i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:37, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: hats&cymbals
PostPosted: 16:09, 06-02-2007 
original nuttah

hi

ilyen téma még konkrétan nincs, bár beleférne a dobok közé, sztem érdemel annyit, h külön topikja legyen...

szal ide jöhet a cinekről minden, freki tartományoktól kezdve a stereozási dolgokig ami belefér

pisz

Profile  

Post subject: Re: hats&cymbals
PostPosted: 16:53, 08-02-2007 
metalhead

PM3 wrote:
hi

ilyen téma még konkrétan nincs, bár beleférne a dobok közé, sztem érdemel annyit, h külön topikja legyen...

szal ide jöhet a cinekről minden, freki tartományoktól kezdve a stereozási dolgokig ami belefér

pisz

leszűrök, kb 5khz alatt.
kivétel a crash, azt szeretem ha harsog de a közepét-alját megvágom

das ist :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:03, 14-02-2007 
droid

én a crasht szeretem ha a cinek közül neki van a legkevesebb mélye viszont magasból több van benne mint a többiben. szerintem érdemes azzal játszani hogy a beatelés hogy változik ha állítgatjuk a cinek mélyeit. van egy ilyen hierarchia a hangok közt attól függően hogy melyikbe több a mély. A legmélyebb beatel ugy igazán, aztán a többi amelyikből többet vágsz kevésbé. aztán még érdekességként említeném hogy tényleg érdemes őket torzítani, ha lehet a magas frekiket jobban és sűrűn, ettől egyszerűen jobban fognak sütni nem lesznek olyan szimplák, szorul beléjük egy kis kosz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 19-02-2007 
metalhead

-black ops- wrote:
én a crasht szeretem ha a cinek közül neki van a legkevesebb mélye viszont magasból több van benne mint a többiben. szerintem érdemes azzal játszani hogy a beatelés hogy változik ha állítgatjuk a cinek mélyeit. van egy ilyen hierarchia a hangok közt attól függően hogy melyikbe több a mély. A legmélyebb beatel ugy igazán, aztán a többi amelyikből többet vágsz kevésbé. aztán még érdekességként említeném hogy tényleg érdemes őket torzítani, ha lehet a magas frekiket jobban és sűrűn, ettől egyszerűen jobban fognak sütni nem lesznek olyan szimplák, szorul beléjük egy kis kosz.

group channelben torzítani vagy külön?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:29, 19-02-2007 
droid

implant wrote:
-black ops- wrote:

group channelben torzítani vagy külön?

ahogy jobban tetszik de szerintem groupbaa cin sávon a kompresszor előtt, és a hat sávon is ugyanigy ha van neki külön. én ajánlom hozzá a soundforgeban lévő sony distortiont mert azzal nagyon sűrű torzítást tudtam elérni a magas frekiknél míg a mélyeit annyira nem szedtem szét szal azzal vagy hasonlóval érdemes. szerintem a cél ropogós de még tiszta cinek amik tetszenek a fülednek, ezért az is jo ha dry/wet lehetőség is van.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:16, 22-02-2007 
original nuttah

az ilyen "tuCItá" (de hülyén néz ki leírva :) )
dobtémákban azt a bizonyos "CI"-t egybe kompresszálják a dobokkal, vagy csak nagyon ügyesen van külön eq-zva?
esetleg mindkét sávban(a dob és a hat) benne van, csak filterekkel megvariálva?

nem tud valaki ilyesmi témáról infot dobni?

thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 23-02-2007 
metalhead

PM3 wrote:
az ilyen "tuCItá" (de hülyén néz ki leírva :) )
dobtémákban azt a bizonyos "CI"-t egybe kompresszálják a dobokkal, vagy csak nagyon ügyesen van külön eq-zva?
esetleg mindkét sávban(a dob és a hat) benne van, csak filterekkel megvariálva?

nem tud valaki ilyesmi témáról infot dobni?

thx

így is lehet, úgy is lehet.
szerintem ha külön eq-zod és nem kompresszálod finomabb a hangzás

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:41, 24-02-2007 
ujonc

Nekem a cinekkel van a legtöbb problémám.
Mivel olyasmi dobokat csinálok mint az evol intent- ék.
Legtöbbször brush cineket használok. Szép simák sokmindent ki lehet hozni belőlük. Reasonba meg combinatorral bármit ki lehet belőlünk hozni. Főleg ha pattern based modulációt alkalmaztok. Szépen össze kell rakni egy jó kis combit amibe van minden aztán már kész is a cin a dobba. Végüglis az egész lényege szerintem az hogy jó cin hangjaid legyenek. Mert bell hangból kevés jót találni pl.
Akkor szól a legjobban ha a hatsekkel kiegészítve szitál az egész és a háttérben finom kis magas hang szól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 26-02-2007 
original nuttah

hát ja. a dobok már kezdenek letisztulni, de a cinek nekem is mindig túl sterilre sikerülnek, meg bevallom én valahogy nem is igazán "hallom" a zenében, hogy pl hol jönne ki jól egy crash :( persze tudom gyakorlás gyakorlás....
kéne valaki aki megcsinálja helyettem :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:02, 26-02-2007 
droid

mondjuk 8 vagy 16 baronként lehet szerintem a crasht betenni. de lehet helyettesíteni ilyen fehérzaj szerű effektekkel, vagy mondjuk ugy megcsinalni hogy előtte van játszva visszafele, vagy azzal is próbálkozhatsz hogy a minta startját módosítva eltűnteted az ütősebb részét hogy finomabb legyen, akár adsz neki egy enyhe attackot. én szeretem variálni.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]