame - Toshiro / Apocalypto - [Blame Music]
Senses - Babylon / Her Smile - [Bassbin]
Noisia - Brainstitch / D-Bridge - Kismet - [Shogun]
Noisia - Angel Eyes / Afternoon Delight - [Engine Music]

Mail: ingatlan@c2.hu
MSN: Sin@Darkmail.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:55, 11-12-2008 
original nuttah

nephilim wrote:
Tudom hogy kérdezetem már.. de akkor most vajon jó ötlet külföldről.. ( chemical records) lemezjátszót rendelni?
Mert kiszámolva egy helyi dj shop és egy chemical között a postástól mindenestől együtt minimum 40ezer forintal olcsóbb ha kintről rendelném és erősen hezitálok :/
vélemények? :?
igaz használtat, de én ebay-ről vettem az egyik technicsemet és pár nap alatt meg is jött, semmi baja nem volt, pedig nem is az eredeti csomagolásban érkezett. ilyen méretű cuccokat amúgyis rendes csomagfutárral szokták küldeni, szerintem nem kell aggódni. garancia, stb persze már más kérdés

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:00, 11-12-2008 
NewCityBass

most ha egy lemezt elkavaranak a postán..akkor még talán aztmondom leszarom.. de azért ennek nem örülnék.. és nemmerem vagy nemtudom még.. de ennyi pénzem sincs hogy most itthon vegyek meg 50e vel drágábban basszus nemtudom :?
azért köszönöm a helpeket megint

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:33, 11-12-2008 
impulsecreator.hu

avplanet.hu-n csak 20ezerrel dragabb, de ha kifogsz egy szarabb font arfolyamot, akkor meg kisebb lesz a kulonbseg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:10, 11-12-2008 
NewCityBass

gergo wrote:
avplanet.hu-n csak 20ezerrel dragabb, de ha kifogsz egy szarabb font arfolyamot, akkor meg kisebb lesz a kulonbseg

teljsen igazad van! aki meg mohó.. hamar megöregszik :D
majd elgondolkozom

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:45, 12-12-2008 
souljah

gergo wrote:

Jelzem hogy rendelésre hoznak max csak MK5-töt a többit nem tudjak beszerezni vagy csak hónapok kérdése, amúgy meg ha kintről rendelsz és ez eltűnik az számukra is égő lenne. Ha meg így van erre kötnek már biztosítást és garantálják napokon belül a másikat.

És a garancia ezeknél is nemzetközi már ha kell akkor honosítod.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1067 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]