i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 03:02, 19-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:16, 18-01-2007 
droid

nihilist wrote:
Snaper wrote:
Na ez volt az uccsó lökés nekem. Már régóta gondolkodom egy mixdown tutorial megírásán (de azért én se vagyok májer), csak télleg vannak akiknek lehet jól jönne. Ma már nem, de holnap nekiállok, fullra sztepbájsztep, képekkel, screenshotokkal, mp3 clipekkel meg minden, HTML formában, aztán fel is dobom valahova hogy elérhető legyen. Ha nektek jó az ahogy az én trackjeim szólnak (most nem a régiekre gondolok mert azóta finomodam;)) akkor én csinálok egy ilyet télleg.

valószínüleg úgyse egy az egyben úgy fogjuk csinálni!

nem akarlak meg bántani de nem etalon ként fogja szerintem senki se kezelni. viszont irányt tud mutatni!! és ez a lényeg! aztán úgyis mindenki változtat a saját szája/füle íze szerint. úgyhogy mindenképp jó lenne

azonkívül szerintem a helyes EQzásra nehéz ráérezni, meg ugye elég lineár hangkép kell hozzá. szal gondokra mindenki számítson. Snaper a link nemjó nekem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:40, 18-01-2007 
metalhead

Megaupload wrote:
Unfortunately, the link you have clicked is not available.

nekemse :?

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:55, 18-01-2007 
original nuttah

Snaper wrote:
Na el is vettétek a kedvem:) De hát éjszaka fennmaradtam és megcsináltam. Ha belegondolok szart sem ér, de ha már szenvedtem vele...szal fikázást nem kérek ha lehet.

http://www.megaupload.com/?d=SMDXSPLI2

A link tényleg nem működik, de az ötlet jó. Akár lehetne az is, hogy akinek van kedve pdf-be nyugodtan csinálhat tuttoriálokat.
Ami nem feltétlen azért kell, hogy okoskodásnak tünjön hanem így könnnyebben lehetne javítani a problémás dolgokat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:02, 18-01-2007 
original nuttah

vagy ha vki postol egy konkrét mixdownt, lehet neki tutorial linkeket postolni a zenéjéhez h nézze meg itt ezt stb

amugy meg most is mindenki csak oltja a saját véleményét hogy így nem jó ötlet, úgy nem lesz belőle semmi, de egy ontopik hozzászólást igazából még nem olvastam. szal szerintem post clip or stfu :D

ezeket a dolgokat más topikokban is meg lehet beszélni...

na ennyi, lehet engem is oltani
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:31, 18-01-2007 
droid

attol hogy valaki postol 1 tutorialt meg nem lesz jo hangfalad amin hallod is mit csinalsz, jo fuled hogy halld is mit csinalsz.
es nem artan megtanulni angolul se...:fog: eleg sok erdekes ovlasmany van ha csak DOA-n a Q&A-kat emlitem... meg ugye rakas konyv etc....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:47, 18-01-2007 
corebreak

DOA Q&A mind :

http://www.dogsonacid.com/showthread.ph ... ight=Q%26A

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:42, 18-01-2007 
srácok;eza tutoriálos dolog 1 hülyeség...

ha valaki nem tud normális hangot kicsiholni vst/host/vas eszközeiből akkor én aztmondom vagy addig próbálgassa amíg el nem éri a kívánt hangzást,vagy akkorinkább ne is tegye
a régi nagyok kitől kaptak infót?k imondta meg nekik hogy kell masterelni?a válasz 1szerű:volt eszük+tehetségük
ha most részeltesen postoltok mindenféle master tutoriált akkor már azt is megmondhatnátok hogy kell jó zenét csinálni...melyik hangot melyik helyre tegyem hogy jól szóljon?sőt milenne ha a loopokat is megcsinálnátok?végülis mért ne? :roll:
ez a szamárlétra tipikus esete,mert az egy dolog hogy a progikhoz is jár tutorial hogy hogyan rakjál bele samplert meg hogy flangerezd a sávokat...de én még egyikban sem olvastam arról hogy hogyan kell konkrétan masterelni :lol:

sztem erre mindenkinek magának kell rájönnie(még én se jöttem rá teljesen,de addig nem nyugszom amíg egy hivatásos azt nem mondja:öcsém,ennek tökjó hangja van!és az örömöm is nagyobb lesz mert több év munkája lesz benne...nem az 5dik meg a hatodik lépés 10 perc alatt :roll:

Post subject:
PostPosted: 17:04, 18-01-2007 
piper

igazad is vanmeg nincs is! :)
az, hogy tutorial nem feltétlenül jelenti azt, hogy úgy kell csinálni..útmutató.. és főleg egy masterhez tutorial az nem a zene megírásában meg a hangok létrehozásában segít, hanem utat mutat..elvileg :?
sok mindent szerintem nem tudna senki tutorialozni, rengeteg leírás van a frekvenciatartományokról(még ha jól emlékszem itt is volt topik), az meg hogy aki akarja leírja hogy ő hogy csinálja az nem azt jelenti, hogy koppintani fognak róla, de példálul lehet hogy lesz oyan, hogy "jééé..ezt ilyen egyszerűen is meg lehet oldani?" és attól még ugyanúgy egyedi maradhat a zene... meg úgyis az ötleten van a hangsúly a zenében...szóltal kuvva jól 6 percig egy semmitmondó ualmas szám, attól nem lesz jó...
jó ötletnek tartottam black-ops megmozdulását a kombókkal, meg a screenshotokat, szerintem a tutorialozás valahol ott merülhetne ki, a többi tényleg teljesen számfüggő és setupfüggő!
már azt se tudom mit kezdtem el írni :lol: :oops:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:22, 18-01-2007 
original nuttah

fless wrote:
srácok;eza tutoriálos dolog 1 hülyeség...

ha valaki nem tud normális hangot kicsiholni vst/host/vas eszközeiből akkor én aztmondom vagy addig próbálgassa amíg el nem éri a kívánt hangzást,vagy akkorinkább ne is tegye
a régi nagyok kitől kaptak infót?k imondta meg nekik hogy kell masterelni?a válasz 1szerű:volt eszük+tehetségük
ha most részeltesen postoltok mindenféle master tutoriált akkor már azt is megmondhatnátok hogy kell jó zenét csinálni...melyik hangot melyik helyre tegyem hogy jól szóljon?sőt milenne ha a loopokat is megcsinálnátok?végülis mért ne? :roll:
ez a szamárlétra tipikus esete,mert az egy dolog hogy a progikhoz is jár tutorial hogy hogyan rakjál bele samplert meg hogy flangerezd a sávokat...de én még egyikban sem olvastam arról hogy hogyan kell konkrétan masterelni :lol:

sztem erre mindenkinek magának kell rájönnie(még én se jöttem rá teljesen,de addig nem nyugszom amíg egy hivatásos azt nem mondja:öcsém,ennek tökjó hangja van!és az örömöm is nagyobb lesz mert több év munkája lesz benne...nem az 5dik meg a hatodik lépés 10 perc alatt :roll:

:lol:

Miért nincs értelme a tuttoriáloknak? Szerintem innen sokan ilyen olyan tuttorialokból tanultak meg cuccokat használni. Ami nem tudom miért baj? Itt nem arról van szó, hogy valaki elmagyarázza, hogy 'töltsd le ezt a mélyet és eq-zd úgy, hogy....' Nem ilyenre kell gondolni. Hanem egy adott program vagy szoftver vagy munkamódszer bemutatására minden fajta konkrét összerakási útmutató nélkül. Ez sok embernek lehet segítségére mivel sokan nem tudnak angolul annyira, hogy az ezen nyelven íródott szak cuccokat elolvassák. Persze tanuljon meg angolul gyorsan mi?... :D
Jó...úgysem kapja meg itt senki majd az igazi szak cuccokat, de sok okosság lehet egy egy munkamódszerben vagy szoftban ami esetleg egy lelkes kezdőnek nagy segítség lenne.

Szerintem... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:55, 18-01-2007 
Félreértesz

fless wrote:
a progikhoz is jár tutorial hogy hogyan rakjál bele samplert meg hogy flangerezd a sávokat...de én még egyikban sem olvastam arról hogy hogyan kell konkrétan masterelni

Post subject:
PostPosted: 18:01, 18-01-2007 
droid

jol mixdownolni szar hangokat is lehet. itt nem arról van szó hogy a hangok hogy szólnak hanem hogy hogyan kevered. ja és a masztering az más, azt a mixdown után szokták, kiadók dolga, általában nem a produceré.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:15, 18-01-2007 
corebreak

Igaz. Amit ti akartók az jó MixDown. Egy Pre-master. A Master az a kiadó dolga.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 31-01-2007 
original nuttah

hi!

gondoltam ontopik leszek, szal van egy trekkem mostanában amivel foglalkozgatok, és pár dolog van
ami nem hagy nyugodni benne, hátha tud valaki adni egy-két jó tippet. :)

http://www.sendspace.com/file/ujwukw

ez csak a fődobtéma meg a bass rész, de nagyon nem szól egyben,
ha a basst erősebbre veszem akkor meg erőtlenné válik a dobgroove, ami az alapja lenne az egésznek...
a dobgrooveon még lesz egy-két layer, én úgy hallom h hangzásra jó lenne, de kíváncsi lennék
h a ti rendszereteken hogy szól :)
ezenkívül sztem stereozási problémák is vannak jócskán, meghát ez még csak a steril reason
track részlete...

nagyjából ennyi, ha valaki veszi a fáradtságot meghallgatni, akkor azt megköszönném :)

ja meg még a reecének a dallama sincs benne igazából, csak úgy benntvan :)
thx

PM3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:13, 12-02-2007 
droid

egy régen elkezdett főtéma, eddig bárhogy próbáltam zenét építeni köré, megrekedtem.

http://lazlow.dox.hu/chlorine_uj.mp3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:07, 14-02-2007 
droid

PM3 wrote:
ha a basst erősebbre veszem akkor meg erőtlenné válik a dobgroove, ami az alapja lenne az egésznek...

Ez EQzási probléma. Máshogy nem tudod megoldani szerintem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:02, 14-02-2007 
Smoke|Break

Snaper wrote:
Na el is vettétek a kedvem:) De hát éjszaka fennmaradtam és megcsináltam. Ha belegondolok szart sem ér, de ha már szenvedtem vele...szal fikázást nem kérek ha lehet.

http://www.megaupload.com/?d=SMDXSPLI2

"Unfortunately, the link you have clicked is not available." :(

pedig orultem volna neki

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:56, 14-04-2007 
son of nitrous

http://thebigproject.uw.hu/tbp-lost.mp3

ide is berakom,mert ezzel is uygan az a baj mint akáérmi mással amit készitek,oylan mintha nem lenne mélysége.mit lehet ezzel kezdeni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:03, 14-04-2007 
original nuttah

Valami komoly subtéma kéne a recce alá. Az egészítené ki a zenét. Esetleg a groove is lehetne variáltabb és telítettebb.
De szerintem alapjaiban tetszetős sound (kicsit ahogy hallom neuros szeretne lenni, de ahoz a basslineon kéne még dolgozni).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:11, 14-04-2007 
son of nitrous

Conclusion wrote:
Valami komoly subtéma kéne a recce alá. Az egészítené ki a zenét. Esetleg a groove is lehetne variáltabb és telítettebb.
De szerintem alapjaiban tetszetős sound (kicsit ahogy hallom neuros szeretne lenni, de ahoz a basslineon kéne még dolgozni).

van sub benne,bár igaz ebben ami kint van valamiért én sem hallomanyit probálgattam már mindent lehet ki van hallkitva de ettöl függetlenül magukba is meg kéne álniuk a helyüketakár csak a dobnak is,de ezek nem képesek,valószinű teltebbnek kéne lennie,de ezen probálkozok hogy igazi steroidos soundot sikerüljön csinálni,de sajna most nem tom hogy lehetne ráeröltetni....öteletek jöhetnek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 14-04-2007 
droid

N. wrote:
http://thebigproject.uw.hu/tbp-lost.mp3

ide is berakom,mert ezzel is uygan az a baj mint akáérmi mással amit készitek,oylan mintha nem lenne mélysége.mit lehet ezzel kezdeni?

ha a maszteren van EQ és azzal lejjebb vetted a mélyeket akkor ugy állítsd be hogy ne legyen ilyen kevés. vagy túlvágod a hangok allját, vagy valami más probléma van, hallom a subot de nagyon gyengén. másik dolog, sokan nem tudják de az élvonalbeliek háttérbe EQzott loopokat használnak a tér kitöltésére. sokat dob rajta, sőt nélkülözhetetlen.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 289 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]