Kellemes vasárnap délelőtti program az ilyen. Az 500 forintos belépő a tűréshatáromon belül volt még épp. Persze én értem, hogy nincs ingyen a fűtés, a villany és a biztiőr bácsinak is etetnie kell a gyerekeket, de ennyi pénzért jobb helyen 5 Modern Talking lp-t is kapni...
Azt hittem többen lesznek, eladók és vevők egyaránt. Azért nem lehetett panasz. Azt sajnáltam, hogy csak egy árusnál lehetett belehallgatni a lemezekbe. Bevásárlólistát nem vittem, gondoltam kiegészítem a bakelit-állományt némi popzenével. Általában a 100-200 forintos, akciós vinilek közé túrtam. Nem zavar ha gyűrött a tok és sercegős a hangzás. Különben is árérzékeny fogyasztó vagyok
Sikerült beszerezni 10 darab 7"-es kislemezt egy ropiért. Javarészt magyar táncdalok (Dobos Attila - A boldogságtól ordítani tudnék, KFT - Bábu vagy, Szűcs Juci - Táncolj még, Szécsy P. - Csak egy tánc volt, Korda kapitány egy "Hosszanjátszó" kislemeze...) A százas kategóriából egy Duran Duran live-ot (Wild boys miatt) és egy Bad Boys Blue-t (You're a woman okán) amit kicsit röstellek is, dehát gyerekkoromban nagyon bírtam és különben is DISCO és 80's revival van. Na. Megtaláltam Ákos Stefit is nyolcázér. Nagyon szép állapotú példányt találtam. Azért sikerült "modern elektronikus tánczenét" is beszerezni. Bár ebből igen szegényes volt a kínálat sajnos. Elhoztam egy Malawi Records kiadványt.
(
http://www.discogs.com/release/502419 ) Ettől a kiadótól már van egy darabom, aminek egyik fele tetszetős brékbít. Reméltem ez sem lesz sokkal rosszabb. A discogs csalóka. Egyrészt nem techno (inkább downtempo, hiphop) másrészt eléggé alulértékelt. Itthon meghallgatva arra jutottam, hogy ezt teljes áron is elhoztam volna, ill. hogy szeretem a kellemes meglepetéseket. Az utolsó jövevény már igazi techno. (
http://www.discogs.com/release/150210 ) Szerencsére nem veretős és nem lakossági. A 4-ből 1 szám jó igazán. A többi sem rossz, de majd meghallgatom részegen is és utána mondom ki a végső ítéletet. A két utóbbiért 400-t hagytam a bácsinál, aki megjegyezte, hogy neki ezek 4 forintért se kellenének. Ízlés dolga