tegnap felmentunk megnezni a kolbasz es palinkafesztivalt, termeszetesen akkor kellett esnie a heten a mocskos esonek, eljen az elorejelzes.
nincs valami nagy felhozatal palinkahazakbol es kolbaszosbol sem (kolbasz alatt a fustoltet erti mindenki, ugye?)
legtobbet a marton es lanyainal idoztunk (malna, muskotalyos torkoly, ordogcsepp, irsai oliver ---- a calvadosukat - alma brandy - kostolta mar valaki?), ez magasan veri az osszes tobbit aki fent van, panyolai a masodik (szamoca, feketecseresznye es furtosmeggy az elixirbol), bestillonal ittunk kajszibarackot meg birset, a tobbire nem emlekszem, de egyik sem volt emlekezetes ezek szerint.
kulturember nem iszik rezangyalt es zwackot (ha van mas), de a bekesi sem tunt vmi bizalomgerjesztonek. utobbival lehet tevedek persze.
a kolbaszfelhozatal viszont kifejezetten sivar sztem. ettem kb negy helyen, mindenhol ezt a mangalica dolgot eroltetik, ahelyett, hogy tisztessegesen felfustolnek es batran fuszereznek (itt az alapfuszerek lenduletesebb, de aranyos! hasznalatat ertem) a klajbaszt.
a legjobbat a szinpadhoz kozeli husosnal ettem, disznosajtot, sonkat meg szalonnat savanyitott fokhagymaval, paprikaval, paradicsommal, lilahagymaval meg kenyerrel.
tobbiek ettek it hot dogot, ami jo volt, sult kolbasz es mas lacikonyhacuccok, bogracsos porkoltek is csabitoak voltak, kar hogy egy kolbaszfesztivalon vonzobbak ezek mint a klajbi.
kolbaszosoknal nehany helyen van kostolo ingyen, a lekvarosoknal is, de sose fogom megerteni ezeket a fesztivalokat abbol a szempontbol, hogy elvileg itt a termeket nepszerusiteni rakodnak ki, akkor talan nem kene vendeglatoipari dijszabassal dolgozni. dehat ez van, biztos csak nem akarjak h berugjanak az emberek.
celebek akik lathatoan szerettek a palinkat: lakner zoltan, pelyi barna es az o dorinaja
egybol szimpatikusabbak, de persze ezt a kettot nem utik:
http://www.torzsasztal.com/images/gaszt ... inka_5.jpg