i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:17, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 121 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:48, 08-06-2005 
ujonc

tompo wrote:
dris007 wrote:
Most lehet, hogy nagy hülyeséget fogok kérdezni, de azon is lehet segíteni ha a lemezem nem a koszoktól ugrik, hanem gyárilag? :oops:

sajna nem
szerezd meg mp3ban...én is szoptam így....megvettem újra, mert olyan volt (freak) 8)

hát mp3-ban megvan. Igazából nem is ez a baj, hanem az, hogy Londonban vettem, és oda nem tudok minden nap kiugrani mint a deepbe, hogy kicseréltessem:(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:52, 08-06-2005 
paprikaman

dris007 wrote:
tompo wrote:
dris007 wrote:
Most lehet, hogy nagy hülyeséget fogok kérdezni, de azon is lehet segíteni ha a lemezem nem a koszoktól ugrik, hanem gyárilag? :oops:

sajna nem
szerezd meg mp3ban...én is szoptam így....megvettem újra, mert olyan volt (freak) 8)

hát mp3-ban megvan. Igazából nem is ez a baj, hanem az, hogy Londonban vettem, és oda nem tudok minden nap kiugrani mint a deepbe, hogy kicseréltessem:(

hat visszacserelni itthon se cserelnek vissza
sztem :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:52, 08-06-2005 
droid

Nem kell semmilyen csodaviz a tisztításhoz.
Egyszerű langyos (inkább hideg) víz és olyan folyékony szappan ami nem illatosított (én ph semlegest használok) kell az egész művelethez. Valamint egy puha ruha amivel utána letörlöd a víz nagyját és kiteszed száradni.
A 90-es évek óta a lemezcimke már mindenhol műanyagból készül, nem árt a víz annak sem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:54, 08-06-2005 
impulsecreator.hu

szadista wrote:

volt mar ra pelda

egyebkent kosz mindenkinek a tippeket, tanacsokat :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:04, 08-06-2005 
ujonc

mentalien wrote:
szadista wrote:

volt mar ra pelda

Eddig 2 lemez volt rossz amit itthon vettem, és ebből az egyik ugrott, azt kicserélték, a másik meg tányéros volt, és azt azért nem tudták kicserélni, mert már nem volt raktáron. Viszont a longman adott egy tippet, hogy rakjam be pár vastag könyv közé, és akkor "kilaposodik", és bevált:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:02, 09-06-2005 
original nuttah

dris007 wrote:
mentalien wrote:
szadista wrote:

volt mar ra pelda

Eddig 2 lemez volt rossz amit itthon vettem, és ebből az egyik ugrott, azt kicserélték, a másik meg tányéros volt, és azt azért nem tudták kicserélni, mert már nem volt raktáron. Viszont a longman adott egy tippet, hogy rakjam be pár vastag könyv közé, és akkor "kilaposodik", és bevált:)

:shock: ilyennel én is próbálkoztam.......szegény lemezre rápakoltam kb 20kilót......és egy hétig rajtahagytam...persze hogy nem ért semmit az egész

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:08, 09-06-2005 
ujonc

pact wrote:
dris007 wrote:
mentalien wrote:
szadista wrote:

volt mar ra pelda

:shock: ilyennel én is próbálkoztam.......szegény lemezre rápakoltam kb 20kilót......és egy hétig rajtahagytam...persze hogy nem ért semmit az egész

Nekem működött. Pedig csak pár óráig kínoztam a lemezt. De lehet, hogy ez attól is függ, hogy milyen vastag a bakelit. pl. nemrég jöttem rá, hogy a Universal Project-Vessel lemezem kb 2x vastagabb meg súlyosabb is, mint a Mayhem&Impulse - Chamber. Szal szerintem vastagabb bakelitet nehezebb kilaposítani.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:21, 09-06-2005 
souljah

Bratwa wrote:
csak egy tipp az ilyen esetekre:

nekem tobbszor bevallt az, hogyha a tu rendszeresen egy ponton elakad, vagy megugrik egy lemezen, akkor a lemezjatszon a karon levo sulyt maximalisra tolva, kezzel lokve, egy parszor oda-vissza csusztatom a tut a kerdeses ponton...

persze ha a lemez tele van ilyen hibakkal, az mas teszta

ez egy másik topikban volt, próbáld ki

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:35, 09-06-2005 
piper

pact wrote:

a nehezebb eseteknel erdemes azt csinalni, hogy fogsz ket kb. 40x40-es uveglapot, jol letisztitod, aztan vmi napos helyen kiteszed az egyik uveglapot ra a lemezt, majd megint ra a masik uveglapot. keresel ra 4-5 nagyjabol egyenlo sulyu nehezeket (en altalaban ures asvanyvizes palackokat toltok meg vizzel), es rateszed egyenletesen elosztva (4 sarka + kozepe)...
kb. egy oran at kinthagyod es akkor rendbejon a vinyl formaja, es a barazdak is sertetlenek maradnak. azert neha-neha ra kell nezni, nehogy tul jol sikeruljon a muvelet :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:38, 09-06-2005 
pokemon

'G' wrote:
(en altalaban ures asvanyvizes palackokat toltok meg vizzel)
:)

Profile  

Post subject: Re: Vinyl szerviz topic, avagy ki hogy tartja karban lemezei
PostPosted: 14:44, 09-06-2005 
pokemon

mentalien wrote:
meg jopar eve mikor a csucsmodell Taya lemezjatszomat vettem, kaptam hozza egy lenco cleaner folyadekot, ami remekul megszabaditja a zsirtol, es mindenfele raszaradt mocsoktol a lemezeimet
viszont semmi sem tart orokke, eleg fogyoban van ez a cucc, es tervezek egy "nagytakaritast", amihez valoszinuleg nem lesz eleg a maradek az uveg aljan
tehat, arra lennek kivancsi, hogy ki mivel tisztitja a lemezeit, milyen szerekkel/modszerekkel?
varom a tippeket/tanacsokat :wink:

Itt Kecskemét van egy srác aki árul ilyen "folyadékot" plazmaszerű cuccot csak vinned kell valami uveget amiben el tudod hozni..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:03, 09-06-2005 
ujonc

ha buli közben látom,hogy a lemez homorú,és "pörög" a filcen,miközben gyorsítok rajta,akkor a domború részénél a combon szoktam ÉRZÉSSEL hajlítgatni gyorsba...egy minimálisat hajlik visszafelé,pont annyit hogy arra a 7-10 percre ne pörögjön túl...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:16, 09-06-2005 

így van, én is szoktam így "feszegetni kicsit"

a nejlonos lemezek szoktak gyakran ílyen homorúvá válni. túl szorosan nejlonozzák be és így figyel sokszor hosszú ideig :? (amíg ki nem bontják ügye)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:40, 09-06-2005 

Yamaha wrote:
Valamint egy puha ruha amivel utána letörlöd a víz nagyját és kiteszed száradni.

Láma kérdés, de: ilyen puha ruhát hol lehet kapni ill. van-e vmi olyan neve, amit bemondva ki tudnának segíteni engem egy háztartási eszközös boltban?
(Én egyébként desztillált vízzel és oldszkúl bársony/selyem- (v. milyen), szóval puha anyagos kefével szoktam a sörfoltokat eltüntetni, de a puha anyagú rongy (amiből kivágnék olyan részeket, amelybe mártogatom a kefét ill. amivel letörölném a végén a lemezt) fogyóban van)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:45, 09-06-2005 

ezek ilyen antisztatikus anyagok, így sztem felfogják talán :)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 09-06-2005 
elmondom

dris007 wrote:

ki kell scratch-elni, tehát jó k-va nagy tüsúllyal oda-visszahúzogatod egy párszor, pont ott ahol van a hopplá.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:53, 09-06-2005 

pact wrote:

nekem kb egy év alatt sikerült hagyományos módszerekkel kilapítanom egy megolvadt Ryuichi Sakamoto lemezt,
'G' wrote:
a nehezebb eseteknel erdemes azt csinalni, hogy fogsz ket kb. 40x40-es uveglapot, jol letisztitod, aztan vmi napos helyen kiteszed az egyik uveglapot ra a lemezt, majd megint ra a masik uveglapot. keresel ra 4-5 nagyjabol egyenlo sulyu nehezeket (en altalaban ures asvanyvizes palackokat toltok meg vizzel), es rateszed egyenletesen elosztva (4 sarka + kozepe)...
kb. egy oran at kinthagyod es akkor rendbejon a vinyl formaja, es a barazdak is sertetlenek maradnak. azert neha-neha ra kell nezni, nehogy tul jol sikeruljon a muvelet :)

de azt hiszem, h legközelebb (bár nem szeretnék újból belefutni ilyenbe) így fogom meggyógyítani, kösz! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:03, 09-06-2005 
elmondom

Tisztításhoz patikábol izopropanol. Legjobb. Puha rongy gyanánt szrvasbör vagy darab szétmosott flanel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 09-06-2005 
pokemon

Tomanek wrote:
Yamaha wrote:
Valamint egy puha ruha amivel utána letörlöd a víz nagyját és kiteszed száradni.

Láma kérdés, de: ilyen puha ruhát hol lehet kapni ill. van-e vmi olyan neve, amit bemondva ki tudnának segíteni engem egy háztartási eszközös boltban?
(Én egyébként desztillált vízzel és oldszkúl bársony/selyem- (v. milyen), szóval puha anyagos kefével szoktam a sörfoltokat eltüntetni, de a puha anyagú rongy (amiből kivágnék olyan részeket, amelybe mártogatom a kefét ill. amivel letörölném a végén a lemezt) fogyóban van)

Microszövetnek hívják, és a rendkívül sűrű szerkezete lévén tudja eltávolítani a legtöbb szennyeződést, olajfoltot, stb. Ráadásul akár mosógépben is mosható. Optikusnál biztos kapható, mert a szemüvegtörlők is ebből az anyagból vannak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:43, 09-06-2005 
ujonc

FatherSun wrote:
dris007 wrote:

ki kell scratch-elni, tehát jó k-va nagy tüsúllyal oda-visszahúzogatod egy párszor, pont ott ahol van a hopplá.

És ha eléggé alap tűm van akkor is működik, csak többet kell "húzogatnom"?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 121 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]