Hát sajnos a magyarföldön szokásos hangosítás-para itt is jelen volt. Konkrétan lófasz volt a hang (bár hozzáteszem az eddigi legjobb, amit a Studio 4 Hangárban hallottam). Kongó, visszhangzó mélyek, csattogó magasak, érthetetlen szöveg, csak dob meg basszus. Azokat az alapokat, amiket ismertem, még azoknak a melódiáira is úgy kellett külön figyelnem, hogy kihalljam. Ez iszonyat gáz volt így.
Kb. 23:15-kor értem oda. Korrekt beléptetés, kedves büfések, normális szekusok. Ez abszolút jó indítás volt, hisz a személyzeten is sok múlik. AZA feat. Fhészek a vége felé járt, csak mélyek és a pergők hallatszottak, meg hogy vmit rappelnek. Visszhangos kongás a koncertteremből.
Utána hosszú holtjáték, uncsi zenék mentek, amit ha jól láttam, nem is DJ pakolt, hanem csak úgy szólt. Előcsarnokban várakozás. Utána sietve befutnak Akkezdeték a helyszínre, a SneakerPimpsről jöttek, kicsit feszültnek tűntek. Gyors behangolás, érzik, hogy szar a hang, de belekezdenek. Az egyik számot pl. újra kénytelenek kezdeni, mert a monitor-hangfalon nem hallják úgy az alapot, hogy ritmusban maradhassanak. Újonc a közönség soraiban reppelve teszteli, hogy a tánctéren mit hallani. Ők mindent megtesznek, de rajtuk is látszik, hogy nem kóser a dolog. Cserélgetik repp közben a mikiket, hogy mindig, aki épp verzét nyom, annál legyen a jobbik miki.
Kb fél órát nyomnak, utána - asszem - Frequent pakolt zenéket. Végre jó zenék mennek, de már kurvára türelmetlenek vagyunk.
Aztán pár szám után belecsap a Psycho. A hangosítás talán egy cseppet javult, de így is minősíthetetlenül rossz volt. Ezt ők is észrevételezték az elején jól láthatóan.
Igazából rajtuk múlott, hogy a buli megmenekült. Szűk egy órát nyomtak, kb 1/4 2-es kezdéssel (11-re voltak kiírva...).
Teljes erőbedobás, maximum energia, teli üveg whiskey leadása a közönségbe, stagediving, kreatív DJ, hangfal tetjére mászás, közönségbenreppelés, ugráltatás, fullos közvetlenség. LE A KALAPPAL ELŐTTÜK! A végén megígérték, hogy még jönnek az országunkba.
Mindezt sajnálatos módon kb. kicsit több, mint 100 embernek (majd ezügyben Warrioreventsék biztos megmondják a pontos számokat).
A koncert után az MC-k azonnal lejöttek a közönség közé, pacsizás, fotózkodás, dedikálás. Nagyon közvetlenek, és kedveses voltak! Minden lemezüket és egy koncert DVD-t, darabja 2000 Ft-áron árultak. Pólókat meg 3000-ért. Ez is fullkorrekt.
Szal végső summa: iszonyat kevés ember, korrekt személyzet, ritka szar hangosítás, nagy csúszás, hosszú üresjáratok, DE ETALON SZÍNPADI TELJESÍTMÉNY ÉS NAGYON POZITÍV KONCERTÉLMÉNY!
Azért remélem lesz folytatás, és a tapasztalatokat pedig hasznukra hajtják!
Psycho Realm/Sick Symphonies show in Budapest, Hungary (Video, 2'13")
http://www.youtube.com/watch?v=Wq0XhTFtX0M Ez a hangulatot jól visszaadja, elején stagediving.