asparagus wrote:
Látom,itt sok tapasztalt gazdi van.
3 hónapja bafogadtunk egy kutyit. De egyre szemtelenebb lesz. Először csak akkor morgott,mikor a kajája felé nyúltunk,de most már,van,hogy visszafelesel. Leszidjuk valamiért,és visszamorog, odakap. Mondjuk ez ritka,de akkor sem láttam ilyet az előző kutyusunknál,bár ő lány volt.
A másik gond,hogy teljesen bedilizik,mikor látja,hogy megyünk sétálni. Anyukámat szabályosan terrorzálja,szaggatja a ruháját,harapdálja játékosan,és ugat hangosan. Anyukám meg nem szidja le,mert örömében teszi mindezt.
Szóval nem tudom,hogy kellene megnevelni. Volt már,hogy rávertem a seggére,és vissakapott. Már csak ordítunk vele, de azt meg kakilja le.
Egyébként nagyon aranyos,csak túlbuzog benne a hormon szerintem.
A heréi is nagyobbak,mint a legtöbb kamasz srácnak 
kérdeztem volna, hogy hány éves és hogy milyen fajta.
(nekem nincs sajna kutyám, mert belvárosi lakásban kinzás lenne) haveroméknál volt egy ilyen öreg dög, a nagyijuktól hozták, amikor felköltöztették őket. németjuhász valami keverék volt, alig lehetett kaját adni neki mert félő volt hogy megharap. folyton morgott, ugyanúgy feleselt, engem mint a család barátját meg sem tűrt magakörül, amikor ottvoltam mindig be volt zárva a hátsókertbe, de egy idő után már ki sem engedték onnan, mert veszélyes volt. Haverom anyukája, aki egyébként régóta ismerte, azt mondta az a baja azon kivül, hogy rossz tulajdonságokat örökölt, hogy kiskorában nem mondták meg neki ki a főnök. Úgy hallottam ez németjuhászoknál fontos része a nevelésnek, ugyanis hajlamosak elszemtelenedni, megvadulni stb... nem hiszem, hogy jól meg kell őket fenyíteni vagy pórázzal adni neki egyet kettőt.. bár ilyenről is hallottam. nincs mese. ölre kell menni vele. De ez hülyén hangzik. Igazából nem tudom hogy adnám erőszak nélkül a tudtára mit lehet és mit nem....