|
A rendőrség velem tartja a kapcsolatot (az elmúlt pár napban nagyon sok kört jártam ez ügyben), úgyhogy biztos információból tudom, hogy a rendőrség is tévedhet... Kezdetben azt hitték, hogy hamis minden irata, és adata Conradnak. Lassan viszont kezd letisztúlni nekik a kép, miszerint elég valószínű, hogy Conrad eltűnése is egy sajnálatos utcai támadás áldozata, akárcsak más brit túristákkal, melyek szintén a napokban történtek (feltételezem sokan néznek híradót, úgyhogy ezt nem részletezném).
A rövid történet, hogy Conradot a II. kerületi apartmanjának közelében megtámadták (mikor is telefonálni szeretett volna), eldobta minden cuccát, hogy menekülni tudjon a támadók elől. Annyi ideig követték, hogy mire lerázta őket már olyan helyen találta magát, ahol még életében nem járt, és nem talált vissza az apartmanba. Pár angolul tudó járókelő és a metró biztonsági őrei segítségével eljutott az angol nagykövettségre (minket nem tudott elérni, mivel minden információ a táskájában volt, amit ugye menekülés közben eldobott). A követségen kérvényezte, hogy segítsenek neki hazajutni Londonba.
Mi ugye másnap találkoztunk volna vele az apartmanban, ahol értelemszerűen nem találtuk. Egész nap kerestük a környéken, kérdezősködtünk utána, hátha látta valaki. Délután 2 óra körül arra jutottunk, hogy a rendőrséghez fordulunk. Fel is kerestük rögtön a II. kerületi rendőrkapitányságot, ahol kb. 1 órát vártunk arra, hogy fogadjanak (és nem azért mert lett volna előttünk valaki, hanem szimplán nem volt a helyén az ügyeletes tiszt). A bejelentést az én nevemen (Hadnagy András) tettük meg, minden adatot felvettünk, a procedúra több mint 2 órát vett ígénybe (plussz ugye az 1 óra várakozás). Megjegyzem szerettünk volna egy képet is mutatni Conrad-ról, melyet a webtárhelyünkre felraktunk sebtében, ám kiderült, hogy a II. kerületi rendőrkapitányság épületében sehol sincsen internet... (így végül másnap én vittem be kinyomtatva a képet róla).
Conrad mind ez idő alatt az Angol Nagykövettségen volt.
Számomra érthetetlen, hogy a rendőrségnek miért nem volt információja arról, hogy Conrad ott van a követtségen, és, hogy miért nekünk kellett személyesen elmenni a követtségre utánajárni, hogy tudnak-e róla valamit (ugyanis a rendőrség erre nem volt hajlandó). Csak hát ugye ez időbe telt: a követség már nem volt péntek este nyitva mire végetért a meghallgatás a rendőrségen. Sajnálatos módon így csak másnap tudtunk elmenni az Angol nagykövetség székhelyére, hogy érdeklődjünk, addigra viszont Conrad már Londonban volt.
A nyomozás holnap elviekben lezárul (kedden ment volna eredetileg haza Conrad).
Ezúton szeretnék az egész Constructed Illusions csapat nevében elnézést kérni mindenkitől a bulival kapcsolatos problémák és konfliktusok miatt (a Dunaújvárosi szervezőktől, a bulizóktól és minden más érintettől egyaránt).
Remélem sikerült minden felmerült kérdésre választ adni, a témával kapcsolatban pedig pontot tenni az ügy végére (amit mint említettem holnap elviekben a helyi hatóságok is megtesznek).
_________________ 2011.12.16. Thumbs Up! @ BLOG Music Club 2011.12.16. Soundline Projekt @ Kashmir Club 2011.12.23. Bling the noise @ Klub Fellaz 2011.12.26. Need4Speed X-Mass Edition @ Kashmir Club
|