i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:16, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:50, 13-02-2001 
pararadio

en nyitottam ezt a topikot.
azt hiszem eleg sok dj aktiv tagja a phorumnak, es addig is, amik az ipc kiado megjelenteti a "Drumandbass DJ Suli" cimu tankonyvet, miert ne latnak el hasznos tanacsokkal a fiatal hobbistakat?

teny, hogy a technikai trukkokre leginkabb csak sok gyakorlassal lehet rajonni, azert emlekszem par jotanacsra, amit djktol kaptam, megszivleltem, es jol jartam vele!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:54, 13-02-2001 
tactile

szerintem ez akár jó tanács is lehet a fiataloknak:

ne nyúlj a tányérhoz..
próbálj meg úgy egymásra tenni két zenét hogy csak a pitch-el gyorsítasz, lassítasz nem pedig kézzel....
így ha egyszer megtalálja egymást a két zene és NEM NYÚLSZ a tanyérhoz akkor sosem fog elcsúszni.

-majd most ha megnézi a buli képeit rájön élete újabb baklövésére.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:56, 13-02-2001 
pararadio

az en elsodleges tanacsom:
ismerd az osszes valaha is megvasarolt lemezedet, lehetoleg minel jobban.
ne kozonseg elott probald ki az uj lemezeidet eloszor osszemixelni.

hulye tanacsnak tunik, pedig nem az.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:56, 13-02-2001 
tactile

EGYÁLTALÁN NEM HÜLYE TANÁCS................SŐT!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:00, 13-02-2001 
pararadio

en a lemeztanyer tuskejet szoktam meg neha kicsit megszorongatni, ha minimalisan csuszik az egyik lemez a masikhoz kepest.
amugy en sem lokdosom a tanyert, a pitch hirtelen fel- es visszarantasaval szoktam korrigalni.

amit meg utalok, az az amikor a dj folyamatosan tanyer szelehez erinti az ujjat, hogy azzal lassitsa...
fapados.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:02, 13-02-2001 
tactile

fapados.

: )

néha azért én is szoktam fapadoskodni (pedig nem szabadna)...ha nem figyelek oda eléggé.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:04, 13-02-2001 
pararadio

luca:
veszhelyzetben azert be kell vetni a durva technikakat, alairom. :DD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:39, 13-02-2001 
ujonc

FREEE magazin 1999.július - i számában is olvashatjátok Adam Freeland tippjeit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:43, 13-02-2001 

Ja, freeland bácsi jól mondja, a crossfadert ne használd, csak ha dmc-re készülsz, vagy hiphopdj vagy...

Tüskeszorítás rulla, persze a pitch a legjobb, főleg ha tuninglemezjátszód van... (visszafordít második startra, meg a pitch sem +/- 8...)

Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, vegyél lemezt, hallgasd meg párszor, aztán gyakorolj, meg gyakorolj...

Mindig vigyél dupla annyi anyagot, mint a szetted szerint kéne, vagy kiesik vki, vagy mást akar a nép etc...

Hallgasd meg a b2-t, minden maxin az a legjobb...

Ugye, a sokat emlegetett szettív, rohadt fontos bír lenni, ha nem a legfontosabb. Tudd, mit akarsz kihozni a dologból meg a közönségedből...

Fontos, hogy lássák, élvezed, amit csinálsz, nem lehet mindenki sven vaeth...

Megint freeland bácsi, ne a dallamra mixelj, hanem a mélyekre...

Ha sikálni akarsz, mindig csak ujjheggyel, ne csuklóból. Meg ne szégyelld rátenni a rézbélást a shellre, meg vigyél tartaléktűt. Mindig vigyél tartaléktűt...

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ez a saját véleményem, meg saját módszereim, nekik hála - kisebb kiruccanásokat nem számítva - már nyolc éve kiváló szobadj vagyok...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:12, 15-02-2001 
breakbeat.hu

Ötletes topic.
Én is mondok okosat, de ez csak közvetetten hat a minőségre:
-porold mindig le a filcet használat előtt
-tisztítsd a lemezeid, hogy tovább tartsanak ki
-óvatosan tedd a tűt a barázdába, nehogy átszakadjon, mert akkor ott mindig ugrani fog
-nézzétek meg a www.djsource.co.uk/ oldalt

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:39, 15-02-2001 
pararadio

a dnb az egyik legsokoldalubban mixelheto zene. lehet vegtelen hosszu mixeket csinalni, mint a technonal, ilyenkor a fadereket erdemes hasznalni, a simabb illesztes miatt.
viszont, nagyon meg lehet dobni egy mixet ha kicsit vagdossuk a zeneket (mint a hip hopban) ekkor meg a crossfaderrel kell dolgozni.

lehet labdobra, de lehet pergobra is mixelni. az utobbi talan kezdoknek jobb, mert jobban lehet hallani a fulesben, es kiallas utan ha hirtelen indul a zene, van ido eszbe kapni es inditani a lemezt.

tanacs fetisisztaknak: ha kezet mosol mixeles elott, sokkal kevesebb zsirt teszel a lemezre. csak akkor taperold a lemez kozepet, ha tudsz skreccselni. kulonben a szelenel erdemes fogdosni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:33, 15-02-2001 

Lemeztisztítás rulla, max kézmeleg, enyhén szappanos vizet javallok, meg puha rucit törölgetni. Évente érdemes 1x 2x megcsinálni, de nekem már két éve nem jött össze, mert ez a műsor egy komplett hétvége időben...

Race, mail ma megy...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:58, 15-02-2001 
impulsecreator.hu

nem az az ember vagyok, aki karbatett kézzel figyeli a dj mixtechnikáját, de pl. lee-t közelről figyeltem egy ideig. Ő végig úgy lassította a lemezt, hogy hozzáért az ujjával a plate széléhez. Azért én respektálom lee-t, bármennyire is "fapados"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:49, 16-02-2001 
breakbeat.hu

Akármilyen hülyén hangzik, én mindig kezet mosok szappannal, mielőtt megfogom a lemezeimet. Pláne sokkal jobban koszolódik/zsírosodik a lemezfelület mixelésnél, amikor ugye rátapperol az ember a korongra. Persze lehet óvatosabban szélfogással, de ott meg az a para, hogyha lötyögős a lemez a tengelyen, elugrik a tű!
Erre egy trükk: vágj föl keskenyre cellux csíkokat, kb 2-3 cm hosszan, ragaszgasd föl a lyuk szélére úgy, hogy átfűzöd a túloldalra. Ezt csillag alakban ismételd addig, amíg elég szűkké válik a nyílás.

Vissza a tisztításra:
oldschool bakelit lemezboltokban lehet kapni speckó lemeztisztító folyadékot, én pl. Lenco Lencocleant használok. Ezt a típust még apám is használta a saját gyűjteményéhez. Fekete flakonban van, arany felirattal, a végén pipetta, amivel adagolhatod a lemezkefére/plüssre, ill. rongyra. Én beszereztem a fodrászomtól :)) egy régi kiürült hajfényes pumpa-spricelős flakont. Ez 125ml-es, jól kimostam és telenyomtan a Lencocleannel. Így egyenletesen felszórható a lemezre a tisztítófolyadék, nem fog tocsogni...
A Lenco-t megvehetitek mondjuk az Astoria Üzletház alagsorában található kis lemezboltocskában, ahol egy nagyon segítőkész idősebb fószer a tulaj.
Egy 250 ml-es flakon asszem egy ezres, de viszont eltart legalább egy évig, gyakori tisztítás mellett!
Ez a boltos ember mondta a következő trükköt: ha régi, kopott sercegő lemezt akarsz lejátszani, javíthatod a hangminőséget vizesjátszással. Ez annyit tesz, hogy ezzel a folyadékkal felkened a lemezfelületet, és a száradást nem várva meg rakod rá a tűt. Enyhén tompítja a sercegést.
Apám régi Akai szíjas lemezjátszójához volt egy olyan tisztítószerkezet, ami egy hangkarhoz hasonlóan lóg a lemez fölé, plexi cső karja feltölthető tisztítóval, a végén lévő kefe pedig a lemezre fekszik és egyenletesen adagolja a cuccost a barázdákra. A cimkénél kellett feltenni és szép lassan spirálban végigjárta a lemezt és a szélénél végzett. Ha a folyadék kiürült a testéből, akkor az ellensúly fölemelte a bakelitről. A mai lemezjátszókon már nincs az elhelyezésére való kis tüske, de még asszem kapható ugyanitt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:54, 16-02-2001 
breakbeat.hu

Akármilyen hülyén hangzik, én mindig kezet mosok szappannal, mielőtt megfogom a lemezeimet. Pláne sokkal jobban koszolódik/zsírosodik a lemezfelület mixelésnél, amikor ugye rátapperol az ember a korongra. Persze lehet óvatosabban szélfogással, de ott meg az a para, hogyha lötyögős a lemez a tengelyen, elugrik a tű!
Erre egy trükk: vágj föl keskenyre cellux csíkokat, kb 2-3 cm hosszan, ragaszgasd föl a lyuk szélére úgy, hogy átfűzöd a túloldalra. Ezt csillag alakban ismételd addig, amíg elég szűkké válik a nyílás.

Vissza a tisztításra:
oldschool bakelit lemezboltokban lehet kapni speckó lemeztisztító folyadékot, én pl. Lenco Lencocleant használok. Ezt a típust még apám is használta a saját gyűjteményéhez. Fekete flakonban van, arany felirattal, a végén pipetta, amivel adagolhatod a lemezkefére/plüssre, ill. rongyra. Én beszereztem a fodrászomtól :)) egy régi kiürült hajfényes pumpa-spricelős flakont. Ez 125ml-es, jól kimostam és telenyomtan a Lencocleannel. Így egyenletesen felszórható a lemezre a tisztítófolyadék, nem fog tocsogni...
A Lenco-t megvehetitek mondjuk az Astoria Üzletház alagsorában található kis lemezboltocskában, ahol egy nagyon segítőkész idősebb fószer a tulaj.
Egy 250 ml-es flakon asszem egy ezres, de viszont eltart legalább egy évig, gyakori tisztítás mellett!
Ez a boltos ember mondta a következő trükköt: ha régi, kopott sercegő lemezt akarsz lejátszani, javíthatod a hangminőséget vizesjátszással. Ez annyit tesz, hogy ezzel a folyadékkal felkened a lemezfelületet, és a száradást nem várva meg rakod rá a tűt. Enyhén tompítja a sercegést.
Apám régi Akai szíjas lemezjátszójához volt egy olyan tisztítószerkezet, ami egy hangkarhoz hasonlóan lóg a lemez fölé, plexi cső karja feltölthető tisztítóval, a végén lévő kefe pedig a lemezre fekszik és egyenletesen adagolja a cuccost a barázdákra. A cimkénél kellett feltenni és szép lassan spirálban végigjárta a lemezt és a szélénél végzett. Ha a folyadék kiürült a testéből, akkor az ellensúly fölemelte a bakelitről. A mai lemezjátszókon már nincs az elhelyezésére való kis tüske, de még asszem kapható ugyanitt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 16-02-2001 
original nuttah

Hat Grasshop nagy oromet szereztel nekem evvel az
Astoria Üzletházas infoval...
Vege a gramofon effektusnak a lemezhalgatas kozben...
regota keresek ien boltot

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:59, 16-02-2001 

Lenco még létezik? Apám tesla lemezjátszójához használta, 15 éve... Volt egy trükkös ketyeréje, ami kb a grasshop által vázolt elven működött, de a toronnyal átellenes oldalra kellett tenni, és a tű előtt tisztította a lemezt a kefe...

Ezt az astoria üzletházas boltocskát én is lecsekkolom, thx az infóért...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:59, 16-02-2001 
breakbeat.hu

toma: amiről meséltem, az is a toronnyal átellenben dolgozik...
skeam: azért csodát ne várj a vizesjátszástól, csak enyhén lesz jobb... party-n meg nics ideje az embernek felkenni a folyadékot...
Jah, és ehhez a módszerhez nem kell annyira spórolni a lével, lehet "dúsan" nedvesíteni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:29, 20-02-2001 
breakbeat.hu

Lencoclean Super Fluid

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:03, 20-02-2001 

Annak, amire én gondolok, volt saját tüskéje, tapadókoronggal... Komoly volt...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]