i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:33, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:51, 23-02-2001 

Van egy eladó lemezjátszóm.(=>"Eladó lemezjátszó!!!!!!" topic)
(NAGYON SÜRGŐS LENNE!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:58, 27-02-2001 

hát bevallom én sosem szoktam kezetmosni mixelés előtt.. ezért ne verjetek meg.. skeam vedd meg azt a xart úgyse kell neked az egész aztán add oda a felét..:) thx.. :) majd akkor elkűldöd valahogy.. köszi..:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:39, 24-08-2001 

respect aafro@pararadio.hu:) ... nem is a tanácsok inkább a felfogás miatt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:52, 27-08-2001 

RIEZ a bázison szevasztok!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:17, 27-08-2001 
ujonc

Szabadtéren szélmentes helyre kell rakni a lemezjátszót, mert a szél simán keresztbefújja a tűt a lemezen (ha nincs rajta lemez, akkor meg a slipmat-et repíti el, és egy órát kell utánna futkosni:). Az óriásbogarak/lepkék is problémát jelentenek, amik éjszaka a fényre jönnek. Úgy kell lezavarni őket a forgó lemezekről.

Ja, meg még valami.. nekem az vált be a legjobbam, ha a füles és a kontrol hangereje relatív egyforma, különben az egyik elnyomja a másikat. Bár, lehet, hogy valaki azt szereti, ha ordít a fejébe a kontrol, miközben a füles éppen csak ciripel...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:40, 27-08-2001 
ujonc

Mizujs Nothing? :) Rég hallottam felőled!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:12, 20-11-2001 

Hali!

Gondolom tanacsot is lehet kerni itt a temaban?
Szoval Angliaban vagyok, elorelathatolag meg nyarig es lattam egy Gemini lepezjatszoszettet (2lejatszo+kevero) es gondolkodtam a megvetelen. A baj az hogy rohadtul nem vagyok jaratos a lemezjatszokban.
Ja az ara 250£ (=100e.Ft)
varom az otleteket/segitseget
elore is kosz
Mac

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:16, 20-11-2001 
tactile

vedd meg..
es add el ugyanennyiert amikor jossz haza..

mert ha hazajossz meg kell probalnod minel gyorsabban 2 Technics-et szerezni..
kint meg elleszel a geminivel. de sztem haza ne akard hozni.
; q

-majd most ha megnézi a buli képeit rájön élete újabb baklövésére.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:47, 20-11-2001 
ujonc

Szerintem is vedd meg, nem kell egyböl drága technicseket venni, mert ha a rosszabb lemezjátszókon megtanulsz játszani, akkor utána bármin fogsz tudni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:47, 20-11-2001 
ujonc

kazettas didzseknek mernincsenek tanacsok?
ne legyunk mar ennyire elitistak

:pppppp

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 21-11-2001 
impulsecreator.hu

jetimaster: én beltdrive-os lemezjátszókkal gyakorlok, és inkább nem ecsetelném azokat a kudarcba fulladt kísérleteket, mikor pl. MK2-esekkel lépek fel...én vagyok az élő kivétel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:24, 21-11-2001 
tactile

hobgoblin:
'kudarcba fulladt kísérletek'

ne húzd le magad ennyire, nem voltál te olyan rossz!

amikor elkezdtem keverni az egyik lemezjátszóm nem is volt pitch-elhető.
a másik meg...fúú, nem is tudom milyen márkájú volt, de nem technics, az bizti.

szóval, ne add fel, ha úgy gondolod, hogy tényleg érdekel!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:32, 21-11-2001 
ujonc

a topic elejen emlegetett hangero-dologra van egy tippem:
a legtobb keveron van gain gomb, amivel sokkal finomabban lehet a hangerovel trukkozni, mint a tolopotival. ez persze hosszu mixeknel jon jol, raengeded haromnegyedig az uj tracket, es mikozben tolod fel,a masik sav gainjet tekered lejjebb lassan. onnan pedig mindket gain gombbal tudod elorebb-hatrebb hozni a savokat, sokkal egyenletesebb hatasa van mintha a masik potival dolgoznal.

arra is jo ez a megoldas, hogy amikor ratolod a hangerot, nehogy hirtelen nagy legyen a szintkulonbseg, mert az eleg szarul tud szolni.
(ez persze megint mas kerdes, hogy jelzi-e a keverod savonkent a jelszintet, mert ha igen akkor szemre be tudod allitani)
ja, es persze figyelj arra, hogy ne vezereld tul a hangot a gainnel mert torzit, hangos, es barmi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:43, 21-11-2001 
ujonc

a tukre pedig:
komolyabb lemezjatszoknal lehet mindenfelet allitani a hidon (asszem igy hivjak), amugy altalaban csak a sulyozast, meg a csuszasgatlot.
na most ha rossz a lemezjatszo, ugral, es rakurod a sulyt tovig, akkor eleg hamar el fognak halkulni a lemezeid...
szoktam szkreccselgetni az otthoni technicssel, es ezert altalaban ra van tekerve, ezert az egy-ket eves lemezek mar jocskan le vannak hasznalva, illetve az ominozus hangoknal hallhatoan halkabbak, es rosszabb a dinamikajuk.

erdemes kiserlegezgetni az optimalis beallitassal (milyen magasan legyen a kar, mennyi sulynal stabil a tu), elvileg technicsnel azt ajanljak, hogy meg kell talalni azt a pontot, ahol "lebeg" a kar (tehat elengeded a levegoben es ott marad), es a sulymerot ott kell nullara allitani (a suly elejen van az a kis korong). ehhez kepest kell 1-1.5 grammot ratekerni. a hid beallitasara is van valami "aranyszabaly", de persze ezek attol is fuggnek, hogy mennyire nyuzod a lemezjatszot. ha nem nagyon huzogatod, akkor nem erdemes nagyon ratolni a sulyt, viszont szkreccseleshez elvileg 4-4.5-es magassagon es majdnem tokig ratekert suly mellett uzemel a legjobban.
ennyi jutott eszembe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:26, 21-11-2001 
breakbeat.hu

marci írására csak annyit reflektálnék, hogy a híd, azt valójában "torony" -ként emlegetik és a magasságát a profi szintű lemezjátszókon lehet szabályozni. elvileg a normális toronymagasság lemezhallgatáshoz az a szint, amikor a lemezre helyezett tűnél a hangszedő kar vízszintesen áll, tehát párhuzamosan a lemezzel. a tornyot érdemes tehát az aktuálisan használt hangszedőhöz (pick-up) beállítani. scratch-eléshez pedig érdemes pár foknyit magasabbra emelni a tornyot (így a kar kissé a lemez felé lejt), tehát nagyobb súly nehezedik a tűre és így kevésbé ugrik ki rángatásnál egy sávból.
az ellensúlyt pedig normál zenehalgatáshoz érdemes a lehető legalacsonyabbra tenni, amikor már éppen jól kijön a dinamika, de nem hasal a pick-up a lemezen. így kevésbé fog kopni a lemez és a tű is. ez kb. 1,5+ g körül lehet, de lemezjátszótól, a tű kopottságától és a lemez minőségétől egyaránt függ a beállítás.
nagyobb igénybevételű lejátszáshoz (dj-zéshez) én már 2,4+ g-ot használok és ettől fölfelé. bulin, meg ahol nagyobb az elugrásra a veszély, már 3-4g körül kell(ene) gazdálkodni.
sajnos sokan nem mérik ki az egyensúlyi pontot -így nem tudván pontosan beállítani a súlyt- és csak rátekerik teljsen. ezt főleg a bulikon figyeltem meg. ez eléggé zúzós megoldás ... nem is beszélve a felszigszalagozott 2forintosokról :|
na mára ennyi.
kérdés jöhet :)

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:38, 23-11-2001 
ujonc

Skratchez nekem a legjobban a Shure M44 pickup jött be, mindössze 2 grammos súlyozással + Anti Skating=0. Ráadásul nagyon szépen is szólnak, tökéletes "normál" fellépésekre is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:51, 23-11-2001 
based on bass

Nagyon fontos, hogy az ember ne nagyon tudatmódosítsa magát semmiféle, nyenyerével mert fennáll a veszélye az iszonyatos lódobogásnak......:DDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:10, 23-11-2001 
ujonc

én GAIN-t inkább nem nagyon baszkurálnám... állítsd be úgy, h. hangosan de tisztán szóljon és kész...viszont a finom beállításokra találták ki az equalizer-t.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:46, 25-11-2001 
6. sebesség

Az elözö oldalakon ajánlgattátok a Lenco nevü készítményt. Lehet nem igaz, de én úgy hallottam, a probléma ezzel az, hogy ha elkezded használni, nem tudod abbahagyni, mert hamar nagyon koszos lesz a lemezed. De cáfoljon meg nyugadtan, akinek más a tapasztalata, mert az infom másodkézböl való.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:15, 25-11-2001 

Hali!
Kosz a tanacsokat! Valoszinu tavasszal mar lesz ra penzem addig meg megfontolom hogy tenyleg elkezdjem-e a DJ-zest.
Aggodalmaim: -nagy beruhazas (legalabis nekem)
-fasza bakeliteket honnan fogok szerezni (uj szamok, jo eloadok stb..) szamokat a netrol gyerekjatek leszedni, CD-re irni, de gondolom sokkal nehezebb bakeliton megszerezni. Regebben jartam az I&I-ba ugyan, de nem voltak az az igazi amit kerestem (slagerszamok)
Ja az internet meg a CD-iras miatt fordult meg a fejemben a CD-n keveres otlete is, most mar eleg jo CD keverok vannak.
udv
Mac

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]