i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:24, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 10:34, 05-06-2008 
original nuttah

Nyehehe... :P :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:27, 05-06-2008 
partiarc

Csao,
Azt a belles betétet sztem sokáig nyomod.Mixben elfér így (szakmai ártalom?)de lehet hogy csak azért ,mert komformista vagyok(néha).
Mindenesetre engem másodszorra idegesít még ha jó feelinget is ad a nótának.1:40.ig elég!
Egyébiránt nagyon tetszik.Jó lenne bele sok sok zúzás!
Más kötekedni valóm nincs.
És mostmár más szemmel fogadom a kritikáid...
Resp! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:30, 05-06-2008 
original nuttah

'Más szemmel fogadom a kritikáid... '

Többet nem hallgatsz rám? :fog: :D

Amúgy köszi! Az a bell téma tetszett és talán ezért megy alatta egy darabig. Talán sokáig. Ilyen tekintetbe nem vagyok elég objektív. Viszont, hogy visszajön ad neki egy feedbacket, de megfontolom. THX!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:18, 09-06-2008 
ujonc

hű ez nagyon fasza :!:

laikus hallgatóként csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a glitch-ek még faszábbak lennének, ha "manuálisan" szabdalnád meg effekteznéd és nem glitch vst-vel

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:35, 09-06-2008 
original nuttah

Először is köszönöm!

Másodsorban ehez a glitch témához:

A Glitch az nem egy effekt. A glitch gyakorlatilag egy sima effekt rack egy belső 16-os pattern seqval. Mitől lenne eredetibb vagy jobb ha ugyan ezeket az effekteket egyesével húznám be? :) Szerintem oly mindegy, hogy a glitch gate-ét vagy egy külön vst használok erre. Nem random glitchelek és mindegy egyes efx-et külön 'személyre szabom'.
Meg amúgy se nagyon értem ezt a glitch elnevezést. Számomra mint mondtam sima effekt rack amiben az égvilágon semmi extra nincs, de még is olyan mintha feltalálták volna a spanyol viaszt. :)

Szóval ezt a részét nem értem. Amiért nem külön effektekkel oldom meg, mert az úgy rettentő proci terhelést okozna + egy jó fokkal átláthatatlanabb lenne és mind ezt a semmiért. :) Az a ciki ha valaki random glitchel viszont én ilyet nem teszek.

De mégegyszer köszönöm! Már készülget a következő is hasonló stílusba. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:09, 09-06-2008 
ujonc

én igazából a retrigger részére gondoltam, valahogy azt vettem észre, hogy glitch meg breakcore előadók inkább maguk szeletelgetik audioban a szamplékat, és úgy valahogy jobban, meg változatosabban szól, mint a glitch vst-vel. dehát ez mondjuk apróság, valszeg nem is kellett volna felhoznom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:41, 09-06-2008 
original nuttah

Nem probléma, de akkor részint vitatkoznék. Amit a glitchbe retrigger ként ismerünk az a stutter effekt. Erre is vannak külön pluginek vagy sampler. Mind a kettő komplikáltabb. Glitchbe ezt egy jó fokkal egyszerűbben megtudom oldani és ugyan azt meglehet vele oldani csupán setup kérdése. Glitchbe is minden plugint lehet paraméterezni, de van külön 'retrigger' is. Igazából mindegy hogy azt használom e vagy ezt. Most ezt így állítottam be. :)

Amúgy mondom, nyugodtan jöhetnek az ilyenek hiszen a vita jó amíg a kellemes hangsúly megvan és ezzel nincs probléma szóval csak tessék. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:45, 09-06-2008 
original nuttah

'glitch meg breakcore előadók inkább maguk szeletelgetik audioban a szamplékat, és úgy valahogy jobban, meg változatosabban szól, mint a glitch vst-ve'

Ez is csak részben érzem igaznak. A breakcore és glitch előadók nem feltétlen szeletelgetik maguk és van más fajta glitch (effekt rack) mint a dblue féle változat. Pontosabban van nagyon sok féle megközelítés. Nyílván ez utóbbi lett a legelterjettebb. Sima loopoló effektet szoktak használni (stutter fx) vagy az említett sampleres megoldást. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:27, 09-06-2008 
partiarc

Tetszetős darab. Grats. Éreztem én, hogy lesz itt "elhajlás" ebbe az irányba, de szerintem ezt a dolgot nem is szabad így kezelni: miért ne lehetne egy producernek több arca? Neked van, használd ki!

A problémám a számmal az, hogy én az idézett kommenttel nagyon egyetértek. Más ha vagdalsz és más ha egy FX virtuálisan oldja meg a dolgot pitch shift, delay, meg egyéb klasszikus effektek felhasználásával. Teljesen másképp szól, ha az arrangement fizikailag is változik, mint amikor csak tulajdonságaiban, virtuálisan. Szerintem nagyon hallani. Azt viszont nem annyira, hogy nem random a glitch.

fm monk wrote:
én igazából a retrigger részére gondoltam, valahogy azt vettem észre, hogy glitch meg breakcore előadók inkább maguk szeletelgetik audioban a szamplékat, és úgy valahogy jobban, meg változatosabban szól, mint a glitch vst-vel. dehát ez mondjuk apróság, valszeg nem is kellett volna felhoznom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 09-06-2008 
original nuttah

'Más ha vagdalsz és más ha egy FX virtuálisan oldja meg a dolgot pitch shift, delay, meg egyéb klasszikus effektek felhasználásával. Teljesen másképp szól, ha az arrangement fizikailag is változik, mint amikor csak tulajdonságaiban'

Igen ezzel tökéletesen egyetértek azonban belekell kalkulálni, hogy mi a kívánt hatás. Nekem nem a breakcore vonal volt jelen esetben, hanem egy sima kis crack-ek a soundba amit szerintem ezzel a glitchel tökjól meglehet oldani. :) Lehet nekem éppen nem sikerült a legjobban. Lehet ti máshogy csinálnátok én így csináltam nekem így tetszett. :)

A retiggerhez:
Az arrangement sem tud fizikailag változni, hiszen gépen belül minden virtuális. Így a glitch gyakorlatilag ugyan azt csinálja mintha én cutoltam volna ki és pakolgattam volna vissza. Adott helyen visszajátsza bizonyos sebességgel. Betudod állítani azt is hogy ez mennyire legyen dry/wet plussz a többi paraméter. Annyira nem rugalmas mint a szerkesztgetés viszont cserébe gyorsabb és proci kímélő az eredmény meg ugyan úgy lehet jó. :)
Nekem ez a mostani is tetszik nyílván ezért van benne! :)

Amúgy köszönöm! Remélem lesz majd jobb is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:18, 09-06-2008 
partiarc

Vazz ti hogy beszéltek??? Ez aztán a szakmai fanatizmus.vagy mi. :roll: :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:57, 10-06-2008 
pokemon

Én csak csak annyit hogy Grat! :thumbsup:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:36, 10-06-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
A retiggerhez:
Az arrangement sem tud fizikailag változni, hiszen gépen belül minden virtuális. Így a glitch gyakorlatilag ugyan azt csinálja mintha én cutoltam volna ki és pakolgattam volna vissza.

:lol:

Hát így is fel lehet fogni. Persze csak ha ki is próbáltad, mert akkor tudod, hogy hatalmas különbség lehet, ha jól csinálják. Közel nem ugyanaz.

Olyan szempontból egyébként mindegy is, hogy ha el kell magyarázni, milyen hatást szerettél volna elérni, (break core vonal) akkor már nem jött össze. Magától nem tűnik egyik vonalnak sem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:42, 10-06-2008 
partiarc

4trax wrote:

bárki, akinek ez a szakmája, 20 másodpercen belül kiröhögne minket :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:46, 10-06-2008 
original nuttah

a4s wrote:
Conclusion wrote:
A retiggerhez:
Az arrangement sem tud fizikailag változni, hiszen gépen belül minden virtuális. Így a glitch gyakorlatilag ugyan azt csinálja mintha én cutoltam volna ki és pakolgattam volna vissza.

Hát így is fel lehet fogni. Persze csak ha ki is próbáltad, mert akkor tudod, hogy hatalmas különbség lehet, ha jól csinálják. Közel nem ugyanaz.

Olyan szempontból egyébként mindegy is, hogy ha el kell magyarázni, milyen hatást szerettél volna elérni, (break core vonal) akkor már nem jött össze. Magától nem tűnik egyik vonalnak sem.

X évnyi zenélés után mondhatom, hogy igen kipróbáltam. :) Mellesleg pont ezt mondom, hogy semmien vonalra nem akart hasonlítani. Néha egy sima crack. Nincs ezen mit magyarázni. Amit lehet konstatálni, hogy ti nem így csináltátok volna. Ez van! NEm vagyunk egyformák. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:46, 10-06-2008 
original nuttah

a4s wrote:
4trax wrote:

bárki, akinek ez a szakmája, 20 másodpercen belül kiröhögne minket :D

Pontosan! :)

Inex: Thx!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 10-06-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
a4s wrote:
Conclusion wrote:
A retiggerhez:

X évnyi zenélés után mondhatom, hogy igen kipróbáltam. :) Mellesleg pont ezt mondom, hogy semmien vonalra nem akart hasonlítani. Néha egy sima crack. Nincs ezen mit magyarázni. Amit lehet konstatálni, hogy ti nem így csináltátok volna. Ez van! NEm vagyunk egyformák. :)

Sorry, félreolvastam azt a részt ( a break core). Egyébként gondolom hogy kipróbáltad, azért írtam. Persze, különbözőek vagyunk, különböző ízléssel, de vannak objektív szempontok. Itt például az, hogy ez a dolog konkrétan crack próbálkozásnak tűnik, és nem annak. Szerinted azért jegyezték meg előttem is többen, mert olyan fasza? Mindez simán egy építő kritika lett volna, nem vita, de akkor egyszerűsítek: ez a crack valami elrontja az egyébként ígéretes számot, mert amatőr és kilóg az egész munkából. (mindig elfelejtem, hogy te vagy A tévedhetetlen, de ezúttal deklarálom: ez egy vélemény és mint olyan, egy, oszthatatlan, támadhatatlan és az enyém :D :D :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 10-06-2008 
original nuttah

a4s wrote:
ez a crack valami elrontja az egyébként ígéretes számot, mert amatőr és kilóg az egész munkából.

szerintem csak ebbe az atmoszferaba nem illik bele. igy, ilyen surun.
de ezt mar emlitettem. tenyleg, hol az apdet? :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 10-06-2008 
original nuttah

Kicsit elrugaszkodtál úgy érzem. :)
Nem vagyok tévedhetetlen csupán ízlésekről vitatkozni mindig is partalan. Míg neked nyílvánvalóan nem tetszik az én crack témám (mert szerinted amatör ami project szemszögből maximálisan igaz is hiszen magam is amatör vagyok), de van akinek meg igen. Akkor milegyen? Rád hallgassak vagy kire? Hozzáteszem úgy, hogy nekem tetszik. :) Érted....ha valamire kérek kritikát akkor csak átlagolva tudom eldönteni mitkéne rajta változtatni (és itt szimplán a szubjektív dolgokról beszélek, mert ha kevés rajta a mély az nem szubjektív). Jelenleg a crack témámra (ami már azért kezd unalmasá lenni. :) ) 10/2-es aránnyal számolok. (még mindig úgy, hogy nekem is tetszik)
Így most ezzel akkor nem tudok mit kezdeni, de majd ha lesz 'seggem' hozzá ígérem már csak azért is kaptok más crack témás cuccot. :)

De szerintem lépjük túl. Ez már kezd 'ciki' kategória lenni. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:14, 10-06-2008 
partiarc

Szerintem nem ciki a vélemény és nem minden szubjektív a világon, sőt el sem rugaszkodtam, legalábbis a mostoha valóságtól nem.

ON

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]