i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:48, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21:50, 05-09-2005 
soulproof

marczi wrote:
-matt-u- wrote:
egy vagott lemez mennyivel jobb minosegu mint egy 128kbps-es mp3? semennyivel

are you sure :?:

najo erted lehet tuloztam mert tudom h egyeseket erzekenyen erinthet a tema de nehogy mar azt mondjak h egy neroval burnolt cd szarabbul szol mint egy lemez :D

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:51, 05-09-2005 
impulsecreator.hu

úgy értem: szerintem a 128as mp3 szimplán silány, a bakelit viszont más. tényleg nem ugyanaz a végső master után, aztán a vágás után stb, de egyesek szerint pl 'melegebb' hangja van

én nem vagyok hangtechnikus, viszont még mindig nem bírok megbarátkozni a cdjvel :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:51, 05-09-2005 
Torespont Radio

nem gyarban vagott lemezrol beszel sztem

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:52, 05-09-2005 
impulsecreator.hu

ginoh wrote:
nem gyarban vagott lemezrol beszel sztem

az otthon vágott lemezről még nem tudjuk hogy hogy szól :D (bár valszeg tényleg elég szarul)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:26, 05-09-2005 
torespont

ez az 128kb mp3 vs bakelit tema majdhogynem teljes egeszeben hasonlit a csoves vegfok(elofok, eq etc) vs tranyos kapcsolasteknika cimu vitara, hiaba meres alapjan sokkal de sokkal jobban kellene szolnia egy tranyos vegfoknak, amikoris mar a csoves vegfoknak akkora a torzitasa hogy nem lehet merni, megis sokkal kellemesebb a fulnek! Ami viszont teny hogy a bakelit igyis ugyis elavult hanghordozo, egy 256kb-es bitrataju mp3rol vagy vbrrol ami termeszetesen igenyesen van felvéve digitalizalva, kimentve, mar nem mondanad meg fulre hogy bakelitrol vagy lemezrol van szo! Az egyetlen dolog szerintem ami miatt a bakelitnek meg mindig van letjogosultsaga az a hozza fuzodo djkultura! agymenes befejezve, pá!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:11, 05-09-2005 
droid

hát részedről befejezve, engem nagyon is zavar h minden fórumon mást és mást látok. a tetejébe nekem is vannak azért tapasztalataim.
te azt mondod s0larian h 256os empö3 igényesen megcuccolva mar megmkülönböztethetetlen a bakelittől - egyetértek! sőt sztem elég egy profin digizett 192-es is.
-matt-u-
1.) lehet mostmár fejlesztett a néró, én régebbi verziókkal másolgattam - ami azonnal elriasztott a kopizott audiocd-ktől,- és igen is hallottam különbséget az eredeti cd-t átmásolva. EZ TÉNY! még csak bemesélni sem tudhattam mer nem is tudtam erröl a gebaszrol akkoriban - ott és akkor gondoltam először rá h ekkora szopás a másolás.
Ha te nem hallod a diferenciát akkor vagy vegyél normális hangcuccot, vagy részvétem a halloszerveid miatt. Nehragudj, ez nem nagyoskodás, de asszem a zenének egy szép részétől vagy így megfosztva.
2.) az viszont érdekelne h mivan akkor ha mp3mat konvertaltatsz at neroval audio-ba - sajnos mikor igy kiírtam cdre az mp3maimat, már nem volt olyan a hangrendszerem amin kihallhattam volna minöségromlást.
3.)?? mi a tökömnek hasonlitod 128as mp3hoz az otthon vágott lemezt, nem gondlhatod komolyan h egy ilyen szerkezetet egyáltalán megterveztetnek ha nem képes 128nál jobb mindőséget szülni... DE biztos le van valahol írva. Ha meg a manualban irják akkor gratulálok, humor topikban elfér.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:18, 05-09-2005 
metalhead

celf wrote:
1.) lehet mostmár fejlesztett a néró, én régebbi verziókkal másolgattam - ami azonnal elriasztott a kopizott audiocd-ktől,- és igen is hallottam különbséget az eredeti cd-t átmásolva.

mondjuk lehet hallani, de szukebb keresztmetszet a cd lejatszok digital/analog atalakitoja..a cdj 100 pl kurvaszarul szol..az 1000mar jobb, de pl az en hangkartyamtol meg az is messze van..viszont ahhoz hogy egy bakelit jol szoljon nem kicsit kell kurvaprofi szakember..meg a mastering helyek kozul is csak 1-2 tud odabaszos hangzast krealni (heathmans, metropolis) es ott is zenestilusokra szakosodott formak vannak..szoval az itthoni dubvagdosas valahol itt van meglove nem beszelve a koltsegekrol :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:27, 05-09-2005 
nekem vannak bakelitlemezeim,amik alapbol szarul szolnak.
teny,h ritkabb,mint a rossz mp3,de en elvok hawtinek digitalis szarjaira is :)

Post subject:
PostPosted: 23:28, 05-09-2005 
master jelet mikor szoktatok betolni a fulesbe ?

Post subject:
PostPosted: 09:24, 06-09-2005 
soulproof

celf wrote:
Ha te nem hallod a diferenciát akkor vagy vegyél normális hangcuccot, vagy részvétem a halloszerveid miatt. Nehragudj, ez nem nagyoskodás, de asszem a zenének egy szép részétől vagy így megfosztva.

2.) az viszont érdekelne h mivan akkor ha mp3mat konvertaltatsz at neroval audio-ba - sajnos mikor igy kiírtam cdre az mp3maimat, már nem volt olyan a hangrendszerem amin kihallhattam volna minöségromlást.

kosz a hangcuccom egyenlore meg jo, meg vagyok vele elegedve, halloszerveim egeszsegesek, tisztak, stb :)
de mer is ne konvertalhatnal at 320as mp3at audioba? mar ha ez azt jelenti h kiirod cd-re. kb ugyanaz mintha wavot irnal ki.
nem hiaba eleg a kiadoknak is ha 320as mp3-at kuldesz wav helyett a zenebol megjelenes elott. igaz nem mindig de van ra pelda

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:29, 06-09-2005 
solarcube

Ezer Öcsi wrote:

én pl. ha rossz a kinti kontrol hangfal, vagy egyáltalán nincs. azért jó mert ha a cue-t és a kinti cuccot hallgatnád akkor hangkésés lenne

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:13, 06-09-2005 
Dub Phase

reza wrote:
Ezer Öcsi wrote:

én pl. ha rossz a kinti kontrol hangfal, vagy egyáltalán nincs. azért jó mert ha a cue-t és a kinti cuccot hallgatnád akkor hangkésés lenne

ez így van - a hangkésés keveréskor elég becsapós tud lenni

Éppen ezért ha a keverő tudja akkor én úgy szeretek keverni hogy a füles két oldalában szól a 2 két külön hangforrás - így a hangkésés semmivé lesz. Általában pedig keveréskor is a fejemen hagyom a fülest (akkor már a master jellel) mert így jobban hallom ha vmi nem stimmel a mixnél - ezt a hangfalakból csak akkor lehet jól hallani ha tényleg frankó a hangrendszer (nem csapong a hang összevissza a teremben, a monitor elég hangos).
Mindehhez persze egy jó füles szükséges (hogy valamennyire kizárja a kinti dübörgést) és jó keverő. Ha mindezek nem adottak akkor meg csinálja az ember ahogy tudja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:59, 06-09-2005 
original nuttah

tipp1: ha nagyon csattog a ket zene mindig bemondom h mi lesz a kovetkezo szam, es ki kerte kinek a szuletesnapjara

tipp2: ha jol beallitod pontosan a ket zenet, hogy _tenyleg_ egyforma legyen a sebesseguk, akkor mindegy mit hallgatsz kevereskor a fulesben, mert nem fog csuszkalni, hiszen egy a sebesseguk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:16, 06-09-2005 
droid

crow` wrote:
tipp1: ha nagyon csattog a ket zene mindig bemondom h mi lesz a kovetkezo szam, es ki kerte kinek a szuletesnapjara

dévényi tibi bácsi! :twisted: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:30, 06-09-2005 
partiarc

crow` wrote:
tipp2: ha jol beallitod pontosan a ket zenet, hogy _tenyleg_ egyforma legyen a sebesseguk, akkor mindegy mit hallgatsz kevereskor a fulesben, mert nem fog csuszkalni, hiszen egy a sebesseguk.

Szerintem itt is tipp1 lép életbe, mert mi van, ha tökéletesen egyezik a tempójuk, viszont nincsenek egymáson? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:04, 06-09-2005 
droid

-matt-u- wrote:
de mer is ne konvertalhatnal at 320as mp3at audioba? mar ha ez azt jelenti h kiirod cd-re. kb ugyanaz mintha wavot irnal ki.

igen, ugy értettem
már hogy lenne KB ugyanaz? ha van egy wav fájlod és kiirod cdre akkor nem történik átkódolás. ha mp3mat irsz audiocd-vé akkor a nérónak wav-ba kell konvertálnia (ez elég logikus) ami lehet h egy csöves szar lesz.
szal mi lenne ha proff konvert progival nyomatnam wav-ba az mp3mat és aztán irnám ki cd-re. Szivesen összehasonlitanám az eredményeket.
-----------------------
psure, milyen hangkártyád van? gondolom elég über :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:21, 06-09-2005 
crow` wrote:

lehet,de az ide irok nagyreszenel meg az is kerdes,h a tanyert ujjal,vagy esetleg a pockot megfogva lassits.
sztem meg a pitches korrigalas is ritkanak nevezheto a befutott djk kozott,nemhogy a hibatlan mixeles.
raadasul ez inkabb ilyen bedroom topicnak tunik.
nem kerdojelezem meg,h kepes vagy ra,de tekintsd nagy mazlistanak magad.

Post subject:
PostPosted: 18:25, 06-09-2005 
allnightbreakz

Ezer Öcsi wrote:

tekintsd nagy mazlistanak magad.

te meg szuperokosnak

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:28, 06-09-2005 
original nuttah

Ezer Öcsi wrote:
lehet,de az ide irok nagyreszenel meg az is kerdes,h a tanyert ujjal,vagy esetleg a pockot megfogva lassits.

most ebbe hirtelen belekotok, szerinted mindig csak az egyik megoldas (tegyuk fel a peckes) a jo / kovetendo?

Szerintem ez is foleg izles dolga, mint ahogy pitches vagy quarz sync gombos, vagy pillanatra fordulatszamot valto korrigalas sem feltetlenul az felsobbrenduseg egyertelmu jele, csak egy technika

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:30, 06-09-2005 
original nuttah

Ezer Öcsi wrote:

neked egyertelmu? :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]