i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:26, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Yonderboi új albuma: Splendid Isolation
PostPosted: 01:09, 28-09-2005 
droid

A "Splendid Isolation"-t Yonderboi egy külföldi kiadónál, a Mole-nál jelentette meg, hazánkban pedig a CLS égisze alatt kerül majd az új lemez a boltokba!

1. All We Go To Hell
2. Amor
3. Eyes For You
4. Badly Broken Butterflies
5. Follow Me Home
6. Were You Thinking Of Me?
7. People Always Talk About The Weather
8. Love Hides
9. Motor
10. Trains In The Night
11. Soulbitch
12. Before You Snap
13. Even If You Are Victorious

http://www.mole.de
http://www.yonderboi.net

valaki hallotta már?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:36, 28-09-2005 
original nuttah

nem rossz. kevésbé hiphop/triphop mint az előző, de azért rendesen meg van szerkesztve
jóval több benne a vokál, mint a shallow-ban

még emészteni kell egy kicsit :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:57, 28-09-2005 
droid

el_gringo wrote:

kik énekelnek?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:07, 28-09-2005 
original nuttah

azt én meg nem mondom, de a HS7-es embert mintha kétszer is felfedezni vélném :)

amúgy itt bele lehet hallgatni:

http://www.mole.de/eng/Releases/release2.php?kid=mole064-2

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:03, 29-09-2005 

http://www.yonderboi.net
Ez aztán az informatív oldal :D

badihali wrote:
el_gringo wrote:

kik énekelnek?

http://www.est.hu/rovat/konnyu/cikk.cfm?d_id_cikk=34101&CFID=26722358&CFTOKEN=1851f8393819e9d3-920F2BEF-D0B7-B77A-75C6D43DD1921FA4
Itt van egy-két érdekes info.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:37, 17-11-2005 
original nuttah

na, szóval harmadik-negyedik hallgatásra már egészen más benyomást tesz az album - nemesedik a hangzás :)

asszem mégiscsak valami remekmű-féleséggel van dolgunk 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:26, 17-11-2005 
souljah

sajna még nem volt szerencsém az új albumhoz, mindenesetre a mancs közölt egy interjút az úrral, amibõl kiderül, h Szûcs Krisztián és Kutzora Edina énekel a lemezen.

http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=12354

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:04, 17-11-2005 
cinetrip

Lehet hogy leszeditek a fejem, de nekem olyan mintha több T-com reklámot hallgatnék egyszerre .
L

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:16, 17-11-2005 
partiarc

qukax wrote:
Lehet hogy leszeditek a fejem, de nekem olyan mintha több T-com reklámot hallgatnék egyszerre .
L

Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet fogok mondani, de ezt en sem tudtam volna ilyen tomoren megfogalmazni, mint te.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:18, 17-11-2005 
partiarc

akkor egy bövebb kritika az egyik barátomtól:

.
..
emlékszem amikor a shallow megjelent, a legjobban a boriója tetszett. az a morcosan elszántan világranéző majdnem kisfiú, mereven, öltönyben, szerintem nagyon kifejező volt. amikor kinyiottam, és ott volt az a szoba, géppel meg lemezekkel, végképp megszerettem: nem csak én vagyok ilyen hülye. a zene is rendben volt, négy számot szinte tökéletesnek tartottam első hallásra is, azóta olyan hatra kúszott föl, de a többivel sem volt probléma. olyan hangulata volt az egész lemeznek, a címének, az intrótól az outróig minden számnak, a sötét zöld színnek, amit így szerintem még nem fogalmazott meg senki. a másik, az egy dolog hogy melankólikus zenét tartalmazott, de ez valami olyan melankólia volt, ami szerintem, bár lehet hogy ez így hülyén hangzik, de magyaros volt. azt gondoltam miközben hallgattam, hogy ezt csak egy magyar tudta volna így megcsinálni. a fene tudja miért.

ezzel szenben az új album boritójában is érezni, hogy más idők járnak. kifent, hivalkodó, nem tetszik, értem én hogy játékos bohóc-még is komoly, amolyan megnemértett harlequin, de nem nem. a cím se tetszik annyira. az egész lemez túl fényes. aztán megszólal, és keseredik továbbra is a szájízem, máris megyünk a pokolra. nem tudom nem megjegyezni, hogy egy kollégája már a kétezres etchno válogatáson, nagytétény's finnest néven, lelőlette már ezt a poént, hogy hopogós ütemen jólakott ovodások énekelnek, közben harmincas évek filmzenéit húzzák a hegedűk. nekem a lovasok a szakadék felé jóval jobban tetszik.
a második számot se eszem meg, a ritmusváltás jó, a spanyol szöveg erőltetett, nem fog meg. az eyes on you már rendben van, tetszik a gitár, persze a nyúlások mindig mentek fogarasi barátunknak, de legalább igényesen, és jó helyre nyúl. a férfikórus végképp meggyőz, ez egy kurva nagy zene. már csak az a bajom, ezt nem fogom tudni jól megfogalmazni, de tényleg így gondolom, hogy ezt más is megcsinálta volna így. olyan nagyon divatosan szól, főleg az alap, szerintem ez junkie xl dolgozata, nagyon hasonló megoldásokkal dolgozott a conjure one albumán is.
a negyedik kicsit tingli tangli dalocskának tünik elsőre is, meg másodikra is, ez olyan zene, hogy nem baj hogy ha szól, de oda kell figyelni ahhoz hogy feltünjön. itt is hangszerelés problémáim vannak, gyerekek, ilyet sokat hallottunk már.
a follow me home-t megint megeszem, az eredeti dire straits számot is szerettem, ezzel sincs bajom, bár erre is csak a kellemes jelzőt lehet kirakni, aranyos, stb, azért felejthető.
jön a kedvencem, sajnos nem csak nekem, első kislemez, stb, de tényleg ez a lemez legjobb dala, where you think of me. britpop hangulat, a filter ugrik be elsőre, meg hülyén hangzik, de a maroon5, ezt is megéltük, szabad asszociációk yonderboira, ez is minden csak nem magyar zene, ettől függetlenül kurva jó, a gitár rift teljesen rendben van, jól is szól, látszik hogy itt már volt pénz mindenre, tisztára mint valami hülye amerikai rockpop csapat, az a belecsilingelés aztán meggyőz hogy mégiscsak yonderboit hallgatok, jeje, ez jó.
marad ez a britpop fíling, az a baj, jön az időjárás, most már aztán teljesen úgy érzem magam, mintha valami hülye angol kisvárosban söröznék egyetemistákkal. nem rossz, nem rossz, de ez már zavar, a gitár itt is jó, a dallam nem, ennél azért valjuk már be, sokkal jobbakat is hallottunk már. legalább a szöveg poén, cserébe viszont engem kimondottan iritál a refrén.
ifjabb fogarasi megint feldolgoz, love hides, ezzel megint nincs semmi baj, de basszus, itt is az eredeti is annyira jó, hogy túlságosan talán nem lehetett volna elbaszni, ámbár amióta olyan 'zenekarok' vannak, mint pl a royal gigolos vagy mi a faszom, azóta ezzel óvatosan. a gitár újra kurva jó, már megint angol fílingem van, milyen jó kis britpopzenekar lenne ebből a fogarasi gyerekből. egy pozitívum, jó az ének, egy negatívum, szegény morrisoné jobb volt.
túléltük a gitárpopot, jön a motorozás. ez legalább izgalmas, felkapom rá a fejem, mint valami road movie filmzene, ez oké. fura hogy ennyi a gitár, itt se akarom bántani szegény fogarasit, de kicsit kiszámitható dolog ez, mostanában nagy divatja van az ilyen gitárcentrikus mókáknak, reneszánszát élik a rock(és roll) zenekarok, frank ferdinád az élen, a chillout zenék is már nem tudnak mit csinálni, egyre akusztikusabbak lesznek, nagyon megy ez a gitárfelfedezés midnenkinek, mi se maradjunk ki a sorból, világos. ez a szám akkoris kurva jó, és a ritmus is új, végre valami igazi, második kedvenc.
trains in night. ezt megint megeszem, de igazán, szerintem ez az egyetlen szám, ami összeköti a régi lemezt az újjal, ez ugyanaz a sötét borongós, balkáni fíling, mint amivel az elöző tele volt, de okosan továbblépve. gitárok még mindig, kicsit erőltetett ez a hangfoszlányozás, de belefér. az a buta daft punk hang miatt meg megeszem teljesen, még ízlik is.
lélekkurva, a cím annyira tetszik, hogy pozitívan állok hozzá, kicsit meredek, kisérletezős cucc, nem kellemes a fülnek, tetszik a blues fíling viszont, ez olyan mint valami drogos sci fi zene, szeretem az ilyet, a terranovának pont ilyen zenékkel volt tele a stoppolni minden cél nélkül című lemeze, az akkor kicsit zavart, kicsit zavar ez is, jó hogy van, de nem lesz kedvencem.
before you snap. megint az előző lemez fílingjét érzem, ez viszont kimondottan gagyi lett, már ha engem kérdez valaki, saját magát utánozza, elég gyengén. hangulatnak túl rövid, nem is illik ide, az a szöveg, meg, szóval vártam már, kiszámitható, nem tudom nem eszem meg.
a lemez vége megint, jól szól, kellemes, amolyan semmien, már megint az a bajom, hogy könyörgök, ehhez nem kell yonderboinak lenni, hogy ilyet csináljon valaki.

azért nem rossz az egész, tényleg, csak azért haragszok rá, mert azt vesztette el, amit annak idején a legjobban adott: hogy a miénk volt, hogy aranyos-esetlen-magyaros volt, hogy búslakodó, de kicsit vigasztaló volt, stb.
ez a lemez olyan, mint amikor a srác akivel felnőttünk elmegy a nagyvárosba, degeszre keresi magát, egy csomó pénze van, jólöltözött kis big face lett belőle aztán találkozunk vele.
nevetgélünk a régi időkön, meghív minket egy italra, kicsit irigykedünk a nője meg az autója miatt, aztán amikor elválunk, megállapítjuk, hogy na ez is egy bunkó lett, meg minden változik.
tényleg lehet hogy csak az a bajom hogy írigykedek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:26, 17-11-2005 
partiarc

TylerDurden wrote:
akkor egy bövebb kritika az egyik barátomtól:
...

Nekem ez a kedvenc kritikam ezugyben:
http://www.huc.hu/lemez.php?page=c_l055
Mondjuk ez a huc.hu egyebkent is mindig megbizhato hulyesegileg, regebben mindig antropost olvastam, ha nevetni akartam, de ez meg jobb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:56, 17-11-2005 
pokemon

már vártam hol lesz swallow & profoundként írva, nekik sikerült...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:56, 17-11-2005 
droid

nekem nagyon tettszik, s nem hiszem, hogy van értelme hasonlítgatni az elsővel, úgyhogy nem is teszem. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:04, 17-11-2005 
original nuttah

szerintem ez egy jó poplemez, nem több, nem kevesebb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:12, 17-11-2005 
droid

lov wrote:

akkor kívánom hogy ez legyen a színvonal a pop zenében:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:28, 17-11-2005 
original nuttah

Neerson wrote:
lov wrote:

akkor kívánom hogy ez legyen a színvonal a pop zenében:)

persze, a jó jelző nálam az 10/10-et jelent :wink: meg pop alatt ne ámokfutókra gondolj, mondjuk inkább depeche mode-ra, vagy akár a neo-ra.

de az előző lemezt "rongyosra" hallgattam, ezt meg max. 2-szer :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:22, 17-11-2005 
metalhead

el_gringo wrote:
azt én meg nem mondom, de a HS7-es embert mintha kétszer is felfedezni vélném :)

amúgy itt bele lehet hallgatni:

http://www.mole.de/eng/Releases/release2.php?kid=mole064-2

fujj HS7 :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:27, 17-11-2005 
partiarc

Az előző jobban tetszett, de azért ezt is elhallgatom :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:41, 17-11-2005 
original nuttah

misanthropic basstard** wrote:
fujj HS7 :D

:korbacs:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:14, 17-11-2005 
metalhead

lov wrote:
...vagy akár a neo-ra

engem kizárólag az a tudat nyugtat, hogy yonder nem készített alapokat a pa-dö-dőnek.

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]