i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:36, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 92 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21:32, 14-06-2006 
metalhead

csuszott mar el a midi szinkron a pcden? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:03, 15-06-2006 
partiarc

Psure wrote:
csuszott mar el a midi szinkron a pcden? :)

Sohase' :elmo:

És akkor a kérdés:

Mac? (de sejtem a választ)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:01, 15-06-2006 
metalhead

nemnagyon :) de amugy az igazi kulonbsegek gondolom verprofi felhasznalas soran erzodnek igazan. en csak szimplan elvezem, de ez tenyleg alkat kerdese, nem kell a macet sem tuldimenzionalni, csak egy gep, kicsit talan emberibb logikaval megaldott oprendszerrel .)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:26, 15-06-2006 
metalhead

használtam hosszabb ideig ibookot és powerbookot melóhelyen
azóta akarok én is egyet :pc:

de mocsok drága egy jól összepakolt és munkára alkalmas hordozható mac

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:29, 14-10-2006 
original nuttah

implant wrote:

hehe, ez nem igaz. Ha hasonló kaliberű pc-t akarsz összehozni, lehet hogy szarabbul jössz ki. És itt nem megahertzekre gondolok, hanem az alkatrészek minőségére.

nézd meg ezt: http://index.hu/tech/hardver/dzim060913/
meg ezt: http://index.hu/tech/hardver/hloa060814/
és ezt meg különösen: http://index.hu/tech/hardver/htkap060530/

nincs ppc, nincs drágaság 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:30, 14-10-2006 
ujonc

implant wrote:
használtam hosszabb ideig ibookot és powerbookot melóhelyen
azóta akarok én is egyet :pc:

Ezzel a drágasággal énse értek egyet. Hasonló minőségű pct kb ugyan ennyiért kapsz és még nem számoltuk bele a szoftokat. Ha meg crakelt szoftokat és oprendszer használsz szépen halálozgatni fog.(aki mást mond hazudik... :wink: )
Persze egy asrock fossal szerelet integrált cuccokkal összeszart pct veszel megúszod 60 rongyból és ráis írják neked, hogy iszonyat 3 ghz. Csak azt már nem hogy az alaplap fsb-je a proci felé 800mhz.... :fog:

A mac az jó. Zenélésre különösen(például az alaplapi timeing miatt és az atom stabil oprendszer miatt) a windows meg megpróbálja koppintani(lásd vista), de nem igazán sikerül neki(a béta tesztekből kiindulva egyrém lesz az új rendszer, de ez még csak találgatás)... :D

Remélem senki belső lelkibékéjét nem sértettem meg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:36, 14-10-2006 
ujonc

Én nem szeretem a maceket. Nagyon. Sok éven át dolgoztam velük (OS8-tól Tigerig bezárólag), és egyik oprendszert sem tudtam szeretni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:59, 14-10-2006 
ujonc

Akkor azt mondom, hogy szokás kérdése.
Én szívesen megszoknám és átálnák a macre. Sok olyan szolgáltatása van főleg professzionális környezetben ami pc-n vagy csak nagyon nehezen szenvedés árán vagy egyáltalán nem elérhető. Egyik ilyen például a realtime több oprendszer futtatása ami zenei appok esetében elég nagy segítség. Például egy cubase ugyan létezik macre, de nem sikerült úgy átültetniük a steinberges fiúknak mint pcre(én ugyan nem használok cubaset az ableton meg tökéletes mind a két platformon). Ezért segíthet ez a szolgáltatás meg azért, hogy olyan dolgokat is tudjak futtatni amik nem léteznek macre. Így már igen... :D
Mellesleg ha már windows szeretnék futtatni akkor is macet vennék hardvernek, mert ott tuti kompatibilis minden mindennel. Nem 300 kölünböző tajvani és kínai gyár összevissza termékei vannak a gépben(amik állítólag minőségiek... :D) ami vagy stimmel vagy nem(és ha még egy gyártótól vásárlok akkor se tuti a kompatibilitás).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 14-10-2006 
original nuttah

field822 wrote:
Egyik ilyen például a realtime több oprendszer futtatása

ez igy ebben a formában baromság, már bocs

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:01, 14-10-2006 
ujonc

field822 wrote:
Mellesleg ha már windows szeretnék futtatni akkor is macet vennék hardvernek, mert ott tuti kompatibilis minden mindennel.

Mellesleg a Windows sajnos nem érzi teljesen jól magát az Intelmaceken. A beépített hangkártyájának (ami egyébként nem olyan rossz) nincs ASIO drivere (ASIO4Allal sem kompatibilis), illetve a legidegesítőbb tulajdonságuk, hogy rendszeresen rebootolnak minden további figyelmeztetőjel nélkül akármilyen oprendszert is használsz (ha picit utánajársz neten (nem csak a forgalmazónál), akkor biza olvashatsz erről... volt szerencsém tapasztalni, miközben full hálózatról kapta a feszültséget). A legtöbb elmarasztalás pedig épp a hanyag összeszerelés miatt éri ezeket a gépeket (nem véletlen olyan olcsók, amilyenek), a gagyi forrasztásokról szóló képekkel tele van a net.

A Cubaseről nemtom, hol hallottad ezeket a dolgokat, a Cubase 4 alig pár hete jött ki az IntelMac platformra, bjmatt barátom tapasztalataira tudok alapozni, aki azt mondja, teljesen zsír (aki Intelmacet használ és a Cubase-t preferálja zenélésre... bár ő demozza a Logic7-et is a Hitspace-ben).

Intelmacen egyelőre még nincs Photoshop, Illustrator, ami eléggé visszadobja a profi felhasználást... igaz, nem zene területén.

Mi pedig szopunk az unibinnel sokat. Eddig nem volt pl. host, ami alá értelme lett volna plugineket kihozni (Ableton Live volt az egyetlen, de ő is csak VST2.4-től támogatta a plug-ineket). Az utóbbi egy hónapban jött ki az FXPansion első vst2au adaptere unibinben is, illetve a Cubase/Nuendo duo is. Az, hogy ennek piaca is legyen, még odébb van picikét... hozzá kell tenni, hogy programozási szempontból is óriási szopó az egész. Ami eddig signed volt, az most unsigned... IGEN. EZ PROFI.

Az igazság a lehúzós és istenítős infok között van valahol... Totál átlagos gépek, jó áron, jó teljesítménnyel, ugyanolyan hibákkal, mint bárhol máshol (de pl. a 2 USB slotot nemtom, hogy gondolták), egy - inkább az átlagfelhasználó számára - jól megpakolt kezdő program-csomaggal, zenészek számára két profi hosttal több lehetőséggel (DP és Logic). Ennyi, semmi több.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:31, 14-10-2006 
ujonc

"Totál átlagos gépek, jó áron, jó teljesítménnyel, ugyanolyan hibákkal, mint bárhol máshol (de pl. a 2 USB slotot nemtom, hogy gondolták), egy - inkább az átlagfelhasználó számára - jól megpakolt kezdő program-csomaggal, zenészek számára két profi hosttal több lehetőséggel (DP és Logic). Ennyi, semmi több."

Van még valami....az osx... :D És akár, hogy is nézem azért zenélés területén többérvet hallottam mac irányából mint a pcjéből.
A programozás és egyéb területek nem érdekelnek. A logic meg önmagában döntő tényező nem hogy még az, hogy azt használok a macen amit akarok(ha akarok osx-et ha akarok windowst).
Nekem tetszik ez a fajta szabadsága a dolognak. Nem szeretem a kötötségeket, de mégannyira se a windowst.
Ez szubjektív és nem gyözködés. Egyszerűen én már nem akarok többet oppni pc-n. Ha meg nem akarok szopni akkor ugyan olyan árba kéne összeraknom egy gépet mint amennyibe egy mac van és akkor még nincsen jogtiszta oppom és egyéb kiegészítő szoftok ráadásul levagyok korlátozva, hogy csak windows és logic nuku....:D Na mindegy abbahagyom. Én szeretem a szabságot és a megbízhatóságot... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:38, 14-10-2006 
ujonc

Én meg nem akarlak meggyőzni, nem versenyzek a véleményeddel, csak leírtam, amit gondolok a macekről... tapasztalatból (amit a te postjaidnál egyértelműen hiányolok... legendák alapján formálsz véleményt). Részemről az OS-X a legnagyobb ellenérv. Period.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:09, 14-10-2006 
ujonc

9b0 wrote:
Én meg nem akarlak meggyőzni, nem versenyzek a véleményeddel, csak leírtam, amit gondolok a macekről... tapasztalatból (amit a te postjaidnál egyértelműen hiányolok... legendák alapján formálsz véleményt). Részemről az OS-X a legnagyobb ellenérv. Period.

Már mint mi a legenda? Hogy az osx stabilab? Vagy, hogy a logic csak Osx alatt fut?

Mindenkinek megvan, hogy mi miért tetszik. Ezeket a dolgokat nem magamtól találtam ki akár mennyire is hihetetlen és nem valami ostoba reklám szöveg az amit mondok. Én konkrétan csak néha próbáltam macet, de haveromnak van. Mindig átjön, hogy kiröhögjön mikor 5-szörre indítom újra egy sima processz miatt.
Az, hogy neked nem tetsszik...sebaj. Nekem ezen nem múlik semmi.
Én meg nem tudom miért korlátoznám be magam egy olyan rendszeren ami ráadásul nem is admeg nekem mindent amit kell és állandóan csak a szívás van vele.

Tehát ennyi. Nem egyezik a véleményünk, de ezért nem kell ismét támadnod és fölényeskedned.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:16, 14-10-2006 
mindscape

teljesen felesleges sztem fieldnek bármiféle tanácsot adni, mert úgyis jobban tud mindenkinél mindent :lol:

(egyébként nyílván a pIII 500mhznál jobb a mac, de mondjuk nekem a pcvel se kell havi egynél többször restartolni. az hogy lámer vagy, nem a rendszer hibája)

de vegyél azt ami neked tetszik, nekünk ezen nem múlik semmi :fog:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:26, 14-10-2006 
ujonc

Quote:
Például egy cubase ugyan létezik macre, de nem sikerült úgy átültetniük a steinberges fiúknak mint pcre(én ugyan nem használok cubaset az ableton meg tökéletes mind a két platformon).

Sztem azért sikerült "átültetni", egyelőre még megy, lekopogom.

Én MacBook-on tologatom L7.2-t/DP 5.1-et/C4-et/Live5.2-t, C4-et és Live5.2-t BootCamp-es XP-n is, ha érdekel bennetek valami teszt, screenshot, feature, akkor kérdezzetek, szívesen válaszolok, ha tudok.

Rágjátok a fülét 9b0-nák, hogy legyen WWAYM unibin, hátha megunja, ha nem csak én noszogatom. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:45, 14-10-2006 
ujonc

scum daddy wrote:
teljesen felesleges sztem fieldnek bármiféle tanácsot adni, mert úgyis jobban tud mindenkinél mindent :lol:

(egyébként nyílván a pIII 500mhznál jobb a mac, de mondjuk nekem a pcvel se kell havi egynél többször restartolni. az hogy lámer vagy, nem a rendszer hibája)

de vegyél azt ami neked tetszik, nekünk ezen nem múlik semmi :fog:

Scum daddy. Elvagy tévedve. Nem is kértem tanácsot... :fog:

És én nem a mostani p3-ashoz hasonlítottam, de te biztos jobban tudod....

:smashed:

'az hogy lámer vagy, nem a rendszer hibája'

Az az én hibám, hogy a winfos nem hajladó üríteni a memóriát csak halmozza a sok szennyet amíg meg nem telik. Persze rakjak fel egy memori cleanert ami ismét fogyaszt a rendszerből.
De biztos az is az én hibám, hogy 30 féle application data könytárba és regisztri helyre tárolja sok hülyeségét amit aztán én órákig üritgessek és keresgessek(és ha nem találom meg és ürítem ki akkor a rendszer látványosan belassul).
Ha egy wavot keresek üljek elötte 20 percet mire talál valami teljesen mást(már ha talál).
Amikor a munka közepén vagyok egyszer csak lefagy isten tudja miért.(ebben mondjuk az ableton a király mert ha befagy a gép akkor is automatikusan menti a dolgokat)
És akkor a különböző kékhalálokról és érthetelen hibákból már nem is lehet számolni mennyi van(és ez valszeg a hardverek inkompatibilitása okozza ami ismét a pcs platformra jellemző).
De beszélhetünk arról a rohadt sok vírusról és spyról.

Persze a windowst belehet állítani úgy, hogy jól müködjön zenélésre, de ahoz, hogy tényleg stabil legyen egy teljesen szűz rendszer kell amire se kodek se internet se semmi nem megy.(ja vegyek még egy vinyót és használjak még három másik oprendszert.....ez aztán kényelmes... :) )
Erről ennyit. Jó szórakozást hozzá....:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:56, 14-10-2006 
ujonc

Gondolod, hogy OS-X-en nincs meg a megfelelője a registrynek (Library/Identities)? Gondolod, hogy Macen nem lesz tele a géped szemétfileokkal (több ezer is lesz rajta, mivel Macen nem nagyon van uninstaller, így leginkább az Identities könyvtárban lévő cuccok általában maradnak szemétnek)? Komolyan elhiszed, hogy (Windowsnál) az a pár bytos registry entry valóban foglal el bármi memóriát/teljesítményt abban a világban, amikor 512 Mbyte RAM alatt már szóba sem állnak egymással emberek? Erre mondom, hogy legendákból élsz.

Elég egyszerű a stabil PC receptje. Ne nézz orosz pronsiteokat, ne p2p-zz, mászkálj a net legal részein, és nem leszel tele trojaiakkal (ha pedig nem, akkor naponta legfrissebb AdAware + Spybotot futtass, és nem fog fájni a hasad).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:26, 14-10-2006 
original nuttah

kezdem szeretni az olyan topikokat ahol fields megjelenik :wow: :bowdown:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:40, 14-10-2006 
ujonc

field822 wrote:
Persze a windowst belehet állítani úgy, hogy jól müködjön zenélésre, de ahoz, hogy tényleg stabil legyen egy teljesen szűz rendszer kell amire se kodek se internet se semmi nem megy.(ja vegyek még egy vinyót és használjak még három másik oprendszert.....ez aztán kényelmes... :) )

Lehet én vagyok az egyetlen kivétel, de mindkét pécémen volt net, játék, egy valag grafikai, kompozitáló, 3d szoftver, és ezek pluginjei, zenei cuccok, kurva sok codec a megrendelők kénye-kedve szerint és csak windows update miatt kellett újraindítanom.

Tudni kell a hardverelemeket megválogatni és épkézláb szoftvereket használni. Olyan meg van, hogy gyártási hiba. Nincs zökkenőmentes gép. PC-men is volt úgy, hogy tápot kellett cserélni, előfordul. Most meg a MacBook-om újraindulgat. Az Apple azt mondja, hogy hardver hiba. Nekem software update óta csinálja. Érdekes hardver hiba. Most akkor szar az OS X, meg az Apple? Lófaszt, ilyen előfordul, ez volt az első széria, én meg belenyúltam. Egyébként két hosszú restartot nyomok, akkor megy karácsonyig a gép, ez van.

Ezt csak azért írtam neked, hogy lásd a másik oldalát is a dolgoknak. Nekem nem volt fagyim a pc-immel, a mac-emmel meg vannak, de azért nem fikázom egyiket sem, ezek becsúszhatnak, ha már ilyenekkel dolgozunk.

(egyébként csak az első szériás gépeknél fordul elő ez, azokat már visszahívták, az újakra meg nincs panasz)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:48, 14-10-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
field822 wrote:

Lehet én vagyok az egyetlen kivétel, de mindkét pécémen volt net, játék, egy valag grafikai, kompozitáló, 3d szoftver, és ezek pluginjei, zenei cuccok, kurva sok codec a megrendelők kénye-kedve szerint és csak windows update miatt kellett újraindítanom.

Tudni kell a hardverelemeket megválogatni és épkézláb szoftvereket használni. Olyan meg van, hogy gyártási hiba. Nincs zökkenőmentes gép. PC-men is volt úgy, hogy tápot kellett cserélni, előfordul. Most meg a MacBook-om újraindulgat. Az Apple azt mondja, hogy hardver hiba. Nekem software update óta csinálja. Érdekes hardver hiba. Most akkor szar az OS X, meg az Apple? Lófaszt, ilyen előfordul, ez volt az első széria, én meg belenyúltam. Egyébként két hosszú restartot nyomok, akkor megy karácsonyig a gép, ez van.

Ezt csak azért írtam neked, hogy lásd a másik oldalát is a dolgoknak. Nekem nem volt fagyim a pc-immel, a mac-emmel meg vannak, de azért nem fikázom egyiket sem, ezek becsúszhatnak, ha már ilyenekkel dolgozunk.

(egyébként csak az első szériás gépeknél fordul elő ez, azokat már visszahívták, az újakra meg nincs panasz)

és erre vajon mi lesz field reakciója :?: :twisted:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 92 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]