i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 15:55, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 06:46, 04-09-2008 
corebreak

Help kell.

Adva van egy Audiophile 2496, egy maciban, river van, megy.
Adva van egy mixer, sok jellel, benne van az emu, a maci integrált hangkarija, és az egész outja megy a 2496 IN-jébe.

Van viszont valami kis zaj, ami csak néha jelentkezik.

Itt a sample...

http://www.yousendit.com/download/bVlER ... NEkwTVE9PQ

Tippek?

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:45, 04-09-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
Help kell.

Adva van egy mixer, sok jellel, benne van az emu, a maci integrált hangkarija, és az egész outja megy a 2496 IN-jébe.

Itt a sample...

Tippek?

Most az 5 es 13 mp.-nel levo zajrol beszlunk??..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:22, 04-09-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:
Help kell.

Itt a sample...

Tippek?

Jogos, zajzene, értem én :D:D

Itt egy másik klip, hátha ezen jobban hallatszik ki ,rövid loop, rögvst az elején.

Elég gyorsan orvosolnom kéne a parát, mert most még vissza tudom adni a karit, bár nem szeretném, mert attól függetlenül meglepően szépen vesz fel.

http://www.yousendit.com/download/bVlDQ ... QTFFQlE9PQ

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:52, 04-09-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:
Help kell.

Itt a sample...

Tippek?

Jogos, zajzene, értem én :D:D

Itt egy másik klip, hátha ezen jobban hallatszik ki ,rövid loop, rögvst az elején.

Elég gyorsan orvosolnom kéne a parát, mert most még vissza tudom adni a karit, bár nem szeretném, mert attól függetlenül meglepően szépen vesz fel.

http://www.yousendit.com/download/bVlDQ ... QTFFQlE9PQ

Ilyet...?? :D
Mostmar feltolthetned az egesz szamot,hatha ugy... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:12, 04-09-2008 
corebreak

Muhaha, felkéne venni.

Amugy ha komolyabban érdekel valakit a téma, akkor a hitspace fórumon olvasható a nagyja, még több ingyense klippel:D:D:D

http://www.hitspace.hu/forum/contribute ... hread=2102

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:35, 05-09-2008 
corebreak

ALL PROBLEMS SOLVED!!!

Nem akarom elkiabálni, de csináltam 2 darab 1 perces felvételt teljes zaj nélkül!!!

Megnéztem már az emu hátulját. Nekem ugy vannak kivezetve az outjai a keverőbe, hogy monoJACK-monoRCA kábelekkel, 1-1 darabbal, tehát 8 kábel jön be. igen ám, DE a MAIN outom-hoz nem volt kábel anno vagy nem is tudom miért, egy sima sztereoRCA-sztereoRCA kábel volt, egyik végére 6,3-as adapterekkel. Ezzel sincsen még semmi gond, de ez nem RCA kábel volt, ne kérdezzétek miért, valszeg ez volt hirtelen a kezem ügyében, EZ EGY KURVA 3-as DVD-VIDEO kábel, ilyen S-VIDEO kaki, amin még a fehér-piros pároson kívül van egy sárga is. Na ez a sárga kis majom ott logott, lifegett a levegőben mindkét oldalon. Nagyon valószínű, hogy ez kapkodott össze ezt-azt a levegőből...

EZUTON IS MINDENKINEK KÖSZI A SEGÍTSGÉGET!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:42, 06-09-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
ALL PROBLEMS SOLVED!!!

Nem akarom elkiabálni, de csináltam 2 darab 1 perces felvételt teljes zaj nélkül!!!

Megnéztem már az emu hátulját. Nekem ugy vannak kivezetve az outjai a keverőbe, hogy monoJACK-monoRCA kábelekkel, 1-1 darabbal, tehát 8 kábel jön be. igen ám, DE a MAIN outom-hoz nem volt kábel anno vagy nem is tudom miért, egy sima sztereoRCA-sztereoRCA kábel volt, egyik végére 6,3-as adapterekkel. Ezzel sincsen még semmi gond, de ez nem RCA kábel volt, ne kérdezzétek miért, valszeg ez volt hirtelen a kezem ügyében, EZ EGY KURVA 3-as DVD-VIDEO kábel, ilyen S-VIDEO kaki, amin még a fehér-piros pároson kívül van egy sárga is. Na ez a sárga kis majom ott logott, lifegett a levegőben mindkét oldalon. Nagyon valószínű, hogy ez kapkodott össze ezt-azt a levegőből...

EZUTON IS MINDENKINEK KÖSZI A SEGÍTSGÉGET!!!

Nem hiszem el... :shock: es pont mondani akartam,hogy nekem akkor volt hasonlo dolog mikor egy bekotetlen jack logott....
Gondoltam ilyen figyelmetlen nem lehetsz vagy mi... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:32, 06-09-2008 
corebreak

Falig van tolva a rack szinte, nem nagyon szoktam bemászni mögé, de most szétvoltam idegileg...de most jó minden. Csak fel kell venni pér trekkeet ma:D

Profile  

Post subject: Realtek HD vs Emu 404
PostPosted: 11:14, 29-09-2008 
ujonc

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket az emu 404 USB-s
( külső )hangkártyáról.Valamint azt szeretném még tudni hogy érdemes-e ilyen stúdió hangkártyát venni egy kb vadiúj PC-hez, Core 2 Duo-s procival szóval Ableton és Reason is működik rajta viszonylag low latencyval 13 ms(ASIO4ALL) és szoktam is terhelni rendesen.Az integrált hangkártya Realtek HD alc883-as codecel szerintem tökéletesen működik, azt leszámítva hogy samplingezéskor hallható a processzor számolása a halkabb mintak normalizálása után amit feltehetőleg megold egy külső hangkártya.Kérdés hogy tuldajdonképpen hol hallható ténylegesen egy jó hangkártya teljesítménye?Mert pl. Reason 44khz 16bit-es samplekkel dolgozik amit ugye az integrált Realtek HD is vidáman támogat,mire jó egy 50 000Ft-os hangkártya?Talán a samplingezés lesz jobb minőségűbb,esetleg tisztább a hangzás,hangosabb?Egyébként Reason-höz és Ableton Live-hoz használnám szinte kizárólag.Szerintetek jó beruházás mert én nem nagyon látom értelmét ha csak a technikai adatokat veszem figyelembe, valamiért azonban még is csak 50 000 ft az USB-s Emu 404 és nagyon dicsérik?!

PLZ help!!!
:?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 29-09-2008 
original nuttah

Ha nem feltétlen az usbs 'mobil' változat kell akkor inkább egy pcios változat (sokkal gyorsabb és pontosabb). Pl a 1212 m ami olcsób is és jobb is. A különbségek bitekben jel/zaj viszonyban konverterekben jelentkezik plussz a 1212m-en van 'DSP' ami konkrétan nem ér fel egy UAD-vel, de a saját dolgait elfuttatja vele (és szerintem egy jó néhány pluginje használható is). Nekem a patch mixer is bejön. Elég széles routolási tartományokat lehet vele megoldani viszont kikell ismerni, mert nem mindig egyértelmű, plussz az integráltal szemben lesz 32 Asio csatornád 'real' Asioval így mondjuk a DAW sávjait kitudod osztani emura. Sokan szeretik így használni, mondjuk szerintem kicsit körülményes és én annyira sok értelmét nem is látom.
Hozzátenném, hogy az usb-en nincs DSP, de van füles kimenet ami meg a 1212m-en nincs, de az egy fülhalgató erősítővel áthidalható.
Szóval mixingnél, lehallgatásnál, felvételnél van igazán fontos szerepe egy jó hangkártyának és érdemes is rá költeni.

Profile  

Post subject: Re: Realtek HD vs Emu 404
PostPosted: 12:02, 29-09-2008 
ujonc

sunderland1 wrote:
Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket az emu 404 USB-s
( külső )hangkártyáról.Valamint azt szeretném még tudni hogy érdemes-e ilyen stúdió hangkártyát venni egy kb vadiúj PC-hez, Core 2 Duo-s procival szóval Ableton és Reason is működik rajta viszonylag low latencyval 13 ms(ASIO4ALL) és szoktam is terhelni rendesen.Az integrált hangkártya Realtek HD alc883-as codecel szerintem tökéletesen működik, azt leszámítva hogy samplingezéskor hallható a processzor számolása a halkabb mintak normalizálása után amit feltehetőleg megold egy külső hangkártya.Kérdés hogy tuldajdonképpen hol hallható ténylegesen egy jó hangkártya teljesítménye?Mert pl. Reason 44khz 16bit-es samplekkel dolgozik amit ugye az integrált Realtek HD is vidáman támogat,mire jó egy 50 000Ft-os hangkártya?Talán a samplingezés lesz jobb minőségűbb,esetleg tisztább a hangzás,hangosabb?Egyébként Reason-höz és Ableton Live-hoz használnám szinte kizárólag.Szerintetek jó beruházás mert én nem nagyon látom értelmét ha csak a technikai adatokat veszem figyelembe, valamiért azonban még is csak 50 000 ft az USB-s Emu 404 és nagyon dicsérik?!

PLZ help!!!
:?

ha 50e rászánsz akkor azon akár 1 használt EMU 1820 is szóbajöhet vagy akár Maudió is.

tudom ajánlani a hitspace apró forumát!!!

Profile  

Post subject: Re: PC és hangkártya
PostPosted: 23:51, 25-02-2009 
souljah

kellhet e nekem egy Core 2 Quad Q6600 az ujonnan megálmodott atomerömü gépembe?
nem akarom hogy valaha is problémám legyen a számitogép gyorsaságára zeneszerkesztés közben.
de annak sincs értelme ha csak a felét tudom kihasználni.
millio vstvel dolgozo kedves pályatársaimat kérdezem :)

Profile  

PostPosted: 00:10, 26-02-2009 
original nuttah

Olyan nincs, hogy veszel most egy gépet és az 2-3 év múlva is szuper gyors lesz, mivel a szoftgyártók ugyan lassacskán de mindig igyekeznek kihasználni a rendelkezésre álló 'játszóteret' (persze ezt nem egyiknapról a másikra teszik).
Ha hosszab távra tervezel és van rá lehetőséged (nem kell miatta 3 hétig koplalj) mindenképpen dobd be a quadot. Lehet most nem fogod 50% felett hajtani, de szépen felkuszik az majd idővel. Ha olyat veszel amit már most is kb kihasználsz kis erőtartalékkal ez egy két szoftver update-el el is fogyhat.

Profile  

PostPosted: 09:52, 26-02-2009 
piper

és nem mellesleg ár érték arányban az egyik legjobb vétel a 6600-os talán még a 6800-as is

Profile  

PostPosted: 13:07, 26-02-2009 
droid

ekaros wrote:
kellhet e nekem egy Core 2 Quad Q6600 az ujonnan megálmodott atomerömü gépembe?
nem akarom hogy valaha is problémám legyen a számitogép gyorsaságára zeneszerkesztés közben.
de annak sincs értelme ha csak a felét tudom kihasználni.
millio vstvel dolgozo kedves pályatársaimat kérdezem :)

vegyel egy hasznalt rme-t. ebayrol siman lehet regebbi hdsp-ket venni. (low budgetben pedig az rme a kiraly)

edit: oke felreolvastam. valamiert aszitem neked is hangkartya kell :D na mind1. szal vegyetek rme-t ha belso kell :D

Profile  

PostPosted: 03:09, 27-02-2009 
souljah

nihilist wrote:
és nem mellesleg ár érték arányban az egyik legjobb vétel a 6600-os talán még a 6800-as is

sajnos a mostani ára már nem olyan baráti mint mondjuk 4 honappal ezelött. ráadásul leállitották a gyártását, ugyhogy nem is tudom megvárni mig ujra megerösödik a forint (aztán lehet arra egy élet is kevés :D)
na mind1 szenvedek tovább a kérdésen. köszönöm a véleményeket :)

Profile  

PostPosted: 12:46, 11-03-2009 
droid

sziasztok!

engem olyan oldal érdekelne ahol használt hangkarikat lehet venni4

és érdekelne a vélemény ki mit gondol a használt ilyesfajta dolgokról!

üdv

Profile  

PostPosted: 12:53, 11-03-2009 
original nuttah

dmsv wrote:
sziasztok!

engem olyan oldal érdekelne ahol használt hangkarikat lehet venni4

és érdekelne a vélemény ki mit gondol a használt ilyesfajta dolgokról!

üdv

http://www.absolute.hu/apro/apro.php?type=1&sel=1
itt érdemes böngészni kb 2naponta

MySpace

Profile  

PostPosted: 16:14, 11-03-2009 
droid

M-audio Audiophile 24/96
vélemények tapasztalatok a kártyával kapcsolatban?

Profile  

PostPosted: 16:43, 11-03-2009 
droid

és még az is érdekelne mi a különbség a rev-a és a rev-b között?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]