bugajakab wrote:
csekk: telonius monk a legnagyobb bőgős
és madlib-the shades of blue LP

hibátlan
Thelonious Monk az egyik legjobb zongorista és zeneszerző (pl Round Midnight, Straight, No Chaser, stb), vmiről lemaradtam volna vagy csak rosszul értelmeztem a mondatodat?
A Blue Note szerintem is az egyik legjobb jazzkiadó, azon kívül szvsz legendás dolgok jöttek ki t.k. az Amiga Jazz-, és a CBS szürke borítós sorozatában is, valamint a Muza-nál (Polish Jazz címszó alatt), napjainkban meg az egyik legkomolyabb cuccnak a
Cosmic Sounds lengyel-, csehszlovák-, orosz-, jugoszláv-, bolgár- (és a közelgő magyar-) jazzválogatásait tartom, de a
JCR lengyel- és kelet- valamint nyugatnémet jazzválogatásai előtt is fejet hajtok.
Egyébként ha csak 30 kedvencet lehetne mondani

, akkor elsőre talán ezt mondanám a teljesség igénye nélkül:
Billentyűsök: Oscar Peterson, Bob James, Jimmy Smith, Lyle Mays, Antonio Carlos Jobim, Horace Silver, Nina Simone, Ray Charles, Keith Jarrett, Herbie Hancock, Eumir Deodato, Chick Corea, Szakcsi Lakatos Béla, Tövisházi Ambrus (aka Erik Sumo, Amorf Ördögök), Szasztay Dávid (Kamu), Zságer Balázs (Zagar, Yonderboi, Skeg), Kaltenecker Zsolt (A:K:A)
Gitárosok: Pat Metheny, George Benson, Wes Montgomery
Dobosok: Art Blakey, Roy Haynes, Billy Cobham, Balázs Elemér
Fúvosszekció: Dizzy Gillespie, Stan Getz, Benny Goodman, Donald Byrd, Maynard Ferguson, Vázsonyi János